Π. Μιχαηλίδης: Αφού το θέμα για την ίδρυση νέας Δημοτικής Επιχείρησης απορρίφθηκε, γιατί η δημοτική αρχή το επαναφέρει;

Τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη για το θέμα της ίδρυσης νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Π. Μιχαηλίδης: Αφού απορρίφθηκε το θέμα για την ίδρυση νέας Δημοτικής Επιχείρησης γιατί η δημοτική αρχή το επαναφέρει;
Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που τάχθηκαν υπέρ μιας νέας δημοτικής επιχείρησης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Στην διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19/3/2020, απορρίφθηκε το θέμα για την έγκριση ίδρυσης νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το αποτέλεσμα αυτό κρίθηκε από το γεγονός πως οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ήταν θετικοί υπέρ αυτής της απόφασης, αποτέλεσαν την μειοψηφία του Δ.Σ. σε ένα σύνολο 41 μελών του. Άξιο σχολιασμού και το γεγονός πως από την δημοτική παράταξη της «ΑΝΑΣΑ» οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ οι υπόλοιποι δύο μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της, ψήφισαν κατά.

Αντιθέτως στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε το θέμα για την διεξαγωγή του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Έναντι όλων αυτών, η δημοτική αρχή αποφάσισε προς γενική έκπληξη για νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, επαναφέροντας ξανά, παραδόξως και αδικαιολόγητα, το θέμα της ίδρυσης Δημοτικής επιχείρησης και μάλιστα χωρίς την διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης αλλά δια της «βουβής» περιφοράς.

Σε ότι με αφορά ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, έχω να δηλώσω τα εξής:

Η επιμονή του δημάρχου για μια νέα δημοτική επιχείρηση, την στιγμή που ως θέμα έχει κριθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, αποτελεί τον απόλυτο εμπαιγμό της δημοτικής αρχής απέναντι στον θεσμό του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και απέναντι στους ίδιους τους δημότες.

Είναι φανερό πως ο κ. Ζαμπούκης επιλέγει μια τραγική μεθόδευση μέσα σε συνθήκες πανδημίας, με τους δημότες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα - εγκλεισμού, αποκλεισμού, φόβου και ανασφάλειας για το αύριο, ανεργίας και φτώχειας. Την ίδια στιγμή που οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι υπό διάλυση μετά και την πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου του Πολυκοινωνικού Κέντρου και ενώ προέχουν άλλες προτεραιότητες και υπάρχουν αυξημένες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες.

Εδώ τίθεται φυσικά και το ερώτημα αν έχει κάτι αλλάξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και εάν ο ίδιος ο δήμαρχος γνωρίζει πως κάποιοι από την πλειοψηφία των 21 δημοτικών συμβούλων που καταψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα, είναι πλέον πρόθυμοι να αλλάξουν την ψήφο τους.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο στην αυριανή συνεδρίαση που θα διεξαχθεί εν μέσω πανδημίας, χωρίς διάλογο και χωρίς τηλεδιάσκεψη, γεγονός που απεύχομαι, σημαίνει πως ο κ. Δήμαρχος βρήκε μέσα σε τόσο λίγο διάστημα νέους «συμμάχους» για να προωθήσει με τα λεφτά των δημοτών μικροπολιτικές του σκοπιμότητες και για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα από προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Και αυτό διότι αντίστοιχες Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΔΕΠΕΑ, ΑΝΕΤΑ κλπ) οι οποίες δημιουργήθηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές, αποδείχθηκαν στην πράξη αποτυχημένα εγχειρήματα που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα να χρεωθούν με εκατομμύρια ευρώ στο τέλος οι ίδιοι οι δημότες.

Είναι φανερό πως ο κ. Ζαμπούκης λειτουργεί στα «χνάρια» του πολιτικού του μέντορα και πρώην δημάρχου Αλεξανδρούπολης του κ. Αλεξανδρή, εμπνευστή της «αμαρτωλής» ΑΝΕΤΑ, μιας Δημοτικής Επιχείρησης που ακόμη ταλαιπωρεί πρώην δημοτικούς σύμβουλος με την εμπλοκή τους σε δικαστικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, στις δραστηριότητες της υπό σύσταση δημοτικής επιχείρησης θα είναι μεταξύ άλλων οι εκδόσεις, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων, η λειτουργία και η διαχείριση κινηματογράφων και θεάτρων, η λειτουργία στούντιο ηχογραφήσεων, η λειτουργία διαδικτυακής δημοτικής τηλεόρασης κ.α.

Επί της ουσίας βέβαια ο μοναδικός σκοπός από πλευράς του δημάρχου, είναι η λειτουργία ιντερνετικής Δημοτικής τηλεόρασης, αντικείμενο που γνωρίζει καλά ο στενός και έμμισθος ειδικός του συνεργάτης ο κ. Καμελίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης. Για το γεγονός αυτό η δημοτική αρχή «κατηγορείται» από την δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου του κ. Λαμπάκη, πως απώτερος σκοπός της είναι να «ελέγξει» με τα χρήματα των δημοτών την ενημέρωση στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο να «τακτοποιήσει» δικά της παιδιά και δεκάδες μετακλητά στελέχη. Αντίστοιχες σοβαρές ανησυχίες έχει εκφράσει δημόσια και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Για το προσχηματικό της όλης υπόθεσης να αναφέρω το εξής απλό παράδειγμα. Στους λοιπούς σκοπούς της δημοτικής επιχείρησης αναφέρεται όπως σημείωσα ανωτέρω μεταξύ άλλων και η δημιουργία - λειτουργία για ένα στούντιο ηχογραφήσεων. Παροχή που έχει προσφέρει εδώ και χρόνια στους δημότες του ο δήμαρχος Τρικκαίων και σημερινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τον οποίο είχα επισκεφτεί ακριβώς πριν ένα χρόνο ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην προεκλογική περίοδο.

Το ουσιαστικό που είχε δρομολογήσει ο κ. Παπαστεργίου για αυτό τον σκοπό, δεν ήταν η δημιουργία καμίας κοινωφελούς επιχείρησης αλλά το απλό βήμα να φροντίσει να βρει χρηματοδότηση από τον άξονα της δράσης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).

Δυστυχώς στην Αλεξανδρούπολη μια άπειρη αυτοδιοικητικά δημοτική αρχή, προσπαθεί εδώ και 6 μήνες να δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο εντυπώσεις, αφήνοντας στάσιμο τον Δήμο σε ότι αφορά νέες μελέτες και χρηματοδοτήσεις για αναγκαίες υποδομές και υπηρεσίες.

Πέρα όλων των άλλων, οφείλω να σημειώσω πως το συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, θα ανέρχεται σε 344.000 έως 398.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης δηλαδή τους ίδιους του δημότες.

Εξάλλου είναι αδιανόητο να συζητάμε για την δημιουργία νέας δημοτικής επιχείρησης, την στιγμή που η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα απολύτως σχεδιασμό για την ζημιογόνο Τουριστική και Ιαματική Δημοτική Επιχείρηση (ΤΙΕΔΑ), παρά μόνο μια καθυστερημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έχοντας βάλει ήδη λουκέτο από την πρώτη μέρα στα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης και με το δημοτικό κάμπινγκ σε πλήρη εγκατάλειψη.

Για όλα τα ανωτέρω καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο του Δ.Σ. στου οποίου την εμπειρία και εντιμότητα βασίζομαι, να αποσύρει το θέμα της νέας Δημοτικής Επιχείρησης, σε διαφορετική δε περίπτωση είμαι αναγκασμένος να απέχω εντελώς από την αυριανή συνεδρίαση, συντασσόμενος με την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου η οποία ζητάει κάτι αντίστοιχο.

Τέλος ελπίζω ότι έστω και τώρα, έστω και υπό την τόσο αρνητική συγκυρία που ζούμε, η διοίκηση θα πεισθεί ότι η μετάβαση του Δήμου στη νέα ψηφιακή εποχή δεν είναι πολυτέλεια, αλλά κρίσιμος παράγοντας για τη σύγχρονη λειτουργία του.

Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα πιέζω συνεχώς προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ θα σταθώ αρωγός σε κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,489,Αγωγοί,115,Αθλητικά,1898,Αλεξανδρούπολη,6484,Άμυνα,278,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,126,Άρθρα - Απόψεις,2788,Αστυνομικά,480,Αυτοδιοίκηση,2384,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,230,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,66,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,172,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,463,Δράμα,96,Έβρος,15180,Εθελοντισμός,218,Εκδηλώσεις,2019,Εκκλησία,1014,Εκπαίδευση,1124,Ελλάδα,1131,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,48,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,545,Εργασία,10,Εργασιακά,222,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,109,Ζωή και Υγεία,299,Θράκη,477,Ιστορία,181,Καβάλα,158,Καιρός,31,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,187,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,15,ΚΚΕ,394,Κοινωνία,76,Κοινωνική Προσφορά,169,Κόσμος,611,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,136,Μουσική,189,ΝΔ,440,Ξάνθη,161,Οικολογία,293,Οικονομία,544,Ορεστιάδα,1060,Πανταζίδου,131,Παπανικολόπουλος,237,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,341,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3164,Πολιτική,1235,Πολιτισμός,182,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5067,Ροδόπη,274,Σαμοθράκη,614,Σάτιρα,62,Σουφλί,356,Σπίτι,14,Συγκοινωνίες,276,Σύλλογοι,269,Συνέδρια,115,ΣΥΡΙΖΑ,343,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,50,Τουρισμός,239,Τρίγωνο,45,Τυχερό,38,Υγεία,884,Φέρες,308,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,303,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Π. Μιχαηλίδης: Αφού το θέμα για την ίδρυση νέας Δημοτικής Επιχείρησης απορρίφθηκε, γιατί η δημοτική αρχή το επαναφέρει;
Π. Μιχαηλίδης: Αφού το θέμα για την ίδρυση νέας Δημοτικής Επιχείρησης απορρίφθηκε, γιατί η δημοτική αρχή το επαναφέρει;
Τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη για το θέμα της ίδρυσης νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.
https://1.bp.blogspot.com/-WiGK1ReNdwY/XpXg9BEOoZI/AAAAAAACfeY/QOdk_Sz--xYUcGE8csgl4JluAfHqDrGBQCLcBGAsYHQ/s1600/Michailidis-Pavlos.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-WiGK1ReNdwY/XpXg9BEOoZI/AAAAAAACfeY/QOdk_Sz--xYUcGE8csgl4JluAfHqDrGBQCLcBGAsYHQ/s72-c/Michailidis-Pavlos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/blog-post_25.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/blog-post_25.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content