ΕΛΜΕ Έβρου: Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε «big brother»

Ανακοινώσεις της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου και της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη και μετατρέπει την διδασκαλία σε εκπομπή reality και αρένα εντυπώσεων για το φιλοθεάμον κοινό!

ΕΛΜΕ Έβρου: Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε «big brother»
Την έντονη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας προκάλεσε η ξαφνική τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο (του Υπουργείου Μετανάστευσης), που δίνει τη δυνατότητα απευθείας μετάδοσης, σε πραγματικό χρόνο και μέσω διαδικτύου, της δια ζώσης διδασκαλίας σε μαθητές που απουσιάζουν από την τάξη, με το υποκριτικό επιχείρημα «κανείς μαθητής να μην μείνει πίσω».

«Με την τελευταία αυτή εξέλιξη το ποτήρι για τους εκπαιδευτικούς ξεχείλισε. Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν τη συγκεκριμένη τροπολογία» επισημαίνουν σε ανακοινώσεις του τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών τα οποία οργανώσουν συνελεύσεις για να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι δύο ΕΛΜΕ του Έβρου.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη 13/5/2020 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και συγκέντρωση - διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί τα μέλη της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 13/05/2020 και ώρα 17:30 στο ανοιχτό αμφιθέατρο του 1ου ΓΕΛ - 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, για να οργανώσουν τον αγώνα τους καθώς και την αποχή ενάντια στο μέτρο της «ζωντανής μετάδοσης» των μαθημάτων.

Η ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου:

Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες σοβαρών ανησυχητικών εξελίξεων στην εκπαίδευση. Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας έβγαλε για διαβούλευση ένα πολυνομοσχέδιο που φέρνει πολλές αρνητικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και για το οποίο σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα εξέφρασε την αντίθεσή της μέσω των συνδικαλιστικών της οργάνων. Και τώρα, λίγες μέρες πριν από το άνοιγμα των Λυκείων, με μια ξαφνική τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο (του Υπουργείου Μετανάστευσης) το υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα απευθείας μετάδοσης, σε πραγματικό χρόνο και μέσω διαδικτύου, της δια ζώσης διδασκαλίας σε μαθητές που απουσιάζουν από την τάξη, με το υποκριτικό επιχείρημα «κανείς μαθητής να μην μείνει πίσω».

Με την τελευταία αυτή εξέλιξη το ποτήρι για τους εκπαιδευτικούς ξεχείλισε. Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν τη συγκεκριμένη τροπολογία:

1. Επειδή είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα και των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

2. Επειδή είναι απαράδεκτη από παιδαγωγική άποψη. Το μάθημα στην τάξη δεν είναι μια διάλεξη του δάσκαλου/καθηγητή, αλλά παράγεται σε μεγάλο βαθμό από την αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητών και των μαθητών μεταξύ τους. Κι αυτή η ζωντανή σχέση δεν μπορεί να βιντεοσκοπείται για κανέναν λόγο. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δεν μαγνητοσκοπείται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Την ίδια στιγμή αφήνει ανήλικα παιδιά ανυπεράσπιστα μπροστά σε οποιονδήποτε «καλοθελητή»!

Μπορεί να ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες αυτόν τον καιρό, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια τα οποία δεν πρέπει να παραβιαστούν και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, για να μην παραβιαστούν. Κανένας εκπαιδευτικός δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του, για να γίνουν οι μαθητές του και ο ίδιος θέαμα στο διαδίκτυο. Και η σπουδή της Υπουργού Παιδείας να περάσει τη συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί μάλλον στο να αποστρέψει το βλέμμα από το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που σε λίγο θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή και από την πλημμελή διευθέτηση του ανοίγματος των σχολείων. Γιατί ο τρόπος που θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων από τις 11/5 (για τη Γ΄ Λυκείου) και στις 18/5 (για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο) δεν είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές που θέτει ο ΕΟΔΥ και δεν διασφαλίζει ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα μείνουν υγιείς και ασφαλείς στον σχολικό χώρο.

Οι εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στις ειδικές εκπαιδευτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν, σταθήκαμε με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές μας χωρίς καμία απολύτως στήριξη από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Γνωρίζουμε τον τρόπο να σταθούμε έμπρακτα και ουσιαστικά δίπλα σε όλους τους μαθητές μας και σε αυτές τις νέες συνθήκες. Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη! Η τροπολογία που ψηφίστηκε υπερβαίνει κάθε όριο, αφού δίνει τη δυνατότητα σε όποιον μαθητή δεν θέλει να έρθει στο σχολείο, να παρακολουθεί το μάθημα από το σπίτι του! Δηλαδή, η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία να μην είναι υποχρεωτική για όλους! Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία! Ακόμα και αν ψηφιστεί, τονίζουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να μην εφαρμοστεί!

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου αποφάσισε να οργανώσει ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ μαζί με τους συναδέλφους της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 13/5/2020:
10.00 π.μ.: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.
11.00 π.μ.: Συγκέντρωση - διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

⮚ Να αποσυρθεί τώρα το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
⮚ Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που κάνει το μάθημα ριάλιτι
⮚ Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
⮚ Σύγχρονα, ασφαλή και υγιεινά σχολικά κτήρια, με εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών.

Κανένας εκπαιδευτικός να μη δεχτεί κάμερα στην τάξη του και ζωντανή μετάδοση του μαθήματός του!

Η ανακοίνωση της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου:

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 8ης Μάη στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και με την ανοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (που απείχαν από τη διαδικασία) και του ΚΙΝΑΛ (που ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ») ψηφίστηκε η κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη και μετατρέπει την διδασκαλία από συλλογική δημιουργία και διαρκή αγώνα για τη διαμόρφωση αληθινά ελεύθερων ανθρώπων και υπεύθυνων πολιτών, σε εκπομπή reality και αρένα εντυπώσεων για το φιλοθεάμον κοινό!

Η απαράδεκτη αυτή ρύθμιση, έρχεται σε συνέχεια της άθλιας μεθόδευσης του ΥΠΑΙΘ να καταθέσει για διαβούλευση πολυνομοσχέδιο - ταφόπλακα για το Δημόσιο Σχολείο, εν μέσω πανδημίας και πρωτοφανών περιοριστικών μέτρων, με το οποίο επιχειρείται η επανεισαγωγή όλων των αποτυχημένων αντιπαιδαγωγικών μέτρων του παρελθόντος και συνεχίζεται η εκθεμελίωση όλων εκείνων των στοιχείων που διασώζουν ψήγματα Γενικής Παιδείας και ολοκληρωμένης μόρφωσης, στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ιδιαιτέρως για τους επικίνδυνους ατραπούς όπου οδηγείται η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στη χώρα μας. Είναι γνωστό «τοις πάσι» ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών προωθούν και υπηρετούν νεοφιλελεύθερες (αντι)εκπαιδευτικές πολιτικές που δεν υπερασπίζουν την μόρφωση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, αλλά εγκαθιδρύουν ένα τεχνοκρατικής λογικής σχολείο της αμάθειας «των κοινωνικών & επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων».

Όλο το προηγούμενο διάστημα - του υποχρεωτικού εγκλεισμού - όλοι οι εκπαιδευτικοί δώσαμε μεγάλο αγώνα να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας και με τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που λάβαμε διαφυλάξαμε την επαφή μας με τα παιδιά σε μια περίοδο που είχαμε και είχαν μεγάλη ανάγκη επικοινωνίας. Και το επιτύχαμε με μηδαμινή βοήθεια από το ΥΠΑΙΘ.

Είναι απαράδεκτη και υποκριτική η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας, που με άλλοθι την διδασκαλία των απόντων μαθητών επιχειρεί με αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές νομοθετικές ακροβασίες να επιβάλλει τη δημιουργία Οργουελιανού περιβάλλοντος στα σχολεία, με τη «ζωντανή μετάδοση» του μαθήματος. Η ρύθμιση αυτή διαρρηγνύει την παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών ως μια αυθεντική και ζωντανή αλληλεπίδραση που χτίζεται καθημερινά, ευτελίζει την παιδαγωγική ελευθερία και φυσικά παραβιάζει προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το μάθημα και η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ιερά. Πρόκειται για μια ζωντανή σχέση ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και μόνο αυτό. Απαιτεί φυσική παρουσία, προσωπική επαφή, ψυχική σύνδεση, διαμόρφωση παιδαγωγικού κλίματος εμπιστοσύνης και ελευθερίας. Δε θα επιτρέψουμε το σφαγιασμό των παιδαγωγικών ελευθεριών, δε θα αφήσουμε το εύθραυστο μαθητικό σώμα αλλά και εμάς τους ίδιους να γίνουμε βορά στον οποιοδήποτε θεατή της καθημερινής μας επικοινωνίας!

Αυτή η βαρβαρότητα δεν θα περάσει!

1) Καλούμε όλα μας τα μέλη σε έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη 13/05/2020 και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο του προαύλιου χώρου του 1ου ΓΕΛ - 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις απαράδεκτες και εχθρικές ενέργειες του ΥΠΑΙθ καθώς και την Απεργία - Αποχή ενάντια στο μέτρο της «ζωντανής μετάδοσης» των μαθημάτων.

2) Ζητούμε την άμεση παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

3) Καλούμε την ΟΛΜΕ να οργανώσει έκτακτη Γ.Σ. των ΕΛΜΕ όλης της χώρας και να συντονίσει τον αγώνα για την κατάργηση της επαίσχυντης νομοθετικής ρύθμισης και την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Δεν υποκύπτουμε στις αντιπαιδαγωγικές και καταστροφικές πολιτικές του υπουργείου.

Δεν τους φοβόμαστε! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Εμείς πράττουμε στο φως και αυτοί νομοθετούν στο σκοτάδι!

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8476,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3308,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18355,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2529,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6140,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: ΕΛΜΕ Έβρου: Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε «big brother»
ΕΛΜΕ Έβρου: Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς να λογαριάζει τίποτα μετατρέπει τα σχολικά μαθήματα σε «big brother»
Ανακοινώσεις της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου και της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη και μετατρέπει την διδασκαλία σε εκπομπή reality και αρένα εντυπώσεων για το φιλοθεάμον κοινό!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD-w9z__IeS9hMM0VV8u0e2Rzd_v6LETKJE-4aGTJvVgod9linjSR61x8c0NfPxt8UD_w05X89RCxOKdP2hOISSyMc-XSLuHo029QOV4RRiIhLjcBMyNXQMAc3qN7xYVPVE7-WXI8ZIIs/s1600/sxoleio.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD-w9z__IeS9hMM0VV8u0e2Rzd_v6LETKJE-4aGTJvVgod9linjSR61x8c0NfPxt8UD_w05X89RCxOKdP2hOISSyMc-XSLuHo029QOV4RRiIhLjcBMyNXQMAc3qN7xYVPVE7-WXI8ZIIs/s72-c/sxoleio.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/05/big-brother.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/05/big-brother.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων