Ούτε ένα μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

"Η δημοτική αρχή παίρνει αποφάσεις μόνη της, θεωρώντας ότι αρκεί η εφαρμογή των νόμων πέρα από τις ανάγκες και τη διασφάλιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων και του λαού" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ούτε ένα μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
Το γεγονός πως δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης. Για το λόγο αυτό, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης σημειώνει:

«Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το πρόβλημα με την πανδημία ενημερωνόμαστε ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου από τα τοπικά ΜΜΕ για τις αποφάσεις και της δράσεις της δημοτικής αρχής. Περιμέναμε ότι μια συνεδρίαση του ΔΣ θα είχε ζητήματα άμεσης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και στο πως θα συμβάλει ο Δήμος. Αντί γι αυτό η αρχική πρόσκληση σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών περιλάμβανε 20 θέματα χωρίς κατά την άποψή μας να επείγει κανένα. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από δημοτικούς συμβούλους για την επικίνδυνη - από άποψη υγείας - συνεδρίαση ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ καλούν σε συνεδρίαση δια περιφοράς με την ίδια θεματολογία.

Σας ενημερώνουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετέχουμε στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με καταληκτική ημερομηνία 19/3/2020. Κι αυτό γιατί η ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνει ζητήματα που αντιμετωπίζουν επείγουσες ανάγκες για τη λειτουργία του δήμου, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Δεν περιλαμβάνει κάποιο θέμα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει ο Δήμος την προστασία της υγείας των εργαζομένων του και των κατοίκων του.

Αντίθετα υπάρχει θέμα αναμόρφωσης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού που δεν επείγουν. Και το χειρότερο: υπάρχει θέμα για ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης, δηλαδή πρόταση για δημιουργία μιας νέας ΑΝΕΤΑ που μαζί με τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις έκλεισαν εδώ και χρόνια χρεώνοντας τους δημότες πολλά εκατομμύρια, χωρίς ακόμη να έχει τελειώσει η εκκαθάρισή τους. Ποιος ο λόγος τέτοιας βιασύνης; Μήπως είναι ευκαιρία τώρα χωρίς συζήτηση και έλεγχο να περάσει η δημοτική αρχή ό,τι θέλει; Το ίδιο άλλωστε κάνει και η κυβέρνηση με τις συνεδριάσεις της Βουλής αποδεικνύοντας ότι στην αναμπουμπούλα του κορωνοϊού κεντρική και τοπική διοίκηση βρίσκουν την ευκαιρία να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Απ’ ότι φαίνεται η δημοτική αρχή παίρνει αποφάσεις μόνη της, θεωρώντας ότι αρκεί η εφαρμογή των νόμων πέρα από τις ανάγκες και τη διασφάλιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων και του λαού.

Δεν συμμετέχουμε στη διά περιφοράς συνεδρίαση, δεν τη νομιμοποιούμε και παρακαλούμε μη μας υπολογίσετε παρόντες στη διαδικασία της απαρτίας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι και ο δήμος επιβάλλεται να απαιτήσει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα και επιγραμματικά πρέπει:

1. Να προβληθεί η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Στο παραπάνω πλαίσιο την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας καθώς και όλων των Αγροτικών Ιατρείων της περιοχής.

2. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

3. Να υπάρξουν ιδιαίτερα μέτρα για τους εργαζόμενους του δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας και σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολλά ή ηλικιωμένα άτομα (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι). Σήμερα που τελικά η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αναστείλει την εξυπηρέτηση κοινού, οφείλει να προσδιορίσει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα παρίστανται σε κάθε γραφείο καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε ακατάλληλα, ανεπαρκώς αεριζόμενα κτίρια. Να μην αξιοποιηθεί η πανδημία για την αλλαγή καθηκόντων σε εργαζόμενους. Το πλεονάζον προσωπικό να αξιοποιηθεί για προφύλαξη των παιδικών χαρών από το συνωστισμό παιδιών.

4. Να ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

5. Να διασφαλιστούν με κυβερνητική απόφαση (και του Δήμου για τους εργαζομένους του) πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:
  • Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.
  • Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.
  • Σε όσους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.
  • Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών ή των δομών ΑμεΑ.

6. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

7. Καμία διακοπή νερού από τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.
Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Δέκα χρόνια τώρα πληρώνει την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας μέσω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης για να ενισχύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι παροχής υγείας και ασφάλισης.

Η ατομική ευθύνη, που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2050,Αλεξανδρούπολη,8607,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3024,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3336,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,703,Δράμα,116,Έβρος,18547,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2588,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1508,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,195,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,675,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1517,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,429,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3903,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6200,Ροδόπη,419,Σαμοθράκη,669,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,562,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,398,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ούτε ένα μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
Ούτε ένα μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
"Η δημοτική αρχή παίρνει αποφάσεις μόνη της, θεωρώντας ότι αρκεί η εφαρμογή των νόμων πέρα από τις ανάγκες και τη διασφάλιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων και του λαού" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbE0SceBhYRyCc1ZhlVKM3K1NpLcnEGWG1_bnZcbIl1BXuUWt6bcl1GDyDWizxncXuCo8oHFxPOC_Lqn6KdyNoz4YJnidSryBWx7AEjrhG3wGzevZOsDy7aMWAIAmZXUi50v5GfqSZeJk/s1600/lsalex.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbE0SceBhYRyCc1ZhlVKM3K1NpLcnEGWG1_bnZcbIl1BXuUWt6bcl1GDyDWizxncXuCo8oHFxPOC_Lqn6KdyNoz4YJnidSryBWx7AEjrhG3wGzevZOsDy7aMWAIAmZXUi50v5GfqSZeJk/s72-c/lsalex.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/03/blog-post_61.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/03/blog-post_61.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων