ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία»

Για όσους κάνουν πως ξαφνιάζονται, τους υπενθυμίζουμε πως το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αν. Μακεδονία - Θράκη δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία»
Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναφέρει:

«Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, όπως και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, δεν αποτελεί "κεραυνό εν αιθρία". Για όσους - όπως η κυβέρνηση και παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης - κάνουν πως ξαφνιάζονται, τους υπενθυμίζουμε πως το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τους παράγοντες που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας με την παρέμβαση στο κίνημα, στο κοινοβούλιο, στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, διεκδικήσαμε η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, κυρίως:

Για να γίνονται τακτικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας, των πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία. Αντί για αυτό η κυβέρνηση οδήγησε το ήδη εγκληματικά υποστελεχωμένο ΣΕΠΕ και όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες σε πλήρη απραξία. Ακόμα και εκεί που υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες από τα σωματεία έλεγχοι δεν έγιναν. Σήμερα πολλά είναι τα κρούσματα που δεν δηλώνονται με ευθύνη της εργοδοσίας που κραδαίνει την απειλή της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια των εργατών.

Για να εξασφαλιστούν οι όροι "ανοίγματος" του Τουρισμού όπως επιβάλει η προστασία της υγείας του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Με μειωμένες πληρότητες σε πλοία, αεροπλάνα και όλα τα ΜΜΜ, με καθολικά τεστ για όσους εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα. Αντί για αυτά δόθηκε το σήμα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", οι έλεγχοι ήταν δειγματοληπτικοί (12%) και οι πληρότητες έφτασαν το 100% στα αεροπλάνα και στο 85% στα πλοία προς τέρψη των εφοπλιστών, των αεροπορικών εταιριών και των μεγαλοξενοδόχων. Οι παλινωδίες με το κλείσιμο των συνόρων (Νυμφαία) για κάποιες εβδομάδες έπληξαν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου χωρίς να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα, αφού τα κρούσματα αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΠΕ Καβάλας όπου οι θυσίες του λαού την άνοιξη και το καλοκαίρι οδήγησαν στην εκμηδένιση των κρουσμάτων (Μάρτης 4, Απρίλης 2, Μάης 0, Ιούνης 1) ενώ μετέπειτα η πορεία της πανδημίας πήρε την ανιούσα (Ιούλης 34, Αύγουστος 88 ως και τον Οκτώβρη που φτάσαμε - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ - στα 186!).

Για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αντί για αυτό η κυβέρνηση συνέχισε να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία και να τα ανάγει όλα στην "ατομική ευθύνη". Με τη μέθοδο της "κοπτοραπτικής" έκλεινε και άνοιγε τα Περιφερειακά ιατρεία, ανέστειλε προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία, μετακινούσε προσωπικό από μία κλινική σε άλλη. Σχεδόν μηδενικές προσλήψεις και αυτές κυρίως για επικουρικό προσωπικό σε γιατρούς και με ολιγόμηνες συμβάσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, πολλές από τις οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά (ή παραιτήθηκαν σε λίγες μέρες), αφού καλούνταν αυτό το υγειονομικό προσωπικό να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά" με αντίτιμο λίγους μήνες εργασιακή ομηρία! Σήμερα οδηγούμαστε και πάλι στα ίδια (αν όχι χειρότερα) σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου: όλα τα νοσοκομεία διαμορφώνουν κλινικές COVID με μείωση κλινών από άλλες κλινικές, ΜΕΘ COVID με μείωση των ΜΕΘ, μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση στην εντατικολογία, κλείσιμο εκ νέου των Περιφερειακών Ιατρείων, χτύπημα δηλαδή στην ΠΦΥ την ώρα που η ανάπτυξή της θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των ΜΕΘ στο ΓΝ Καβάλας, όπου δημιουργούνται 12 ΜΕΘ COVID (όσες ήταν μέχρι σήμερα όλες οι ΜΕΘ), άλλες 6 ΜΕΘ για τα υπόλοιπα περιστατικά. Μόνο που μέχρι σήμερα που δεν νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ περιστατικά κορονοϊού η πληρότητα έφτανε πολλές φορές το 50%. Επομένως οι 6 "νέες" ΜΕΘ οδηγούν σε οριακή λειτουργία και βάζουν σε κίνδυνο ζωές. Τα τακτικά χειρουργεία περικόπτονται κατά 80%, ακόμα και 100% όπως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία κλείνουν επί της ουσίας και τα ραντεβού ακυρώνονται. Τα Κέντρα Υγείας αναλαμβάνουν εξετάσεις και τακτικά ραντεβού πάνω από τις δυνατότητες που έχουν, στο όνομα της αποσυμφόρησης των νοσοκομείων. Αποσυμφόρηση αναγκαία ώστε τα νοσοκομεία να διαδραματίσουν το ρόλο τους, που προϋποθέτει ωστόσο δομές ΠΦΥ και όχι "ανέκδοτα" τύπου ΤΟΜΥ! Τα νοσοκομεία της περιοχής μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου!

Για να ανοίξουν τα σχολεία και οι πανεπιστημιακές σχολές με ασφάλεια για την υγεία των μαθητών και φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των υπόλοιπων εργαζομένων. Με ολιγομελή τμήματα, αξιοποίηση αιθουσών, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών. Αντί για αυτά τα πανεπιστήμια ουδέποτε ουσιαστικά άνοιξαν, τα δε σχολεία άνοιξαν με τα γνωστά 25-28άρια τμήματα. Σήμερα διώχνουν τους φοιτητές από τις εστίες, τα σχολεία έχουν εξελιχθεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, αφού δεν προλαβαίνει να ανοίξει ένα τμήμα και πολλά περισσότερα κλείνουν λόγω κρουσμάτων.

Για να γίνονται μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, στους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή. Αντί για αυτό η κυβέρνηση σπρώχνει το λαό στα πανάκριβα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ή αλλιώς στην άγνοια της καραντίνας! Σήμερα τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται στα σχολεία, ήδη έχουν εμφανιστεί στους υγειονομικούς στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Κομοτηνής. Η οριακή λειτουργία των νοσοκομείων κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση.

Και την ίδια ώρα που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος του λαού, βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού, φέρνουν τις "αλλαγές του αιώνα" στα εργασιακά. Να σημάνει συναγερμός!

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στους μαθητές και φοιτητές της περιοχής και τους καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις φωνές μας. Να παλέψουμε χωρίς καμία καθυστέρηση και να συναντηθούμε με τις μάσκες μας και τις αναγκαίες αποστάσεις στο δρόμο του αγώνα. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα που μπορούμε να έχουμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην υγεία, τη δουλειά, το μεροκάματο. Για να διεκδικήσουμε:
  • Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
  • Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, που οδηγούνται στο οριστικό λουκέτο.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.
  • Επίταξη των δομών της ιδιωτικής Υγείας και ένταξή τους σε ένα συνολικό κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα νοσοκομεία.
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ.

Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης. Θα λογαριαστούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Για να ανατρέψουμε την πολιτική που τα μετράει όλα με τη "μεζούρα" της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Για να ανοίξουμε το δρόμο του σοσιαλισμού, της κοινωνικής οργάνωσης με κριτήριο την υγεία και την ευημερία του λαού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ»

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,526,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1935,Αλεξανδρούπολη,6997,Άμυνα,299,Ανακύκλωση,21,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,130,Άρθρα - Απόψεις,2861,Αστυνομικά,483,Αυτοδιοίκηση,2644,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,232,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,175,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,514,Δράμα,101,Έβρος,15993,Εθελοντισμός,222,Εκδηλώσεις,2104,Εκκλησία,1078,Εκπαίδευση,1214,Ελλάδα,1189,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,52,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,569,Εργασία,13,Εργασιακά,242,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,114,Ζωή και Υγεία,307,Θράκη,549,Ιστορία,194,Καβάλα,165,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,189,ΚΙΝΑΛ,24,ΚΚΕ,438,Κοινωνία,79,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,636,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,141,Μουσική,191,ΝΔ,445,Ξάνθη,176,Οικολογία,304,Οικονομία,555,Ορεστιάδα,1148,Πανταζίδου,143,Παπανικολόπουλος,249,ΠΑΣΟΚ,253,Περιβάλλον,367,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3354,Πολιτική,1307,Πολιτισμός,194,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,5358,Ροδόπη,310,Σαμοθράκη,619,Σάτιρα,62,Σουφλί,385,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,278,Σύλλογοι,285,Συνέδρια,118,ΣΥΡΙΖΑ,354,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,245,Τρίγωνο,46,Τυχερό,42,Υγεία,924,Φέρες,323,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,303,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία»
ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία»
Για όσους κάνουν πως ξαφνιάζονται, τους υπενθυμίζουμε πως το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.
https://1.bp.blogspot.com/-D4vYIAZt4pc/X6Hr1-tJxbI/AAAAAAACl0Y/Sg6__AtFaDgLy_yKDZWXzDVZbgrLiKedgCLcBGAsYHQ/s16000/568784025.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-D4vYIAZt4pc/X6Hr1-tJxbI/AAAAAAACl0Y/Sg6__AtFaDgLy_yKDZWXzDVZbgrLiKedgCLcBGAsYHQ/s72-c/568784025.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_81.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_81.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων