Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σαμοθράκη (photos+video)

Στη Σαμοθράκη βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού.

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σαμοθράκη
Στη Σαμοθράκη βρέθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο νησί της Νίκης με στρατιωτικό ελικόπτερο και αρχικά παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας και στη συνέχεια μετέβη στο λιμάνι της Καμαριώτισσας όπου παρακολούθησε τον Καθαγιασμό των υδάτων.


Πέντε άτομα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του χιονισμένου νησιού για να πιάσουν τον σταυρό, με τον πρωθυπουργό στη συνέχεια να τους συγχαίρει και να τους εύχεται «και του χρόνου», «πάντα δύναμη».


Μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων ο Αλέξης Τσίπρας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σαμοθράκης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος.


Επίτιμος δημότης Σαμοθράκης

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, ανακήρυξε τον Αλέξη Τσίπρα επίτιμο δημότη του Δήμου Σαμοθράκης, ανακοινώνοντας ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο. «Έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας και γνωρίζοντας την αγάπη σας για το νησί μας και επειδή γνωρίζουμε ότι θα μας βοηθήσετε σε αυτά που ανέφερα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξή σας σε επίτιμο δημότη. Δεν είναι μόνο τυπικό, με ουσιαστική χαρά θέλουμε να έχουμε τον Αλέξη Τσίπρα στους δημότες μας», είπε ο κ. Βίτσας.

Δήλωσε εντυπωσιασμένος με την «επιμονή» του πρωθυπουργού να βρεθεί στο νησί «παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις εισηγήσεις που δεχτήκατε να μην έρθετε». Ο δήμαρχος επισήμανε ότι η τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδος συνέπεσε σχεδόν με το σύνολο της διακυβέρνησης και μίλησε για «εξαιρετική συνεργασία» τόσο με το υπουργείο Ναυτιλίας όσο και με το υπουργείο Άμυνας. Ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει και πρόσθετη γραμμή για Καβάλα και Λήμνο, πράγμα που θα βοηθήσει τη Σαμοθράκη. Μίλησε για την προσωπική μάχη του κ. Τσίπρα να συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ και χαιρέτισε τις αποφάσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο, το κοινωνικό και νησιωτικό μέρισμα, ενώ ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα της φυσικής καταστροφής. Αναφέρθηκε στο master plan για το λιμάνι της Καμαριώτισσας, λέγοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν κατατεθεί προς έγκριση περιβαλλοντικών όρων «και αν εξελιχθεί γρήγορα θα αναζητούμε πλέον χρηματοδότηση».


Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης.

Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης.

Η στήριξη των νησιών μας, είναι μια από τις βασικές αρχές της νέας εποχής στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας.

Η χρονιά που αφήσαμε πίσω μας πριν μια βδομάδα, ήταν η χρονιά των ιστορικών βημάτων. Τόσο στην οικονομία, όσο και στην εξωτερική πολιτική. Το 2019 μας δίνει τη δύναμη και τη σιγουριά να κάνουμε τα μεγάλα βήματα για την αναγέννηση του τόπου.

Η Ελλάδα δεν χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια, αλλά με έργα. Ανακτά την ηγετική της θέση στην περιοχή, μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των κρατών της περιοχής. Χωρίς να απειλεί, αλλά και χωρίς να απειλείται από κανένα.

Το 2019 είναι το έτος που η Ελλάδα ανοίγει ξανά πανιά. Με οδηγούς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που αγαπά τον τόπο, που έβαλε πλάτη στα δύσκολα και σήμερα βλέπει ξανά προοπτική. Με εφόδια τη σκληρή δουλειά και το πείσμα των ανθρώπων της χώρας μας.

Από το νησί της Νίκης στέλνουμε μήνυμα νίκης για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω, θα προχωρήσει μπροστά γιατί ο ελληνικός λαός που πέρασε δύσκολα και άντεξε κρατά το μέλλον σφιχτά στα δικά του χέρια.

Το 2019 θα είναι το έτος που η Ελλάδα θα ανοίξει πανιά προς τα εμπρός. Με οδηγούς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που αγαπούν τον τόπο τους, οι οποίοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και σήμερα βλέπουν ξανά προοπτική επιτέλους. Με εφόδια την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει και τη σκληρή δουλειά, αλλά και τη δημιουργικότητα, το πείσμα, θα προχωρήσουμε μπροστά. Αφήνοντας πίσω οριστικά τις μαύρες μνήμες των προηγούμενων χρόνων της χρεοκοπίας, της μεγάλης οικονομικής δυσκολίας».


Παρεμβάσεις για τη Σαμοθράκη

Έχοντας ακούσει νωρίτερα τον δήμαρχο Σαμοθράκης να μιλά για τις ανάγκες και τα προβλήματα του νησιού, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πως η πολιτεία οφείλει να το έχει στο μυαλό της όλους τους μήνες τον χρόνο. Σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση το απέδειξε μέσα σε δύσκολες συνθήκες ότι από το περίσσευμα πάντα είχε την έγνοια να στηρίζει τους νησιώτες.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε σε ορισμένες «κρίσιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη Σαμοθράκη:

- Ολοκληρώνονται οι μελέτες ανακατασκευής του υφιστάμενου Κέντρου Υγείας του νησιού, το οποίο καταστράφηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2017. Η προμήθεια του εξοπλισμού πρόκειται να λάβει χώρα με χρηματοδότηση 1,35 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ.

- Εγκρίθηκαν, στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλόδημος, 3,3 εκατ. ευρώ για τα έργα που αφορούν τη βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και για την Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Σαμοθράκης.

- Όσον αφορά στα απορρίμματα, υλοποιούνται μελέτες για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και τον νέο ΧΥΤΥ του νησιού ύψους περίπου 156.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ.

- To Μεταφορικό Ισοδύναμο εφαρμόζεται ήδη, από 1/7/2018 και από τώρα από 1/1/2019 εφαρμόζεται και στη Σαμοθράκη. Κατά την πιλοτική εφαρμογή 1.300 κάτοικοι εγγράφηκαν στην πλατφόρμα του μέτρου, ενώ 50 επιχειρήσεις εγγράφηκαν και με την επιδότηση που έλαβαν καλύφθηκε το 72% του μεταφορικού τους κόστους. Ακόμη, κατά την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου και για τα καύσιμα, η Σαμοθράκη θα είναι μέσα στα επιλέξιμα νησιά.

- Παραδόθηκε και παρουσιάστηκε το Προγραμματικό Σχέδιο Ανάπτυξης για το λιμάνι της Καμαριώτισσας, με χρηματοδότηση του Υπουργείου, ύψους 273.000 ευρώ, στοχεύοντας στη σημαντική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού.

- Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μία πολύ σημαντική απόφαση που ξεμπλόκαρε την κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής Σαμοθράκης. Ένα έργο αναγκαίο για το νησί, που λίμναζε εδώ και πολύ καιρό.

- Υλοποιήθηκε η μελέτη αναδάσωσης του περιαστικού δάσους της Χώρας της Σαμοθράκης, υλοποιήθηκε η φυτοτεχνική - αντιδιαβρωτική μελέτη στις λεκάνες των ρεμάτων πάνω από τη Χώρα, σε έκταση 335 στρεμμάτων. Για τα δύο έργα εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση με 430.000 ευρώ και μπορεί να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτησή τους.

- Και τέλος, εγκρίθηκε το ποσό 340.000 ευρώ για την οριστική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που παρατηρούνται στο αλιευτικό καταφύγιο των Θέρμων.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:


Η επίσκεψη στο «Γαύδος» και η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος» και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το πλήρωμα. «Και φυλάτε τα σύνορα και προσφέρετε κοινωνικό έργο», είπε ο πρωθυπουργός στον κυβερνήτη μιλώντας για το έργο του Λιμενικού. «Πολύ σημαντικό να μπορείς να εξυπηρετείς τους συνανθρώπους όταν το χρειάζονται», είπε.


Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Υπολιμεναρχείο Σαμοθράκης και στη συνέχεια έκανε βόλτα στην Καμαριώτισσα όπου συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με κατοίκους του νησιού.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο...
[post_ads_2]




































Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σαμοθράκη (photos+video)
Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σαμοθράκη (photos+video)
Στη Σαμοθράκη βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJZAr-en5CYmTNolqhD9DkF3KA1qAMgxB2ef2u-Ab_2Ol7lTlxkiUd2NfcDIw_LR2Ssbrri3K_2Fy8Az6A6LVg6WF115McOSPKXOX8BAJtJ9f6l1Q3q6i94yEH6F9l1YCNKMNFSyb7TKU/s1600/tsipras-samothraki.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJZAr-en5CYmTNolqhD9DkF3KA1qAMgxB2ef2u-Ab_2Ol7lTlxkiUd2NfcDIw_LR2Ssbrri3K_2Fy8Az6A6LVg6WF115McOSPKXOX8BAJtJ9f6l1Q3q6i94yEH6F9l1YCNKMNFSyb7TKU/s72-c/tsipras-samothraki.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/01/sti-Samothraki-o-Tsipras-gia-Theofania.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/01/sti-Samothraki-o-Tsipras-gia-Theofania.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων