Τα προεκλογικά ψέματα του Ζαμπούκη και τα «παραμάγαζα» της νέας δημοτικής αρχής

Πολλοί δημότες πλέον νοιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και αντιλαμβάνονται πως έχει ξεκινήσει ένα "πάρτι" με διάφορα στημένα παραμάγαζα και διαπλεκόμενους με τη δημοτική αρχή που δεν θα έχει προηγούμενο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Τα προεκλογικά ψέματα του Ζαμπούκη και τα «παραμάγαζα» της νέας δημοτικής αρχής
Στο κέντρο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αριστερά ο αδίστακτος προπαγανδιστής του και δεξιά ο έμμισθος ειδικός συνεργάτης του επί παντός θέματος
«Η φράση "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ" δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας. Σε έκτακτες ανάγκες οι απευθείας αναθέσεις θα αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόλυτη διαφάνεια!» έλεγε προεκλογικά ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.


Στο πρόγραμμα της παράταξης "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ο πρόλογος του προγράμματος ξεκινάει ως εξής:

«Σχεδιάζουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ο Δήμος στα χέρια του δημότη!!!! Δημιουργούμε συνθήκες για ποιότητα ζωής στο Δήμο.

Οι κατευθυντήριες αρχές της παράταξης "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" για την επίτευξη του στρατηγικού σχεδιασμού είναι:

Διαφάνεια στη Διοίκηση του Δήμου με σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις αρχές της οικονομίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας. Η φράση "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ" δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης μας. Σε έκτακτες ανάγκες οι απευθείας αναθέσεις θα αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόλυτη διαφάνεια».

Απόσπασμα από το πρόγραμμα της παράταξης του Γιάννη Ζαμπούκη
όπως είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης

Και για να το εμπεδώσουμε το ξανατονίζουν και στις Αρχές της παράταξης "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ":

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Η φράση "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ" δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο της παράταξης "ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ". Σε έκτακτες ανάγκες οι απευθείας αναθέσεις θα αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο με απόλυτη διαφάνεια».

Από την επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης του Γιάννη Ζαμπούκη

Αυτά μας έλεγαν προεκλογικά ο Γιάννης Ζαμπούκης, οι υποψήφιοι της παράταξής του, οι υποστηρικτές του και οι προπαγανδιστές του… Αυτά στα λόγια… Στην πράξη όμως τι γίνεται;

Από τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έκανε περίπου 40 απευθείας αναθέσεις… Χωρίς ούτε μία να αποφασίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο (με απόλυτη διαφάνεια) όπως ο ίδιος υποσχόταν… Μας έλεγε ψέματα δηλαδή… Κορόιδευε τους δημότες για να αποσπάσει την ψήφο τους…

Κάποιες από τις απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής δόθηκαν σε εταιρίες και επαγγελματίες με έδρα την Αθήνα (!) και κάποιες άλλες σε συγγενικά πρόσωπα υποψηφίων του συνδυασμού "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" και έμμισθων συνεργατών του Δημάρχου! Δηλαδή «Διαφάνεια στη Διοίκηση του Δήμου με σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων», όπως ήταν (προεκλογικά) οι Αρχές και το Πρόγραμμα του Γιάννη Ζαμπούκη…

Όπως φαίνεται αρχίζουν να ξεπληρώνονται ένα προς ένα τα «πολιτικά γραμμάτια» με τα οποία ο Γιάννης Ζαμπούκης κέρδισε τις δημοτικές εκλογές.

Σε ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης κάνει λόγο για «πάρτι» με απευθείας αναθέσεις και μεθοδευμένους πρόχειρους διαγωνισμούς, με πιο πρόσφατη μια νέα ανάθεση, αυτή τη φορά ύψους 59.000 €, στην οποία εμπλέκονται πρόσωπα και καταστάσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης γράφει: «Τέτοιο "πάρτυ" με απευθείας αναθέσεις και μεθοδευμένους πρόχειρους διαγωνισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει στηθεί από τη νέα δημοτική αρχή, δεν έχει υπάρξει ξανά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αυτή την φορά σε ένα έργο 58.999,20 € παροχής υπηρεσιών, ανάμεσα στις 3 εταιρείες που προσκλήθηκαν, είναι και ο περιβόητος Κώστας Πιτιακούδης με έδρα την Αθήνα, ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού ενημερωτικού μέσου evros-news.gr, στενός συνεργάτης του Αντώνη Καμελίδη, έμμισθου συμβούλου του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη».

Οι τρεις εταιρείες που επιλεκτικά προσκλήθηκαν από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για το έργο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΑΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 58.999,20 €, είναι μια διαφημιστική εταιρία από την Αλεξανδρούπολη, μία εταιρία από την Λάρισα και ο δημοσιογράφος Κώστας Πιτιακούδης με έδρα την Αθήνα.

Η τελική επιλογή του Αναδόχου θα γίνει από τον Δήμαρχο, έπειτα από γνωμοδότηση Επιτροπής Αξιολόγησης που θα συσταθεί με απόφαση του ίδιου του Δημάρχου!!! (Περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ).

Τώρα πώς ένας αθλητικογράφος, που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αποκαλούσαν «τσάτσο» του Τζίγγερ (βρε τι σου είναι η μοίρα; να είσαι πάντα τσάτσος κάποιου Γιάννη), αργότερα γνωστός ως «λιβανιστής» του Τσάκα και στο τέλος εξαφανίστηκε από το αθλητικό ρεπορτάζ ως «κωλοτούμπας» (αυτό το τελευταίο κρατήστε το, γιατί πιθανότατα θα το συναντήσουμε και θα πέσει πολύ γέλιο). Πως λοιπόν ένας πρώην αθλητικογράφος, με τι γνώσεις, με τι εμπειρία και με ποια μέσα θα προβάλλει (από την Αθήνα) τον Δήμο Αλεξανδρούπολης; Αλλά ποιος νοιάζεται; Το δημοτικό χρήμα να κυκλοφορεί και τα «πολιτικά γραμμάτια» να ξεπληρώνονται…

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη λοιπόν υπάρχει ξεκάθαρη μεθόδευση όσον αφορά αυτή τη διαδικασία που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αλλά φέρνει στο νου και παρόμοιες ενέργειες οι οποίες είναι αλληλένδετες.

Για παράδειγμα αυτή που αφορούσε την πρόσφατη τουριστική προβολή της Αλεξανδρούπολης - έτσι όπως την εμπνεύστηκαν κάποιοι - στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τον τίτλο "Fly me to the Moon".

Η πρώτη κρυάδα ήρθε περιμένοντας, λόγω τίτλου της δράσης, να δούμε κάτι elegant σχετικό με Frank Sinatra. Αντ’ αυτού είδαμε κάποιους που αυτοαποκαλούνται συνεργάτες (με ποια μορφή άραγε;) του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημάρχου, να περιφέρονται στην πρωτεύουσα και να «ανεβάζουν» φωτογραφίες από αξιοθέατα και τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Υπήρξαν επίσης πολλές διαμαρτυρίες από πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου για το γεγονός πως δεν υπήρξε κανενός είδους πρόσκληση προς αυτούς προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Αντιθέτως επιλέχθηκαν με κάποια άγνωστη προφανώς διαδικασία δύο σύλλογοι στους οποίους συμμετέχουν δύο υποψήφιοι με την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη. Ένας από τη Νίψα και ένας από τις Φέρες (τυχαίο;).

Α, και μια που είπαμε για Φέρες, γνωρίζουν οι Φεριώτες, που τόσο πολύ αγαπάνε τον Δήμαρχο, ότι η νέα δημοτική αρχή χρησιμοποιεί τις Φέρες ως «τόπο εξορίας»; Ότι στις Φέρες μεταθέτουν τους «αντιφρονούντες» δημοτικούς υπαλλήλους; Γνωρίζουν ότι συνεργάτης του Δημάρχου απειλεί εργαζομένους του Δήμου πως θα τους στείλει στις Φέρες;

Και επανερχόμαστε στην εκδήλωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον Αερολιμένα Αθηνών. Η φερόμενη ως συνεργάτιδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που κατοικεί στις Φέρες, και επικεφαλής της αποστολής των Συλλόγων στην Αθήνα, προσπάθησε παράλληλα, σύμφωνα με επιχειρηματίες και έγκυρες πληροφορίες, να συλλέξει χρηματικά ποσά από επιχειρήσεις της περιοχής μας (φήμες λένε για 500 ευρώ έκαστη) ώστε να προβληθούν στο αεροδρόμιο των Αθηνών.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε για την εν λόγω κυρία (την φερόμενη ως συνεργάτιδα του Δήμου) αν υπήρξε κάποια εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο ή την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ή έχει κάποιου είδους εργασιακή σχέση με την εταιρία στην οποία ανατέθηκε, και πάλι με απευθείας ανάθεση, μέρος της οργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που όλως τυχαίως είναι μία από τις τρεις εταιρίες που αναφέρονται στην πρόσκληση για την οποία κάνει λόγο ο κ. Μιχαηλίδης για το έργο παροχής υπηρεσιών 59.000 ευρώ, και που και πάλι - όλως τυχαίως - είναι η ίδια εταιρία που, και πάλι με απευθείας ανάθεση, ανέλαβε την οργάνωση της πρόσφατης πρωτοχρονιάτικης επετειακής συναυλίας του Δήμου στον​​ Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος", προϋπολογισμού 7.000 ευρώ (Περισσότερα για το θέμα αυτό εδώ).

Όλα αυτά καταδεικνύουν απίστευτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό αλλά και προκαλούν έντονο προβληματισμό για τις διαδικασίες. Επιπλέον, επιλέξαμε ως Δήμος με μία ακόμη απευθείας ανάθεση ύψους 17.000 € από τα λεφτά των δημοτών, να προβάλουμε τα τοπικά προϊόντα των επιχειρήσεών μας αλλά και χορούς και έθιμα του τόπου μας στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", εκεί όπου ο ταξιδιώτης έχει ήδη επιλέξει τον προορισμό του και όπου η μόνη μας σχέση είναι ορισμένες πτήσεις την ημέρα.

Από πλευράς μάρκετινγκ δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο «τυφλό» και άστοχο event. Στις διάφορες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία τοπική επιχείρηση που να προβάλει τα τοπικά μας προϊόντα (πέραν μίας ή δύο) και επιπλέον το ενδιαφέρον των επιβατών ήταν πάρα πολύ μικρό, αφού όπως είναι λογικό, παραμονές Χριστουγέννων, όλοι περνούσαν βιαστικά από τους χώρους του αεροδρομίου, άλλοι για να προλάβουν τις πτήσεις τους και άλλοι για να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους. Πολλοί δε, είναι αυτοί που σχολιάζουν ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά διοργανώνονται απλά και μόνο για να μοιράζεται δημοτικό χρήμα σε «ημετέρους και κολλητούς» και κάποιοι να κάνουν δωρεάν ταξιδάκια.

Ενδιαφέρον έχει και η παρουσία στο αεροδρόμιο των Αθηνών και του περιβόητου Evros-Goebbels της δημοτικής αρχής, ο οποίος μέσα από site και ραδιόφωνα, και προεκλογικά και μετεκλογικά, επιτίθεται σε εκείνους που κάνουν κριτική στη δημοτική αρχή, γαβγίζει σε όσους τολμήσουν να έχουν διαφορετική άποψη από τον δήμαρχο, «δολοφονεί χαρακτήρες» και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

Όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο, έχουν γίνει θέμα συζητήσεων τις τελευταίες μέρες σε παρέες και στις πολλές οικογενειακές και φιλικές συνάξεις λόγω των εορτών, καθώς και με κοινοποιήσεις και σχόλια στα social media. Και το συμπέρασμα είναι ότι πολλοί δημότες πλέον νοιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και αντιλαμβάνονται πως έχει ξεκινήσει ένα «πάρτι» με διάφορα στημένα παραμάγαζα και διαπλεκόμενους με τη δημοτική αρχή που δεν θα έχει προηγούμενο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Υ.Γ. Και κάτι άσχετο… Επειδή το gossip των ημερών είναι τι αυτοκίνητο έχει ο τάδε και τι αυτοκίνητο αγόρασε ο δείνα, πληροφορηθήκαμε πως έμμισθος στενός συνεργάτης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης αγόρασε πρόσφατα μία BMW από τον/την ιδιοκτήτη/τρια μιας από τις εταιρίες που έχουν προσκληθεί από τον Δήμαρχο να καταθέσουν προσφορά για το έργο παροχής υπηρεσιών 59.000 ευρώ. Να του ευχηθούμε καλορίζικο και καλοτάξιδο το αυτοκίνητο και… καλές δουλειές.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8472,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18352,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2526,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6139,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τα προεκλογικά ψέματα του Ζαμπούκη και τα «παραμάγαζα» της νέας δημοτικής αρχής
Τα προεκλογικά ψέματα του Ζαμπούκη και τα «παραμάγαζα» της νέας δημοτικής αρχής
Πολλοί δημότες πλέον νοιώθουν ότι εξαπατήθηκαν και αντιλαμβάνονται πως έχει ξεκινήσει ένα "πάρτι" με διάφορα στημένα παραμάγαζα και διαπλεκόμενους με τη δημοτική αρχή που δεν θα έχει προηγούμενο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZzog0Y3fkMVxFRm2qCAmfpXaSmLyw1R3Phg99pqCpJu3lFHA1SwEmN6rOkZewR93bSHgZ0haSDCjsvepzog7PN-UkUNKAEL6sroPlz9YNNptgQjlnpk6aMw_6rPVLTyMkSAKBFAbTh30/s1600/658580.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZzog0Y3fkMVxFRm2qCAmfpXaSmLyw1R3Phg99pqCpJu3lFHA1SwEmN6rOkZewR93bSHgZ0haSDCjsvepzog7PN-UkUNKAEL6sroPlz9YNNptgQjlnpk6aMw_6rPVLTyMkSAKBFAbTh30/s72-c/658580.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/01/blog-post_5.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/01/blog-post_5.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων