Συναντήσεις Δευτεραίου με Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και Εμπόρους Λαϊκών Αγορών

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ν. Έβρου και με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Συναντήσεις Δευτεραίου με Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και Εμπόρους Λαϊκών Αγορών
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ν. Έβρου και συζήτησαν θέματα που απασχολούν το χώρο.

Βασικά ζητήματα είναι η μείωση της δουλειάς λόγω της οικονομικής κρίσης που οδήγησε και στη μείωση του αριθμού των πάγκων, η φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές, η “αγορά” της Τουρκίας, η δημιουργία δεύτερης λαϊκής στην οδό Καραολή & Δημητρίου μόνο για εμπόρους δημότες της Αλεξανδρούπολης.

Ο Σάββας Δευτεραίος επεσήμανε πως η Λαϊκή Συσπείρωση από το 2002 έδωσε μεγάλο αγώνα να παραμείνει η Λαϊκή στο χώρο κάτω από το Φάρο για να υπάρχει η εμπορική αυτή δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης, να εξασφαλίζεται δωρεάν πάρκιγκ με βασική διεκδίκηση να αποδοθεί όλος ο χώρος στην ιδιοκτησία του Δήμου και για να μην διωχθεί σοβαρή δραστηριότητα του λαού από το λιμάνι. Με την πάροδο των χρόνων αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, αφού στοχευμένα και βήμα βήμα άδειασαν το χώρο του λιμανιού πρώτα από τη Λαϊκή, μετά από το δωρεάν πάρκιγκ και τέλος από τους παράκτιους αλιείς. Φάνηκε πως ακριβώς αυτός ήταν ο σχεδιασμός για το λιμάνι που μαζί με την τεράστια έκταση ιδιοκτησίας ΟΛΑ ΑΕ μέχρι το ποτάμι της Μαΐστρου είναι πια διαθέσιμος - χωρίς εμπόδια - προς αξιοποίηση από κάθε λογής επενδυτές που έρχονται να μας “αξιοποιήσουν” και να μας “σώσουν”…

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τη θέσπιση και λειτουργία νέας Λαϊκής στο κέντρο της πόλης ακόμη και στο σημείο που προτείνει το σωματείο με ταυτόχρονη δημιουργία υποστηρικτικών δομών (περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, δημιουργία πραγματικής Δημοτικής Συγκοινωνίας κλπ).

Στη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα ως συνέπεια της παρατεταμένης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα την πτώση της αγοραστικής δύναμης και το κλείσιμο πολλών μικροεπιχειρήσεων τόσο του Δήμου όσο και της Λαϊκής. Ο Σάββας Δευτεραίος τόνισε πως στόχος αυτής της πολιτικής είναι το παραπέρα χτύπημα των λαϊκών αγορών προς όφελος των πολυκαταστημάτων πράγμα που αποδεικνύεται από τις μνημονιακές νομοθετικές αλλαγές όλων των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) σε ό,τι αφορά σε όλα τα μικρομάγαζα.

Για την αγορά της Τουρκίας και την οικονομική αφαίμαξη που υφίσταται η ντόπια εμπορική δραστηριότητα είπε πως αυτό είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση (και η Ελλάδα) με την Τουρκία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απηύθυνε κάλεσμα προς τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών να υπερψηφίσουν σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ως βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα.

Επιπλέον ο Σάββας Δευτεραίος απάντησε στο επιχείρημα περί ακομμάτιστων υποψηφίων που προεκλογικά όλοι διακηρύσσουν ότι είναι και ότι δεν θα συνεργαστούν με το τωρινό δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο. Κανένας τους δεν είναι ακομμάτιστος. Άλλοι έχουν την επίσημη στήριξη κομμάτων, άλλοι τμημάτων απ’ αυτά, όλοι τους όμως δεσμεύονται και υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική που χρόνια εφαρμόζεται.

Όσοι βρίσκονταν δε στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφιζαν τα ίδια με τη δημοτική αρχή. Το έχουν παραδεχτεί άλλωστε ότι στηρίζουν την ίδια πολιτική γι΄αυτό και υποψήφιοί τους μεταπηδούν από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο ,όπως ακριβώς γίνεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Απλά ο καθένας τους θεωρεί πως θα διαχειριστεί καλύτερα την κυρίαρχη πολιτική γι’ αυτό και δεν τοποθετούνται στα πολιτικά ζητήματα και απλά «ζωγραφίζουν» αυτονόητες εικόνες της καθημερινότητας (καθαριότητα, προσβασιμότητα, κυκλοφοριακό κλπ) που πίσω τους όμως έχουν πολιτική επιλογή την οποία αποφεύγουν να παραδεχθούν ότι υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια.

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Δήμου.

Το ζήτημα που κυριάρχησε είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης της λαϊκής οικογένειας, η βαριά φορολογία, οι δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, η διαμόρφωση προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστών κλπ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε ότι η λύση βρίσκεται στην ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν δεκαετίες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις. Πολιτική που ενισχύει τα πολυκαταστήματα και τους μονοπωλιακούς ομίλους ενώ για τους μικρούς και μεσαίους ελευθεροεπαγγελματίες επιφυλάσσει ισοπέδωση και τσάκισμα της δραστηριότητάς τους.

Ταυτόχρονα η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε πως η λύση δεν βρίσκεται στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, μέτρο που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού μπορούν να λειτουργούν ακόμη και 24 ώρες το 24ωρο μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των υπαλλήλων τους, με μισθούς πείνας, ελαστικά ωράρια, απλήρωτη εργασία κλπ.

Από την πλευρά του ο Δήμος πρέπει να σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών μειώνοντας τα ανταποδοτικά τέλη, το κόστος ύδρευσης, το κόστος των τραπαζοκαθισμάτων για την εστίαση με ταυτόχρονο σεβασμό της ελεύθερης πρόσβασης από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω αποτελούν δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως δέσμευση αποτελεί και η συνέχιση του αγώνα για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που γονατίζουν τους επαγγελματίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν «ζωγραφίζει» το μέλλον αλλά αντίθετα αγωνίζεται για να το αλλάξει.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8074,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3141,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17739,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3726,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5921,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συναντήσεις Δευτεραίου με Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και Εμπόρους Λαϊκών Αγορών
Συναντήσεις Δευτεραίου με Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και Εμπόρους Λαϊκών Αγορών
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ν. Έβρου και με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
https://2.bp.blogspot.com/-3sWiQUgoOHs/XMeoNn-uaRI/AAAAAAACRkE/itNHy7ESVA03HqsEpczKGQ1aY8QNVBrXQCLcBGAs/s1600/pazari%2B002.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-3sWiQUgoOHs/XMeoNn-uaRI/AAAAAAACRkE/itNHy7ESVA03HqsEpczKGQ1aY8QNVBrXQCLcBGAs/s72-c/pazari%2B002.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/blog-post_749.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/blog-post_749.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων