Β. Τσαουσίδης προς τη Σύγκλητο του ΔΠΘ: “Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα είναι απαραίτητες ακαδημαϊκές αρετές”

Ανοιχτή επιστολή του Καθηγητή του ΔΠΘ Βασιλείου Τσαουσίδη προς τη Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με αφορμή τη δίωξη δέκα μελών ΔΕΠ του ΔΠΘ για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Β. Τσαουσίδης προς τη Σύγκλητο του ΔΠΘ: “Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα είναι απαραίτητες ακαδημαϊκές αρετές”
Προς: Μέλη Συγκλήτου ΔΠΘ
Κοιν.: 1. Υπουργός Παιδείας, 2. Πρύτανης ΔΠΘ, 3. Πρυτανικό Συμβούλιο ΔΠΘ, 4. Μέλη ΔΕΠ ΔΠΘ

Αγαπητά μέλη της Συγκλήτου,

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, πριν από δυόμιση χρόνια, η τότε Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μας οδηγήθηκε σε μια οδυνηρή απόφαση - οδυνηρή τελικά για την ίδια και το Πανεπιστήμιό μας: να σταματήσει προβεβλημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ερευνητικά έργα του ΔΠΘ των οποίων υπήρξα επιστημονικά υπεύθυνος. Στη συνέχεια, εξέδωσε ειδικό ψήφισμα σε βάρος μου - δια του εκπροσώπου της μάλιστα το διακίνησε στους συναδέλφους μου του ΔΠΘ, σε πλήθος μέσων ενημέρωσης (τηλεοράσεων, ραδιοφώνων και εφημερίδων), στη σύνοδο των Πρυτάνεων, και τουλάχιστον 25 ακόμη ελεγκτικούς και δικαστικούς φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην συνέχεια, προέκυψαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως η Εσπρέσσο, τα οποία τοιχοκολλήθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή και αλλού.

Σήμερα δέκα μέλη του Πανεπιστημίου διώκονται για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Ο λόγος της δίωξης είναι η μεθόδευση των πορισμάτων και των αποφάσεων που οδήγησαν σε διακοπή των ερευνητικών μου έργων. Ο εισαγγελέας αναφέρεται σε “ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία στο πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την απόφαση της επιτροπής ερευνών”... “με μόνο σκοπό να βλάψουν τον Καθηγητή Βασίλειο Τσαουσίδη”. Σύμφωνα με το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του ΔΕΠ το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ο τότε Πρύτανης στην πειθαρχική αγωγή σε βάρος μου, μου απέδωσε"παραπτώματα που δεν τελέστηκαν". Τέλος, σύμφωνα με το Ελεγκτικό συνέδριο, το οποίο εξέδωσε πόρισμα κατόπιν εντολής της Προέδρου του, όλα τα ευρωπαϊκά έργα του ΔΠΘ των οποίων ήμουν υπεύθυνος εκτελέστηκαν άρτια και προήγαγαν την φήμη του Πανεπιστημίου μας.

Ήρθε η ώρα η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο μας να ομαλοποιηθεί πραγματικά και όχι δια της επιβεβλημένης παρασιώπησης ενός εγκλήματος. Ένα ίδρυμα δεν μπορεί να λέγεται ακαδημαϊκό, όσο διακεκριμένους καθηγητές και να έχει, εφόσον επιτρέπει τέτοιες μεθοδεύσεις, εφόσον ανέχεται την συκοφάντηση των μελών του.

Η σημερινή διοίκηση είναι αντιμέτωπη με μια αμείλικτη πραγματικότητα:

1. Τα ψηφίσματα της Συγκλήτου τα οποία διακινήθηκαν στον τύπο και τις δικαστικές αρχές αλλά και τις αποφάσεις διακοπής των ερευνητικών έργων του ΔΠΘ τα συνυπέγραψαν ο σημερινός Πρύτανης κ. Α. Πολυχρονίδης ως μέλος τότε της Συγκλήτου και οι δύο Αντιπρυτάνεις κα Γαβριηλίδου και κα Μιχαλοπούλου ως μέλη τότε της Επιτροπής Ερευνών και της Συγκλήτου. Οι εκπρόσωποι του ΔΠΘ οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων - να ενημερώσουν τα μέλη ΔΕΠ, τους αποδέκτες των ψηφισμάτων τους και τους 25 φορείς στους οποίους απευθύνθηκαν με 47 ανυπόστατες και συκοφαντικές επιστολές.

2. Η διοίκηση θα πρέπει να αναλάβει θαρραλέα το κόστος των αποφάσεών της για το παρελθόν και να πάρει αποφάσεις για το μέλλον με κριτήριο αυτό που πάντα μια διοίκηση επικαλείται αλλά σπάνια το εννοεί: να προστατέψει το συμφέρον του Πανεπιστημίου μας. Σε αυτή την συγκυρία, η πειθαρχική διαδικασία, η αρχή της αμεροληψίας και η αντικειμενικότητα δεν επαφίενται στην διακριτική ευχέρεια ενός Πρύτανη αλλά επιβάλλονται από τον νόμο. Τα μηνύματα της δικαιοσύνης είναι σαφή: το κύρος του Ιδρύματος έχει τρωθεί και πρέπει να αποκατασταθεί χωρίς εκπτώσεις και χρονοτριβή.

Αγαπητοί συνάδελφοι της Συγκλήτου,

Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα είναι απαραίτητες ακαδημαϊκές αρετές. Εφόσον δεν αποδείξει το Δημοκρίτειο ότι υπερασπίζεται αυτές τις αρετές με κάθε κόστος, δεν θα μπορεί αξιόπιστα να υπερασπιστεί ούτε το κύρος των δημοσιεύσεών του, των διατριβών του, των ακαδημαϊκών δασκάλων του και των φοιτητών του.

Με ιδιαίτερη τιμή

Βασίλειος Τσαουσίδης
Καθηγητής ΗΜ&ΜΥ ΔΠΘ

Στην επιστολή επισυνάπτονται:

1. Απόσπασμα από την ποινική δίωξη του εισαγγελέα κατά των δέκα μελών ΔΕΠ για παράβαση καθήκοντος η οποία στην συνέχεια αποσύρθηκε και μετατράπηκε σε κακούργημα:
"Όλα τα ανωτέρω αναγραφόμενα στο πόρισμα της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και στην ΑΠ 21569 απόφαση της Επιτροπής Ερευνών ήταν ψευδή και κατασκευασμένα με απώτερο σκοπό να αποκλείσουν τον Βασίλειο Τσαουσίδη από την διαχείριση των προγραμμάτων UMOBILE και SENSKIN καθόσον η αλήθεια, την οποία γνώριζαν οι κατηγορούμενοι, έχει ως εξής:..."

2. Απόσπασμα από την απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών του ΔΕΠ:
"...Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης άσκησε πειθαρχική αγωγή κατά του Βασιλείου Τσαουσίδη, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ... Η πειθαρχική αγωγή συζητήθηκε και εκδόθηκε η απόφαση με το εξής διατακτικό: Λόγω της μη τέλεσης από τον Βασίλειο Τσαουσίδη των παραπτωμάτων που του αποδίδονται με το παραπεμπτήριο έγγραφο του Πρύτανη, η πειθαρχική δίωξη πρέπει να παύσει οριστικά"

3. Απόσπασμα από πρακτικό Συγκλήτου:
"Πρύτανης: Μπορούμε να βγάλουμε σήμερα ένα ψήφισμα όπως το λέει η Επιτροπή ερευνών και αν θέλετε βγάζουμε μια άλλη απόφαση στην επόμενη Σύγκλητο. Αλλά σήμερα πρέπει εμφατικά να δείξουμε ότι ως εδώ και μη παρέκει με αυτόν τον κύριο. Τώρα μιλάμε για τον κ. Τσαουσίδη, όλη την ζημιά την κάνει ο κ. Τσαουσίδης και πρέπει να τοποθετηθούμε για τον κύριο Τσαουσίδη. Σας παρακαλώ πολύ, τέτοια ζημιά δεν έχει κάνει άλλος στο Πανεπιστήμιο. Και σας πληροφορώ ότι σκέφτομαι να ενεργήσω ως εκπρόσωπος του πανεπιστημίου με αστικές αγωγές εναντίον του, θα του δεσμεύσω και την περιουσία..."

4. Για κακούργημα διώκονται πλέον οι 10 Καθηγητές του ΔΠΘ!
https://xanthi2.gr/2019/01/30/για-κακούργημα-διώκονται-πλέον-οι-10-καθ/
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,565,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8078,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3142,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,819,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17744,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3727,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5922,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Β. Τσαουσίδης προς τη Σύγκλητο του ΔΠΘ: “Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα είναι απαραίτητες ακαδημαϊκές αρετές”
Β. Τσαουσίδης προς τη Σύγκλητο του ΔΠΘ: “Η ειλικρίνεια και η εντιμότητα είναι απαραίτητες ακαδημαϊκές αρετές”
Ανοιχτή επιστολή του Καθηγητή του ΔΠΘ Βασιλείου Τσαουσίδη προς τη Σύγκλητο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με αφορμή τη δίωξη δέκα μελών ΔΕΠ του ΔΠΘ για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
https://3.bp.blogspot.com/-Pjpqskz7S-A/XGGbJh-3EpI/AAAAAAACOoI/95MzxXBglpAhP2q--ybSHB4CoIGqNHG8ACLcBGAs/s1600/tsaousidis.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-Pjpqskz7S-A/XGGbJh-3EpI/AAAAAAACOoI/95MzxXBglpAhP2q--ybSHB4CoIGqNHG8ACLcBGAs/s72-c/tsaousidis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/02/blog-post_23.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/02/blog-post_23.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων