Συνεργασία ΟΒΙ με ΔΠΘ και Συνδέσμους Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Συμφωνία Συνεργασίας Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Συνδέσμους Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Ανάπτυξη της Καινοτομίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ από τον ΟΒΙ.

Συνεργασία ΟΒΙ με ΔΠΘ και Συνδέσμους Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Η ίδρυση του νέου Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)* με έδρα στη Ξάνθη και την Κομοτηνή, το οποίο ξεκινά σύντομα τη λειτουργία του σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τους Συνδέσμους Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ανακοινώθηκε σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Ιανουαρίου, στην πόλη της Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση υπογράφηκε μάλιστα το πρώτο από τα δύο Σύμφωνα Συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΒΙ και τους Συνδέσμους Βιομηχανιών, επισφραγίζοντας την έναρξη μιας κοινής πορείας για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ενώ το δεύτερο με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αναμένεται να υπογραφεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας - Θράκης, κ. Χρήστος Γιορδαμλής, επεσήμανε ότι η Διανοητική Ιδιοκτησία δεν προστατεύεται όσο θα έπρεπε, κάτι που δυσκολεύει την ενσωμάτωση στην παραγωγική διαδικασία της εκάστοτε επιχείρησης. Ο κ. Γιορδαμλής χαιρέτισε τη συνεργασία, λέγοντας πως προσδοκία των Συνδέσμων Βιομηχανιών είναι ότι σύντομα ειδικευμένοι συνεργάτες του ΟΒΙ θα βρεθούν κοντά στις επιχειρήσεις της περιοχής και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να βοηθήσουν στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και στη θωράκιση των επιχειρήσεων απέναντι στον πολύ δύσκολο ανταγωνισμό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι η νέα συνεργασία που εγκαινιάζεται είναι πολύ επίκαιρη και σημαντική, εξηγώντας ότι ως χώρα πρέπει να στραφούμε εκ νέου στην παραγωγή και στην οικοδόμηση μιας οικονομίας η οποία θα παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα, διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά. “Για να το πετύχουμε αυτό” είπε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός “το κρίσιμο θέμα είναι η γνώση και η καινοτομία. Είναι η γνώση που μετατρέπεται σε καινοτομία. Μόνο εάν έχουμε καινοτόμα προϊόντα θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο οποίος συνεχάρη τους εμπνευστές της συνεργασίας και διαβεβαίωσε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασύνδεση με την τοπική κοινωνία, αλλά και “με κάθε έννοια επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και έρευνας”, όπως υπογράμμισε.

Τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, ο οποίος μίλησε στους προσκεκλημένους για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της νέας συνεργασίας, αλλά και γενικότερα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, ο κ. Καπλάνης εξήγησε ότι το νέο Γραφείο του Οργανισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα στεγάζεται σε δύο χώρους, τόσο στην Ξάνθη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, όσο και στην Κομοτηνή σε χώρο που παραχωρούν οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών. “Σκοπός του νέου Γραφείου”, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του ΟΒΙ, “είναι να παρέχει υπηρεσίες στην πανεπιστημιακή - ερευνητική κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο της Περιφέρειας και να συμβάλλει στη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, γιατί αν και γίνεται υψηλής ποιότητας έρευνα στα πανεπιστήμιά μας πολλές φορές δεν αξιοποιείται εμπορικά. Η Διανοητική Ιδιοκτησία έχει τη δυνατότητα με κατάλληλες ενέργειες να συμβάλλει στην οικονομική παραγωγή στον τόπο μας, να δημιουργήσει ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και να αποτελέσει μέρος αλυσίδων υψηλής προστιθέμενης αξίας”.

Ο κ. Καπλάνης σκιαγράφησε το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση των θεμάτων της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Έκανε λόγο για την κατάθεση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία, το οποίο ανάμεσα σε άλλα ενσωματώνει την Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των εμπορικών απορρήτων. Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ μίλησε για την ίδρυση της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, μέσω της οποίας θα εκπαιδεύονται και θα πιστοποιούνται οι σύμβουλοι ευρεσιτεχνιών, ενώ μέσω του νέου θεσμού αναμένεται και η αύξηση της ποσότητας αλλά και της ποιότητας των πατεντών. Τέλος, ο κ. Καπλάνης αναφέρθηκε στην “ηλεκτρονική κατάθεση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων”, η οποία θα διευκολύνει τους χρήστες και θα τεθεί σε λειτουργία από την Άνοιξη του 2019.

Το Γραφείο του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, μετά από τα Γραφεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης που ιδρύθηκαν το 2018, θα αποτελέσει ένα από τα νέα Γραφεία του Οργανισμού που ιδρύονται διαδοχικά το 2019 στο Βόλο, τα Ιωάννινα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Η επίσκεψη στελεχών του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης περιελάμβανε επιπλέον τη διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σε θέματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, στις 21 και 22 Ιανουαρίου στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα, με τη συνδρομή στελεχών του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας - European Patent Office (EPO), στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο Οργανισμών.

* Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί από το 1988 και είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων. Σκοπός του ΟΒΙ είναι να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνολογικής πληροφόρησης, από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) μέσα από διεθνείς βάσεις δεδομένων, στους περισσότερους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. O OBI συνεργάζεται με άλλους ομοειδείς Οργανισμούς διεθνώς όπως το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και εποπτεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2033,Αλεξανδρούπολη,8327,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3254,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,672,Δράμα,114,Έβρος,18134,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2485,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1448,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,558,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,585,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3818,Πολιτική,1455,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6075,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1060,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συνεργασία ΟΒΙ με ΔΠΘ και Συνδέσμους Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Συνεργασία ΟΒΙ με ΔΠΘ και Συνδέσμους Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Συμφωνία Συνεργασίας Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Συνδέσμους Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Ανάπτυξη της Καινοτομίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ από τον ΟΒΙ.
https://1.bp.blogspot.com/-20gRnEsvK9c/XEdRtAOwsLI/AAAAAAACN5U/eNt0Q9t3HyIhSH4GIvaWS0NqRJ4dEtuRgCLcBGAs/s1600/2566860.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-20gRnEsvK9c/XEdRtAOwsLI/AAAAAAACN5U/eNt0Q9t3HyIhSH4GIvaWS0NqRJ4dEtuRgCLcBGAs/s72-c/2566860.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/01/blog-post_83.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/01/blog-post_83.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων