Εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Ξεκινούν και φέτος τα εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και ενήλικες σχεδιασμένα από επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

Εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Πιστό στην παράδοση του το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (ΕΜΘ) ξεκινάει και φέτος τα εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και ενήλικες σχεδιασμένα από επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες του μουσείου ανταποκρινόμενα στην επιθυμία και την ανάγκη των πολιτών για:
  • δημιουργική απασχόληση
  • αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
  • αυτόβουλη μάθηση
  • επαγγελματικό προσανατολισμό
  • ψυχαγωγία
  • κοινωνικοποιήση

Πληροφορίες και εγγραφές για όλα τα εργαστήρια στο τηλέφωμο: 2551036663 και στο email: info@emthrace.org

Αναλυτικά:

Το Δημιουργικό Εργαστήρι του ΕΜΘ φέτος ταξιδεύει στον κόσμο των βιβλίων και των ιστοριών. Με στόχο τόσο την καλλιέργεια της φαντασίας αλλά και την φιλαναγνωσία, σας καλεί σε δύο εργαστήρια:

Να σου πω μια ιστορία;

Το δημιουργικό εργαστήρι του ΕΜΘ φέτος σας προσκαλεί σε μια αφηγηματική περιπέτεια για γονείς και παιδιά. Μέσα από παραμύθια, ιστορίες, μύθους και λαϊκές αφηγήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ερμηνεύσουν με εναλλακτικούς τρόπους τι σημαίνει να λέμε και να ακούμε ιστορίες. Με μέσο το σώμα μας, τη φωνή μας, αυθεντικά αντικείμενα του μουσείου αλλά και θεατρικές, μουσικοκινητικές και εικαστικές τεχνικές ζωντανεύουμε ιστορίες ερμηνεύοντας τες με μοναδικό τρόπο.

Ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο γύρω μας μέσα από παλιές και νέες ιστορίες, ήρωες γενναίους ή φοβισμένους, δράκους και νεράιδες, ποντικάκια και ελέφαντες.

Στο τέλος της χρόνιας μια εναλλακτική παρουσίαση από ζωντανά εκθέματα (για εσάς μιλάμε!).

Το τμήμα αφορά παιδιά μαζί με τους γονείς τους ηλικίας 2,5 έως 4 ετών. Οι γονείς συμμετέχουν στο εργαστήριο μαζί με τα παιδιά τους.

Ανοιχτό εργαστήρι γνωριμίας: 5/10 στις 10:30 π.μ. στο ΕΜΘ.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Βίκυ Γιαννακίδου.

Ο Ορφέας και η παράξενη παρέα του πάνε μουσείο...

Μια φορά κι ένα καιρό μια παράξενη παρέα ζώων ταξίδεψε ως τη Θράκη.

Εκεί συνάντησε τον μυθικό Ορφέα, που με τη λύρα και τη μουσική του τους άλλαξε τη μοίρα.

Η παράξενη αυτή παρέα κι Ορφέας θα φιλοξενηθούν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και υπόσχονται πολύ παιχνίδι και πολλές - πολλές εκπλήξεις στους μικρούς τους φίλους.

Το καγκουρό που έπινε πολύ νερό, θα τους «μιλήσει» για τη σημασία του νερού στη φύση και στη ζωή μας. Η καμήλα θα τους χαρίσει φρεσκοκομμένα κόκκινα μήλα και θα τους μυήσει στον υγιεινό τρόπο διατροφής. Ο παπαγάλος θα τους μάθει γεωγραφία. Μαζί με τη χελώνα θα ταξιδέψουν σε λίμνες και σε θάλασσες. Με τον μικρό ουρακοτάγκο θα μάθουν να χορεύουν τάγκο. Το φλύαρο τζιτζίκι θα τους αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του για ένα δροσερό τζατζίκι και θα τους ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της όπερας. Η αρκούδα συγγραφέας θα τους μυήσει στη δημιουργική γραφή παραμυθιών προσφέροντας τους κουλουράκια με μέλι, λίγο πριν πέσει σε χειμερία νάρκη. Το γατάκι απ’ το Μπαλί θα τους μάθει να ζωγραφίζουν σαν τον Νταλί και θα τους ξεναγήσει στο Μουσείο του Λούβρου, όπου απλώνει τα φτερά της η διάσημη Νίκη της Σαμοθράκης. Ο αργός πελαργός θα τους μιλήσει για τα ταξίδια μετανάστευσης και για το χωριό των πελαγών στις Φέρες. Μαζί με τον κροκόδειλο θα «ταξιδέψουν» στο διάστημα, θα γνωρίσουν τους αστερισμούς και θα γίνουν για μία ημέρα αστροναύτες. Με τον σκαντζόχοιρο οδηγό θα γνωρίσουν τα ζώα που ζουν στα δάση και στα βουνά της Θράκης.

Στο τέλος μαζί με τον Ορφέα θα μπουν όλοι στο λεωφορείο της φιλίας για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χώρα της μουσικής και των συναισθημάτων.

Το εργαστήρι σχεδιάστηκε με έμπνευση το παραμύθι του Βασίλη Κάργα «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Για παιδιά από 5-7 ετών, 2 Σάββατα το μήνα, 12:00 - 13:30.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία Παπαδοπούλου.

Έναρξη 23 Οκτωβρίου.

Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού "Το κουκούλι"

Το ΕΜΘ σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου λειτουργούν για πέμπτη χρονιά «Το κουκούλι», ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά.

Με οδηγό τη φαντασία και την καρδιά η τέχνη παντρεύεται διαλεκτικά με το παιχνίδι… το ατομικό παραχωρεί τη θέση του στο συλλογικό… η σκηνή μετατρέπεται σε θάλασσα… το καπέλο σε πουλί… το ύφασμα σε άνεμο… η φωτογραφία σε ιστορία… το παραμύθι σε παραμύθια…

Ένα δημιουργικό ταξίδι σε χώρες παραμυθένιες είναι το θεατρικό παιχνίδι

Μια πολύ ευχάριστη διαδικασία γνώσης και ανακάλυψης του εαυτού μας μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας.

Η επιθυμία των παιδιών για δράση, δημιουργία, επικοινωνία και αποδοχή ολοκληρώνεται μέσα από τη διαδικασία της δυναμικής της ομάδας.

Καταργώντας τη σχέση: «σωστό» - «λάθος», τα βοηθάει να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να καλλιεργήσουν την πολύτιμη ικανότητα της ενσυναίσθησης και να κατανοήσουν στην πράξη τους βασικούς κανόνες συνύπαρξης με τους γύρω τους.

Μέσα από την κίνηση του σώματος, τη σιωπή, την παύση, τα φωνητικά παιχνίδια, τον αυτοσχεδιασμό, τα παιχνίδια ρόλων τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητά τους, ανακαλύπτουν τις ψυχοσωματικές τους δυνατότητες, διοχετεύουν δημιουργικά τις συναισθηματικές τους εντάσεις, αποκτούν θάρρος και αυτοπεποίθηση, υπερβαίνουν τις αναστολές και τις αδυναμίες τους, εξωτερικεύουν τον εσωτερικό τους κόσμο, εκφράζουν τα προβλήματά τους, ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και το περιβάλλον.

Ένα «δημιουργικό συμβάν» είναι το θεατρικό παιχνίδι που αξιοποιώντας το τυχαίο και το αυθόρμητο παρέχει στα παιδιά άμεση ικανοποίηση και λειτουργεί συνάμα ως ένα άριστο μέσο επικοινωνίας και καλλιέργειας των ανθρωπίνων σχέσεων.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 17:30 - 19:00 στον πολυχώρο του ΕΜΘ.

Έναρξη 18 Οκτωβρίου.

Εργαστήρι Εικαστικών: Ιστορίες τέχνης

Για 4η χρονιά το εργαστήρι εικαστικών προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα εξοικείωσης με τα διαφορετικά υλικά και εξερεύνησης των εκφραστικών δυνατοτήτων τους.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση της δημιουργίας αλλά και το χτίσιμο ομαδικού πνεύματος μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες. Η εξοικείωση των παιδιών με την πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία θα είναι αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής προσέγγισης του εργαστηρίου και την ενασχόληση τους με σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές δημιουργίας. Μπογιές, κραγιόν, μαρκαδόρους, μολύβια και κάρβουνο, διαφορετικά υλικά, διαφορετικές τεχνικές, πολλοί τρόποι έκφρασης της φαντασίας!

Για παιδιά από 7 ετών και άνω.

Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Μπάμπης Φωτάκης, εικαστικός.

Κάθε Πέμπτη 18:00 - 19:30.

Έναρξη 10 Οκτωβρίου.

Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων

Ο 4ος κύκλος του εργαστηρίου κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων για ενήλικες από τον Παναγιώτη Στουπιάδη, Εθνομουσικολόγο και Art Luthier στον πολυχώρο του ΕΜΘ.

Σε αυτόν τον κύκλο θα πραγματοποιηθεί η εισαγωγή στα κρουστά μεμβρανόφωνα μουσικά όργανα όπου και θα κατασκευαστεί ένα χορδιζόμενο μπεντίρ (bendir) με την μέθοδο χορδίματος σωλήνα αέρα (inflatable tuning system).

Στο πρώτο μάθημα του κύκλου, οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας, θα ενημερωθούν σχετικά με τα απαραίτητα εργαλεία καθώς και για τις απαραίτητες για την κατασκευή πρώτες ύλες.

Κάθε Τετάρτη στις 19:00.

Έναρξη 9 Οκτωβρίου.

Εργαστήρι φωτογραφίας

Σε συνεργασία με τον φωτογράφο Νάσο Ναλμπάντη διοργανώνετε για 3η χρονιά το εργαστήρι φωτογραφίας για ενήλικες και εφήβους με τίτλο: Φωτογραφίας Παίδευση.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα, στον χώρο του Μουσείου, 18:00 - 20:00 και 20:00 - 22:00.

Θα λειτουργήσει τμήμα προχωρημένων και τμήμα αρχαρίων.

Σε αυτό το καλλιτεχνικό εργαστήρι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά μέρη μιας φωτογραφικής μηχανής καθώς και το χειρισμό της, τεχνικές φωτογράφισης, είδη φακών και βασικές αρχές ψηφιακής επεξεργασίας. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε φωτογραφίσεις και θα εκθέσουν τις φωτογραφίες τους.

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την σωστή χρήση της φωτογραφικής μηχανής, την κατανόηση της σύνθεσης και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων απαραίτητες για καλλιτεχνικές λήψεις φωτογραφιών μέσα από ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον.

Εργαστήρι εκμάθησης παραδοσιακής δαντέλας κοπανέλι

Ξεκινώντας την 8η χρονιά συνεργασίας με τη Μαρία Κεραμάρη το εργαστήρι εκμάθησης κοπανελιού συνεχίζεται.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, σε αρχάριους και προχωρημένους.

Ελάτε να μάθετε να κατασκευάζετε ευφάνταστα σχέδια από δαντέλα με την ιδιαίτερη τεχνική του κοπανελιού.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5:00 - 7:00 το απόγευμα στο χώρο του μουσείου.

Έναρξη 26 Οκτωβρίου.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,612,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2048,Αλεξανδρούπολη,8595,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3022,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3334,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18527,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2576,Εκκλησία,1237,Εκπαίδευση,1506,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,674,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1513,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6194,Ροδόπη,417,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,560,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,141,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,70,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Ξεκινούν και φέτος τα εργαστήρια ελεύθερου χρόνου για παιδιά και ενήλικες σχεδιασμένα από επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0Q6xIH-AsNY6wdUqZ1-ULa7istNcwbyEq10qJbvwp0Xd48HXVCZwlfiMDDGNRsct0QZRp3GimRUK8YfswSYUB81wFEq4bE76jWuVHySoVY2pzQ-oLvqlr7EDg0bjbiIs9IlloCYHTsSs/s1600/emth.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0Q6xIH-AsNY6wdUqZ1-ULa7istNcwbyEq10qJbvwp0Xd48HXVCZwlfiMDDGNRsct0QZRp3GimRUK8YfswSYUB81wFEq4bE76jWuVHySoVY2pzQ-oLvqlr7EDg0bjbiIs9IlloCYHTsSs/s72-c/emth.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/09/blog-post_49.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/09/blog-post_49.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων