ΚΚΕ, ΚΝΕ και εργατικά σωματεία τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Με συμβολικό τρόπο και παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, ΚΚΕ, ΚΝΕ και σωματεία, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

ΚΚΕ, ΚΝΕ και εργατικά σωματεία τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα
Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας έσπασε και στην Αλεξανδρούπολη η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Το όργιο τρομοκράτησης περιλάμβανε στην πόλη αστυνομικές δυνάμεις κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ, σε κεντρικά σημεία της πόλης, σχεδόν σε όλα τα στενά στο κέντρο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, ένστολοι και μη.


Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έκαναν μια συμβολική εκδήλωση στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας για να τιμήσουν την εξέγερση Πολυτεχνείου.


Μετά την ομιλία έγινε κατάθεση γαριφάλων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης από τα σωματεία και τους φορείς και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της χούντας.


Από το πρωί τα γραφεία του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη ήταν στολισμένα με πανό και ακουγόταν μουσική με τραγούδια του Πολυτεχνείου.


ΚΚΕ και ΚΝΕ κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο Ηρώων στην Ορεστιάδα

Με κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο Ηρώων αντιπροσωπεία των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ορεστιάδας τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Τίμησαν όλους αυτούς που δολοφονήθηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από την χούντα. Τίμησαν τα συνθήματα των αγωνιστών φοιτητών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", για απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, παρά την ένταση της καταστολής, του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας της κυβέρνησης.


Στην ομιλία που έγινε στην Αλεξανδρούπολη τονίστηκε:

47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο αγώνας συνεχίζεται.

Τιμούμε την εξέγερση των φοιτητών και του λαού, τηρώντας με αυστηρότητα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, κάνοντας ξεκάθαρο σε όλους ότι: Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!


Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που με απαγορεύσεις νομίζει ότι μπορεί να σταματήσει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων.

Κουνάει το δάχτυλο στο λαό με την «ατομική ευθύνη», προσπαθεί να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις, που έγιναν υποδειγματικά από το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες, ιδιαίτερα με το άναρχο άνοιγμα του τουρισμού κατ’ απαίτηση των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, των αερομεταφορών και των εφοπλιστών. Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουμε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης μέσα στις επιχειρήσεις είναι ανύπαρκτα και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση, μήνες τώρα δεν πήρε κανέναν ουσιαστικό μέτρο, αφήνοντας αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.

Ακόμα και τώρα, που μετράμε συνεχώς δεκάδες θανάτους, η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, όπως ζητούν και τα σωματεία των υγειονομικών εδώ και καιρό. Αντίθετα, με την παρότρυνση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ακριβοπληρώνει τους "βρικόλακες" της ιδιωτικής υγείας, που βγάζουν τεράστια κέρδη σε βάρος της δημόσιας υγείας, πίνοντας το αίμα του κοσμάκη.

Βλέπουμε στην πράξη τα οφέλη που χρόνια προπαγανδίζουν κυβερνήσεις και ΕΕ από τη σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και στην Υγεία, με τα δημόσια νοσοκομεία να φρακάρουν και να μετατρέπονται σε νοσοκομεία "μίας νόσου", ενώ τα ιδιωτικά νοσοκομεία κερδοσκοπούν και πλουτίζουν από την αγωνία των ασθενών.

Και ταυτόχρονα, ονομάζοντας τις ανάγκες και την Υγεία των εργαζομένων και των παιδιών του κόστος, η κυβέρνηση, δεν πήρε και δεν παίρνει ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία μόρφωσης, στα ΜΜΜ. Να ποιοι είναι οι νεκροθάφτες του λαού!

Αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τα δίκαια αιτήματα των σωματείων, των υγειονομικών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και έπαιρνε ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας αυτό το lockdown ίσως και να είχε αποφευχθεί.

Αντί γι αυτό, η κυβέρνηση επέλεξε να αξιοποιήσει αυτές τις συνθήκες για να περάσει το εργασιακό έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, εφαρμόζει την εργασία των 60ωρών εβδομαδιαία με απλήρωτες υπερωρίες, περιορίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Τώρα δηλαδή που οι εργαζόμενοι χρειάζονται ακόμα πιο ζωντανά σωματεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας φυσικά το έργο των προηγούμενων, προσπαθεί να ξεμπερδέψει μία ώρα νωρίτερα με αυτά.

Λογαριάζουν όμως χωρίς την εργατική τάξη, που θα τους δώσει την πρέπουσα απάντηση!

Δεν θα αποδεχτούμε, στο όνομα του "lockdown" για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη σιωπή, την αδράνεια, τον εφησυχασμό, όταν η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το σύνολο της αντιλαϊκής της πολιτικής.


Οι δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα, έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με τα συμφέροντα τους.

Στην περιοχή μας ζούμε ακριβώς αυτήν την κατάσταση:
  • Καταγγελίες εργαζομένων για απόκρυψη κρουσμάτων από βιομηχανία της περιοχής, με τον ΕΟΔΥ να τρέχει και να μην προλαβαίνει να κάνει τεστ λόγω ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού.
  • Πολλές δεκάδες κρουσμάτων σε γηροκομεία, που λόγω της φύσης του θα έπρεπε να είναι αποστειρωμένοι χώροι και κάτω από τον κεντρικό σχεδιασμό του κράτους και όχι “φιλανθρωπικά ιδρύματα” σε τιμές ξενοδοχείου.
  • Αλλεπάλληλα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και χρησιμοποίηση του ως νατοϊκή βάση με το βλέμμα των Αμερικανών προς την ανταγωνίστρια Ρωσία, μετατρέποντας την πόλη μας σε στρατιωτικό στόχο.
  • Εκρηκτική κατάσταση σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο, που έχει δημιουργηθεί από τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα, μέσα στους οποίους εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί των Ελληνικών και Τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση που γίνεται αυτές τις μέρες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και με την απαράδεκτη απόφαση για τον περιορισμό των συναθροίσεων.


Τους ενοχλεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου γιατί είναι επίκαιρο ακόμα και σήμερα.

Τους ενοχλεί το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της εξέγερσης που παραμένει ζωντανό. Κόντρα σε παζάρια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και σε επικίνδυνους συμβιβασμούς που προωθούνται στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που υποστηρίζουν την πρόσδεση της χώρας σε αυτές τις σφηκοφωλιές.

Τους ενοχλεί το «ΕΞΩ οι ΗΠΑ. ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» που έγραφαν οι κολόνες στην πύλη του Πολυτεχνείου εκείνες τις μέρες της εξέγερσης του 1973. Ειδικά εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, με τη βάση του ΝΑΤΟ στο λιμάνι, που μετατρέπει την πόλη μας σε «πεδίον βολής φτηνό, που ασκούνται απάνω του ξένοι φαντάροι».

Τους ενοχλεί το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», που μεταφράζεται στα σημερινά αιτήματα για τη διασφάλιση εισοδήματος όλων των εργαζομένων, για τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να μην περάσει ο νόμος έκτρωμα που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, για παιδεία που δεν θα στοιβάζει 25 και 27 παιδιά ανά τμήμα ειδικότερα την περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία έχουμε καθήκον να κρατήσουμε στο προσκήνιο τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όση λάσπη κι αν ρίξουν όσο κι αν προσπαθούν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το τσάκισμα της Αμερικανοκίνητης χούντας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Δείχνει ότι η Ιστορία γράφεται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, πως κανείς δεν είναι ανίκητος.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα, δυναμικά, οργανώνοντας από αύριο την απεργιακή μάχη της 26ης Νοεμβρίου. Με πείσμα, με ορμή, με αποφασιστικότητα. Τιμώντας στην πράξη τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, δηλώνοντας στην κυβέρνηση, στα παπαγαλάκια της και στους εκμεταλλευτές μας:

«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή, ούτε όπως στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι. Έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει»!

Καλή δύναμη, καλόν αγώνα!

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2048,Αλεξανδρούπολη,8600,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3023,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3335,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18534,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2581,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1506,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,675,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1515,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6196,Ροδόπη,418,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,561,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: ΚΚΕ, ΚΝΕ και εργατικά σωματεία τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα
ΚΚΕ, ΚΝΕ και εργατικά σωματεία τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα
Με συμβολικό τρόπο και παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, ΚΚΕ, ΚΝΕ και σωματεία, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJxniRVey0OytrFtEpxjSz6fB6uNrDRJMRTUIOoqIccNlm4WggqQBHhqAXDqOAxxYYilbXKTRYN5C4F9z78FlTJTNI_O3XPaHPm7oagY_VxnnsXMqpaf44PxNwLfKeemw2LleYVqKnflI/s16000/DSC0612.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJxniRVey0OytrFtEpxjSz6fB6uNrDRJMRTUIOoqIccNlm4WggqQBHhqAXDqOAxxYYilbXKTRYN5C4F9z78FlTJTNI_O3XPaHPm7oagY_VxnnsXMqpaf44PxNwLfKeemw2LleYVqKnflI/s72-c/DSC0612.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_66.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_66.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων