Προτάσεις της Περιφερειακής Σύνθεσης για την επανεκκίνηση - ανάκαμψη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Προτάσεις της περιφερειακής παράταξης ΑΜ-Θ "Περιφερειακή Σύνθεση" για την επανεκκίνηση και ανάκαμψη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Προτάσεις της Περιφερειακής Σύνθεσης για την επανεκκίνηση - ανάκαμψη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Διεκδικήστε για τον πολίτη, όχι για την προσωπική σας πολιτική

1η Ιουνίου: Ο COVID-19 δεν αποτελεί ακόμη παρελθόν! Αφορά όχι μόνο την υγεία αλλά και την οικονομική μας κατάσταση. Οι Έλληνες καταφέραμε πολλά, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και επιβάλλεται με την ίδια προσοχή και επιμέλεια να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Φροντίζοντας έτσι και για την υγεία αλλά και για την επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής. Οι πληγές στην οικονομία παραμένουν ανοιχτές και η αγωνία πολλών συνανθρώπων μας για τη δουλειά τους μεγάλη.

Η στήριξη των πολιτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Στήριξη πραγματική, στήριξη με ορατό αποτέλεσμα. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η απουσία της Περιφερειακής Διοίκησης από την αποφασιστική διαχείριση και επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και η αποχή της από δράσεις ουσίας είναι εμφανέστατη, πλέον, στους πολίτες. Όσο και να αναστατώνουν από την μακαριότητα τους, τέτοιες δηλώσεις μας, τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να τους ξυπνήσουμε από το λήθαργο της απραξίας τους, όχι για λόγους πολιτικούς αλλά για λόγους κοινωνικούς. Η κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης έχει ανάγκη από πραγματική βοήθεια και όχι από ανούσιες τηλεδιασκέψεις χωρίς αποτελέσματα και χωρίς δεσμεύσεις. Όχι άλλους χαριεντισμούς χωρίς δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα. Όχι άλλες φωτογραφίες σε καφενεία, δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια με μονολόγους και «σοφίες», χωρίς νόημα.

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, έλαμψε δια της απραξίας της όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει με τους διοικούντες να προσπαθούν είτε να αποφύγουν τις ευθύνες, είτε να οικειοποιηθούν τη δουλειά άλλων επειδή οι ίδιοι δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα παρά μόνο λόγια του αέρα…

1η Ιουνίου και μία μεγάλη σειρά από επιχειρήσεις επαναλειτουργούν! Τα μέτρα και οι ευθύνες πολλές τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις και η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, απαραίτητη.

Προτείνουμε λοιπόν μία ενδεικτική σειρά δράσεων και προσπαθειών και τους καλούμε:

1. Να αποπληρώσουν άμεσα και στο σύνολο τους τις δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με τις οποίες η περιφέρεια χρέωσε για διαμονή, σίτιση κλπ στους επαγγελματίες της ΑΜΘ κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Είναι χρήματα που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι επιχειρήσεις τα έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, για να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και εμείς ως παράταξη συναινέσαμε εδώ και εβδομάδες ώστε να εξοφληθούν το ταχύτερο δυνατό.

2. Να στηρίξει, η Περιφέρεια, τους επαγγελματίες στα πρόσθετα μέτρα που τους επιβλήθηκαν να τηρήσουν με επιπλέον κόστος. Η ανάγκη που επιβλήθηκε για επιμόρφωση προσωπικού ξενοδοχείων, εστιατορίων κλπ μπορεί να υλοποιηθεί μέσω του περίφημου ΚΕΚ της Περιφέρειας ΑΜΘ, ανέξοδα για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η προετοιμασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Σε άλλες περιφέρειες γίνεται ήδη. Το ΚΕΚ της Περιφέρειας επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας και όχι απλά για λόγους πολιτικής επιβίωσης κάποιων διοικούντων.

3. Να ξεκινήσει άμεσα η τουριστική προβολή όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Ελλάδα και στις χώρες, στις οποίες όλοι γνωρίζουμε από καιρό ότι, θα αποτελέσουν το σωσίβιο σε μία εξαιρετικά δύσκολη για τον τουρισμό χρονιά. Όχι άλλες δικαιολογίες, όχι άλλα λόγια χωρίς αντίκρισμα όπως αυτά που ακούσαμε πέρσι το Σεπτέμβριο για την ειδική προβολή που θα τύγχανε η Σαμοθράκη από την Περιφέρεια και τον ΕΟΤ, και την οποία διαφήμιση όχι μόνο δεν είδαμε αλλά το αντίθετο, ο κος Μέτιος και οι συνεργάτες του επέτρεψαν να δυσφημιστεί η Σαμοθράκη μαζί με τη Θάσο. Μάλιστα, όχι μόνο δεν απολογήθηκαν αλλά νομίζοντας ότι μιλάνε σε «ιθαγενείς», προσπάθησαν να μας εγκαλέσουν επειδή διεκδικήσαμε το δίκαιο του τόπου μας, αντί να ζητήσουν οι ίδιοι συγνώμη.

4. Να προβούν στη σύνταξη φακέλου αιτήματος προς την κυβέρνηση διεκδικώντας την άμεση καταβολή της χρόνιας οφειλής από το κράτος, για την επιδότησης του κόστους εργασίας 12% για τη Θράκη και 4% για την Ανατολική Μακεδονία, στις μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις. Η απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε τις επιχειρήσεις δεν μπορεί να είναι χαρτί που θα παραμείνει σε ύπνωση στα συρτάρια ενός Υπουργού. Επιβάλλεται να συμπεριληφθεί το σύνολο του ποσού που οφείλεται, σε αυτά που η κυβέρνηση με τα 32 δις ευρώ που λαμβάνει από την ΕΕ, θα αποδώσει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Δεν αρκούν μόνο οι ενέργειες των Επιμελητηρίων, κάποιος πρέπει να το διεκδικήσει, κε Περιφερειάρχα! Εάν εσείς δεν τολμάτε να το κάνετε από μόνοι σας, πείτε ότι σας πιέζει η αντιπολίτευση και σας φέρνει σε δύσκολη θέση να αναγκάζεστε να διεκδικείτε πράγματα για την Περιφέρεια μας…

5. Επιτάχυνση δημοσίων επενδύσεων από την Περιφέρεια, από τα αρμόδια υπουργεία και την Εγνατία Οδό ΑΕ, που βρίσκονται σε ύπνωση παρά τις οχλήσεις μας. Επιτάχυνση υλοποίησης δημοσίων έργων και προκηρύξεις μελετών από την Περιφέρεια. Η στήριξη του κλάδου των δημοσίων επενδύσεων επιβάλλεται να είναι ακόμη ποιο άμεση και ισχυρή αυτή την περίοδο. Κι αυτό, όμως απαιτεί να το διεκδικήσετε, κε Περιφερειάρχα!

6. Στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Πλέον των προβλημάτων με τον κορωνοϊό, τα καιρικά φαινόμενα τους οδηγούν σε αδιέξοδο και απαιτείται περισσότερο από ποτέ η άμεση αναγνώριση και καταβολή αποζημιώσεων. Αποζημιώσεις, λόγω της πανδημίας του COVID-19 πρέπει να διεκδικηθούν από το αρμόδιο υπουργείο και για καλλιέργειες, όπως π.χ. τα σπαράγγια της ΑΜΘ, τα οποία δέχθηκαν τις συνέπειες των μέτρων για την πανδημία πάνω στην αποκορύφωση της εξαγωγικής τους περιόδου και σημείωσαν οικονομικές ζημιές και δικαιούνται, με βάση το πλαίσιο της ΕΕ, αποζημίωσης. Όπως και οι κτηνοτρόφοι λόγω των μέτρων κατά την περίοδο του Πάσχα, οι οποίοι λόγω της πανδημίας πούλησαν σε χαμηλότερες τιμές.

7. Να γίνει αποτελεσματική, η μέχρι σήμερα εμφανώς αποτυχημένη, καταπολέμηση των κουνουπιών. Πέραν των λόγων υγείας, εάν αφήσετε να συνεχιστεί η αποτυχημένη σας δράση, τα κουνούπια θα αποτελέσουν, δυστυχώς, μεγάλο πλήγμα για την τουριστική φήμη των περιοχών μας. Κάτι που ιδιαίτερα φέτος μπορεί να είναι οριστικά καταστροφικό για αυτούς που δραστηριοποιούνται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον ξενοδοχειακό κλάδο και γενικά στα κέντρα διασκεδάσεως.

8. Διεκδίκηση από την κυβέρνηση της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων ξενοδόχων και λοιπών επιχειρηματιών της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι δεν μπορεί να λαμβάνουν, τα ίδια, οι άνθρωποι μας, οι οποίοι επιχειρούν σε μία από τις φτωχότερες περιφέρειες με πολλά διαρθρωτικά προβλήματα με αυτούς άλλων περιφερειών που είναι κατά πολύ πλουσιότερες και πιο εύρωστες ώστε να ανταπεξέλθουν στη κρίση. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους πολίτες της ΑΜΘ, διότι όπως όλοι αναγνωρίζουν επιχειρούν σε δυσμενέστερο περιβάλλον με μικρότερες δυνατότητες εσόδων και αυτό δεν πρέπει να μας το λένε μόνο ως ευφυολόγημα σε επίσημες επισκέψεις αλλά να τους πείσουμε να το λάβουν υπόψη τους και στην πράξη, κυρίως τώρα που το έχουμε απόλυτη ανάγκη. Κρίνουμε αναγκαίο, τη θεσμοθέτηση ειδικών μέτρων για τις εποχιακές επιχειρήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εποχιακές επιχειρήσεις των ακριτικών νησιών και συγκεκριμένα της Θάσου και της Σαμοθράκης.

9. Ανασχεδιασμός του ΠΕΠ ΑΜΘ και των άλλων προγραμματικών πλαισίων της Περιφέρειας ώστε να συμβάλουν στην στήριξη της οικονομίας στην μετά κορονοϊό εποχή καθώς αναμένεται να ζητήσει η ΕΕ και η κυβέρνηση μία τέτοια αναθεωρημένη πρόταση, η οποία πρέπει να είναι ρεαλιστική και αποδοτική.

Δυστυχώς, πολλά ακόμη χρειάζονται να διεκδικηθούν αλλά δεν μπορούν να αναφερθούν σε μία τέτοια ανακοίνωση και αυτό αναδεικνύει το μέγεθος της απραξίας της Περιφέρειας αλλά και της αδράνειας της.

Σας καλούμε να αφήσετε τα λόγια του αέρα, να αφήσετε τις ανακοινώσεις και τις φωτογραφήσεις, τα ίδια και τα ίδια εδώ και χρόνια και να διεκδικήσετε την ουσία.

Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι και δυστυχώς για εσάς χρειάζεται να σας το λέμε για να μην παρασύρεστε, σε μία τραγική πορεία, όπου επαινείται μόνοι σας τους εαυτούς σας.

Δεν είναι καλά τα πράγματα, φροντίστε να μην γίνουν χειρότερα. Διεκδικήστε για τον πολίτη, όχι για την προσωπική σας πολιτική!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,616,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2052,Αλεξανδρούπολη,8655,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3027,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3350,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,708,Δράμα,117,Έβρος,18629,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2604,Εκκλησία,1241,Εκπαίδευση,1517,Ελλάδα,1323,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,636,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,766,Ιστορία,233,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,596,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1531,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,433,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3912,Πολιτική,1504,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,6223,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,570,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1107,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Προτάσεις της Περιφερειακής Σύνθεσης για την επανεκκίνηση - ανάκαμψη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Προτάσεις της Περιφερειακής Σύνθεσης για την επανεκκίνηση - ανάκαμψη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Προτάσεις της περιφερειακής παράταξης ΑΜ-Θ "Περιφερειακή Σύνθεση" για την επανεκκίνηση και ανάκαμψη της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ8mOJicM_wo5l_iY8uNrYuXXfHytJaW_J9ZWg17izheZzzEXvH833R3rpLu8GwkXmqC517QYE8Od5XADL4oIGjK4i82R5y4rXN_n0mW5OCH-On8a1XoKwznOng5Nl9MFGAm8OoBhPzM8/s640/Topsidis.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ8mOJicM_wo5l_iY8uNrYuXXfHytJaW_J9ZWg17izheZzzEXvH833R3rpLu8GwkXmqC517QYE8Od5XADL4oIGjK4i82R5y4rXN_n0mW5OCH-On8a1XoKwznOng5Nl9MFGAm8OoBhPzM8/s72-c/Topsidis.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/06/blog-post_68.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/06/blog-post_68.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων