Οι νέες προβολές της Κ.Λ.Α. στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο

Η ταινία "Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν" του Τζιμ Τζάρμους, το κλασικό αριστούργημα του Φελίνι "Οι Νύχτες της Καμπίρια" και η ταινία μυστηρίου του Άλφρεντ Χίτσκοκ "Η Κυρία Εξαφανίζεται", είναι οι νέες προτάσεις της ΚΛΑ στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο.

Οι νέες προβολές της Κ.Λ.Α. στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο
Αν και οι ζέστες καλά κρατούν, ημερολογιακά τουλάχιστον μπήκαμε στο φθινόπωρο, οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητα, γονείς και παιδιά ετοιμάζονται για το σχολείο. Για την ομαλή μετάβαση στο φθινοπωρινό ψυχολογικό κλίμα, υπάρχει και το σινεμά και ειδικά οι καλές και ποιοτικές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, που συνεχίζονται, στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο. Για μια ακόμη εβδομάδα μπορείτε να απολαύσετε ήρεμες κινηματογραφικές βραδιές στο γνωστό δροσερό στέκι.

Γι αυτή την εβδομάδα, 2 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προτείνει μια νέα ταινία του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά και δύο κλασικές ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου...

Από τη Δευτέρα 2 έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία τρόμου - μαύρη κωμωδία του Τζιμ Τζάρμους «Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν». Ο Τζιμ Τζάρμους, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά επιστρέφει με μια σκοτεινή, ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία τρόμου, η οποία επιλέγει να θίξει επίκαιρα, φλέγοντα ζητήματα αλλά με τρόπο κάπως αμήχανο, ηθικολογικό και διδακτικό.


Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί το κλασικό αριστούργημα του Φεντερίκο Φελίνι «Οι Νύχτες της Καμπίρια». Η σημαντικότερη ταινία της πρώτης περιόδου του Φελίνι που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1958.


Το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία μυστηρίου του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Η Κυρία Εξαφανίζεται». Μια από τις ωραιότερες ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ, της λεγόμενης αγγλικής περιόδου της καριέρας του, που θα σας παρασύρει σε μία πορεία χωρίς φρένα, γεμάτη σκοτεινά τούνελ, ανατροπές και μπόλικο αγγλικό χιούμορ.


Οι προβολές της Κ.Λ.Α. στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο ξεκινούν κάθε βράδυ στις 10:00 μ.μ. με εισιτήριο 5 ευρώ γενική είσοδο, 4 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΑ και 3 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, άνεργους, πολύτεκνους.

Δευτέρα 2 έως Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν (The Dead don’t Die)
ΗΠΑ, 2019
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Τζιμ Τζάρμους
Πρωταγωνιστούν: Μπιλ Μάρεϊ, Άνταμ Ντράιβερ, Τίλντα Σουίντον, Κλόι Σεβινί, Στιβ Μπουσέμι, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ, Ίγκι Ποπ, RZA, Σελίνα Γκόμεζ, Τομ Γουέιτς.
Διάρκεια: 104 λεπτά

Ο Τζιμ Τζάρμους επιστρέφει και συγκεντρώνει το «μεγαλύτερο ζόμπι καστ που έγινε ποτέ», όπως μας ενημερώνει η αφίσα. Και όχι μόνο! Η νέα ταινία του πρίγκιπα του ανεξάρτητου σινεμά «The Dead don't Die» σήκωσε την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Καννών (εκτός διαγωνιστικού). Ο 65χρονος Τζάρμους ετοίμασε μία κωμωδία με ζόμπι και μάζεψε τους συνήθεις υπόπτους για να τον βοηθήσουν στο νέο του σχέδιο.


Πρόκειται για μια ασυνήθιστη για τον Τζάρμους ταινία για ζόμπι, που κινείται ανάμεσα στην ταινία τρόμου και τη μαύρη κωμωδία, αλληγορία πάνω στο μέλλον του πλανήτη μας. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή αμερικανική πόλη, τη Σέντερβιλ, με τον μικρό πληθυσμό των 738 κατοίκων, με τους δυο αστυνομικούς που περιπολούν τους δρόμους, τον κάπως βαριεστημένο Κλιφ (Μπιλ Μάρεϊ) και τον νεότερό του και πιστό συνεργάτη Ρόνι (Άνταμ Ντράιβερ), να ανακαλύπτουν πως ξαφνικά η νύχτα δεν εμφανίζεται, τα ηλεκτρονικά έχουν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ διάφορα άλλα περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν.


Σταδιακά, ο Τζάρμους εισάγει διάφορα πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο στη δομή της πλοκής του ενώ, λίγο μετά, θα φτάσουν στην πόλη και ένα τρίο τινέιτζερς καθώς και ένα τρίο νεαρών που ζουν σ’ ένα κέντρο κράτησης. Έξω απ’ αυτούς, στο γειτονικό δάσος, κοντά στο νεκροταφείο, βρίσκεται και ο Ερημίτης Μπομπ (Τομ Γουέιτς), που παρακολουθεί από μακρυά όσα συμβαίνουν.

Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Οι Νύχτες της Καμπίρια (Le Notti di Cabiria)
Ιταλία, 1957
Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Σενάριο: Φεντερίκο Φελίνι, Ένιο Φλαϊάνο, Τούλιο Πινέλι
Πρωταγωνιστούν: Τζουλιέτα Μασίνα, Φρανσουά Περιέ, Φράνκα Μάρτζι, Ντόριαν Γκρέι, Άλντο Σιλβάνι, Αμεντέο Νατζάρι.
Διάρκεια: 110 λεπτά

Η σημαντικότερη ταινία της πρώτης περιόδου του Φελίνι. Η ιστορία της αγαθιάρας και κακομοίρας λαϊκής πόρνης Καμπίρια που ζει κι επιβιώνει στις εργατικές συνοικίες της Ρώμης. Μια νύχτα θα βρεθεί στην πολυτελή έπαυλη ενός σταρ του σινεμά. Από κει θα φύγει άπραγη, ενώ σε μια άλλη περίπτωση θα συμμετάσχει σε νούμερο ταχυδακτυλουργού ενός συνοικιακού βοντβίλ. Εκεί θα τη γνωρίσει ένας ομορφονιός, ο οποίος θα της πουλήσει έρωτα. Σε ένα τους ραντεβουδάκι θα την οδηγήσει στο δασάκι δίπλα σε έναν γκρεμό, θα της αρπάξει όλες της τις οικονομίες και θα εξαφανιστεί.


Η γλυκιά και αφελής Καμπίρια θα κλάψει για την εξαπάτησή της αλλά στο συναρπαστικό φινάλε θα γίνει ένα με μια παρέα νέων αγοριών και κοριτσιών που κατηφορίζουν χαμογελαστοί, τραγουδώντας στον δρόμο. Η ζωή αποδεικνύεται υπέροχη ακόμα και μετά τη συντριβή.


Η Τζουλιέτα Μασίνα στον κεντρικό ρόλο είναι καταπληκτική. Δυνατοί διάλογοι σε ένα θεϊκό σενάριο, στο οποίο συμμετείχε και ο Πιερ Πάολο Παζολίνι. Η σάτιρα κατά της οργανωμένης θρησκείας και των ψεύτικων θαυμάτων θα επαναληφθεί με μεγαλύτερη επιτυχία στο αμέσως επόμενο "La Dolce Vita". Πολλές από αυτές τις σκηνές κόπηκαν. Η εκκλησία γύρισε τις πλάτες της σε αυτό το αριστούργημα. Παρ' όλα αυτά το "Οι Νύχτες της Καμπίρια" έκανε τεραστία εμπορική επιτυχία. Πήρε θριαμβευτικές κριτικές και κέρδισε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Το 1956 ανέβηκε με επιτυχία στο Μπρόντγουει, με τον τίτλο "Sweet Charity", και το 1968 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου

Η Κυρία Εξαφανίζεται (The Lady Vanishes)
Αγγλία, 1938
Σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ
Σενάριο: Σίντνεϊ Γκίλιατ, Φρανκ Λόντερ
Παίζουν: Μάργκαρετ Λόκγουντ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Ντέιμ Μέι Γουίτι, Πολ Λούκας, Σεσίλ Πάρκερ, Λίντεν Τράβερς, Μπάζιλ Ράντφορντ.
Διάρκεια: 97 λεπτά

Κάπου στα Βαλκάνια της δεκαετίας του 30, η νεαρή Άϊρις ολοκληρώνει τις τελευταίες διακοπές της ως δεσποινίδα και επιστρέφει στο Λονδίνο για να αρραβωνιαστεί έναν βαρετό καθώς πρέπει κύριο. Αποκλεισμένη, όπως και όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες του τρένου, σε πανδοχείο της Κροατίας γνωρίζει την ηλικιωμένη καθηγήτρια μουσικής Μις Φρόι και τον νεαρό μουσικό Γκίλμπερτ. Όταν επιβιβάζονται στην αμαξοστοιχία του Άλφρεντ Χίτσκοκ όλα ανατρέπονται.


Έτσι η Μις Φρόυ ξαναβρίσκεται: α) υπό τη μορφή ενός άλλου σημαίνοντος (η υπογραφή της στο παράθυρο του τρένου), β) υπό τη μορφή μιας άλλης γυναίκας που φορά τα ρούχα της, γ) ενός πτώματος και δ) μιας γυναίκας Αγγέλου, που εμφανίζεται εξίσου θαυματουργά, όπως εξαφανίστηκε. Μόνον ο Γκίλμπερτ πιστεύει την Άϊρις και οι δύο ήρωες, που αρχικά αντιπαθιούνται, καταλήγουν να στηρίζουν τον κορμό της ταινίας, σαν δυο ατσάλινες ράγες που πάνω τους τρέχει μια δυνατή ερωτική ιστορία.


Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε στούντιο, σ' ένα σκηνικό 30 μέτρων, χρησιμοποιώντας μινιατούρες και την τεχνική της οπισθοπροβολής για να δημιουργήσει την πλάνη της συνεχούς κίνησης. Οι σεναριογράφοι Σίντνεϊ Γκίλιατ και Φρανκ Λόντερ διασκεύασαν αριστοτεχνικά το μυθιστόρημα της Έθελ Λίνα Γουάιτ. Η ταινία, εμπλουτισμένη με κατάμαυρο αγγλικό χιούμορ, καυστικό φλέγμα και σαρκαστική κριτική είναι ίσως η πιο «βρετανική» του άρχοντα του σασπένς που, ποτέ ξανά δεν πέτυχε τόσο εύστοχα τον συνδυασμό κωμωδίας και μυστηρίου, το μασκάρεμα μιας ταινίας σε κατασκοπευτική περιπέτεια, ενώ στην καρδιά της πρόκειται για ρομαντική κομεντί. Ή, ακριβώς το αντίθετο.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Οι νέες προβολές της Κ.Λ.Α. στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο
Οι νέες προβολές της Κ.Λ.Α. στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο
Η ταινία "Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν" του Τζιμ Τζάρμους, το κλασικό αριστούργημα του Φελίνι "Οι Νύχτες της Καμπίρια" και η ταινία μυστηρίου του Άλφρεντ Χίτσκοκ "Η Κυρία Εξαφανίζεται", είναι οι νέες προτάσεις της ΚΛΑ στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixrjhdr_N8-QgXDKsSPr_xBRs89SBJj80aSUDlHRJM83jKT6zooJtyLvCm6Lo5tJ7xtMR3roV5DNqzpmukCZsxhbkIQXK8r_t9uiL-HoKVxI2x27ebSzPb4e2WjZxnz57L62E5l2z8Xy8/s1600/05.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixrjhdr_N8-QgXDKsSPr_xBRs89SBJj80aSUDlHRJM83jKT6zooJtyLvCm6Lo5tJ7xtMR3roV5DNqzpmukCZsxhbkIQXK8r_t9uiL-HoKVxI2x27ebSzPb4e2WjZxnz57L62E5l2z8Xy8/s72-c/05.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/09/blog-post_2.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/09/blog-post_2.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων