Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη (photos+video)

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης για τους φορολογούμενους και επιτέθηκε σφόδρα στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη
Μήνυμα νίκης κόντρα στην προπαγάνδα και τους μύθους στέλνουν οι πολίτες της Ξάνθης είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου Ξάνθης.

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης για τους φορολογούμενους που εξετάζει η κυβέρνηση θα είναι μόνιμα και επιτέθηκε σφόδρα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη που όπως είπε ο κ. Τσίπρας μετατρέπεται σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.


«Πρόταση μομφής κάνει ο λαός στον Μητσοτάκη και το αντικοινωνικό του πρόγραμμα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας μεγάλο πολιτικό λάθος την πρόταση μομφής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.


«Μήνυμα νίκης κόντρα στην προπαγάνδα και στους μύθους δίνουν οι πολίτες της Ξάνθης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που «είναι μεγαλύτερες από αυτές του 2015. Τα αποτελέσματα τα δίνει ο λαός και όχι οι δημοσκόποι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.


«Έχει μια σημασία παραπάνω που δίνεται παρουσία δυνατή σήμερα εδώ στην Ξάνθη που είναι το σταυροδρόμι των λαών, της αντίστασης, της προκοπής, ακούγεται δυνατά το μήνυμα της ελπίδας. Βρέθηκα σε ένα χωριό που κατοικούν Έλληνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Ρομά πολίτες οι οποίοι δεν είναι παιδιά κατώτερου θεού ούτε πολίτες β΄ κατηγορίας».


Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "δώρο" την πρόταση μομφής για να ακούσει όλος ο κόσμος αναλυτικά το μεγάλο έργο του υπουργού Ανδρέα Ξανθού και αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη στην Υγεία.

«Εγώ στη θέση του δεν θα κρυβόμουν μόνο από το ντιμπέιτ, θα κρυβόμουν και από τη Βουλή. Επέλεξε μια αντιπαράθεση στη Βουλή, το ενδιαφέρον είναι ότι κατέθεσε πρόταση μομφής θέτοντας ως κεντρικό σύνθημα την παράφραση του δικού μας συνθήματος με την Ελλάδα των πολλών ή με την Ελλάδα των ελίτ και αντικατέστησε τη λέξη "ελίτ", με τη λέξη "Πολάκης"».


«Ποτέ άλλοτε δεν είχε φτάσει σε ένα τόσο φτηνό μιμητισμό και τόσο χαμηλό επίπεδο η παράταξη της Ν.Δ.» σχολίασε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας παράλληλα το σεβασμό του για την προσφορά της στη χώρα.

«Ποιος τώρα βάζει στο στόμα του το όνομα των πολλών; Ο κ. Μητσοτάκης, ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών; Αυτός που όταν κυβερνούσε, τους τσάκισε με απολύσεις, τους εξευτέλισε, τους απαξίωσε; Που τόλμησε να μιλήσει για "αδαή πλειοψηφία" την ίδια στιγμή που του ξέφευγε ότι στο πρόγραμμά του έχει την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα και θέλει να επαναφέρει το 1 προς 5 στο Δημόσιο».


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. επιχειρεί μια εργαλειοποίηση εξοργιστική πρώτα απ’ όλα για τον κ. Κυμπουρόπουλο γιατί με τον τρόπο που το εκμεταλλεύεται πολιτικά εκθέτει και μειώνει τον ίδιο τον κ. Κυμπουρόπουλο και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία διότι η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας είναι άκρως πιο αποκρουστική από μια άστοχη τοποθέτηση. «Με τον τρόπο όμως που τραβάει το ζήτημα αυτό ο κ. Μητσοτάκης φανερώνει την βαθιά του υποκρισία. Καμία ηθική κρίση δεν έπαθε ούτε με τον ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ για το Μάτι ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο».

«Όχι δεν έπαθε κανένα ηθικό σοκ ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Πολάκη. Ο άνθρωπος που έκρυψε και κάλυψε τον καταδικασμένο για ασέλγεια σε ανήλικο, στενό του συνεργάτη, δεν έχει το σθένος να μας μιλάει για ήθος και ηθική» σημείωσε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει απεγνωσμένα τον τρόπο να κρυφτεί πίσω από τον κ. Κυμπουρόπουλο και τον Πολάκη και ψάχνει να κρύψει τον κ. Μαρινάκη, τα συμφέροντα και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του.


«Μας δίνει την ευκαιρία για μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση στην Βουλή. Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Πρόταση μομφής δεν κάνει ο Μητσοτάκης κάνει ο λαός στον Μητσοτάκη και το αντικοινωνικό του πρόγραμμα. Τρεις είναι οι λέξεις όμως που ακολουθούν τον κ. Μητσοτάκη, Siemens, Νοvartis και offshore» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και "απολύσεις" φώναξε πολίτης και ο πρωθυπουργός συμφώνησε «και απολύσεις και πολλές άλλες όπως θαλασσοδάνεια θα μπορούσαμε να πούμε…».


«Για να δει κανείς ποιος είναι με τη διαπλοκή και ποιος δεν είναι, ας δει τους τίτλους των εφημερίδων στα περίπτερα, ή ας κάνει ένα ζάπινγκ στα ιδιωτικά κανάλια» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Βίντεο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη:


Σε οικισμό Ρομά στα Κιμμέρια Ξάνθης ο Αλέξης Τσίπρας

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον οικισμό Ρομά στα Κιμμέρια Ξάνθης τονίζοντας ότι «έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις» ώστε όλοι οι πολίτες «να μπορέσουν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο»


«Το όραμα μας είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τον οικισμό Ρομά στα Κιμμέρια, χαρακτηρίζοντάς τον «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είναι ένα χωριό όπου κατοικούν δίπλα - δίπλα Χριστιανοί με Μουσουλμάνους, Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς κι αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι οι κοινωνίες μας».


«Ανεξαρτήτως σε ποιον Θεό πιστεύουμε και τι χρώμα έχει το δέρμα μας, είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Και πάνω από όλα δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως χώρα και ως λαός να συνεχίζονται τα στερεότυπα των διακρίσεων, οι ξενοφοβικές και οι ρατσιστικές συμπεριφορές. Κυρίως, όμως, πρέπει εμείς που έχουμε την ευθύνη της πολιτείας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε τόσο πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες, είτε πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα πέντε θετικά βήματα που έκανε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση προβλημάτων των Ρομά, λέγοντας πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Κιμμέρια Ξάνθης:


Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στον οικισμό μαζί με τη Ρομά υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τζαμπάζη και τη μουσουλμάνα, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή Ουφούκ Μουσταφά, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη, Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ρομά.















[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη (photos+video)
Μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη (photos+video)
Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης για τους φορολογούμενους και επιτέθηκε σφόδρα στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCqT5x4GPRNTlOZ5UWCWiIBavADTc8x51DxWQ_xRImUMAXUK5R84-_aeQNthwVb88wRszjlepOsR1h-Xm-1__lADfJIED465Jz2fzvxGeD_P9-W7sIZ57Rn3V3cUZSTibXfocNLEbwTbo/s1600/807552.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCqT5x4GPRNTlOZ5UWCWiIBavADTc8x51DxWQ_xRImUMAXUK5R84-_aeQNthwVb88wRszjlepOsR1h-Xm-1__lADfJIED465Jz2fzvxGeD_P9-W7sIZ57Rn3V3cUZSTibXfocNLEbwTbo/s72-c/807552.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/05/tsipras-xanthi.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/05/tsipras-xanthi.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων