Παύλος Μιχαηλίδης: Τέσσερα σοβαρά ζητήματα για τα οποία δεν έχει δώσει απαντήσεις ο κ. Λαμπάκης

Τέσσερα σοβαρά ερωτήματα που έθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, παραμένουν αναπάντητα.

Παύλος Μιχαηλίδης: Τέσσερα σοβαρά ζητήματα για τα οποία δεν έχει δώσει απαντήσεις ο κ. Λαμπάκης
Ο Παύλος Μιχαηλίδης με την ιδιότητα του υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, έχει θέσει μεταξύ άλλων, τέσσερα σοβαρά ερωτήματα στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Δέκα ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και ο κ. Λαμπάκης αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει σε αυτά.

Του τα υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά, περιμένοντας έστω και την τελευταία στιγμή να τοποθετηθεί δημόσια, προς γνώση και ενημέρωση των δημοτών, οι οποίοι θα κληθούν στις κάλπες για να εκλέξουν την επόμενη δημοτική αρχή.

1ον. ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Με την 110/2019 απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στις 24/4/2019, ένα ακριβώς μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση της σύμβασης παροχής υπηρεσίας για υπηρεσία συμβούλου, με σκοπό την αναζήτηση και διαπίστωση των προβλέψεων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών περί́ της καταλληλότητας αθλητικών χώρων για την διεξαγωγή́ Εθνικών και διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων» προϋπολογισμού́ 24.428,00 €.

Το γραφείο στο οποίο δόθηκε η απευθείας ανάθεση είναι του κ. Ηρακλή Δρούλια, υποψήφιου Δημάρχου το 2014 και νυν δημοτικού συμβούλου στο Χαϊδάρι. Ο κ. Δρούλιας διετέλεσε από το 2010 επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ (ΟΣΚ ΑΕ) και παρέμεινε στην θέση αυτή μέχρι το 2015.

Ανάλογη απευθείας ανάθεση στο συγκεκριμένο γραφείο είχε δοθεί και τον Ιούνιο του 2018 με την 303/2018 απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Εκείνη η ανάθεση λόγω των σοβαρών διαδικαστικών της θεμάτων δεν προχώρησε, ενώ πλέον την επαναφέρουν σκανδαλωδώς και πάλι, δύο μόνο ημέρες πριν την συμπλήρωση του τελευταίου μήνα των αυτοδιοικητικών εκλογών (ένα μήνα νωρίτερα από την διεξαγωγή τους απαγορεύεται η προκήρυξη έργων).

Ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής πως πρόκειται για συμβουλευτική υποστήριξη με σκοπό να ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης δεν ευσταθεί για τους εξής λόγους:

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων ο κ. Γιώργος Κουκουράβας με ραδιοφωνικές του δηλώσεις στις 26/6/2018, είχε δεσμευτεί δημόσια πως “Τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 τελειώνει η μελέτη για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο”.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, διαβεβαίωνε στις 8/11/2018 πως “Έχουμε στείλει τις μελέτες μας για το κλειστό γυμναστήριο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τις 27 Οκτωβρίου”!

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως συμπληρώνονται τρία χρόνια, από την συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, του αείμνηστου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργου Παυλίδη, σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια με δική του πρωτοβουλία, είχε εξασφαλίσει το χρηματικό κονδύλι για την δημιουργία ενός Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού.

Το νέο κλειστό θα ήταν έτοιμο στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019, ενώ θα είχε χωρητικότητα 1000 έως 1300 θέσεις και 13 μέτρα ύψος, με προβλεπόμενη χωροθέτηση δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο. Όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Λαμπάκης, από την επόμενη ημέρα ο Δήμος θα φρόντιζε για τις απαιτούμενες μελέτες, με σκοπό την γρήγορη κατασκευή του έργου και κυρίως να μην υπάρξει κίνδυνος να χαθεί το πόσο αυτό, από κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Μετά από δημόσια παρέμβασή μας τον Φεβρουάριο του 2017, είχαμε αποκαλύψει πως η δημοτική αρχή κωλυσιεργούσε εσκεμμένα την εκπόνηση της μελέτης και σε απάντησή μας τότε εντός του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Λαμπάκης είχε δεσμευθεί πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα ολοκλήρωναν τις σχετικές μελέτες εντός τριμήνου!

2ον. ΠΑΛΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Εδώ και ένα χρόνο η δημοτική αρχή ετοιμάζεται για την πλήρη κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου της Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοινώνεται κατά καιρούς (έχουν ήδη προϋπολογίσει για τον σκοπό αυτό δαπάνη 125.000 €), ανίκανη να αξιοποιήσει ένα τόσο σημαντικό κτίριο το οποίο αποτελεί δημοτική περιουσία. Οι συνεχείς αναβολές δείχνουν και την αμηχανία η οποία υπάρχει στην δημοτική αρχή, μια και προφανώς θα ήθελε να μην υποστεί το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης πριν από τις δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Εξάλλου η μη ύπαρξη σαφούς σχεδίου από πλευράς του κ. Λαμπάκη για την αξιοποίηση του χώρου αυτού, καταδεικνύει και την προχειρότητα των αποφάσεών του.

Με τελευταίες μάλιστα δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος αυτοσχεδίασε για ακόμη μια φορά, εξαγγέλλοντας μετατροπή του χώρου αυτού σε γήπεδα τένις και παρά τις τελευταίες υποσχέσεις από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού για διεργασίες διαβούλευσης!

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λαμπάκης έχει δεσμευτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο από το 2013, πως ο χώρος του Παλαιού Κολυμβητηρίου θα αξιοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς και συγκεκριμένα θα μετατραπεί σε «Σπίτι της Γυμναστικής», χωρίς όμως αυτή η υπόσχεση να έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

Το 2015 ο κ. Δήμαρχος με νέες δηλώσεις του, ανέφερε πως η αναμόρφωση και η ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου είχε ενταχθεί στα αστικά ολοκληρωμένα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δηλαδή στο πρόγραμμα της Β.Α.Α. (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), γεγονός που και αυτό αθετήθηκε. Μάλιστα το τότε επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, θα ήταν να κρατηθούν οι 2 πισίνες (την μικρή για τα ΑμεΑ και τη μεγάλη για το κοινό της πόλης) δημιουργώντας και ένα αναψυκτήριο δίπλα.

Το πρώην κολυμβητήριο με συνολική καλυπτόμενη επιφάνεια 1.700 τ.μ., βρίσκεται εντός του Οικοδομικού τετραγώνου 33-46 συνολικού εμβαδού 9.300 τ.μ. του οποίου η χρήση είναι «Αθλητισμός».

3ον. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ

Μετά από 150 χρόνια και ύστερα από την αψυχολόγητη ενέργεια του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης να κλείσει την οδό Κύπρου, τον μοναδικό άξονα της πόλης που οδηγούσε απευθείας στο λιμάνι, η πόλη κινδυνεύει να χάσει πλέον και το πλάτος της παραλιακής της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου, κατά 3 ολόκληρα μέτρα.

Σε μια εργολαβία προεκλογικού χαρακτήρα, προϋπολογισμού 1.200.000 €, η δημοτική αρχή αποφάσισε την διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης παραπλεύρως του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς», καθώς και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στο δυτικό και νότιο τμήμα της παραλιακής οδού, γεγονός που σημαίνει κατάργηση σημαντικού αριθμού θέσεων στάθμευσης, αλλά το σημαντικότερο μείωση του πλάτους της οδού κατά τρία (3) ολόκληρα μέτρα!

Αρχές της προεκλογικής περιόδου, καλέσαμε δημόσια τον κ. Λαμπάκη, όπως μας άκουσε και ακύρωσε το θέμα της μονοδρόμησης, να αναλογιστεί τις ευθύνες του αλλάζοντας την χάραξη του ποδηλατοδρόμου και την μεταφορά του προς την πλευρά του πεζοδρομίου και των κοινόχρηστων χώρων. Ταυτόχρονα να μειώσει το πλάτους του στο μισό, όπως ακριβώς συμβαίνει ακόμη και σε μεγαλουπόλεις με πολλαπλάσιο πληθυσμό.

Σε απάντησή μας η δημοτική αρχή έδειξε αμετανόητη και μάλιστα την Πέμπτη 11 Απριλίου του 2019, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σε ραδιοφωνική εκπομπή δεσμεύθηκε δημόσια, πως το έργο του ποδηλατοδρόμου είχε καθυστερήσει λόγω καιρικών συνθηκών και πως θα ξεκινούσε την Δευτέρα στις 15 Απριλίου, γεγονός το οποίο φυσικά και δεν συνέβη.

Υπό το βάρος των πιέσεων μας και μπροστά στην γενικότερη κατακραυγή που θα επιφέρει μια τέτοια απόφαση, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, δεν σχεδιάζει να ακυρώσει το καταστρεπτικό αυτό έργο για την πόλη, αλλά δυστυχώς να εξαπατήσει πολιτικά τους δημότες, μεταθέτοντάς το παρανόμως για ακριβώς μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου!

Η διαφαινόμενη εκλογική του ήττα και η εκδικητικότητα που επιδεικνύει σε παρόμοιες περιπτώσεις, έχει φέρει σε δύσκολη θέση ακόμη και τους στενούς του συνεργάτες που θα βρεθούν σε δεινή θέση να διαχειριστούν ένα έργο το οποίο θα φέρει τεράστια κυκλοφοριακή αναστάτωση εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου και για το οποίο δεν θα υπάρχει καμία απολύτως ηθική νομιμοποίηση μετά την ημερομηνία των δημοτική εκλογών, μια και η θητεία τους δυστυχώς θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2019.

4ον. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ LED;

Στις 16/4/2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 11357 καταθέσαμε εγγράφως σχετικό ερώτημα προς το τμήμα προϋπολογισμού και το Λογιστήριο Προμηθειών και αποθήκης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα ζητήσαμε να ενημερωθούμε εγγράφως ή ηλεκτρονικά, για τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς και για τους προηγούμενους λογαριασμούς του τελευταίου έτους, με σκοπό την καταγραφή συγκριτικών στοιχείων για τις καταναλώσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, με μεγάλη μας έκπληξη, δεν έχουμε λάβει τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Όλα αυτά την στιγμή που επιβαρυνθήκαμε με το επί πλέον ποσό των 2.000.000 € για την πρόσφατη αντικατάσταση των φωτιστικών τύπου LED σε σχέση με τους Δημότες της Νέας Ιωνίας, του Δήμου Σερρών, της περιφέρεια Θεσσαλίας κλπ. Τα χρήματα αυτά τα δανείστηκε ο Δήμος και θα τα πληρώσουμε όλοι οι δημότες. Και αυτό γιατί οι επίσημες τιμές του υπουργείου τις οποίες χρησιμοποίησαν αυτοί ήταν μειωμένες τουλάχιστον κατά 35% και οι εκπτώσεις που έλαβαν ήταν πάνω από 50%, ενώ οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν χωρίς περιορισμούς και προσκόμματα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α»
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8073,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3140,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17739,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3726,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,5921,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Παύλος Μιχαηλίδης: Τέσσερα σοβαρά ζητήματα για τα οποία δεν έχει δώσει απαντήσεις ο κ. Λαμπάκης
Παύλος Μιχαηλίδης: Τέσσερα σοβαρά ζητήματα για τα οποία δεν έχει δώσει απαντήσεις ο κ. Λαμπάκης
Τέσσερα σοβαρά ερωτήματα που έθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, παραμένουν αναπάντητα.
https://3.bp.blogspot.com/-fFHFzlaygVc/XNxKfEmkkkI/AAAAAAACSys/D3rKcZuS33Y8gEMo1qIjcOnfK9bZ4YFMgCLcBGAs/s1600/anasa.jpeg
https://3.bp.blogspot.com/-fFHFzlaygVc/XNxKfEmkkkI/AAAAAAACSys/D3rKcZuS33Y8gEMo1qIjcOnfK9bZ4YFMgCLcBGAs/s72-c/anasa.jpeg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/05/blog-post_46.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/05/blog-post_46.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων