ΚΚΕ Έβρου: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ για την κατάσταση στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.

ΚΚΕ Έβρου: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου
Το Τμήμα Νοσηλευτικής λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 ως παράρτημα του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ από το Μάιο του 2019 εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΔΙΠΑΕ ως Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης. Διανύοντας ήδη το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του ως πανεπιστημιακό πλέον Τμήμα, τα τεράστια προβλήματα που υπήρχαν με την ίδρυσή του, παραμένουν και διογκώνονται. Και με αυτό το παράδειγμα, μεταξύ άλλων, αποδεικνύεται ότι οι περίφημες «πανεπιστημιοποιήσεις» των πρώην ΤΕΙ σε καμιά περίπτωση δεν έλυσαν, αντίθετα επέτειναν τα χρόνια προβλήματα των Τμημάτων, τη δυσκολία των φοιτητών - σπουδαστών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ενδεικτικά:

- Θεωρητικά, εργαστηριακά και νοσοκομειακά μαθήματα είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού δεν έχουν εξασφαλιστεί ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες σε διδακτικό και λοιπό προσωπικό, σε αίθουσες και υποδομές.

- Υπάρχουν μόλις 2 μικρές αίθουσες, η μία εκ των οποίων που διαθέτει Η/Υ, δεν μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει, καθώς οι περισσότεροι Η/Υ είναι ασυντήρητοι, και μία αίθουσα εργαστηρίου με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.

- Λόγω της έλλειψης αμφιθεάτρων, τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στην αίθουσα του κινηματογράφου του Διδυμοτείχου, ενώ η πρακτική άσκηση των φοιτητών πραγματοποιείται με δυσκολίες ή δεν πραγματοποιείται καθόλου, λόγω ελλείψεων, με τους τελειόφοιτους φοιτητές να καθυστερούν να πάρουν το πτυχίο τους.

- Δεν υπάρχουν εστίες, όπως ούτε και κάποια πρόβλεψη να μισθωθούν δωμάτια για τους φοιτητές, που στις περισσότερες των περιπτώσεων σπουδάζουν πολύ μακριά από τα σπίτια τους.

Τα παραπάνω προβλήματα επιτείνονται στο έδαφος της πανδημίας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, η μόρφωση των παιδιών θυσιάζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις στο βωμό της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ, της σύνδεσής τους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, κλαδικά και περιφερειακά.

Την ίδια στιγμή, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο καλύπτει μια μεγάλη σε έκταση και ευαίσθητη περιοχή με ιδιαιτερότητες είναι υποστελεχωμένο, χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν μπορεί αντικειμενικά, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού του, να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις συνολικά 51 οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού είναι καλυμμένες οι 32, από τις συνολικά 188 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι καλυμμένες οι 149, ενώ το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό είναι ακριβώς το 50% από αυτό που προβλέπεται!

Τα παραπάνω κατέθεσαν πρόσφατα και σε μορφή επερώτησης στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης. Καμία έκπληξη ωστόσο δεν μας προκάλεσε η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Β. ΔΙΓΑΛΑΚΗ η οποία ήταν πως «για τα προβλήματα ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, η προχειρότητα με την οποία ιδρύθηκε και "πανεπιστημιοποιήθηκε" το Τμήμα και τροποποιήθηκαν τα κριτήρια επιλογής προσωπικού. Επιπλέον γνωστοποίησε ότι περιμένουν την ένταξη του Παραρτήματος Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου, ως αυτοτελές Τμήμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο».

Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης εκ μέρους του εκπροσώπου της, όπως αποτυπώθηκε, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι ο λαός και η νεολαία του Διδυμοτείχου (και όχι μόνο), δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από όσους εμφανίζονται ως αυτοί που θα τους λύσουν τα προβλήματα. Ο λαός και η νεολαία δεν μπορεί (γιατί πλέον έχει πείρα) και δεν πρέπει να «περιμένει», όπως μας απαντάει ότι κάνει η κυβέρνηση, τόσο αυτή της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ).  

Ως ΚΚΕ σε καλούμε εδώ και τώρα, χωρίς άλλη αναμονή, να διεκδικήσουμε:

- Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής - Παράρτημα Διδυμότειχου, να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο διδακτικό και λοιπό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, για να πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια και κλινικές. Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο. Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις διδασκαλίας και φοιτητικής μέριμνας, εστιών και λέσχης για τους φοιτητές, με νέες σύγχρονες υποδομές, που να καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδών και της επιστήμης.

- Να εξασφαλιστεί η ουσιαστική αναβάθμιση του Τμήματος Νοσηλευτικής, όπως και όλων των πρώην Τμημάτων ΤΕΙ, με ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών, με σύγχρονους όρους διδασκαλίας και έρευνας, με δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, για την ασφαλή και υψηλού επιπέδου διεκπεραίωση των σπουδών.

Ως ΚΚΕ σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για σπουδές και Πανεπιστήμιο που με πανδημία ή χωρίς…

- εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παρακολούθηση των σπουδών, με δωρεάν σίτιση – στέγαση, συγγράμματα, αναλώσιμα, μεταφορές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, ιατρική περίθαλψη όλων των φοιτητών.

- αντιμετωπίζει την επιστήμη ενιαία, χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε θεωρία και πράξη και ανεξάρτητα από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε επιστημονικού αντικειμένου, διασφαλίζει στέρεα θεωρητική βάση, εμβάθυνση, έρευνα και πρακτική άσκηση στις εφαρμογές κάθε επιστήμης.

- εξασφαλίζει όλη την απαραίτητη γνώση για την άσκηση κάθε επαγγέλματος μέσα στο πτυχίο, χωρίς επιπλέον φραγμούς και προϋποθέσεις.

- βοηθάει τους φοιτητές να παρακολουθούν στην πράξη την εξέλιξη και εφαρμογή της επιστήμης τους, τόσο στη χώρα τους, όσο και διεθνώς.

- διασφαλίζει τους όρους εκείνους και τις προϋποθέσεις, ώστε να ανταλλάσσεται ελεύθερα η επιστημονική γνώση, τα επιστημονικά επιτεύγματα, μεταξύ Τμημάτων, Ιδρυμάτων και επιστημόνων, ώστε να αξιοποιούνται χωρίς περιορισμούς για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, την αντιμετώπιση ασθενειών, τη γενική βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων.

Ως ΚΚΕ σου λέμε ότι… γίνεται και αλλιώς!

Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη διέξοδος για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των παιδιών τους είναι ο οργανωμένος αγώνας σήμερα, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους για να διεκδικούμε τα αυτονόητα, μέσα από τη δική μας κοινωνική συμμαχία.

Ταυτόχρονα όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι οριστική διέξοδο για το λαό μας θα αποτελέσει η πάλη του για μία άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό, κριτήριο της οποίας αποτελούν οι ανάγκες των πολλών, σε αντίθεση με τη σημερινή, που για τα κέρδη των λίγων, θυσιάζονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η υγεία, η παιδεία, η μόρφωση η δική μας και των παιδιών μας.

Αυτή την κοινωνία είναι ώριμο σήμερα περισσότερο από ποτέ να τη χτίσουμε μαζί, οι άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς στο εργοστάσιο και το χωράφι, στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γιατί όλοι μαζί διεκδικούμε καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής στο σήμερα, χτίζοντας τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που δε χωράει τα αφεντικά και τους εκμεταλλευτές μας!

Να τη χτίσουμε μαζί, γιατί υπάρχουν στη χώρα μας σήμερα όλες οι παραγωγικές δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την κοινωνία αυτή που ο τεράστιος πλούτος που παράγουμε με τα χέρια, το μυαλό και την καρδιά μας, θα επιστρέφει σε εμάς και τα παιδιά μας!

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,527,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1936,Αλεξανδρούπολη,7011,Άμυνα,299,Ανακύκλωση,21,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,130,Άρθρα - Απόψεις,2863,Αστυνομικά,483,Αυτοδιοίκηση,2648,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,232,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,175,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,515,Δράμα,101,Έβρος,16012,Εθελοντισμός,222,Εκδηλώσεις,2110,Εκκλησία,1078,Εκπαίδευση,1216,Ελλάδα,1189,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,52,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,569,Εργασία,13,Εργασιακά,242,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,114,Ζωή και Υγεία,307,Θράκη,551,Ιστορία,195,Καβάλα,165,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,189,ΚΙΝΑΛ,24,ΚΚΕ,439,Κοινωνία,79,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,636,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,141,Μουσική,191,ΝΔ,445,Ξάνθη,176,Οικολογία,304,Οικονομία,555,Ορεστιάδα,1150,Πανταζίδου,143,Παπανικολόπουλος,249,ΠΑΣΟΚ,253,Περιβάλλον,367,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3357,Πολιτική,1307,Πολιτισμός,194,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5363,Ροδόπη,311,Σαμοθράκη,619,Σάτιρα,62,Σουφλί,386,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,278,Σύλλογοι,285,Συνέδρια,118,ΣΥΡΙΖΑ,354,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,245,Τρίγωνο,46,Τυχερό,42,Υγεία,925,Φέρες,323,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,303,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: ΚΚΕ Έβρου: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου
ΚΚΕ Έβρου: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου
Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ για την κατάσταση στο Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.
https://1.bp.blogspot.com/-xrommZwj-0s/X5dkymo1bDI/AAAAAAAClmU/admsx1k2fSATkNuSzqdj0k1LMNNFPS4pQCLcBGAsYHQ/s16000/2560562.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-xrommZwj-0s/X5dkymo1bDI/AAAAAAAClmU/admsx1k2fSATkNuSzqdj0k1LMNNFPS4pQCLcBGAsYHQ/s72-c/2560562.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/10/blog-post_959.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/10/blog-post_959.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων