Γιατί τέτοια προκλητική επιμονή από τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, εν μέσω πανδημίας, για ίδρυση δημοτικής επιχείρησης;

Γιατί τέτοια επιμονή με την ίδρυση δημοτικής επιχείρησης; Είναι επείγον θέμα, μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας, η δημιουργία διαδικτυακής Δημοτικής Τηλεόρασης;

Γιατί τέτοια προκλητική επιμονή από τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, εν μέσω πανδημίας, για ίδρυση δημοτικής επιχείρησης;
Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες, η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης φέρνει προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Απριλίου, την έγκριση ίδρυσης νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης, με βασικό αντικείμενο την δημιουργία διαδικτυακής Δημοτικής Τηλεόρασης!!!

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα αυτό μειοψήφησε και δεν πέρασε. Γιατί τέτοια επιμονή με την ίδρυση δημοτικής επιχείρησης; Γιατί τέτοια επιμονή μέσα σε συνθήκες πανδημίας, με τους δημότες να αντιμετωπίζουν χίλια δυο προβλήματα - εγκλεισμού, αποκλεισμού, φόβου, ανεργίας, φτώχειας, ανασφάλειας για το αύριο; Γιατί τέτοια επιμονή τώρα που προέχουν άλλες προτεραιότητες και αυξημένες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες;

Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό της δημοτικής αρχής απέναντι στους δημότες ενώ συμβαίνουν όλα αυτά να θεωρεί πως είναι ευκαιρία τώρα, χωρίς συζήτηση και έλεγχο, να περάσει ό,τι την βολεύει, αποδεικνύοντας ότι στην αναμπουμπούλα του κορωνοϊού βρίσκει την ευκαιρία, με τα λεφτά των δημοτών, να προωθήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες για να εξυπηρετήσει προεκλογικές δεσμεύσεις.

Ελπίζουμε οι δημοτικοί σύμβουλοι να σταθούν στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πουν ένα μεγάλο «όχι» στα σχέδια του δημάρχου και κάποιων παρατρεχάμενων, οι οποίοι μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας και πίσω από τις πλάτες των κλεισμένων στα σπίτια τους πολιτών, σχεδιάζουν να προωθήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα εις βάρος των δημοτών.

Παρακάτω παραθέτουμε τις αντιδράσεις την αντιπολίτευσης, και αναλύουμε το σκανδαλώδες κατασκεύασμα που σχεδιάζει η δημοτική αρχή.

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

«Γιατί τέτοια επιμονή με την ίδρυση δημοτικής επιχείρησης; Είναι επείγον θέμα;

Την Τετάρτη 15/4/20 η Δημοτική Αρχή καλεί Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει δια περιφοράς για 25 θέματα. Από αυτά κατά τη γνώμη μας μόνο το ένα έχει επείγοντα χαρακτήρα και αφορά στη λειτουργία της "πράσινης" λαϊκής του Δήμου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση με προηγούμενη ανακοίνωσή μας δηλώσαμε ότι εφόσον οι συνεδριάσεις γίνονται δια περιφοράς - λόγω έκτακτων συνθηκών κορονοϊού (CoViD-19) - θα συμμετέχουμε σε θέματα που σχετίζονται μόνο με την πανδημία.

Η Δημοτική Αρχή επιμένει όμως για δεύτερη φορά και φέρνει θέματα που απαιτούν ζωντανή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και καταδικάζουμε την προσπάθειά της να περάσει για 2η φορά την ίδρυση νέας δημοτικής επιχείρησης. Γιατί τέτοια επιμονή; Τι άλλαξε; Τι νέο δεδομένο υπάρχει; Μήπως, ότι τώρα δεν χρειάζονται τα 2/3 του ΔΣ (που δεν συγκέντρωσε την προηγούμενη φορά); Μήπως τώρα βολεύει το ότι φρόντισε η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορονοϊό και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αρκεί το 50%; Να σημειώσουμε ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΔΕΠΕΑ, ΑΝΕΤΑ κλπ) αποδείχθηκαν αποτυχημένο εγχείρημα που τελικά «φέσωσαν» εκατομμύρια χρέη το λαό όλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή εμπαίζει τους δημότες μέσα σε συνθήκες πανδημίας με χίλια δυο προβλήματα εγκλεισμού, αποκλεισμού, φόβου, ανεργίας, απόλυσης, φτώχειας, ανασφάλειας για το αύριο. Γιατί είναι πράγματι εμπαιγμός ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κάποιοι να θεωρούν πως είναι ευκαιρία να περάσουν ό,τι τους βολεύει.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στο ΔΣ και καλούμε τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους συμβούλους να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.

Αν ο κ. Δήμαρχος θέλει να συζητήσει το θέμα της λαϊκής ή οποιοδήποτε άλλο αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ας καλέσει συνεδρίαση μόνο με αυτό το θέμα. Άλλωστε ο ίδιος πήρε την απόφαση εδώ κι ένα μήνα, χωρίς τη γνώμη του ΔΣ, να κλείσουν οι λαϊκές ενώ στην υπόλοιπη χώρα λειτουργούν ακόμη.

Εμείς στο πλαίσιο αυτό διατυπώσαμε προτάσεις για το θέμα που καίει τους παραγωγούς νωπών λαχανικών που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, δεν έχουν μεροκάματο και τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος φαίνεται ότι μάλλον δεν επαρκούν για τη συντήρηση ή ακόμη και την επιβίωσή τους».

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να στήσει έναν ακόμη Δήμο μέσα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφερόμενος στην προσπάθεια ίδρυσης Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, με βασικό αντικείμενο την λειτουργία ιντερνετικής Δημοτικής τηλεόρασης. Ο κ. Λαμπάκης θεωρεί παντελώς ανώφελη και σκανδαλώδη την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «ελέγξει» την ενημέρωση στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο να «τακτοποιήσει» δικά της παιδιά και μετακλητά στελέχη.

Την κάθετη αντίρρησή του στην ίδρυση Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης που προτείνει η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Δευτεραίος, δηλώνοντας ότι βασική πρόθεση του Δημάρχου και των επιτελών του είναι η ανώφελη δημιουργία ιντερνετικής δημοτικής τηλεόρασης, όταν υπάρχει ήδη Δημοτικό Ραδιόφωνο και Δημοτική ιστοσελίδα. Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, είναι ακατανόητη η εξαιρετικά πρόχειρη όπως αποδείχθηκε εισήγηση της πρότασης, που με τόση ένταση επιχειρεί να προωθήσει η Δημοτική Αρχή εν μέσω γενικής πανδημίας, ώστε με μαθηματική ακρίβεια να οδηγηθούμε σε μια ακόμη Δημοτική Επιχείρηση που θα θυμίζει την αμαρτωλή ΑΝΕΤΑ του παρελθόντος.

Την διαφωνία του, στην ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης εξέφρασε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης, τονίζοντας ότι η ίδρυση μιας ακόμη Δημοτικής επιχείρησης σε τέτοιες εποχές, με βασικό αντικείμενο την δημιουργία διαδικτυακής Δημοτικής Τηλεόρασης, θα επιβαρύνει επικίνδυνα τα οικονομικά του Δήμου και την θεωρεί ανώφελη, όταν η ενημέρωση των πολιτών καλύπτεται ικανοποιητικά από τα ήδη υπάρχοντα ΜΜΕ.

Σκανδαλώδης ίδρυση νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης

Εν μέσω πανδημίας και στην αναμπουμπούλα του κορωνοϊού, η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης φέρνει προς ψήφιση (για δεύτερη φορά, αφού την προηγούμενη δεν πέρασε), με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την έγκριση ίδρυσης νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ποιος ο λόγος τέτοιας βιασύνης; Μήπως είναι ευκαιρία τώρα χωρίς συζήτηση και έλεγχο να περάσει η δημοτική αρχή ό,τι θέλει, αποδεικνύοντας ότι στην αναμπουμπούλα του κορωνοϊού βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες για να εξυπηρετήσει προεκλογικές δεσμεύσεις;

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, στις δραστηριότητες της υπό σύσταση δημοτικής επιχείρησης θα είναι μεταξύ άλλων οι εκδόσεις, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, επιστημονικών ημερίδων, συνεδρίων, η λειτουργία και η διαχείριση κινηματογράφων και θεάτρων, η λειτουργία στούντιο ηχογραφήσεων, η λειτουργία διαδικτυακής δημοτικής τηλεόρασης κ.α. Βλέπετε λίγα μέσα ενημέρωσης υπάρχουν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ας γίνει ακόμη ένα...

Η επιχείρηση θα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο (!) με έμμισθους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, ενώ στα μέλη του Δ.Σ. θα καταβάλλεται αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση.

Για την λειτουργία της επιχείρησης θα υπάρχουν θέσεις Διευθυντή, Νομικού Συμβούλου, Ειδικού Επιστημονικού Συνεργάτη, Γραμματειακής υποστήριξης, Λογιστή. Επίσης θα έχει διοικητικό προσωπικό, δημοσιογράφους - ρεπόρτερ, εικονολήπτες, τεχνικούς (control - camera - montage) με μισθούς 1.100 €.

Το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης θα είναι 100.000 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, επιπλέον της συνολικής επιχορήγησης του 2020 που ανέρχεται στο ποσό των 130.000 €. Επίσης ο Δήμος θα επιχορηγεί την επιχείρηση κάθε έτος και συγκεκριμένα: το 2021 με 175.000 €, το 2022 με 181.000 €, το 2023 με 190.000 €, το 2024 με 200.000 €.

Το συνολικό ετήσιο κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, θα ανέρχεται σε 344.000 έως 398.000 ευρώ! Η χρηματοδότηση της επιχείρησης θα γίνεται από τον Ο.Τ.Α. που την συνέστησε, δηλαδή από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο σκοπός της δημοτικής αρχής προφανής: Με χρήματα των δημοτών, θα στήσει αφενός ένα προπαγανδιστικό μέσο (με ένα μοντέλο όμως που τουλάχιστον στην Ελλάδα έχει αποτύχει παταγωδώς) όπου οι γκεμπελίσκοι του δημάρχου θα παίζουν τα ρέστα τους, και αφετέρου θα βολέψει τα δικά της παιδιά, με πρώτους και καλύτερους τον πρώην καναλάρχη - σύμβουλο του δημάρχου που θέλει να ξαναγίνει «καναλάρχης» (αυτή τη φορά διαδικτυακός), τον «αδέκαστο δημοσιογράφο» - κάτοικο Αθηνών, ο οποίος «το δικαιούται» αφού όπως λέει «έβγαλε» Γιάννη δήμαρχο, και λοιπούς υπάκουους δημοσιογράφους, κοινώς «παπαγαλάκια». Επίσης είναι βέβαιο ότι και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τους ημέτερους (υποψήφιους και ψηφοφόρους).

Και επειδή η συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση, εκτός της προπαγάνδας, θα διοργανώνει και πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, συναυλίες, καταλαβαίνετε τι «πάρτι» θα γίνονται...

Και στο τέλος θα καταλήξει σαν τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις που έκλεισαν εδώ και χρόνια χρεώνοντας τους δημότες πολλά εκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8478,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3310,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18361,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2531,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,43,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1484,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1473,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6141,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Γιατί τέτοια προκλητική επιμονή από τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, εν μέσω πανδημίας, για ίδρυση δημοτικής επιχείρησης;
Γιατί τέτοια προκλητική επιμονή από τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, εν μέσω πανδημίας, για ίδρυση δημοτικής επιχείρησης;
Γιατί τέτοια επιμονή με την ίδρυση δημοτικής επιχείρησης; Είναι επείγον θέμα, μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας, η δημιουργία διαδικτυακής Δημοτικής Τηλεόρασης;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg7BwBi19Vo5gZJaWvXTbahPdNDM4KcTk1nWMgWJvov_gyc0welzRY8FZPY4l1oRLTP5OM4ER7mV1C8MOa58UhLK0uXESb12PCrGqYqrE8EAde5gzyUqZ6Y5ERjPOKaEkhZNMoqN3g7yM/s1600/dimarxeio.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg7BwBi19Vo5gZJaWvXTbahPdNDM4KcTk1nWMgWJvov_gyc0welzRY8FZPY4l1oRLTP5OM4ER7mV1C8MOa58UhLK0uXESb12PCrGqYqrE8EAde5gzyUqZ6Y5ERjPOKaEkhZNMoqN3g7yM/s72-c/dimarxeio.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/blog-post_13.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/04/blog-post_13.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων