Παρέμβαση της περιφερειακής παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" για την υγειονομική κρίση

Ανακοίνωση - παρέμβαση της παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" για την υγειονομική κρίση. Ερωτήματα - Κριτική - Προτάσεις.

Παρέμβαση της περιφερειακής παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" για την υγειονομική κρίση
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Παράταξης Αν. Μακεδονίας - Θράκης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση / παρέμβαση σε σχέση με την πανδημία και την υγειονομική κρίση, εξ αιτίας του COVID-19.

«Παρακολουθούμε με προσοχή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και προτιμήσαμε να μη πάρουμε θέση αμέσως, αλλά να εκτιμήσουμε την κατάσταση σε βάθος χρόνου.

Σεβαστήκαμε τις αποφάσεις και τις υποδείξεις της συντεταγμένης Πολιτείας. Παρατηρήσαμε και την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που στήριξε τα κυβερνητικά μέτρα.

Ως δημόσια πρόσωπα σεβόμενοι απόλυτα την λαϊκή εντολή που λάβαμε επιλέξαμε να μην προβούμε σε δηλώσεις και καταγγελίες, ούτε σε κινήσεις λαϊκίστικου εντυπωσιασμού προσφέροντας το 50% της αποζημίωσής που λαμβάνουμε που ανέρχεται σε 47 ευρώ μηνιαίως (!).

Για πολλά από όσα γίνονται με τον τρόπο που γίνονται έχουμε τουλάχιστον επιφυλάξεις, αν όχι αντιρρήσεις, αλλά προτιμήσαμε να μην μιλήσουμε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας αλλά και τις δυνατότητες που έχει στην πραγματικότητα. Η κεντρική εξουσία διαχρονικά και σκόπιμα την θέλει υποβαθμισμένη, θεσμικά ελεγχόμενη και οικονομικά εξαρτώμενη. Θέλει τον απόλυτο έλεγχο των πάντων, μια απόλυτα ελεγχόμενη από αυτήν Περιφέρεια, για να της κάνει τα μικροθελήματα, να εξασφαλίζει την επανεκλογή των “δικών της” και να μοιράζει κατά το δοκούν και καθ’ υπαγόρευση τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ως Περιφερειακή Παράταξη παρακολουθούμε τις ενέργειες της διοίκησης της ΠΑΜΘ σε σχέση με την υγειονομική κρίση μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά την υποστελέχωση τόσο των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας όσο και της Δημόσιας Υγείας. Ο αριθμός των εμπλεκομένων υπαλλήλων είναι απειροελάχιστος και θεσμικά ο ρόλος τους σχεδόν ανύπαρκτος. Και αυτές τις λίγες αρμοδιότητες η Κυβέρνηση αποφάσισε να τις εξαφανίσει επιβάλλοντας μία δική της διαχείριση της κρίσης και κυρίως της πληροφορίας.

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια έσπευσε να κατηγορήσει την διοίκηση για αδράνεια, μη παραλείποντας ωστόσο να επαινέσει την κυβέρνηση διότι ιδεολογικά πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα. Αλλά η εποχή δεν είναι για επαίνους ούτε για ανέξοδες αντιπολιτεύσεις.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας και τις ευθύνες έχει αυτός που έχει και την εξουσία και την λήψη των αποφάσεων.

Επομένως τα όποια καλά ή κακά εν προκειμένω τα πιστώνεται η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης η κυβέρνηση επέλεξε τον απόλυτο έλεγχο της επικοινωνίας. Δεν επέτρεψε σε καμία τοπική αρχή (Δήμο ή Περιφέρεια) να προβαίνει σε ανακοινώσεις ή να λαμβάνει πρωτοβουλίες. Την απόλυτη διακίνηση της πληροφορίας και την διαχείριση των αριθμών αποφάσισε να κρατήσει η ίδια με λιτές ανακοινώσεις της κάθε απόγευμα στις 6.00, χωρίς επί μέρους πληροφορίες για την διάδοση της επιδημίας κατά τόπους.

Θελήσαμε από την πρώτη στιγμή να στηρίξουμε τα περιοριστικά μέτρα, όπως έπραξε στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος και με κάθε τρόπο υποδείξαμε στα μέλη και τους πολιτικούς μας φίλους να συμμορφωθούν, παρά το γεγονός ότι καταγράψαμε διαφωνίες και αντιρρήσεις στις πρακτικές που εφαρμόστηκαν.

Αφορμή για την σημερινή ανακοίνωσή μας έδωσαν όσα πληροφορηθήκαμε ότι συμβαίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης κυρίως, αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειάς μας.

Πληροφορούμαστε ανεπίσημα ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και είναι διάσπαρτα σε όλο το Νομό, ωστόσο τίποτε δεν έχει ανακοινωθεί ώστε να ενημερωθεί ο πληθυσμός.

Η φημολογία πολλές φορές είναι χειρότερη από την απόκρυψη.

Αναπόφευκτα για την Ξάνθη υπάρχουν ερωτήματα για τα οποία αρμόζουν απαντήσεις:

▪ Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων;

▪ Που έχουν εντοπιστεί κρούσματα;

▪ Αληθεύει ότι υπάρχουν κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης;

▪ Πόσα είναι τα κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις στην Ξάνθη; Έχουν περιληφθεί στους γενικούς πίνακες ή όχι;

▪ Ποιος ενημερώνει το ιατρικό προσωπικό της Ξάνθης, τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό, το οποίο δίνει τη δική του μάχη μέσα στο σκοτάδι της πληροφόρησης.

▪ Υπάρχει επαρκής συνεργασία των ιδιωτών Ιατρών με το σύστημα δημόσιας υγείας;

▪ Είναι εφοδιασμένο το ιατρικό προσωπικό με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και αποφυγής διάδοσης της νόσου;

▪ Πως και ποιοι θα κάνουν τους απαραίτητους χειρισμούς με τις ειδικές και τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής; Ήδη, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής 12 Απριλίου, εντοπίστηκε ο ιός σε βρέφος στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης και έσπευσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας!

▪ Έχουν γνώση οι τοπικές αρχές για τα πραγματικά κρούσματα και τις περιοχές (οικισμούς) που αυτά παρουσιάστηκαν;

▪ Ποιος πραγματοποιεί τις ιχνηλατήσεις; Ο ΕΟΔΥ από την Αθήνα;;;

▪ Τηρούνται με προσοχή τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας αλλά και του περιορισμού των συγχρωτίσεων;

Αντίστοιχα ερωτήματα υπάρχουν και για άλλες περιοχές αντίστοιχα ή παραπλήσια όπως:

▪ Που καταγράφονται οι θάνατοι από τη νόσο; Στον τόπο θανάτου ή στον τόπο της μόνιμης διαμονής;

▪ Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται στα περιφερειακά νοσοκομεία Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και κάτω από ποιες συνθήκες;

▪ Σε ποιους οικισμούς εμφανίστηκαν κρούσματα;

▪ Έχουν εμφανισθεί θετικοί φορείς στα δύο νησιά μας;

Επισημαίνουμε ότι η πληροφόρηση είναι υποχρέωση της Πολιτείας και η γνώση δικαίωμα των πολιτών.

Θεωρούμε ότι τοπικά υπάρχει επιστημονική επάρκεια, γνώση των τοπικών συνθηκών, και δυνατότητα εξειδικευμένης πληροφόρησης ανά Νομό. Για το λόγο αυτό προτείνουμε στην διοίκηση της Περιφέρειας:

▪ Να συγκαλέσει άμεσα τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας στα οποία να κληθούν εκτός από τις προβλεπόμενες υγειονομικές αρχές και εκπρόσωποι των διοικήσεων των νοσοκομείων, οι ιατρικοί, οδοντιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς υγειονομικών.

▪ Να εκδίδει η Περιφέρεια, σε καθημερινή βάση δελτίο τύπου σχετικά με την εξέλιξη και τη διασπορά της νόσου για την ενημέρωση και προστασία των πολιτών, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, όπως κάνει μέχρι σήμερα με επιτυχία και σοβαρότητα η Περιφέρεια Ηπείρου.

▪ Να μεριμνήσει για την προμήθεια με υλικά ατομικής προστασίας και περιορισμού διάδοσης της νόσου στους ιδιώτες γιατρούς, σε περίπτωση ελλείψεων στην ελεύθερη αγορά, καθώς και για την προμήθεια αντίστοιχων υλικών για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας.

▪ Να ελέγχει με τις αρμόδιες υπηρεσίες εμπορίου τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας και διακίνησης υλικών μεγάλης ζήτησης (οινόπνευμα, αντισηπτικά, μάσκες κλπ) και να ενημερώνει σχετικά.

▪ Να ζητήσει την αυστηρή καταγραφή και τον έλεγχο όλων των εισερχομένων στην Ελληνική Επικράτεια από τους συνοριακούς σταθμούς της ΠΑΜΘ. σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες.

Η παράταξη μας είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε θετική πρωτοβουλία της διοίκησης της Περιφέρειας και να συνδράμει με κάθε τρόπο.
  • Στηρίζουμε τα μέτρα.
  • Ζητάμε περισσότερο ενεργό και ουσιαστικό ρόλο των τοπικών αρχών, εφοδιασμένων με εξοπλισμό και αρμοδιότητες.
  • Ζητάμε την άμεση αξιοποίηση όλου του υγειονομικού προσωπικού.
  • Ζητάμε την με κάθε τρόπο ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί, όπως ήταν φυσικό, αυτό καλέστηκε να αντιμετωπίσει τα δυσκολότερα περιστατικά της πανδημίας (νοσηλεία, αναπνευστική υποστήριξη, διασωλήνωση κλπ).
  • Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία των περιφερειακών (αγροτικών) ιατρείων για αποφυγή του συγχρωτισμού ασθενών μεγάλης ηλικίας στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία ακόμη και για απλές συνταγογραφήσεις.
  • Ζητάμε την άμεση, ξεκάθαρη και συχνή ενημέρωση των πολιτών, από τις τοπικές αρχές, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,493,Αγωγοί,116,Αθλητικά,1904,Αλεξανδρούπολη,6548,Άμυνα,281,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,127,Άρθρα - Απόψεις,2796,Αστυνομικά,481,Αυτοδιοίκηση,2412,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,230,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,66,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,174,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,471,Δράμα,97,Έβρος,15288,Εθελοντισμός,219,Εκδηλώσεις,2031,Εκκλησία,1022,Εκπαίδευση,1141,Ελλάδα,1136,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,48,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,548,Εργασία,10,Εργασιακά,222,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,110,Ζωή και Υγεία,299,Θράκη,489,Ιστορία,182,Καβάλα,158,Καιρός,31,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,187,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,15,ΚΚΕ,398,Κοινωνία,76,Κοινωνική Προσφορά,169,Κόσμος,616,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,136,Μουσική,189,ΝΔ,440,Ξάνθη,162,Οικολογία,294,Οικονομία,546,Ορεστιάδα,1073,Πανταζίδου,134,Παπανικολόπουλος,238,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,342,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3181,Πολιτική,1242,Πολιτισμός,182,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5108,Ροδόπη,275,Σαμοθράκη,615,Σάτιρα,62,Σουφλί,362,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,276,Σύλλογοι,273,Συνέδρια,116,ΣΥΡΙΖΑ,345,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,51,Τουρισμός,239,Τρίγωνο,45,Τυχερό,38,Υγεία,887,Φέρες,309,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,303,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Παρέμβαση της περιφερειακής παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" για την υγειονομική κρίση
Παρέμβαση της περιφερειακής παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" για την υγειονομική κρίση
Ανακοίνωση - παρέμβαση της παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" για την υγειονομική κρίση. Ερωτήματα - Κριτική - Προτάσεις.
https://1.bp.blogspot.com/-dkS7nAufDV0/XpT6O42GOAI/AAAAAAACfdU/CMca0sQP8tAnlvjRF-LxROhcpUFUYZ2wQCLcBGAsYHQ/s1600/katsimigas.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-dkS7nAufDV0/XpT6O42GOAI/AAAAAAACfdU/CMca0sQP8tAnlvjRF-LxROhcpUFUYZ2wQCLcBGAsYHQ/s72-c/katsimigas.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/blog-post_57.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/blog-post_57.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content