Ομιλία Παπαδημούλη στην Αλεξανδρούπολη για την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ή θα προχωρήσουμε μπροστά με νικηφόρες, πλειοψηφικές και προοδευτικές συμμαχίες, ή θα γυρίσουμε πίσω στο σκοτάδι του εθνικισμού και της νεοφιλελεύθερης οπισθοδρόμησης» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Ομιλία Δημήτρη Παπαδημούλη στην Αλεξανδρούπολη για την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν ομιλητής σε εκδήλωση της Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα το στρατηγικό δίλημμα μεταξύ προόδου και συντήρησης, εν όψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Στην ομιλία συμμετείχαν επίσης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ουφούκ Μουσταφά.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτά τα πέντε χρόνια είχαμε πολλά εμπόδια στο να περάσουμε τις πολιτικές μας και την κοινωνική μας ατζέντα, δώσαμε πολλές μάχες για να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια και να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, και κυρίως τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», προσθέτοντας πως «είναι γεγονός ότι σε αυτή τη μεγάλη μάχη για έξοδο από την σκληρή επιτροπεία, για σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας, μετά από τόσα πολλά χρόνια ύφεσης και στασιμότητας, πετύχαμε σημαντικές νίκες, που βελτίωσαν σταδιακά, προς όφελός μας, τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσθεσε ακόμα ότι «όλα αυτά τα οποία πετύχαμε και για την πατρίδα μας και για τους Ευρωπαίους πολίτες συνολικά, πρέπει να τα συνεχίσουμε για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για μια Ευρώπη, όπως εμείς την οραματιζόμαστε», υπογραμμίζοντας ότι «πιστεύω ότι θα καταφέρουμε, με τη στήριξη των λαών - και του ελληνικού - να φτιάξουμε μια πλειοψηφία στην Ευρώπη, που θα πει "όχι" στην οπισθοδρόμηση και την υποψηφιότητα Βέμπερ, που στην Ελλάδα λανσάρουν ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης».


Για το μέλλον της Ευρώπης ο κ. Παπαδημούλης τόνισε χαρακτηριστικά πως «Πρέπει να προβάλουμε τι θέλουμε για την Ευρώπη, γιατί μόνο αν ηττηθεί η γερμανοκρατούμενη, δεξιοκρατούμενη Ευρώπη, μπορεί η Ευρώπη να έχει μέλλον. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με προοδευτικές δυνάμεις. Ο στόχος που έχουμε θέσει, εγώ το έχω βάλει και ως προσωπικό στοίχημα, να μην είναι ο Βέμπερ πρόεδρος της Κομισιόν και δεν θα γίνει γιατί θα πρέπει να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εμείς εργαζόμαστε για μια πλειοψηφία που θα πει όχι… Πρέπει να βάλουμε φρένο σ' αυτή την οπισθοδρόμηση που γεννά αυτός ο αρραβώνας νεοφιλελευθερισμού και Ακροδεξιάς, γιατί η Ευρώπη θα οπισθοχωρήσει και θα πάει είτε σε διάλυση είτε σε μία αυταρχική διακυβέρνηση, η οποία όμως θα την οδηγήσει στην ιστορική παρακμή… Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη με όλα της τα κουσούρια έχει το πιο προηγμένο κράτος δικαίου και το πιο προηγμένο κοινωνικό κράτος, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη. Αλλά έχει και μια Δεξιά η οποία φεύγει από τον Γιούνκερ και πάει στον Βέμπερ που είναι η Δεξιά γερμανοκρατία. Αυτό που πρέπει να ηττηθεί για να υπάρχει ανοιχτός ένας δρόμος για μια δημοκρατική κοινωνική Ευρώπη που να ελπίζει ο Νότος».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «Ο νεοφιλελευθερισμός παράγει μεγαλύτερες ανισότητες, οι ανισότητες γεννούν ανασφάλεια, η ανασφάλεια γεννά φόβο για το μέλλον, κι έρχεται η Ακροδεξιά δένει αυτό το φόβο για το μέλλον που ξεκινάει από τα οικονομικά και τα κοινωνικά θέματα με τον φόβο για τον άλλο τον διαφορετικό, με την τρομοκρατία, το μεταναστευτικό, τις προσφυγικές ροές και προσφέρει την εύκολη λύση… Σου φταίει ο διπλανός σου που έχει άλλη θρησκεία, άλλο χρώμα δέρματος. Αυτό οδηγεί στον εθνικισμό, στο φασισμό και στον πόλεμο…».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι «Επειδή εμείς είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς που έχει μια πλούσια ιστορική πείρα και επειδή 70-80 χρόνια είναι πολύ λίγα στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας, δεν δικαιούμαστε να ξεχνάμε τι γέννησε η Ευρώπη. Έχει γεννήσει τα πιο προοδευτικά πράγματα στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού τους τελευταίους αιώνες, αλλά έχει γεννήσει και τα τέρατα του ναζισμού και του φασισμού και τους πιο πολύνεκρους πολέμους και αυτά είναι πρόσφατα. Η Λεπέν, ο Σαλβίνι, ο Όρμπαν, είναι πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσουλίνι και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί αν θέλουμε να πολεμήσουμε τον κίνδυνο του φασισμού πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι δίδυμος. Πρέπει να ναι ταυτόχρονα και αγώνας εναντίον του νεοφιλελευθερισμού, διότι αυτά τα δύο φαινόμενα αλληλοτροφοδοτούνται και συνδυάζονται»,

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτιμά ότι «έρχεται ένα νέο κύμα διεύρυνσης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας» και πως «ένα τμήμα μόνο θα εκφραστεί στις Ευρωεκλογές γιατί αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προοδευτική συμμαχία».

Ο κ. Παπαδημούλη καθιστά σαφές ότι «Εμείς δεν σκοπεύουμε να μετακινηθούμε από τη ρότα μας, δεν σκοπεύουμε να πάψουμε να είμαστε Αριστεροί, να εγκαταλείψουμε το κόμμα μας, αλλά πάντα η Αριστερά αναζητούσε συμμαχίες γιατί με αυτές μπορείς να κάνεις πλειοψηφίες και να νικάς και να μην είσαι στη γωνία περιμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες όπως λέει το ΚΚΕ. Πρέπει να γίνουμε πιο απαιτητικοί απ' τον εαυτό μας. Να γίνουμε περισσότεροι. Υπάρχει ο κόσμος που αγκαλιάζει την ιστορία της προοδευτικής συμμαχίας. Πρέπει να δουλέψουμε το κλίμα σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό. Αυτοοργάνωση, να πάμε με αυτοπεποίθηση, με εξωστρέφεια. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις αν αντιμετωπίσουμε τα δικά μας κουσούρια, να διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις, να πάμε πολύ καλά στις Ευρωεκλογές και να ναι σκαλοπάτι και για μία νέα νίκη στις εθνικές εκλογές. Αλλά αυτό εξαρτάται από τη δική μας τη δουλειά, όχι μόνο να εξηγούμε, αλλά και να ακούμε, να διορθωνόμαστε, γιατί κάνουμε και λάθη και όταν μιλάμε με τον κόσμο και μας κάνει κριτική και έχει σε κάτι δίκιο, να το μεταφέρουμε να το υιοθετούμε και να είμαστε μαχητικοί και δεόντως επιθετικοί όταν μας κουνάν το δάχτυλο αυτοί που τρακάρισαν το όχημα που λέγεται Ελλάδα».

«Εμείς ένα κόμμα της Αριστεράς λέμε σε κάθε δημοκράτη, είτε είναι μικρή κίνηση, είτε είναι μεμονωμένη, είτε είναι προσωπικότητα, έλα να φτιάξουμε κάτι μαζί, γύρω από κοινούς στόχους. Υπάρχει κόσμος που είναι ακόμη αγκαζαρισμένος, για λόγους συναισθηματικούς και περιμένει από εμάς δείγματα γραφής, δύναμη, αποτέλεσμα για να ξεκολλήσει» επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αργήσαμε να οργανώσουμε το διαζύγιο με τον Καμμένο, αργήσαμε να βγούμε επιθετικά με την επιχειρηματολογία μας για τα θετικά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Ένα καλό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές θα αποδεσμεύσει κι άλλο κόσμο στις εθνικές εκλογές. Κι αν καταφέρουμε στις εθνικές εκλογές, που πιστεύω ότι το μπορούμε να διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις, το βράδυ αυτών των Ευρωεκλογών, δεν θα χουμε εμείς το πρόβλημα αλλά όλοι αυτοί που τους έχουν πιπιλίσει τα μυαλά ότι έχουν την αυτοδυναμία στη τσέπη και τότε οι διαφορές που υπάρχουν μέσα στη ΝΔ θα εκδηλωθούν», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.


Σημειώνεται ότι αντίστοιχη εκδήλωση, παρόντων των βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά και Δημήτρη Ρίζου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και στην αίθουσα του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί.

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ομιλία Παπαδημούλη στην Αλεξανδρούπολη για την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη
Ομιλία Παπαδημούλη στην Αλεξανδρούπολη για την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη
«Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ή θα προχωρήσουμε μπροστά με νικηφόρες, πλειοψηφικές και προοδευτικές συμμαχίες, ή θα γυρίσουμε πίσω στο σκοτάδι του εθνικισμού και της νεοφιλελεύθερης οπισθοδρόμησης» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi135AA0lQSga_PnA4xSCfUQ4R3UczIO1a5WCPYhEhUmycFrQ88ynpCI3pZU13iBEs3-nGwRkvGqajrI3celMzSfuwiBObU6H0xinfRNdUabcPgD3UloCModGA0nquv9Kq95385WkuvJ_Q/s1600/5220236.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi135AA0lQSga_PnA4xSCfUQ4R3UczIO1a5WCPYhEhUmycFrQ88ynpCI3pZU13iBEs3-nGwRkvGqajrI3celMzSfuwiBObU6H0xinfRNdUabcPgD3UloCModGA0nquv9Kq95385WkuvJ_Q/s72-c/5220236.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/blog-post_87.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/blog-post_87.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων