Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την παραχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες

H ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό "παρών" στη συνεδρίαση της ΔΙΑΑΜΑΘ που προχωρά στην παραχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την παραχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες
Να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αυριανή συνεδρίαση, στην Κομοτηνή, της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Αν. Μακεδονίας - Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ) που προχωρά στην παραχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες, καλεί τους εργαζόμενους η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ - ΟΤΑ) Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, καλεί το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης «να πάρει άμεσα μέτρα για την κινητοποίηση όλων. Με προκήρυξη στάσης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους την Τρίτη 21 Γενάρη και μίσθωση λεωφορείων για την Κομοτηνή» καθώς, όπως επισημαίνει «αγώνας δια αντιπροσώπων δεν γίνεται. Να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες οι 3 νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ σε Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, «συμμάχησαν» και πήραν τον έλεγχο της διοίκησης της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. για την παραχώρηση της μεταφοράς των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Με τη νέα χρονιά αρχίζει η υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης και ΕΕ, όπως εκφράστηκε στην ψήφιση του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου τον Οκτώβριο. Γίνεται ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο για ποιον δουλεύει το σύστημα και ποιον αφορά η ανάπτυξη: το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμάτων Αν. Μακεδονίας - Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) της Περιφέρειάς μας προχωράει σε Διεθνή Διαγωνισμό για Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με τίτλο: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ». Μάλιστα, η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. συνεδριάζει για το θέμα την Τρίτη 21/1/2020 στις 12:00 στην Κομοτηνή. Παραχωρεί δηλαδή τη μεταφορά απορριμμάτων σε εργολάβο και συγκεκριμένα:
  • των σύμμεικτων απορριμμάτων από τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) προς τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ),
  • των ανακυκλώσιμων υλικών από τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) προς τα κατά τόπους Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ),
  • των υπολειμμάτων επεξεργασίας από τις κατά τόπους Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) προς τους κατά τόπους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ),
  • των υπολειμμάτων διαλογής από τα κατά τόπους Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών(ΚΔΑΥ) προς τους κατά τόπους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ).

Επίσης, δίνουν τμήμα της συντήρησης των οχημάτων των παραπάνω μεταφορών αλλά και της λειτουργίας των ΣΜΑ στον εργολάβο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εργολάβος θα πάρει τα 32 οχήματα της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. για να δουλέψει ενώ αυτός θα πρέπει να έχει μόνο 4 ιδιόκτητα. Θα κάνει δηλαδή τη δουλειά του με την περιουσία του ελληνικού λαού, ενώ η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., δηλ. όλοι οι δημότες, θα πληρώνουμε και για την αλλαγή των ελαστικών των οχημάτων που θα χρησιμοποιήσει ο εργολάβος!

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της παραχώρησης δεν έχουν καμία σημασία. Με την κίνηση αυτή φαίνεται η πολιτική βούληση για την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας.

Αυτοί όλοι που είναι υπεύθυνοι για την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, που κρατάνε σε ομηρία εκατοντάδες ανθρώπους μέσα από τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (κοινωφελή, ΕΣΠΑ, δίμηνα, οκτάμηνα κλπ.). Αυτοί που απαξιώνουν συστηματικά υποδομές και εξοπλισμό για την εκτέλεση των εργασιών που έχει ανάγκη ο δημότης, ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια. Αυτοί όλοι έχουν ονοματεπώνυμο: είναι οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνειδητά και με ευλάβεια, υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου και έφεραν αυτή την εκρηκτική κατάσταση στις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελλειπή μέτρα ασφάλειας (δεν ξεχνάμε τους δεκάδες νεκρούς των τελευταίων χρόνων στους ΟΤΑ), τις απειλές ή την εξαγορά συνειδήσεων, τις μειώσεις στους μισθούς, την ανταποδοτικότητα, όπου πληρώνουμε 2 και 3 φορές για τα αυτανόητα (σκουπίδια, νερό, παιδικούς σταθμούς, δραστηριότητες παιδιών κλπ.).

Και τώρα, πατάνε πάνω στις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν και φέρνουν ως λύση τους εργολάβους!

Τώρα λοιπόν πρέπει να ακουστεί καθαρά και ξάστερα: λύση στη βελτίωση των συνθηκών της δουλειάς μας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το λαό της περιοχής είναι μόνο οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού, η προμήθεια των αναγκαίων υλικών και η βελτίωση των υποδομών, δηλ. η λειτουργία των Δήμων υπέρ του λαού και όχι του κεφαλαίου. Και με τη στάση που παίρνει ο καθένας απέναντι σε αυτή τη λύση, την μόνη πραγματικά υπέρ των εργαζομένων και των δημοτών, δηλώνει και με ποιον είναι: με τους εργαζόμενους και το λαό ή με τους εργολάβους;

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση υπάρχει και στην πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Σωματείων της περιοχής μας και του δικού μας. Ενώ όλα τα παραπάνω εξελίσσονταν, αυτοί όχι μόνο δε μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των αγώνων, αλλά καλλιεργούν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία, το χαμήλωμα των απαιτήσεων, την λογική του παραγοντισμού που δίνει και παίρνει. Θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, ενώ αυτοί «διαπραγματεύονται» πίσω από κλειστές πόρτες. Χωρίς να ενημερώνουν τους συναδέλφους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Χωρίζουν τους εργαζόμενους σε α' και β' κατηγορίας, μιας και δεν δέχονται να εγγράφονται στα Σωματεία οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας (κοινωφελή, ΕΣΠΑ, οκτάμηνα κλπ.). Είναι οι προπαγανδιστές του συστήματος, οι παπαγάλοι του «ρεαλισμού» και του «εφικτού», δηλ. της υποταγής των εργαζομένων στις ανάγκες του κεφαλαίου, κόντρα στις ανάγκες της ζωής μας.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Με την παραχώρηση υπηρεσιών στους εργολάβους προχωράει παραπέρα η επίθεση στα δικαιώματά μας. Μπαίνουν οι βάσεις για συρρίκνωση ή κλείσιμο υπηρεσιών, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων και στο βάθος ακόμα και απολύσεις.

Σκεφτείτε, με τι όρους θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι στον εργολάβο; Όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν. Αυτό δεν θα επηρεάσει και εμάς; Θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη διάσπαση των εργαζομένων. Θα δουλεύουμε δίπλα-δίπλα με συναδέλφους που αμείβονται χειρότερα για περισσότερες ώρες δουλειάς. Ή νομίζουμε ότι ο εργολάβος θα τηρήσει τις 6,5 ώρες εργασίας. Η πίεση για επέκταση του ωραρίου θα έρθει πολύ σύντομα. Ταυτόχρονα, σε κάθε δική μας διεκδίκηση, ο εργολάβος θα λειτουργεί σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός, ενώ θα προσπαθούν και εμάς αντίστοιχα να μας βάλλουν απέναντι στους εργαζόμενους του εργολάβου. Με όλα αυτά θα τρίβουν τα χέρια τους κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Θα έχουν πετύχει ακόμα καλύτερα το «διαίρει και βασίλευε».

Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την αποκομιδή. Μας αφορά όλους. Η ίδια λογική και η ίδια πρακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλους βασικούς τομείς, που αποτελούν πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Το πράσινο, η τεχνική υπηρεσία, ο ηλεκτροφωτισμός, η συντήρηση και τα συνεργεία των οχημάτων ή των κάδων, οι παιδικοί σταθμοί, ακόμα και λογιστικές και άλλες διοικητικές υπηρεσίες είναι εν δυνάμει οι επόμενοι. Μακριά από εμάς ο συντεχνιασμός και ο εφησυχασμός.

ΟΛΟΙ μας θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης. Εμείς και όχι το ΔΣ του Συλλόγου μόνο του. Αγώνας δια αντιπροσώπων δεν γίνεται. Να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Να βγούμε από τη γωνία και τη μοναξιά μας. Να δουν ότι δεν θα περάσουν εύκολα τα σχέδιά τους. Και όσο πιο πολύ τους ταρακουνήσουμε, τόσο πιο πολύ θα το σκεφτούν να προχωρήσουν.

Και δημόσια, καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου μας να πάρει άμεσα μέτρα για την κινητοποίηση όλων μας.

Με προκήρυξη στάσης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και μίσθωση λεωφορείων για την Κομοτηνή.

Είναι σημαντικό να δώσουμε ΜΑΖΙΚΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ.

Την Τρίτη ΟΛΟΙ στην Κομοτηνή. Με πείσμα και αποφασιστικότητα.

Για να λάβουν το μήνυμα ότι εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Ιδιώτες δεν θα μπουν στους Δήμους.

Τέλος, για να μην παίζουμε κρυφτούλι κάθε φορά, καλούμε δημόσια για άλλη μία φορά το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε Καταστατική Γενική Συνέλευση προκειμένου να αλλάξουμε το Καταστατικό μας όσον αφορά την εγγραφή στον Σύλλογο, ώστε να μπορούν να εγγράφονται σ' αυτόν και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, με πλήρη δικαιώματα. ΟΛΟΙ μαζί πρέπει να παλεύουμε για τα δίκαια της τάξης μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2044,Αλεξανδρούπολη,8466,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18344,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2525,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,419,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3870,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6136,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την παραχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την παραχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες
H ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό "παρών" στη συνεδρίαση της ΔΙΑΑΜΑΘ που προχωρά στην παραχώρηση της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτες.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUGdiG7JOIrQn0oQYiTjb0nwQihU-sRBVKl7Sk37iPfquiNu_2kGlNEK876_wrI8EPNkHFbi01_HoY7ULTNFd2beBW0GIsLLDh2osuCPjByUlDBVRDonRXaznOoehQnzw0P-ZbSR0SggI/s1600/das-ota.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUGdiG7JOIrQn0oQYiTjb0nwQihU-sRBVKl7Sk37iPfquiNu_2kGlNEK876_wrI8EPNkHFbi01_HoY7ULTNFd2beBW0GIsLLDh2osuCPjByUlDBVRDonRXaznOoehQnzw0P-ZbSR0SggI/s72-c/das-ota.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/01/blog-post_96.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/01/blog-post_96.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων