Για να μην ξεχνιόμαστε... Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αλλάζει... σε επικίνδυνη κατεύθυνση

Το ΝΑΤΟ θα έρθει και θα εγκατασταθεί, όχι γιατί κόπτεται για την περιοχή, ούτε για να μας προστατέψει από τον «προαιώνιο» εχθρό, αλλά γιατί πρέπει να φυλάει τις επενδύσεις των εντολοδόχων του, να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ένα κρίσιμο γεωστρατηγικά σημείο της Μεσογείου και αν χρειαστεί να επέμβει ακόμα και να καταστείλει εξωτερικές ή και εσωτερικές αντιδράσεις.

Για να μην ξεχνιόμαστε... Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αλλάζει... σε επικίνδυνη κατεύθυνση
Αναδημοσιεύουμε το κύριο άρθρο με το οποίο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Σάββας Δευτεραίος, ξεκίνησε πέρυσι τον Μάη την προεκλογική μάχη, για να μην ξεχνιόμαστε…

Την τελευταία δεκαετία μπήκαν οι βάσεις για τη ριζική αλλαγή της Αλεξανδρούπολης σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν μέχρι τώρα. Σε αυτό συμφωνούν άπαντες, ο Δήμαρχος και οι διάφοροι χρισμένοι «ανένταχτοι» υποψήφιοι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου σε κάθε μήκος και πλάτος του πολιτικού φάσματος. Από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ έως τους ακροδεξιούς, που τρύπωσαν σε διάφορα δημοτικά ψηφοδέλτια εποφθαλμιώντας μια θέση που θα τους δώσει λόγο. Η πόλη μεταλλάσσεται ταχέως και για την κατοχύρωση της κατεύθυνσης αυτής της μετάλλαξης οι συζητήσεις πλέον γίνονται είτε μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, είτε απευθείας στην Ουάσινγκτον.

Ποιος να το φανταζόταν το 2011 όταν η πόλη (μέσω των τοπικών αρχόντων και δια στόματος του τότε πρωθυπουργού) κόμπαζε για τον αγωγό Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς (ο οποίος έμεινε εν τέλει στα χαρτιά), ότι το μέλλον της (ενεργειακό) θα ήταν πολύ πιο τρομαχτικό. Σήμερα δύο αγωγοί περνούν κάτω από τα πόδια μας και ετοιμάζεται ένας τρίτος κάθετος, που θα διασχίζει το νομό με κατεύθυνση τη Βουλγαρία. Σε συνδυασμό με την πλωτή εξέδρα υγροποιημένου αερίου (που ήδη κατασκευάζεται στην Κίνα), καθιστούν το νομό Έβρου το μεγαλύτερο σταυροδρόμι ενέργειας στην Ελλάδα, όπου το ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών επηρεάζει τα τεκταινόμενα στην πόλη και όχι μόνο.

Αναπόφευκτα αυτή η εξέλιξη δεν αφήνει αδιάφορο και το κομμάτι του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στις μεταφορές, άλλωστε το περίφημο «Master Plan» για την «ανάπτυξη» του λιμανιού επί το πλείστον εκεί στοχεύει. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη σιδηροδρομική Εγνατία, το πέρασμα του αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με το λιμάνι, τότε αντιλαμβάνεται και ο πιο καλοπροαίρετος πως η υπόθεση μυρίζει «ψητό». Μόνο που το «ψητό» για το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί κρέας και έτσι δεν πρέπει να μας προξενεί αίσθηση πως στη μεγάλη εικόνα που διαμορφώνεται εμφανίζεται και το ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά γίνονται σήμερα καθώς μιλάμε. Αποφασίστηκαν χθες και αύριο θα είναι έτοιμα. Και αναρωτιέται κανείς, τους δημότες ποιος τους ρώτησε; Έχει το δικαίωμα ένας οποιοσδήποτε αιρετός να κλείνει συμφωνίες δεκαετιών, να χρεώνει τους πολίτες με δάνεια εκατομμυρίων, που θα τα πληρώνουμε για άλλες πόσες τετραετίες, με πρόσχημα το όφελος των δημοτών;

ΕΔΩ γίνονται όλα αυτά, όχι στον Ισημερινό (που και εκεί να γινόταν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει, αλλά άλλη ιστορία αυτή, διεθνιστική…). Σε μια τετραετία στο Θρακικό πέλαγος θα υπάρχουν καράβια δεκάδων τόνων, μια τεράστια εξέδρα καταμεσής του πελάγους και κατά τα άλλα όλοι τους κόπτονται για τον τουρισμό και το περιβάλλον! Ποιός τουρίστας θα έρθει να κάνει τι;

Δίπλα σε έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Ελλάδας θα γίνουν όλα αυτά. Ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα επηρεαστεί; Οι εταιρείες μάλλον, που διακρίνονται για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία ή το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που έδωσε την άδεια εξόρυξης για τον χρυσό στην Χαλκιδική κ.α…

Μείζον θέμα και κριτήριο ψήφου για τις εκλογές του 2014 ήταν η ιστορία με την εξόρυξη του χρυσού και ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, τότε, εξαργύρωσε το ΟΧΙ της πόλης, της περιοχής ολόκληρης (που σημειωτέον δεν δόθηκε με δημοψήφισμα, αλλά στον δρόμο, όπως του αρμόζει, δυνατό και βροντερό). Σωστή η αντίδραση του κόσμου και έτσι έπρεπε να γίνει. Γιατί ο χρυσός είναι λαϊκή περιουσία και ΚΑΝΕΝΑΣ καπιταλιστής, ξένος ή Έλληνας, δεν πρέπει να του βάλει χέρι.

Τι γίνεται όμως σήμερα; Μείζον θέμα των ημερών και πιθανά και των επόμενων δεκαετιών είναι η διέλευση του αγωγού TAP με ό,τι αυτό σημαίνει για την περιοχή μας και τη χώρα. Ποια τα οφέλη για τον κόσμο, για τον λαό μας; Πόσοι γνωρίζουν πως όταν τελειώσει ο TAP αυτό που θα μείνει στην περιοχή θα είναι τα 2-3 απορριμματοφόρα, τα 6 ασθενοφόρα, και 20 θέσεις εργασίας με τους μισθούς του σήμερα (στο μεγαλύτερο πιθανό στόχο της περιοχής, τον σταθμό συμπίεσης των Κήπων). Δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό των δισεκατομμυρίων που διακυβεύονται με βαρύ τίμημα τη μετατροπή της πιο ευαίσθητης γεωστρατηγικά περιοχής της χώρας σε νέο Ντόνετσκ, όπως συνέβη στην Ουκρανία και της Αλεξανδρούπολης πιθανόν σε νέο Ντονμπάς.

Γνωρίζει άραγε ο κόσμος πως όταν θα υλοποιηθεί το οικιακό δίκτυο, θα το έχει ήδη πληρώσει με δημόσια δαπάνη; Πως όταν κάτω από τα πόδια του θα περνά αέριο για «μπίζνες» δισεκατομμυρίων αυτός θα συνεχίζει να πεθαίνει από τα μαγκάλια μέσα σε παγωμένα διαμερίσματα γιατί δεν θα έχει πρόσβαση στο φυσικό αυτό αγαθό; Γνωρίζει πως θα παίρνει το αέριο φορολογημένο και πως προτεραιότητα στη διανομή θα έχουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι ήδη κατασκευάζουν τις πρώτες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου στην περιοχή;

Από που να τα ξέρουν. Ποιος θεσμικός φορέας τους έχει ενημερώσει υπεύθυνα; Αφού ΟΛΟΙ τους καλλιεργούν τον εφησυχασμό, την αναπτυξιακή νιρβάνα.

Από την άλλη μόνον αφελής μπορεί να είναι όποιος νομίζει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι λοιποί πρέσβεις, οι οποίοι κατά καιρούς πηγαινοέρχονται στην πόλη μας λες και είναι από εδώ, πώς νοιάζονται για την ανάπλαση της παραλίας, ή για τη συχνότητα που θα πηγαινοέρχονται τα λεωφορειάκια. Ειδικά δε ο πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος επιδεικνύει συμπεριφορά Άγγλου κατακτητή προς τους Αβορίγινες κοντεύει να ζητήσει να γίνει δημότης της πόλης! Ας μη γελιόμαστε. Για άλλα νοιάζονται. Και το ΝΑΤΟ για άλλα νοιάζεται. Σίγουρα όχι για την προστασία του λαού της περιοχής, ούτε για να αφήνουν τα δολάρια οι στρατιωτικοί «αναπτύσσοντας» την πόλη. Και ας πασχίζουν διάφοροι θεσμικοί να μας πείσουν πως δεν είναι σίγουρη η εγκαθίδρυση μιας ΝΑΤΟϊκής βάσης.

Μόνο το ΚΚΕ λέει στο λαό πως το ΝΑΤΟ θα έρθει και θα εγκατασταθεί, όχι γιατί κόπτεται για την περιοχή, ούτε για να μας προστατέψει από τον «προαιώνιο» εχθρό, αλλά γιατί πρέπει 1) να φυλάει τις επενδύσεις των εντολοδόχων του, 2) να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ένα κρίσιμο γεωστρατηγικά σημείο της Μεσογείου, 3) αν χρειαστεί να επέμβει ακόμα και να καταστείλει εξωτερικές ή και εσωτερικές αντιδράσεις.

Το έδαφος σε κάθε βάση του ΝΑΤΟ θεωρείται ως αμερικανικό έδαφος και κάθε παρενόχληση της βάσης είναι σαν να παρενοχλείς τα αμερικάνικα σύνορα. Οι δε απανταχού βάσεις είναι κόκκινο πανί, γιατί μπορεί να αποτελέσουν πολεμικό στόχο, αλλά και έδαφος επέμβασης σε τρίτες χώρες όπως συχνά γίνεται από τη Σούδα.

Ο κόσμος δεν τα ξέρει αυτά, αλλά τα ξέρουν οι τοπικοί άρχοντες! Γι’ αυτό ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το ΝΑΤΟϊκό αρχηγείο στις Βρυξέλλες, γι΄ αυτό και όλοι οι πρέσβεις επισκέπτονται τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α. και φυσικά τον Δήμαρχο.

Και εδώ ρωτάμε εμείς: Θα γίνουν όλα αυτά κριτήριο ψήφου; Θέλουμε δήμαρχο υποταγμένο ή πραγματικό αγωνιστή; Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που με υπευθυνότητα να κινούν γη και ουρανό απέναντι σε αυτή την εισβολή, να αντιστέκονται και να φροντίζουν να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε (μικρή μεν αλλά υπάρχει) δυνατότητα που παρέχει το αστικό πολιτικό σύστημα ή που θα αποδέχονται μεμψίμοιρα το κάθε τι ως τετελεσμένο γεγονός και θα τρελαίνουν τον κόσμο με ατάκες του στυλ «όταν γίνει ο κομμουνισμός να τα κάνετε, αυτά τώρα δεν γίνονται»;

Απαντάμε υπεύθυνα: Αυτά που λέμε γίνονται και το αποδεικνύουν καθημερινά οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δήμαρχοι ανά την Ελλάδα. Χρειάζεται να τιμωρήσει ο λαός τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο και όλους τους όμοιους του σε κάθε κάλπη που θα στηθεί. Άλλωστε και οι λοιποί πολιτικοί αντίπαλοι, ανεξαρτήτως πρόσημου, στα επιμέρους διαφωνούν, στην ουσία, δηλαδή στην ανταποδοτικότητα, στο Δήμο επιχείρηση ή στο Δήμο διαμεσολαβητή ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τη λαϊκή περιουσία, συμφωνούν.

ΣΑΒΒΑΣ Π. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3008,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18248,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,742,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1467,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3847,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Για να μην ξεχνιόμαστε... Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αλλάζει... σε επικίνδυνη κατεύθυνση
Για να μην ξεχνιόμαστε... Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αλλάζει... σε επικίνδυνη κατεύθυνση
Το ΝΑΤΟ θα έρθει και θα εγκατασταθεί, όχι γιατί κόπτεται για την περιοχή, ούτε για να μας προστατέψει από τον «προαιώνιο» εχθρό, αλλά γιατί πρέπει να φυλάει τις επενδύσεις των εντολοδόχων του, να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ένα κρίσιμο γεωστρατηγικά σημείο της Μεσογείου και αν χρειαστεί να επέμβει ακόμα και να καταστείλει εξωτερικές ή και εσωτερικές αντιδράσεις.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEia2YNGB2El0yPWs4MWh785JcK25SKfCnyvIoX2M10OrxLzYyifAgWoPK6LS2cvn2EGbqYYwTkC8WT0BeWVKsjMqdWvXs1zoA3OU0AzJ7qbbRgdulPSJFdDHBjWOReV0Ek9qdWGqQ5sAc4/s1600/laiki-syspeirosi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEia2YNGB2El0yPWs4MWh785JcK25SKfCnyvIoX2M10OrxLzYyifAgWoPK6LS2cvn2EGbqYYwTkC8WT0BeWVKsjMqdWvXs1zoA3OU0AzJ7qbbRgdulPSJFdDHBjWOReV0Ek9qdWGqQ5sAc4/s72-c/laiki-syspeirosi.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/07/blog-post_26.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/07/blog-post_26.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων