Νέα ήθη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης! «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Ζαμπούκη για τους συμβασιούχους

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και απολύθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Νέα ήθη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Ζαμπούκη για τους συμβασιούχους
Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης της 5/11/2019, είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία, η δημοτική αρχή να στηρίξει το αίτημα των 31 συμβασιούχων εργαζομένων στη δικαστική προσφυγή τους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να παραταθούν οι συμβάσεις τους, με την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και τους «αντάρτες» της ΑΝΑΣΑ να καταψηφίζουν το αίτημα.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στους Δήμους, πολλοί Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια στήριξαν τους συμβασιούχους εργαζόμενους που κέρδισαν λίγους ακόμη μήνες παράταση.

Κι ενώ με την υπ’ αριθμ. 547/2019 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης προσδιόρισε ότι η εργασία των 31 εργαζομένων στο Δήμο με σύμβαση ορισμένου χρόνου κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και επομένως κρίθηκε άκρως απαραίτητη η παραμονή τους στην εργασία, κι ενώ ήταν αυτονόητο ότι η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης θα εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέβη το αντίθετο! Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου υποστήριξε στο Δικαστήριο (13/11/2019) πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και προφασίστηκε ότι έτσι υποστηρίζει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, αγνοώντας την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου λειτούργησε αυτοβούλως; Προφανώς όχι, αλλά ενεργώντας κατ' εντολή του Δημάρχου. Δηλαδή, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου! Και το ερώτημα είναι, θα εφαρμόζει μόνο τις αρεστές σε αυτόν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Ο νέος Δήμαρχος πρέπει να αντιληφθεί ότι ως εκτελεστικό όργανο οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου - που είναι το κυρίαρχο όργανο - και ως εκ τούτου όφειλε να συμμορφωθεί στην παραπάνω απόφαση. Δεν έπραξε όμως έτσι, αλλά ακολούθησε την αυταρχική πολιτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»… Νέα ήθη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η στάση της νέας δημοτικής αρχής στο ζήτημα των συμβασιούχων ήταν εξ αρχής αρνητική. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου, καθώς και απέναντι στα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάλυπταν τα κενά της μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Ήδη έχουν απολυθεί όλοι οι συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις συνέπειες να γίνονται αμέσως ορατές σε όλα τα τμήματα, ειδικά στην καθαριότητα και στα σχολεία. Μέχρι να «τρέξει» η διαδικασία για νέες προσλήψεις θα περάσουν αρκετοί μήνες με σοβαρή έλλειψη προσωπικού και αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Σε σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο (εκτός ημερήσιας διάταξης) ερώτηση για τη στάση που κράτησε η Δημοτική αρχή στην εκδίκαση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων των 31 συμβασιούχων.

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία να στηρίξει το αίτημα των 31 συμβασιούχων στη δικαστική προσφυγή τους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με τη δημοτική αρχή του κ. Ζαμπούκη και την συνεργαζόμενη παράταξη της ΑΝΑΣΑ να καταψηφίζουν το αίτημα.

Θεωρούσαμε αυτονόητο ότι η δημοτική αρχή θα εφάρμοζε την απόφαση του ΔΣ. Πληροφορηθήκαμε όμως πως συνέβη το αντίθετο!!! Και πράγματι, απαντώντας στην ερώτησή μας, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου είπε ότι στο δικαστήριο (13/11/2019) υποστήριξε πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και προφασίστηκε ότι έτσι υποστήριξε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών (!!!) πράγμα που απ’ ότι φαίνεται δεν το έκανε η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου!!! Δηλαδή, ο νομικός σύμβουλος λειτούργησε αυτοβούλως (;;; !!!) κρίνοντας πως η απόφαση δεν ήταν σωστή, προφανώς γιατί διαφωνεί ο Δήμαρχος.

Ήδη έχουν απολυθεί όλοι οι συμβασιούχοι του Δήμου της κοινωφελούς εργασίας με τις συνέπειες να γίνονται αμέσως ορατές σε όλα τα τμήματα, στην καθαριότητα των σχολείων κλπ. Μέχρι να «τρέξει» η διαδικασία για τις νέες προσλήψεις θα περάσουν αρκετοί μήνες με σοβαρή έλλειψη προσωπικού και αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Η στάση της δημοτικής αρχής στο ζήτημα των συμβασιούχων ήταν αρνητική, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού πολλοί δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια στήριξαν συμβασιούχους που τουλάχιστον κέρδισαν λίγους ακόμη μήνες παράταση. Αναρωτιόμαστε αν η δημοτική αρχή θα εφαρμόζει μόνο τις αρεστές σε αυτήν αποφάσεις του ΔΣ;

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι τροχιοδεικτική όσον αφορά στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δείχνει πλήρη αποδοχή και υπεράσπιση της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής που αφού γεννά την ανεργία, την μοιράζει, την ανακυκλώνει, εφαρμόζοντας την ομηρία των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μαθαίνει στο λαό να ζει μισή ζωή με μισά δικαιώματα. Και η νομοθεσία που επικαλείται η δημοτική αρχή αυτό ακριβώς κάνει: νομιμοποιεί την κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι αλλάζουν αλλά η εφαρμογή της πολιτικής και στα εργασιακά παραμένει ίδια: απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, οκτάμηνα, δίμηνα κ.λπ. Ο αναπτυξιακός νόμος (άρθρο 179) δείχνει και τον τελικό στόχο: καίριες υπηρεσίες των δήμων να καταλήξουν στους εργολάβους με χειρότερες εργασιακές σχέσεις και υποβαθμισμένες υπηρεσίες που θα ακριβοπληρώνουν οι δημότες μέσω των τελών.

Ένα δρόμο έχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία: να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και διεκδικούμε:
  • Την μετατροπή των συμβάσεων, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Την άρση όλων των νομικών περιορισμών (άρθρο 103 Συντάγματος), για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες με αναπροσαρμογή του οργανισμού του Δήμου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,489,Αγωγοί,116,Αθλητικά,1898,Αλεξανδρούπολη,6488,Άμυνα,278,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,126,Άρθρα - Απόψεις,2788,Αστυνομικά,480,Αυτοδιοίκηση,2385,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,230,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,66,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,172,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,463,Δράμα,96,Έβρος,15183,Εθελοντισμός,218,Εκδηλώσεις,2021,Εκκλησία,1014,Εκπαίδευση,1125,Ελλάδα,1131,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,48,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,545,Εργασία,10,Εργασιακά,222,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,109,Ζωή και Υγεία,299,Θράκη,477,Ιστορία,181,Καβάλα,158,Καιρός,31,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,187,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,15,ΚΚΕ,394,Κοινωνία,76,Κοινωνική Προσφορά,169,Κόσμος,612,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,136,Μουσική,189,ΝΔ,440,Ξάνθη,161,Οικολογία,293,Οικονομία,545,Ορεστιάδα,1061,Πανταζίδου,131,Παπανικολόπουλος,237,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,341,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3164,Πολιτική,1235,Πολιτισμός,182,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5068,Ροδόπη,274,Σαμοθράκη,614,Σάτιρα,62,Σουφλί,357,Σπίτι,14,Συγκοινωνίες,276,Σύλλογοι,269,Συνέδρια,115,ΣΥΡΙΖΑ,343,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,50,Τουρισμός,239,Τρίγωνο,45,Τυχερό,38,Υγεία,884,Φέρες,308,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,303,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Νέα ήθη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης! «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Ζαμπούκη για τους συμβασιούχους
Νέα ήθη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης! «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του Ζαμπούκη για τους συμβασιούχους
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και απολύθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.
https://1.bp.blogspot.com/-LN9Hed0t-ts/XeZ15OxPyuI/AAAAAAACZrk/jkr94ZwigWsKKYM0InkIZJPjeR4Hvwg2QCLcBGAsYHQ/s1600/zampoukis.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-LN9Hed0t-ts/XeZ15OxPyuI/AAAAAAACZrk/jkr94ZwigWsKKYM0InkIZJPjeR4Hvwg2QCLcBGAsYHQ/s72-c/zampoukis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/12/blog-post_76.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/12/blog-post_76.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content