Εξιχνίαση υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ στο Νομό Καβάλας

Εξιχνίαση υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο Νομό Καβάλας, σύλληψη τριών δραστών και εντοπισμός του μεγαλύτερου μέρους των αφαιρεθέντων χρημάτων.

Εξιχνίαση υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ στο Νομό Καβάλας
Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας στο πλαίσιο πολύμηνης, μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας κατάφεραν να εξιχνιάσουν σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4.200.000 ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών, ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 19/12/2019, στο Νομό Καβάλας, κατά τη διάρκεια άρτιας οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Καβάλας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί όλων των ειδικών ομάδων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι των Τελωνειακών Αρχών για την ανίχνευση χαρτονομισμάτων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 26/1/2019, ο 44χρονος δράστης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας την ληστεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στο οποίο ήταν διευθυντής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι την 25/1/2019 το βράδυ, κατά την είσοδό του στην οικία του, τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού δύο άτομα, τα οποία βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό του σπιτιού και φορούσαν λαστιχένιες μάσκες προσώπου.

Ακολούθως, τον περιήγαγαν σε καθεστώς ομηρίας εντός της οικίας του, δένοντας του τα χέρια, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν από την κατοχή του τις ηλεκτρονικές συσκευές και το πορτοφόλι του.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κατά την παραμονή τους στο σπίτι, οι δράστες προφασίστηκαν ότι έχουν απαγάγει την ανήλικη κόρη του 44χρονου και τον απείλησαν ότι θα την βλάψουν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να του αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου για τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε ο 44χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26/1/2019, τον εξανάγκασαν να τους μεταφέρει με το όχημα του στις παραπάνω εγκαταστάσεις, να παρακάμψει όλα τα συστήματα ασφαλείας και να εισέλθουν στο χώρο του χρηματοκιβωτίου, όπου φυλασσόταν το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τέλος, οι δύο δράστες αφού διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το παραπάνω όχημα, αφήνοντας τον 44χρονο δεμένο σε καρέκλα στο γραφείου του.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλεξαν και αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν, αξιοποιώντας ταυτόχρονα όλες τις φυσικές και τεχνικές μεθόδους της έρευνας.

Από την ολοκλήρωση της έρευνας διακριβώθηκε ότι ο 44χρονος διευθυντής, εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του σχετικά με τις διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας του υποκαταστήματος, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασής του στους χώρους, ενεργώντας από κοινού με τους άλλους δύο δράστες, σχεδίασαν και υλοποίησαν την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.


Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 19 και 20 Δεκεμβρίου 2019 στο Νομό Καβάλας, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, μία επιχείρηση (συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί ο ένας εκ των τριών δραστών) και διάφορους υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε φρεάτια, κούτες, ηχείο, αλλά και θαμμένα στο έδαφος, διάφορα χρηματικά ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα 3.395.395 ευρώ.

Επιπλέον ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στις δικαστικές Αρχές.


Για την υπόθεση ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, δήλωσε:

«Το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας κατάφερε, μετά από μεθοδικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν με μια άρτια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, να εξιχνιάσει σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, η οποία είχε καταγγελθεί την 26/1/2019, να συλλάβει τους τρεις δράστες που εμπλέκονται στην υπόθεση και να εντοπίσει το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων.

Για να οδηγηθούμε όμως στην σημερινή επιτυχία, προηγήθηκαν πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τις οποίες υποστήριξαν και αστυνομικοί του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή των ερευνών είχαν τεθεί δύο στόχοι. Πρώτος στόχος ήταν η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση και δεύτερος ο εντοπισμός του ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί, οι οποίοι και επιτεύχθηκαν από την επίμονη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα.

Αξιοποιώντας λοιπόν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν κατά την πρόοδο της έρευνας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να ταυτοποιήσουν τους τρεις δράστες που εμπλέκονται σε αυτή, ένας από τους οποίους είναι ο τότε διευθυντής του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, από όπου είχε αφαιρεθεί το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καβάλας και εντοπίσθηκε το χρηματικό ποσό των 3.395.395 ευρώ.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και το προσωπικό της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας της εν λόγω υπηρεσίας, για τη συνεχή και άοκνη προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό διάστημα, ώστε να πετύχουν την εξιχνίαση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, καθώς και να εντοπίσουν το μεγαλύτερο μέρος του ιδιαίτερα υψηλού χρηματικού ποσό που είχε αφαιρεθεί.

Επίσης, να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου και την απόλυτη εμπιστοσύνη μου σε όλα τα στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας για την συνεχή προσπάθειά τους στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους υπόλοιπους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις έρευνες, για τον επαγγελματισμό και τον υπηρεσιακό ζήλο που επέδειξαν, κατά το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης».


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, Ταξίαρχος Καραμανλής Ιωάννης, δήλωσε:

«Η εξιχνίαση της υπόθεσης - πέρα από την αστυνομική της διάσταση - έχει και ξεχωριστό κοινωνικό αντίκτυπο, κυρίως λόγω του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο οι δράστες κλιμάκωσαν και εκτέλεσαν το εγκληματικό τους σχέδιο.

Μάλιστα τα χαρακτηριστικά αυτά προσέδωσαν αυξημένο βαθμό δυσκολίας στις ενέργειες της Αστυνομίας. Ωστόσο, η μεθοδική και συνδυαστική ερευνητική διαδικασία έφερε απτά αποτελέσματα, καθώς εξιχνιάσαμε την υπόθεση και καταφέραμε να εντοπίσουμε και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχαν αφαιρέσει οι δράστες.

Για τους λόγους αυτούς θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση και ειδικότερα τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και τα στελέχη της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή επαγγελματική τους κατάρτιση, την επιμονή και την αποφασιστικότητα τους στο χειρισμό των υποθέσεων που αναλαμβάνουν.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω στους πολίτες του νομού Καβάλας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την εμπέδωση του κοινωνικού αγαθού της ασφάλειας, εντείνοντας τις δράσεις μας και αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα μας».






[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3282,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18249,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3849,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εξιχνίαση υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ στο Νομό Καβάλας
Εξιχνίαση υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ στο Νομό Καβάλας
Εξιχνίαση υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο Νομό Καβάλας, σύλληψη τριών δραστών και εντοπισμός του μεγαλύτερου μέρους των αφαιρεθέντων χρημάτων.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU-NfjhTU8TfsCyGGW6yVaS5wD_Jh5RyD6gW6zDvk4hr8W_dQLvT4at0lhzaQ5mWeZVoD5r57cOSiRRW7kjKQb9CrSvr7aqWy4BKq9yKmqTisJNdBuZGZWYN-5Wi_KL5sM67mKyniWCSs/s1600/2112019.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU-NfjhTU8TfsCyGGW6yVaS5wD_Jh5RyD6gW6zDvk4hr8W_dQLvT4at0lhzaQ5mWeZVoD5r57cOSiRRW7kjKQb9CrSvr7aqWy4BKq9yKmqTisJNdBuZGZWYN-5Wi_KL5sM67mKyniWCSs/s72-c/2112019.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/12/42.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/12/42.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων