90 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού

Επιχορήγηση από 2.000 € έως 15.000 € σε επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που είχε κάθε επιχείρηση στην αρχή της πανδημίας.

90 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού
Πόρους μέχρι 90 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού εξασφάλισε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης από το ΕΣΠΑ, μέσω ειδικού προγράμματος στήριξης που σχεδίασε και θα εφαρμόσει άμεσα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμαερα στην Κομοτηνή.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι η επιχορήγηση θα κυμαίνεται από 2.000 € έως 15.000 €, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που είχε κάθε επιχείρηση στην αρχή της πανδημίας.


Η επιχορήγηση θα δοθεί σε 25.000 - 30.000 επιχειρήσεις συνολικά, όλων σχεδόν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικά:
  • Τα ορυχεία και τα λατομεία
  • Η μεταποίηση
  • Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου
  • Η παροχή νερού
  • Η επεξεργασία λυμάτων και η διαχείριση αποβλήτων
  • Οι κατασκευές
  • Το χονδρικό και λιανικό εμπόριο
  • Τα συνεργεία αυτοκινήτων
  • Οι μεταφορές και η αποθήκευση
  • Τα ξενοδοχεία και η εστίαση
  • Η ενημέρωση και η επικοινωνία
  • Η διαχείριση ακίνητης περιουσίας
  • Οι επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες
  • Η εκπαίδευση
  • Η υγεία και η κοινωνική μέριμνα
  • Οι τέχνες και η ψυχαγωγία
  • Οι υπηρεσίες.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι με το σχεδιασμό ειδικού προγράμματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (πάνω από το 80% των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι αυτοαπασχολούμενοι ή απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους, όπως επεσήμανε), η Περιφέρεια βοηθάει τις επιχειρήσεις να καλύψουν μέρος από τις ζημιές και τα έξοδα που είχαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στηρίζει την απασχόληση.

Με την ενίσχυση που θα λάβουν, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να πληρώσουν ενοίκια, μισθούς, φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, να επενδύσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην τηλε-εργασία και να προμηθευτούν μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους τους.

Προϋπόθεση είναι να έχουν διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν στην αρχή της πανδημίας και να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος περιέγραψε τις 5 διαφορές που έχει το πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ από τα αντίστοιχα προγράμματα άλλων Περιφερειών:
  1. Δεν αποκλείει τους αυτοαπασχολούμενους ούτε τις επιχειρήσεις που έχουν, για παράδειγμα, έξοδα κάτω από 10.000 €.
  2. Υπολογίζει το ποσό της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό των εργαζομένων και δεν λαμβάνει υπόψη κριτήρια όπως η κερδοφορία ή το ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών.
  3. Δε θέτει στις επιχειρήσεις ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα 20 ημερών για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αλλά ένα όριο 4 μηνών περίπου, από τις 4 Νοεμβρίου 2020 έως τις 18 Μαρτίου 2021.
  4. Απλοποιεί τη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών και επισπεύδει τη διαδικασία πληρωμών.
  5. Διαθέτει ειδική πρόβλεψη για τις επιχειρήσεις περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, δηλαδή της Ξάνθης για τις οποίες θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση 20%.


Κλείνοντας, ο Κ. Περιφερειάρχης ανέφερε ότι στόχος της Διοίκησής του είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων να είναι συνεχής ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

«Όπως κάναμε από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, έτσι και στο διάστημα που έχουμε μπροστά μας, η Διοίκησή μας θα έχει ως κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ουσιαστική τους στήριξη» τόνισε χαρακτηριστικά.


Η ομιλία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου:

«Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα φαινόμενο πρωτόγνωρο για όλους μας.

Πέρα από τις επιπτώσεις που έχει στη δημόσια υγεία, δοκιμάζει τις αντοχές της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας.

Για αυτόν το λόγο, μαζί με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών και κοινωνικών της επιπτώσεων.

Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Από την αρχή της κρίσης και τις πρώτες επιπτώσεις της πανδημίας στην περιφερειακή μας οικονομία, προβληματιστήκαμε έντονα με τους συνεργάτες μου για το πώς έπρεπε να κινηθούμε έτσι ώστε να στηρίξουμε ουσιαστικά την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Για αυτό αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα στήριξης το οποίο θα ήταν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της δικής μας Περιφέρειας και θα συμπεριλάμβανε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων.

Όταν είδαμε ότι αυτό είναι εφικτό να προχωρήσει, τότε κάναμε την πρώτη ανακοίνωση των 25 έως 30 εκατ. €.

Και ενώ προχωρούσε ικανοποιητικά ο σχεδιασμός του προγράμματός μας, υπήρξε οδηγία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ οι Περιφέρειες να ακολουθήσουν το υπόδειγμα πρόσκλησης που είχε εκδώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Εμείς, παρά την οδηγία, αποφασίσαμε να επιμείνουμε στο σχεδιασμό που είχαμε ξεκινήσει και να τον ολοκληρώσουμε γιατί πιστεύαμε ότι θα εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα των επιχειρήσεών μας.

Σημειώνω ότι πάνω από το 80% των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας είναι αυτοαπασχολούμενοι ή απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους.

Επιμείναμε λοιπόν στο δικό μας σχεδιασμό και τα καταφέραμε.

Μετά από συστηματική δουλειά, το πρόγραμμά μας εγκρίθηκε από τo Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις 25 Σεπτεμβρίου και είναι πλέον έτοιμο να εφαρμοστεί.

Σε αυτό το σημείο θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για το πρόγραμμα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, καθώς και στην Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον κύριο Παναγιώτη Κουδουμάκη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία του προγράμματος από τη δική μας πλευρά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σήμερα λοιπόν, ανακοινώνουμε την έναρξη της πρόσκλησης για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας, μέχρι 49 εργαζόμενους, προϋπολογισμού 45 εκατ. €, ο οποίος με την υπερδέσμευση μπορεί να διπλασιαστεί και να φτάσει τον συνολικό προϋπολογισμό των 90 εκατ. €.

Με άλλα λόγια, εξασφαλίσαμε 90 εκατ. € για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

Η επιχορήγηση για κάθε επιχείρηση θα κυμαίνεται από 2.000 έως 15.000 €, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων κατά την έναρξη της πανδημίας.

Αριθμός εργαζομένων επιχείρησης στις 19/03/2020 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ - Ύψος επιχορήγησης:
  1. Από μηδέν (0) έως και έναν (1) εργαζόμενο - 2.000 €
  2. Από δύο (2) έως και πέντε (5) εργαζόμενους - 3.500 €
  3. Από έξι (6) έως και δεκαπέντε (15) εργαζόμενους - 6.500 €
  4. Από δεκαέξι (16) έως και είκοσι (20) εργαζόμενους - 10.000 €
  5. Από είκοσι ένα (21) έως και σαράντα εννέα (49) εργαζόμενους - 15.000 €

Το πρόγραμμά μας καλύπτει όλες σχεδόν τις επιλέξιμες επιχειρήσεις, δηλαδή 25.000 με 30.000, οι οποίες απασχολούν συνολικά περισσότερους από 60.000 εργαζόμενους και έχουν κύκλο εργασιών για το 2019 περίπου 3,9 δισ. €.

Οι κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα καλυφθούν είναι σχεδόν όλες.

Ενδεικτικά αναφέρω:
  • Τα ορυχεία και τα λατομεία
  • Η μεταποίηση
  • Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου
  • Η παροχή νερού
  • Η επεξεργασία λυμάτων και η διαχείριση αποβλήτων
  • Οι κατασκευές
  • Το χονδρικό και λιανικό εμπόριο
  • Τα συνεργεία αυτοκινήτων
  • Οι μεταφορές και η αποθήκευση
  • Τα ξενοδοχεία και η εστίαση
  • Η ενημέρωση και η επικοινωνία
  • Η διαχείριση ακίνητης περιουσίας
  • Οι επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες
  • Η εκπαίδευση
  • Η υγεία και η κοινωνική μέριμνα
  • Οι τέχνες και η ψυχαγωγία
  • Οι υπηρεσίες

Επαναλαμβάνω, σχεδόν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για να μπορέσουν να λάβουν την ενίσχυση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν στην αρχή της πανδημίας και να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με την πρόσκληση που ανακοινώνουμε σήμερα, έχουμε 2 βασικούς στόχους:

1ος Στόχος: Βοηθάμε τις επιχειρήσεις να καλύψουν μέρος από τις ζημιές και τα έξοδα που είχαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

2ος Στόχος: Στηρίζουμε την απασχόληση.

Με την ενίσχυση που θα λάβουν, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν
  • να πληρώσουν ενοίκια, μισθούς, φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές
  • να επενδύσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην τηλε-εργασία
  • να προμηθευτούν μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους τους.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Όπως τόνισα ήδη, το πρόγραμμα της δικής μας Περιφέρειας είναι διαφορετικό από τα αντίστοιχα προγράμματα άλλων Περιφερειών.

1η Διαφορά:

Μια βασική διαφορά είναι ότι το δικό μας πρόγραμμα δεν αποκλείει τους αυτοαπασχολούμενους ούτε τις επιχειρήσεις που έχουν, για παράδειγμα, έξοδα κάτω από 10.000 €.

Όπως είπα, το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει το σύνολο σχεδόν των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις άλλωστε έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή ειδικές προσκλήσεις εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης εξοπλισμού και αυτήν τη στιγμή αξιολογούμε έναν μεγάλο αριθμό επενδυτικών σχεδίων για τα οποία αυξάνουμε τον προϋπολογισμό.

2η Διαφορά:

Μια άλλη διαφορά είναι ότι το δικό μας πρόγραμμα υπολογίζει το ποσό της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό των εργαζομένων και δεν λαμβάνει υπόψη κριτήρια όπως η κερδοφορία ή το ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών.

Άλλωστε ποιο το νόημα να ενισχυθεί μια επιχείρηση που μειώθηκε ο κύκλος εργασιών της κατά 90% και όχι μια άλλη που μειώθηκε κατά 70% χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα πραγματικά ποσά μείωσης του τζίρου;

3η Διαφορά:

Επίσης, το πρόγραμμά μας δε θέτει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα υποβολής 20 ημερών, όπως συνέβαινε σε προγράμματα άλλων Περιφερειών.

Το δικό μας πρόγραμμα βάζει ένα όριο 4 μηνών περίπου στις επιχειρήσεις για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους: από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 18 Μαρτίου.

Αυτή η χρονική δυνατότητα που δίνουμε στις επιχειρήσεις μας αποδεικνύεται πόσο σωστή είναι από το γεγονός ότι 10 μέρες αφότου εγκρίθηκε το δικό μας πρόγραμμα δόθηκε ανάλογη χρονική δυνατότητα και στα προγράμματα των άλλων Περιφερειών.

4η Διαφορά:

Διαφορά με τα προγράμματα άλλων Περιφερειών υπάρχει επίσης και σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες, οι οποίες είναι πιο απλές στην υποβολή των δικαιολογητικών και πιο γρήγορες στις πληρωμές.

Η πληρωμή των επιχειρήσεων, για παράδειγμα, θα μπορεί να γίνεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης, για παράδειγμα μέσα σε ένα μήνα.

5η Διαφορά:

Τέλος, με το δικό μας πρόγραμμα εφαρμόζουμε αυτό που είχαμε πει από την αρχή, ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για επιχειρήσεις σε περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Αναφέρομαι στις επιχειρήσεις της Ξάνθης, για τις οποίες θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση 20%.

Και αυτό, δε θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αν είχαμε ακολουθήσει το πρόγραμμα άλλων Περιφερειών.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει μέσω της ΔΕΣΜΟΣ, κάνω την παράκληση να μην κατατεθούν όλες οι αιτήσεις μαζί τις πρώτες μέρες αλλά σταδιακά, όσο αυτό είναι δυνατό, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με το πληροφοριακό σύστημα.

Και βέβαια οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί θα καταγράφεται στη ΔΕΣΜΟΣ και στη Διαχειριστική Υπηρεσία για να δούμε πως θα επιλυθεί.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας ότι στόχος της Διοίκησής μας είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων να είναι συνεχής ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Όπως κάναμε από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, έτσι και στο διάστημα που έχουμε μπροστά μας, η Διοίκησή μας θα έχει ως κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ουσιαστική τους στήριξη».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: 90 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού
90 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τη στήριξη των επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού
Επιχορήγηση από 2.000 € έως 15.000 € σε επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που είχε κάθε επιχείρηση στην αρχή της πανδημίας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI3zPKnCkoEUye-DrNnhBQUsuVFUGW7sf4ZhGrcPEDin454QQ8v5Pm64DrJAwoNuD6Oha6Sbck3nBrAxhF9AhsQzYtWXYYzDzd90ZUENmvcexSSizxukgxoYr7FYE1YEUrQt8WhBlE1ZY/s16000/0145625.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI3zPKnCkoEUye-DrNnhBQUsuVFUGW7sf4ZhGrcPEDin454QQ8v5Pm64DrJAwoNuD6Oha6Sbck3nBrAxhF9AhsQzYtWXYYzDzd90ZUENmvcexSSizxukgxoYr7FYE1YEUrQt8WhBlE1ZY/s72-c/0145625.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/10/90.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/10/90.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων