Κομοτηνή: Η Επιστροφή του Τάσου Βαβατσικλή

Τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να επιστρέψει στην πολιτική δράση και στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Κομοτηνής, ανέλυσε ο Τάσος Βαβατσικλής, κατά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της νέας του παράταξης «ξεΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Κομοτηνή: Η Επιστροφή του Τάσου Βαβατσικλή
«Η Κομοτηνή δεν έχει πλέον περιθώρια, ούτε να πλήξει, ούτε να μένει αδρανής και αμέτοχη στα ζητήματα που την αφορούν, στα ζητήματα της ζωής της», ανέφερε στο ξεκίνημα της παρουσίασης της πολιτικής διακήρυξης του συνδυασμού «ξεΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Τάσος Βαβατσικλής, συγκινημένος από την παρουσία των φίλων, άλλοι παλιοί συνοδοιπόροι κι άλλοι νέοι, που θέλουν να πάρουν μέρος σ’ αυτό το καινούργιο «ξε-Κίνημα».

Με το «καλημέρα» αποκάλυψε και την άποψή του για την τελευταία δωδεκαετία (χρόνος αποχής του από τα δημοτικά δρώμενα) «ήταν για την Κομοτηνή, μια χαμένη δωδεκαετία "μετριοπαθών" διαχειριστών. Που δεν τόλμησαν να κοιτάξουν κατάματα την κρίση, δεν συμπαραστάθηκαν στην πόλη, στους δημότες της, δεν πρότειναν και δεν δημιούργησαν μια εναλλακτική ζωή, λιγότερο αποξενωμένη» είπε.

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι «Δεν συγκρούστηκαν με πολιτικές περιοριστικές και εξοντωτικές, δεν προχώρησαν σε ανοιχτές διεργασίες διαλόγου με την τοπική κοινωνία. Περιθωριοποίησαν και απομόνωσαν ακόμη περισσότερο, κοινωνικά, ταξικά, οικονομικά τους οικισμούς και τα χωριά. Βύθισαν την πόλη και την αγορά της στην αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα. Δημιουργική λογιστική και αποτελέσματα πλεονασμάτων, όπως τα παρουσίασαν πρόσφατα, από τη μια. Δείχνοντας από την άλλη το σκληρό πρόσωπο των "νοικοκυραίων". Απειλώντας ακόμη και με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματιών και δημοτών. Υποταγμένοι σε μια νεοφιλελεύθερη διαχείριση της τοπικής οικονομίας, μετέτρεψαν την πόλη, το Δήμο, από το συλλογικό του έργο, σε εμπόρευμα. Η πόλη αντιμετωπίστηκε ως τόπος κατανάλωσης, αλλά και ως πεδίο κατανάλωσης του τόπου».


Μιλώντας για το «ξεΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» τόνισε πως είναι μια κραυγή κι ένα αίτημα. «Να αντιμετωπιστεί μια ζοφερή κατάσταση στην πόλη και να προτείνει την ελπίδα. Να υποστηρίξουμε κυρίαρχες αξίες, αλλά να ακούσουμε προσεχτικά την αμφισβήτησή τους. Το «ξεΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» αναφέρεται σε μια διαφορετική "κοινωνία πόλης", όχι πάντως σαν αυτές που διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα τα ζητήματά τους, μόνον κατ’ όνομα "κοινωνίες των πολιτών". Αναφερόμαστε σε μια νέα αστική συνθήκη».

Από την τοποθέτησή του δεν έλειψε και αναφορά στο 2006, χρονιά κατά την οποία ο κ. Βαβατσικλής τότε, Δήμαρχος Κομοτηνής ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές. «Επιστρέφουμε στο έργο, που βίαια και βρώμικα μας ανάγκασαν να διακόψουμε το 2006» ανέφερε σημειώνοντας σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του «Σήμερα μετά από 13 χρόνια συστρατευόμαστε πάλι, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην πόλη. Όλα αυτά, που εν τω μεταξύ από το 2006 μέχρι σήμερα, εγκαταλείφθηκαν, ερήμωσαν, οπισθοχώρησαν, παραδόθηκαν». Παράλληλα τόνισε πως «Η νέα αυτή αστική συνθήκη προτείνεται για να αναδείξουμε την Πόλη Έργο, την πόλη ως έργο, έργο που θα παράγεται συλλογικά από τους κατοίκους της. Ενεργοποιώντας μαζί με την προσπάθεια, τις σωστές αποφάσεις και την επινοητικότητα της φαντασίας, ως δημιουργική δύναμη».

«Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά» ανέφερε ο κ. Βαβατσικλής.

Όπως δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα προς τους συνδημότες, κάλεσμα σε μια συμμαχία «για να διεκδικήσουμε» όπως είπε «τη συμμετοχή στις αποφάσεις που τους αφορούν. Να βρούμε λύσεις, να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα των άνεργων νέων, των εξευτελιστικά χαμηλά αμειβομένων νέων εργαζομένων, των άστεγων, τα ζητήματα των "εξωραϊσμών" που οδηγούν στην ποινικοποίηση φτωχών, εξαθλιωμένων πληθυσμών και της διαφορετικότητας, στον εξοστρακισμό τους σε μικρές εξορίες στις παρυφές της πόλης».


Όσον αφορά στις καταβολές της παράταξης;

«Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά» ανέφερε ο κ. Βαβατσικλής προσθέτοντας «Το μέλλον, το μέλλον της πόλης και της παράταξής μας διαρκεί πολύ. Σήμερα νιώθουμε πραγματικά δικαιωμένοι για το πιο δημιουργικό οδοιπορικό μας, είκοσι περίπου χρόνων. Για μια δημοτική κίνηση, που αποτέλεσε κίνηση των δημοτών μας, από την ίδρυσή της ακόμη, ως «Νέα Πορεία». Με σωστές πολιτικές προτάσεις για τον τόπο, ενώσαμε τους πολίτες. Φέραμε την πόλη, την περιοχή στο προσκήνιο, στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Οικοδομήσαμε τα θεμέλια ενός κοινωνικού Δήμου».

13 χρόνια μετά, με την σοφία και την εμπειρία των χρονών ενασχόλησης μιλά για απλή λογική περισσότερο και λιγότερο για απλή αναλογική, που επιβάλλει το διάλογο και τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες, ανάμεσα σε παρατάξεις και κινήσεις πολιτών, που λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία.

Αναφερόμενος στο λογότυπο της παράταξής του τόνισε πως «Η σημερινή μας πρόταση απεικονίζεται συμβολικά στο λογότυπο μας» ανέφερε για να εξηγήσει ότι: Το «ξεΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» έχει ρίζες, κορμό, κλαδιά, φύλλα, νέα φύλλα που προκύπτουν μέσα από μια επίμονη, δύσκολη και δημιουργική διαδικασία - της γέννησης, της ανάπτυξης, της ανανέωσης. Προέρχεται από το δέντρο της παράδοσης μας που είναι ένα κάστρο γερά θεμελιωμένο. Αποτελεί έκφραση της πολιτισμικής ιθαγένειας μας. Είναι το τοπόσημο της συλλογικής μνήμης της πόλης και του πολιτιστικού της τοπίου διαχρονικά. Έχει οικολογική, ιστορική, πολιτισμική αναφορά. Ας θυμηθούμε, αφού μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση, γύρω από τα πλατάνια οργανώθηκαν τα χωριά, οι πρώτες κοινότητες. Το μήνυμά μας λοιπόν με αυτό το λογότυπο είναι το δικαίωμα στο πολιτιστικό περιβάλλον που δεν ταυτίζεται με ατομικά συμφέροντα. Δικαίωμα που καλλιεργεί και επιδιώκει νέες αντιλήψεις για την οικονομία, τη χωροταξία της πόλης και του Δήμου. Το περιβάλλον, το αστικό και της περιφέρειας των οικισμών, είναι ο μεγάλος πόρος του Δήμου μας. Είναι ο τόπος, το έδαφος, το νερό, το τοπίο. Όταν αυτά απαξιώνονται τότε καταστρέφεται η οικονομία, η κοινωνική ζωή, η ταυτότητα, το πνεύμα του τόπου».


Και μη θέλοντας να αφήσει κανένα ερωτηματικό για την κάθοδο του στον πολιτικό στίβο 13 χρόνια μετά ανέφερε: «Το βασικό κίνητρο λοιπόν για το οποίο αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην πόλη, στο Δήμο και στα κοινά του, είναι το έργο μας. Να το συνεχίσουμε και να το ολοκληρώσουμε.

Μετά από μια δωδεκαετία καθυστερήσεων και υποχώρησης των δίκαιων του δημότη, επαναδιεκδικούμε την πόλη, το Δήμο, το δικαίωμα στο έργο. Στη νέα πορεία μας, στην επιστροφή μας, μας οδηγούν οι δρόμοι που ανοίξαμε, ακολουθούμε τα έργα που αφήσαμε πίσω μας, όπως ακολουθούσαν τα πετραδάκια οι ήρωες της ιστορίας των αδελφών Γκριμ (Χάνσελ και Γκρέτελ), επιστρέφοντας στο σπίτι τους, από ένα ζοφερό περιβάλλον, από ένα δάσος με σοβαρά προβλήματα… Κι εκεί θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Όμως θα προσπαθήσουμε, με τη δική σας συμμετοχή, να βρούμε λύσεις…».

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής (Μαρία Νικολάου)

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από to InKomotini

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8074,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3141,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17739,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3726,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,5921,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κομοτηνή: Η Επιστροφή του Τάσου Βαβατσικλή
Κομοτηνή: Η Επιστροφή του Τάσου Βαβατσικλή
Τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν να επιστρέψει στην πολιτική δράση και στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Κομοτηνής, ανέλυσε ο Τάσος Βαβατσικλής, κατά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της νέας του παράταξης «ξεΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»
https://3.bp.blogspot.com/-oXQFSu_bO3c/XFZiceR9npI/AAAAAAACOVM/VqrL1_8CUTo9fGTceD_qtl3nsLVYLENSwCLcBGAs/s1600/5203648.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-oXQFSu_bO3c/XFZiceR9npI/AAAAAAACOVM/VqrL1_8CUTo9fGTceD_qtl3nsLVYLENSwCLcBGAs/s72-c/5203648.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/02/blog-post_30.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/02/blog-post_30.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων