Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Καστανιές Έβρου (photos+video)

Το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου επισκέφθηκε ανήμερα του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Καστανιές Έβρου
Στις Καστανιές Έβρου και συγκεκριμένα στο στρατιωτικό Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 βρέθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, το προηγούμενο διάστημα ήταν ένα από τα κύρια σημεία αιχμής όπου οι ελληνικές δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέκρουσαν με αποτελεσματικό τρόπο τις επιθέσεις ομάδων μεταναστών και προσφύγων που είχαν προωθηθεί από το τουρκικό έδαφος και προστάτεψαν τα ελληνικά και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά σύνορα.


Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, υποδέχθηκε στην Ορεστιάδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη επικοινωνία του με την κα Προέδρο είχε την ευκαιρία να της ευχηθεί για την εορτή του Πάσχα και για την ανάληψη των καθηκόντων της και να την ευχαριστήσει για την επίσκεψη της στον ακριτικό Έβρο, «έναν τόπο ιδιαίτερο, όπου συναντώνται Ανατολή και Δύση, θρησκείες και πολιτισμοί, έναν τόπο ποτισμένο από το αίμα άγιων και ηρώων και από τον τίμιο ιδρώτα των προγόνων μας, έναν τόπο, οι κάτοικοι του οποίου δίδουν τις δικές τους μάχες καθημερινά για να υπερασπίζονται τις αξίες, τα ιδανικά και την ασφάλεια της Πατρίδας μας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μητροπολίτης.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 10:30 το πρωί στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, συνοδευόμενη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Εκεί την υποδέχθηκε ο Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Θεόδωρος Χατζηζεγεωργίου και μετά την απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα όλοι τους ανέβηκαν στο control room του Φυλακίου. Ο ταξίαρχος ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και το πως έχει η κατάσταση σήμερα.


Στη διάρκεια της ενημέρωσης ήταν παρών και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης.


Αμέσως μετά η κ. Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ενημέρωσε για την επίσκεψη της. Ο πρωθυπουργός της είπε ότι είχε επισκεφθεί και ο ίδιος το Φυλάκιο και της ζήτησε να μεταφέρει τις θερμές πασχαλινές ευχές του στους αξιωματικούς και όλο το προσωπικό του Φυλακίου.


Στο βιβλίο επισκεπτών του Φυλακίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε: «Ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που υπερασπιζόμενοι αυτή τη γωνιά της ελληνικής γης υπερασπίζονται την ασφάλεια της Ελλάδας και συγχρόνως της Ευρώπης. Καλό Πάσχα!».


Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε μέχρι τους Έλληνες φρουρούς στην «αλυσίδα», το τελευταίο σημείο ελληνικού εδάφους, μετά το Φυλάκιο, τους χαιρέτισε και αντάλλαξε ευχές μαζί τους, ενώ οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος, Χατζηγεωργίου και Συριτούδης την ενημέρωναν διαρκώς. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε ευχές και με άνδρες της FRONTEX που επιτηρούν στην περιοχή.


Μετά την επίσκεψή της στις Καστανιές Έβρου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα, την Κυριακή του Πάσχα, κοντά στους φύλακες των συνόρων μας, για να αποτίσω φόρο τιμής στις ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, υπερασπίζονται την ασφάλεια της Ελλάδας και συνάμα την ασφάλεια της Ευρώπης. Για να διαβεβαιώσω τους ακρίτες μας ότι, διασφαλίζοντας τα σύνορα, διασφαλίζουν και την ειρήνη. Αλλά και για να μεταφέρω στους υπόλοιπους Έλληνες το μήνυμα που αντλούμε από το υψηλό φρόνημα των ανδρών και γυναικών αυτών: ότι με πίστη, αποφασιστικότητα και συνέπεια μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο.

Σε ένα άλλο μέτωπο, σε κάποια άλλα σύνορα, εκείνα που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο, όλοι μας δίνουμε έναν αγώνα, στο μέτρο που μας αναλογεί. Δεν μιλώ μόνο για τους μαχητές της πρώτης γραμμής, γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό του ΕΚΑΒ, συμπολίτες μας που παρέχουν υπηρεσίες, τους οποίους σεβόμαστε και ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Μιλώ για όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, που περνούν ένα μοναχικό Πάσχα, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τους φίλους, τον τόπο τους. Μιλώ για τις προσωπικές θυσίες τους στο όνομα του συλλογικού καλού. Και είναι μεγάλη η ικανοποίηση και η χαρά μας βλέποντας πως οι θυσίες αυτές πιάνουν τόπο, πως εμείς "οι σεμνοί Έλληνες", όπως μας αποκάλεσε πρόσφατα ένα ξένο δημοσίευμα, γίναμε, για όλο τον κόσμο, το υπόδειγμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Φέτος ζούμε το πιο δύσκολο Πάσχα της πρόσφατης ιστορίας μας. Αλλά και το πιο πνευματικό, το πιο εσωτερικό. Γι’ αυτό και δεν μεμψιμοιρούμε. Υπομένουμε και επιμένουμε. Θέλω να απευθύνω ένα χαρμόσυνο "Χριστός Ανέστη" σε όλο τον Ελληνισμό που γιορτάζει κάνοντας "την προσευχή του μάχη" - για να παραφθείρω ελαφρά τον στίχο του Νίκου Καρούζου. Και εύχομαι, σε έναν χρόνο από τώρα, να είμαστε όλοι παρόντες και να γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης με τον πατροπαράδοτο, ευφρόσυνο τρόπο, σε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τον φόβο, μια πατρίδα που θα βαδίζει απτόητη στον δρόμο της προόδου, της προκοπής, της αισιοδοξίας».


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

««Βρισκόμαστε εδώ στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου όπου είχα την τιμή να συνοδεύω την κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή της εδώ, προκειμένου να τιμήσει αυτές και αυτούς που φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί τα σύνορα της Πατρίδας και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους.

Σπεύδω να πω τα εξής: Φέτος η Μεγάλη εβδομάδα ήταν πολύ διαφορετική. Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα των Ελλήνων ίσως όπως δεν το έχουμε ξαναγιορτάσει ποτέ μέχρι τώρα. Πιο απομονωμένοι κατά τρόπο πιο εσωτερικό, ίσως όμως και πιο έντονο και ουσιαστικό που μας φέρνει πιο κοντά στο βαθύ νόημα του, ότι δηλαδή η Ελπίδα υπερισχύει της απελπισίας. Το Φως διαλύει το Σκοτάδι. Τελικά η ζωή υπερνικά το θάνατο.

Εύχομαι από καρδιάς, από αυτόν εδώ τον τόπο όπου φυλάχθηκαν και φυλάσσονται τα σύνορα της Πατρίδας από τα άξια Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και βέβαια τους Ακρίτες του Έβρου: Χρόνια Πολλά σε όλους, Χριστός Ανέστη Ελλάδα!».

Δείτε το βίντεο:


Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και από εκεί νωρίς το μεσημέρι αναχώρησε για την Αθήνα.

Τελικά, ούτε δεξίωση πραγματοποιήθηκε, ούτε κάποια άλλη εκδήλωση, ούτε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, αλλά ούτε επισκέφθηκε τον Έβρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγραφαν και έλεγαν τις προηγούμενες τοπικές ιστοσελίδες και ΜΜΕ.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες...
[post_ads_2]










[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8462,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18336,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6134,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Καστανιές Έβρου (photos+video)
Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις Καστανιές Έβρου (photos+video)
Το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου επισκέφθηκε ανήμερα του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyuilrjqRgz2UoTEENptdeJMFVlVQXv0WCuzkfpyWQ1NyeEwPDZRXcQlzvF3zWbdeIn4HUGcYNyRW1SviGr9dzlYEldr13WmYMq_xrQ_m_cKHV8KwsTGLV9wBu46x8wgMnGgNG6F1KyAU/s1600/0452568.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyuilrjqRgz2UoTEENptdeJMFVlVQXv0WCuzkfpyWQ1NyeEwPDZRXcQlzvF3zWbdeIn4HUGcYNyRW1SviGr9dzlYEldr13WmYMq_xrQ_m_cKHV8KwsTGLV9wBu46x8wgMnGgNG6F1KyAU/s72-c/0452568.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/stis-kastanies-evrou-i-proedros-tis-dimokratias.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/stis-kastanies-evrou-i-proedros-tis-dimokratias.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων