Λαϊκή Συσπείρωση: Ξενοφοβικό το δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα για τους πρόσφυγες που εξέδωσε η δημοτική αρχή Σουφλίου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουφλίου για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου "για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα".

Λαϊκή Συσπείρωση: Ξενοφοβικό το δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα για τους πρόσφυγες που εξέδωσε η δημοτική αρχή Σουφλίου
Ως δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρεί να εμφανίσει η δημοτική αρχή Σουφλίου το «ξενοφοβικό κείμενο που εξέδωσε για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουφλίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σουφλίου υπογραμμίζει πως «δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα τέτοιο ψήφισμα, το οποίο εκφράζει αυτούς που το συνέταξαν και σίγουρα όχι το λαό του Σουφλίου που ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε τη δική της πρόταση, που δεν έχει καμία σχέση με το ξενοφοβικό ψήφισμα που τελικά εκδόθηκε (διαβάστε παρακάτω την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουφλίου:

«Η Δημοτική αρχή Σουφλίου εξέδωσε ψήφισμα "για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα" και εμφανίζει το συγκεκριμένο ψήφισμα ως ομόφωνο. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: στη συνεδρίαση του ΔΣ (19/12/19) αποφασίστηκε ομόφωνα μετά από σχετική συζήτηση να εκδοθεί ένα ψήφισμα, αφού πρώτα θα το συζητούσε η δημοτική αρχή με τους επικεφαλής των συνδυασμών και όχι να εκδοθεί το συγκεκριμένο και μάλιστα χωρίς να γίνει καμιά συζήτηση. Δηλαδή η δημοτική αρχή καταστρατήγησε την απόφαση του ΔΣ και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση αυθαίρετα εμφάνισε το ξενοφοβικό αυτό κείμενο ως ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφωνεί με τέτοιες τακτικές και δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει ένα τέτοιο ψήφισμα το οποίο εκφράζει αυτούς που το συνέταξαν και σίγουρα όχι τον λαό του Σουφλίου που ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ήδη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που καμία σχέση δεν έχει με το ξενοφοβικό ψήφισμα που τελικά εκδόθηκε γιατί: Συγκαλύπτονται οι πραγματικές αιτίες του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος που είναι οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δικτύων μεταφορών κλπ. Συγκαλύπτεται ότι οι ίδιες αυτές δυνάμεις διαλύουν με πόλεμο χώρες ολόκληρες, κοινωνικές δομές, εκμεταλλεύονται τον πλούτο των λαών, καταδικάζουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τελικά στον ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους που ψάχνουν ένα ασφαλή τόπο να σταθούν.

Το ψήφισμα του Δήμου κλείνει τα μάτια στο πραγματικό πρόβλημα και θεωρεί πως η λύση είναι μόνο η φύλαξη και η καταστολή.

Όσο οι πόλεμοι συνεχίζονται και ανοίγουν νέα μέτωπα, όσο η Ελλάδα αποτελεί ορμητήριο πολεμικών ενεργειών στους γειτονικούς λαούς και όλες οι κυβερνήσεις αποδέχονται την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τόσο θα μετατρέπεται η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών αλλά και σε πολεμικό στόχο. Οι "σύμμαχοι μας" ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι βασικοί υπεύθυνοι των πολέμων αλλά και της χυδαίας εκμετάλλευσης της προσφυγιάς και μετανάστευσης.

Κατανοώντας βέβαια την ανησυχία των κατοίκων, ιδίως του "ορεινού όγκου" του Δήμου μας, καλούμε όλους, όπως κάνουν μέχρι τώρα, να εξακολουθήσουν να προσφέρουν την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους απομονώνοντας τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης δεν θα έπαιρνε τέτοιο μαζικό και εκτεταμένο χαρακτήρα αν δεν γίνονταν πόλεμοι, δεν υπήρχε φτώχεια και εξαθλίωση. Δεν θα δημιουργούνταν προσφυγικές ροές αν οι ιμπεριαλιστές δεν διέλυαν κοινωνικές δομές, ξαναχαράσσοντας τα σύνορα διαφόρων κρατών σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, διεκδικώντας οφέλη από την παραγωγή και μεταφορά της ενέργειας, πολιτική επιρροή και φυσικά αυξανόμενη εκμετάλλευση των λαών.

Δηλώνουμε αντίθετοι στους ιμπεριαλιστές που μετατρέπουν τη χώρα μας σε « αποθήκη ψυχών» που θέλουν την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων αλλά όχι των ανθρώπων, που τους στοιβάζουν όπως - όπως, ξεδιαλέγοντας τα φτηνά εργατικά χέρια που τους χρειάζονται.

Αυτό επιδιώκει και η ΕΕ, που δίνει κάποια ψίχουλα στη χώρα μας για να αποδεχτεί τον ρόλο της, πλουτίζοντας ταυτόχρονα διεθνείς ΜΚΟ. Αυτή την πολιτική αποδέχτηκε και υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια υλοποιεί και η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που διαφημίστηκε σαν θετική απ όλα σχεδόν τα αστικά κόμματα εγκλώβισε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες απαγορεύοντας κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης, το δικαίωμα της πρόσβασης τους στη χώρα τελικού προορισμού.

Επισημαίνουμε, επίσης, ότι η αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής με μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής όπως και η απαράδεκτη και πρωτοφανής κατάργηση της εξέτασης της αίτησης ασύλου δεύτερου βαθμού που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ κινούνται στο πλαίσιο του στόχου της ΕΕ για την ενίσχυση των «απελάσεων».

Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των προσφύγων στην ζωή και την δυνατότητα τους να μετακινηθούν στις χώρες που επιθυμούν. Προτείνουμε:
  • Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, στην ηπειρωτική Ελλάδα για εξέταση των αιτημάτων τους και να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της οργανωμένης μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στις οργανωμένες υποδομές της ηπειρωτικής χώρας με κρατική ευθύνη, ακόμη και με έκτακτη χρηματοδότηση, καθώς και το ζήτημα του επισιτισμού τους. Έτσι διασφαλίζονται και η ασφάλεια η δική τους, αλλά και αντιμετωπίζεται η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η σπέκουλα που γίνεται και από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες.
  • Να μην δημιουργηθεί νέα δομή στον Έβρο. Αντίθετα να στηριχτεί άμεσα το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στο Φυλάκιο Έβρου του Βορείου Έβρου, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρικού προσωπικού (παιδίατρο, δερματολόγο κ.α.), ειδικά μπροστά στο χειμώνα, αφού συγκεντρώνεται πολύ μεγάλος αριθμός και ασυνόδευτων παιδιών, που απαιτεί ειδική φροντίδα. Να παρθούν άμεσα μέτρα για ταχύτατο εμβολιασμό και προστασία τους. Να παρθούν μέτρα για διευκόλυνση του προσωπικού, όπως η ναύλωση μικρού λεωφορείου για τη μετακίνηση των εργαζομένων τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία.
  • Να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς κανένα ανήλικο να ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, κανείς απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος και να υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο έτσι όπως απορρέουν από τη Συνθήκη της Γενεύης χωρίς κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης ασύλου.
  • Να κατευθυνθούν τα ευρωενωσιακά κονδύλια μέσω του κράτους και όχι ΜΚΟ στη στήριξη των προσφύγων και στην 100% αποζημίωση όσων κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
  • Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η Τοπική Διοίκηση οφείλουν να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,4,Αγροτικά,470,Αγωγοί,114,Αθλητικά,1874,Αλεξανδρούπολη,6196,Άμυνα,261,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,120,Άρθρα - Απόψεις,2724,Αστυνομικά,479,Αυτοδιοίκηση,2265,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,232,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,63,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,56,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,172,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,431,Δράμα,90,Έβρος,14697,Εθελοντισμός,211,Εκδηλώσεις,1970,Εκκλησία,974,Εκπαίδευση,1064,Ελλάδα,1083,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,44,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,528,Εργασία,9,Εργασιακά,208,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,107,Ζωή και Υγεία,288,Θράκη,431,Ιστορία,168,Καβάλα,153,Καιρός,30,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,185,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,14,ΚΚΕ,371,Κοινωνία,76,Κοινωνική Προσφορά,169,Κόσμος,586,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,134,Μουσική,188,ΝΔ,439,Ξάνθη,155,Οικολογία,281,Οικονομία,537,Ορεστιάδα,991,Πανταζίδου,120,Παπανικολόπουλος,230,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,318,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3051,Πολιτική,1202,Πολιτισμός,174,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,4889,Ροδόπη,261,Σαμοθράκη,600,Σάτιρα,62,Σουφλί,333,Σπίτι,13,Συγκοινωνίες,273,Σύλλογοι,267,Συνέδρια,112,ΣΥΡΙΖΑ,340,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,46,Τουρισμός,237,Τρίγωνο,42,Τυχερό,33,Υγεία,847,Φέρες,277,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,303,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Λαϊκή Συσπείρωση: Ξενοφοβικό το δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα για τους πρόσφυγες που εξέδωσε η δημοτική αρχή Σουφλίου
Λαϊκή Συσπείρωση: Ξενοφοβικό το δήθεν «ομόφωνο» ψήφισμα για τους πρόσφυγες που εξέδωσε η δημοτική αρχή Σουφλίου
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουφλίου για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου "για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ροής παράνομων μεταναστών από τα ανατολικά σύνορα".
https://1.bp.blogspot.com/-psIh7zfaZP4/XicPlLRpImI/AAAAAAACbu4/DmDdNJ74l3Qm15cCQi2avG15_4gphVL6ACLcBGAsYHQ/s1600/laiki-syspeirosi.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-psIh7zfaZP4/XicPlLRpImI/AAAAAAACbu4/DmDdNJ74l3Qm15cCQi2avG15_4gphVL6ACLcBGAsYHQ/s72-c/laiki-syspeirosi.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/01/blog-post_60.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/01/blog-post_60.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content