Απαράδεκτο και εξοντωτικό πρόστιμο στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Αστυνομία στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Δίκαια.

Απαράδεκτο και εξοντωτικό πρόστιμο στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, Παναγιώτη Ζησίδη, για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.


Για πρωτοφανή προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης κάνει λόγο ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Να παρθεί πίσω τώρα το απαράδεκτο και εξοντωτικό πρόστιμο!

Δεν μας τρομάζουν, δυναμώνουμε την οργάνωση, την αντεπίθεσή μας!

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων, πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον πρόεδρο του συλλόγου για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την απειλή μήνυσης για την ανάρτηση πανό έξω από το κατάστημα της Πειραιώς και συνεχίστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συμβολικής παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου στα Δίκαια, την τελευταία μέρα λειτουργίας του καταστήματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (αποστάσεις, μάσκες κλπ.). Εκεί οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη και ότι θα ακολουθήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Την επομένη έστειλαν το πρόστιμο στον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη και η αντιμετώπισή μας σαν εγκληματίες, επειδή παλεύουμε για την επιβίωση μας, παλεύουμε για να μείνουμε στον τόπο μας. Σε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις οδηγούν οι νόμοι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή έχτισαν σταδιακά ενάντια στα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια πρωτοφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά πως το "σιωπητήριο" που θέλουν να μας επιβάλλουν, για να περνάνε χωρίς διαμαρτυρίες τις αντιλαϊκές τους πολιτικές ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση και οι διάφοροι μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές ποινές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας. Αντίθετα, μας πεισμώνουν πιο πολύ να ριχτούμε στη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν ξεμπερδεύουν τόσο εύκολα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις, η επιβολή προστίμων σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

Καλούμε τους αγρότες, τους κατοίκους του Τριγώνου να μη φοβηθούν. Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πάλη μας. Αυτοί που ποινικοποιούν τους αγώνες μας φοβούνται την δράση μας. Αυτοί τρέμουν την οργάνωσή μας, τους αγώνες μας, την συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα και αυτόν τον φόβο τους θα τον κάνουμε πράξη.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόστιμο της ντροπής, να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας, η ύπαιθρος χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα στήριξης και όχι ποινές. Καλούμε όλους τους αγροτικούς συλλόγους, όλα τα σωματεία και τους φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την διαγραφή του απαράδεκτου προστίμου».

Ανακοίνωση αλληλεγγύης από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας

Την καταδίκη της για το πρόστιμο, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας καταδικάζουμε την απόφαση του Α.Τ. Δικαίων να επιβάλει πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, Ζησίδη Παναγιώτη ως διοργανωτή της παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στα Δίκαια.

Η αγωνία των κατοίκων για την περαιτέρω ερήμωση της περιοχής του Τριγώνου επιβάλει τον αγώνα είτε για να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας, είτε για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας είτε για οποιαδήποτε άλλο πρόβλημα έχει οδηγήσει στην ερήμωση της υπαίθρου.

Είναι απαράδεκτη η κατηγορία περί διοργάνωσης συγκέντρωσης καθώς η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε από ελάχιστα μέλη του συλλόγου και η οργάνωση ήταν υποδειγματική, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό απέναντι στην πανδημία.

Η εξέλιξη αυτή είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους αγρότες, τον αγωνιζόμενο λαό. Γίνεται για να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό τώρα που αποκαλύπτονται οι εγκληματικές της ευθύνες για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα σχολεία, και εντείνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με μια σειρά μέτρα (για την κατάργηση του 8ωρου, τον περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό νόμο κλπ…).

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο θα παλεύουμε στο πλευρό του εργατικού και αγροτικού κινήματος, κόντρα στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει την πολιτική της εις βάρος του λαού.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει το πρόστιμο της ντροπής, να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και όλους τους συλλόγους, όλα τα σωματεία και τους φορείς, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να απαιτήσουν την διαγραφή του απαράδεκτου προστίμου».

Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» καταδικάζει την επιβολή προστίμου στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου

Για εκφοβισμό και ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας κάνει λόγο η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Ορεστιάδας "Είναι στο Χέρι μας" καταδικάζει απερίφραστα την επιβολή του εξοντωτικού και άδικου προστίμου τριών χιλιάδων ευρώ, στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.

Όπως επισημάναμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε, παρόλο που δεν υπήρξε καμία παραβίαση των υγειονομικών μέτρων, η στάση του Α.Τ. Δικαίων ήταν κάτι παραπάνω από εχθρική.

Προφανώς, ο στόχος δεν ήταν άλλος από τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας. Αυτό το απαράδεκτο συμβάν δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένο και ως απόρροια υπερβάλλοντος ζήλου κάποιου αστυνομικού οργάνου, αλλά εντάσσεται σε μία γενικευμένη προσπάθεια κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, που προκρίνει σαν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Όσοι φιλοδοξούν να χρησιμοποιήσουν την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού ως όχημα για την εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, ας συνειδητοποιήσουν πως η αποτυχία τους είναι δεδομένη, γιατί ο ελληνικός λαός έχει ήδη περάσει μια φορά την περιπέτεια του ολοκληρωτισμού και έστειλε τους πρωταγωνιστές του στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Και η ιστορία, ως γνωστόν, πολλές φορές επαναλαμβάνεται».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,605,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8453,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,145,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3300,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,684,Δράμα,114,Έβρος,18322,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2519,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1475,Ελλάδα,1302,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,747,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1480,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3863,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6129,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,549,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Απαράδεκτο και εξοντωτικό πρόστιμο στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου
Απαράδεκτο και εξοντωτικό πρόστιμο στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου
Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Αστυνομία στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Δίκαια.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieoHubmPf5JUYx4aEfg2nQw7oUpmBa4Bs8czhb3oiYxeNt6cVaDIl1qrih7fw7Q24A7K6_n7eWOkEIjrtjJT91X6A6Yz2oBwUthI3wvnyAFYHoOyQdANO6E-fdcRGSBBtZko1uRoS6rsk/s16000/4523265.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieoHubmPf5JUYx4aEfg2nQw7oUpmBa4Bs8czhb3oiYxeNt6cVaDIl1qrih7fw7Q24A7K6_n7eWOkEIjrtjJT91X6A6Yz2oBwUthI3wvnyAFYHoOyQdANO6E-fdcRGSBBtZko1uRoS6rsk/s72-c/4523265.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_33.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_33.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων