Anamnesis: Διαδραστική παράσταση στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης την πανσέληνο του Αυγούστου

Διαδραστική παράσταση Χορού, Μουσικής και Λόγου με την διακεκριμένη διεθνώς χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, την Πανσέληνο του Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης της Αλεξανδρούπολης.

Anamnesis / Αρχαία Ζώνη: Διαδραστική παράσταση στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης την πανσέληνο του Αυγούστου
Συμμετοχική διαδραστική παράσταση Χορού, Μουσικής και Λόγου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στις 19:00 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης (Μεσημβρία) στην Αλεξανδρούπολη.

Το πολυπρισματικό σύμπαν της δημιουργού «συναντά» την γενέθλια γη της, την Αλεξανδρούπολη, σε έναν από τους πιο μαγευτικούς χώρους της χώρας μας, στην πολυπολιτισμική Ζώνη. Η Αποστολία Παπαδαμάκη συνομιλεί με την εποχή, τη στιγμή και την Ιστορία, αντλεί έμπνευση από την αρχαία πόλη που είχε διάρκεια ζωής περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες και μας καλεί να θυμηθούμε την καλλιέργεια της ειρήνης, της ισότητας, τη αρμονικής συνύπαρξης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνοχής, αξίες και έννοιες που διαμόρφωσαν ανά τους αιώνες αυτόν τον τόπο, στην ακτή του πολύτροπου Θρακικού πελάγους.


Η διακεκριμένη διεθνώς ερμηνεύτρια, σκηνοθέτιδα και χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα στο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου» τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Στο πολύμορφο ταξίδι της «ANAMNESIS / AΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ» μαζί με την χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και την καλλιτεχνική της ομάδα, συμπράττουν ο καταξιωμένος ηθοποιός, ο Θρακιώτης Γιάννης Στάνκογλου, η τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου με την αισθαντική φωνή της και παιδιά από τις καλλιτεχνικές σχολές της Αλεξανδρούπολης.


Πώς θα δείτε την παράσταση:

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο με ονομαστική κράτηση θέσης.

Ο σύνδεσμος για την κράτηση θέσης βρίσκεται εδώ.

Θα πρέπει να βρίσκεστε στο πάρκινγκ του αρχαιολογικό χώρου της Αρχαίας Ζώνης μεταξύ 18:30 - 18:50. Η παράσταση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 19:00 και θα τελειώσει στις 21:30.

Το πρώτο μέρος της παράστασης είναι περιπατητικό ενώ στο δεύτερο μέρος θα κάθεστε σε μαξιλάρια.

Να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια, η παράσταση είναι περιπατητική και οι δράσεις της απλώνονται σε μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου.

Φροντίστε να είστε ντυμένοι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη τη μέρα. Να έχετε μαζί σας πόσιμο νερό. Παρακαλούμε να αποφύγετε τα πλαστικά μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ρυπάνει το περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ζώνης.

Δεν θα υπάρχει χώρος για να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, έτσι θα πρέπει να τα μεταφέρετε μαζί σας.

Τα κινητά τηλέφωνα θα απενεργοποιηθούν. Δεν θα επιτρέπονται βίντεο ή φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, η ομάδα της ANAMNESIS έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή ειδικών μέτρων, με στόχο την προστασία των θεατών κατά την είσοδο, την έξοδο και την παραμονή τους στην Αρχαία Ζώνη και την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης.

Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε αργοπορημένους θεατές.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από τον αρχαιολογικό χώρο.

Χάρτης πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης


Συντελεστές:
Σύλληψη - Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική: Τρύφωνας Κουτσουρέλης
Ερμηνευτές: Αντώνης Στρούζας, Κωνσταντίνα Λιόντου, Αποστολία Παπαδαμάκη
Φωνητικός αυτοσχεδιασμός: Μαρία Παπαγεωργίου
Αφηγητής: Γιάννης Στάνκογλου
Συμμετέχουν μαθήτριες σχολών χορού της Αλεξανδρούπολης
Οργάνωση παραγωγής: DEV/NULL Cultural Management - Παρασκευή Καλογεράκη
Web & Graphic designer - φωτογραφίες: Αρείων Στεφανίδης
Υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας: Ξένια Στούκα

Κάθε αρχαιολογικός τόπος και μια ξεχωριστή ΑΝΑΜΝESIS


Το Drops of Breath, η πρώτη υποβρύχια παράσταση στον κόσμο, ήταν ένα από τα πλέον καινοτόμα έργα που υλοποίησε η ομάδα της Αποστολίας Παπαδαμάκη σε αρχαιολογικό χώρο κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο το 2015. Η Αποστολία Παπαδαμάκη εμπνεύστηκε και υλοποίησε, το 2018 την ολονύχτια παράσταση «Anamnesis / From Darkness to Light» στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα που συγκίνησε θεατές και γοήτευσε κριτικούς. Τον επόμενο χρόνο γεννήθηκε η «Anamnesis / Delos», υφαίνοντας τον ιστό του κύκλου παραστάσεων αφιερωμένων στο Απολλώνειο φως, ενώ την τρέχουσα χρονιά προετοίμαζε την παράσταση «Anamnesis / Delphi». Ωστόσο η πανδημία άλλαξε τα σχέδια.


Ακολουθώντας το όραμά της, η Αποστολία Παπαδαμάκη, σε συνεργασία με εξαιρετικούς ερμηνευτές και συντελεστές, συνθέτουν μια διαδραστική παράσταση - performance, χορού, μουσικής και αφήγησης, κυλιόμενης ροής - ειδικά σχεδιασμένη για την Αρχαία Ζώνη - που αντλεί την έμπνευση της από την Μυθολογία, την Ιστορία και τη Φιλοσοφία, ανασύροντας μνήμες της διαδρομής της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος συνοδεύουν έναν μοναδικό συνδυασμό λυρικών δρώμενων, προσφέροντας μια συναρπαστική βιωματική αλλά και συμμετοχική εμπειρία στους θεατές, καθώς ο μοναδικός σε ομορφιά αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ζώνης, της αρχαίας πόλης που γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της Σαμοθρακικής Περαίας, παραδίδεται στην ασημένια μυσταγωγία της πανσελήνου που αναδύεται από τη θάλασσα.


Για το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, ο στενός συνεργάτης της χορογράφου, ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης, δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο, ένα site specific sound installation, που θα συνοδεύει τις δράσεις της παράστασης που αναπτύσσεται σπονδυλωτά κι έχει διάρκεια 3 ώρες.

Οι πρόβες ακολουθούν την μεθοδολογία τελετουργικού σωματικού χοροθεάτρου και ενεργειακού συντονισμού. Πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο ώστε το σώμα να εκτίθεται στα στοιχεία της φύσης με στόχο να επιτευχθεί η μεταστοιχείωση και η υπέρβαση. Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου αφηγείται κείμενα της αρχαίας ιστοριογραφίας και εμβληματικούς Ύμνους, που αποτυπώνουν την περιπετειώδη πορεία της Αρχαίας Ζώνης και αναδεικνύουν τις χορευτικές μορφές της καλλιτεχνικής σύλληψης, η οποία αξιοποιεί την ένταση των αντιθέσεων της εποχής μας, για να μας θυμίσει όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε αρμονικά, τόσο μεταξύ μας όσο και με τη Φύση, σε περιόδους αγωνίας όπως αυτή που διανύουμε σήμερα.

Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Ζώνης


Ο Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Ζώνης βρίσκεται 20 χλμ. δυτικά της Αλεξανδρούπολης κι είναι προσβάσιμος από την Εγνατία οδό μέσω του κόμβου της Μάκρης. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές είναι η σημαντικότερη από τις πόλεις - φρούρια που ο Ηρόδοτος ονομάζει «Σαμοθρηΐκεα τείχεα».

Η πολυπολιτισμική πόλη ιδρύθηκε στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. κι έφτασε σε μεγάλη ακμή κατά τον 5ο και 4ο π.Χ. αιώνα. Οι ιεροί χώροι της Ζώνης είναι το αρχαϊκό Ιερό του Απόλλωνα μοναδικό σε όλη τη Θράκη, το ιερό της Δήμητρας και ιερό της Αφροδίτης το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα. Τα ευρήματα από την ανασκαφική έρευνα αποκαλύπτουν τον πλούτο και τη δύναμη της πόλης, αλλά και την πολυπολιτισμική της παρουσία στο χώρο.


Μεταξύ των ευρημάτων ξεχωρίζει το «κτίριο των αμφορέων». Η γεωγραφική της θέση-κλειδί στο σταυροδρόμι Ανατολής - Δύσης κατέστησε την Ζώνη αρχικά πόλο έλξης των θρακικών φύλων και στην συνέχεια των Ελλήνων αποίκων, των Μακεδόνων βασιλέων και των Ρωμαίων διοικητών, μετατρέποντάς την σε χωνευτήρι λαών και πολιτισμών όπου ζούσαν σε πλήρη αρμονία κι ευημερία. Η καλλιέργεια της ειρήνης, της ισότητας, τη αρμονικής συνύπαρξης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνοχής ενδυνάμωναν την ανάπτυξή της μέχρι τη Ρωμαϊκή κυριαρχία όπου η πόλη αρχίζει να παρακμάζει.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2507,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Anamnesis: Διαδραστική παράσταση στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης την πανσέληνο του Αυγούστου
Anamnesis: Διαδραστική παράσταση στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης την πανσέληνο του Αυγούστου
Διαδραστική παράσταση Χορού, Μουσικής και Λόγου με την διακεκριμένη διεθνώς χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, την Πανσέληνο του Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης της Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU8rbIG6Pt44Lwi4Fp-8y3Bhf8bFitrZaz74agYgBF4nuvKTjE9dddIaXhmN2WamdTwmZFupBOckzGyXJwvsHpqkWQeOZ412gTpZwIARX_fnvpWNcXBWrW6IiW8ZOTol-DTTQVSSgHR2c/s1600/4048791.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU8rbIG6Pt44Lwi4Fp-8y3Bhf8bFitrZaz74agYgBF4nuvKTjE9dddIaXhmN2WamdTwmZFupBOckzGyXJwvsHpqkWQeOZ412gTpZwIARX_fnvpWNcXBWrW6IiW8ZOTol-DTTQVSSgHR2c/s72-c/4048791.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/07/anamnesis-arxaia-zoni-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/07/anamnesis-arxaia-zoni-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων