Έκοψε την πίτα του το ΤΕΕ Θράκης

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Έκοψε την πίτα του το ΤΕΕ Θράκης
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, στο κτίριο της Λέσχης Κομοτηναίων, με μεγάλη συμμετοχή των μελών του επιμελητηρίου, παρουσία φορέων του τόπου και εκπροσώπων τους.


Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηναίων κ. Δημήτρης Καρασταύρου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Κουκουράβας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, ο γ.γ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης κ. Αθανάσιος Λάπατας, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο Διοικητής του 29ου Σ.Π. κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής της 21ης ΤΘΤ κ. Λάζαρος Καμπουρίδης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κα Ιωάννα Χατζηαντωνίου, η Πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης κα Τάνια Βεζυργιαννίδου. Χαιρετισμό έστειλαν ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.


Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτριος Λουρίκας, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, ευτυχία και πολλές δουλειές. Ανέφερε ότι η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, είναι μια ευκαιρία για την διοίκηση του ΤΕΕ Θράκης να κάνει έναν μικρό απολογισμό της δραστηριότητας του τμήματος αλλά και να θέσει τα σημαντικά προβλήματα, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί την επόμενη χρονική περίοδο.
«Άλλωστε αυτού του είδους οι συναντήσεις, μαζί με τις ευχές και την χαρά να βρισκόμαστε, έχουν ακόμα ένα στόχο, θέμα και αντικείμενο: Την ευκαιρία να συζητήσουμε και πάλι και ξανά για τον τόπο μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης.


Ο κ. Λουρίκας, κάνοντας τον απολογισμό των δράσεων και του έργου του τμήματος επισήμανε ότι στη διάρκεια της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής, επιτεύχθηκαν βασικές επιδιώξεις του Τμήματος, επιδιώξεις που είχαν να κάνουν ακόμη και με την ίδια την επιβίωση του.

Τόνισε ότι η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Θράκης παρέλαβε ένα υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτημένο και σε ένα μεγάλο βαθμό απαξιωμένο περιφερειακό τμήμα, ως αποτέλεσμα κυρίως της μη σωστής χρηματοδότησής του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι πολλά τα χρόνια της Ύφεσης, μεγάλη η ζημιά που έφερε και εμείς το έχω ξαναπεί ότι ως μηχανικοί πρώτους μας βρίσκει η κρίση και τελευταίους μας αφήνει. Όλα αυτά τα χρόνια, σπίτια κλείσανε. Συνάδελφοι μείνανε χωρίς δουλειά. Πολλοί ξενιτεύτηκαν. Εμείς δουλειές δεν μπορούμε να δώσουμε. Άρα που όρεξη να ασχοληθούν οι συνάδελφοι με το ΤΕΕ, όπως παλιά. Βέβαια και εμείς οι ίδιοι πολλές φορές δεν ήμασταν δίπλα τους όταν μας χρειάζονταν» και συνέχισε:

«Σε όλα αυτά τι θα έπρεπε να κάνουμε; Ή να τους πλησιάσουμε ξανά από την αρχή ώστε να μας αισθανθούν δίπλα τους, από το απλό επαγγελματικό ερώτημα μέχρι την υποστήριξή τους σε κάποια επαγγελματική τους δίωξη ή να τα παρατήσουμε και να "το κλείσουμε το μαγαζί".

Εμείς είμαστε άνθρωποι της πράξης και της δράσης, κυρίως όμως του αποτελέσματος, οπότε προφανώς και επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Να δείξουμε ότι αξίζει να προσπαθείς, αξίζει να παλεύεις.

Αποτέλεσμα ήταν μετά από επίπονη προσπάθεια μας, η συνέλευση των Προέδρων όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ να αποφασίσει ομόφωνα και κατά προτεραιότητα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ΤΕΕ Θράκης ώστε σε σύντομο διάστημα να καλυφθούν όλες οι παλιές του υποχρεώσεις.

Παράλληλα στα πλαίσια της επιστημονικής υποστήριξης προς τα μέλη του, προχώρησε σε ενημερωτικές εκδηλώσεις όπως για παράδειγμα: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών "e-Άδειες", Εφαρμογή του Ν. 4495/2017 - Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος, πρόσφατες τροποποιήσεις αυτού, Υποβολή Δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, Νέος Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος, Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, κτλ.

Πήρε θέση με αποφάσεις του για ζητήματα όπως π.χ.: Το περιφερειακό πρόγραμμα για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην ΑΜΘ. Η υποστελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών (κλασικό παράδειγμα οι υπηρεσίες Δόμησης, πιο γνωστές και ως Πολεοδομίες στους Δήμους της περιοχής), Επιστολή-καταγγελία στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα προβλήματα που παρουσίασε η πλατφόρμα του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ και για το προβληματικό σύστημα ελέγχου των ελεγκτών δόμησης, Για την ίδρυση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής στον Βόρειο Έβρο.

Κατέθεσε προτάσεις ή συμμετείχε σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα όπως π.χ. Leader, Smart Circular Procurement, Strategic Energy Technology Plan - SET Plan.

Για το 2019 οι προκλήσεις είναι πολλές: Ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, οφείλει να εκφράσει τις θέσεις του για σημαντικά ζητήματα για την περιοχή όπως η χρήση φυσικού αερίου στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της περιοχής, ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο αγωγός φυσικού αερίου IGB από Κομοτηνή προς Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οδικοί και σιδηροδρομικοί κάθετοι άξονες, είναι μερικά από αυτά», ενώ τέλος υπενθύμισε την θέση του ΤΕΕ Θράκης για το θέμα του χρυσού μιας και κάποιοι έχουν αρχίσει δειλά δειλά να το συζητούν. Τέλος η επικαιροποίηση των θέσεων του ΤΕΕ Θράκης, μέσω των μονίμων επιτροπών και έχοντας ως βάση το νέο χωροταξικό της περιφέρειας ΑΜΘ, είναι άλλη μία μεγάλη πρόκληση.


Παράλληλα δε ξεχνά και το ρόλο του ως συμπαραστάτη των συναδέλφων μηχανικών, υποστηρίζοντας με τις κατάλληλες εκδηλώσεις και ενέργειες το έργο τους, ενώ θα συνεχιστεί η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που ενδιαφέρουν τον τεχνικό κόσμο όπως το Εξοικονομώ για Δημόσια Κτίρια, το πρόγραμμα Leader, SET Plan, CircPro κοκ.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Λουρίκας τόνισε ότι το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δίνοντας σταθερά το παρών σε όλα τα τεχνικά ζητήματα της περιοχής στεκόμενο όλα αυτά τα χρόνια στο ύψος του θεσμικού του ρόλου με απόλυτη συνέπεια, προτάσσει για το 2019 την προσπάθεια σύστασης, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης, ενός Μητρώου Έργων Υποδομής και Δημοσίων Κτιρίων ώστε να μπορέσει επιτέλους να καταγραφεί όλο αυτό το υλικό προς διευκόλυνση των τεχνικών υπηρεσιών και εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Τα φλουριά για τις δύο βασιλόπιτες, στα οποία αντιστοιχούσαν έργα των μαθητών του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ», έτυχαν στην πίτα των προσκεκλημένων ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και συνάδελφος μηχανικός κ. Δημήτριος Καρασταύρου και στην πίτα των μελών ο συνάδελφος μηχανικός κ. Πολυζώης Παρασκευόπουλος.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8074,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3141,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17739,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3726,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5921,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Έκοψε την πίτα του το ΤΕΕ Θράκης
Έκοψε την πίτα του το ΤΕΕ Θράκης
Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
https://4.bp.blogspot.com/-TLZzufk2_ko/XGxuC5w5BYI/AAAAAAACO60/sWuOYYMKCowDElectIQa5s7u0A3vMrQuQCLcBGAs/s1600/pita%2B2.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-TLZzufk2_ko/XGxuC5w5BYI/AAAAAAACO60/sWuOYYMKCowDElectIQa5s7u0A3vMrQuQCLcBGAs/s72-c/pita%2B2.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/02/blog-post_969.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/02/blog-post_969.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων