Μαχητικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο

Συλλαλητήριο των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Μαχητικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών, Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Δημαρχείο, μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα πλαίσια των πολύμορφων δράσεων σε όλη την χώρα, στις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες.


Μετά την κεντρική ομιλία του Δημήτρη Παπατολίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης.


Στην ομιλία του ο Δημήτρης Παπατολίδης μεταξύ άλλων τόνισε:

Από εδώ την Αλεξανδρούπολη, ως την Κρήτη, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες διαδηλώνουμε ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, σε μια απέραντη βάση και στρατηγείο του θανάτου. Εναντιωνόμαστε στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στην ουσία έχουν τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων της αστικής αντιπολίτευσης. Βροντοφωνάζουμε έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα τον λαό, τη νεολαία για να ακυρώσουν τα επικίνδυνα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ, για να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στην πολιτική που μετατρέπει τη χώρα μας σε σημαιοφόρο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Η Αλεξανδρούπολη και ειδικά το λιμάνι της μετατρέπεται σε βάση υποδοχής, συναρμολόγησης ΝΑΤΟϊκών ελικοπτέρων, αλλά και πιθανά κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης της Μαύρης Θάλασσας και των στενών του Βοσπόρου, δηλαδή και δημιουργία ειδικού ρόλου στη βάση για τον περιβόητο ηλεκτρονικό πόλεμο.


Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει δοκιμαστεί και έχει πάρει άριστα πέρα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και στις σχέσεις της με άλλα κράτη δολοφόνους, όπως αυτό του Ισραήλ που εξοντώνει τον Παλαιστινιακό λαό. Αφού πέρα από τη στρατηγική σχέση στην οικονομία, έχει προχωρήσει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην ΝΑ Μεσόγειο και έχει φτάσει ως το σημείο να αξιοποιεί το ρώσικο σύστημα αεράμυνας S300 έτσι ώστε να εκπαιδεύει Ισραηλινούς πιλότους να το αποφεύγουν. Σύστημα που όλος τυχαίος το διαθέτει η Συρία και το Ιράν. Αυτό θα πει φιλία!

Η κυβέρνηση επίσης έδωσε τα διαπιστευτήριά της στην πίστη στο ΝΑΤΟ και τη φιλία με τις ΗΠΑ όταν αγόρευε τον Τραμπ σε διαβολικά καλό, ξεπερνώντας και τα στελέχη της Κου Κλουξ Κλαν που τον στήριζαν, ακόμα και τη Χρυσή Αυγή που έκανε κωλοτούμπες όταν εκλεγόταν ο Τραμπ από τη χαρά της.

Πήρε άριστα από τον Πάιατ στις τακτικές επιθεωρήσεις που έχει κάνει στα μισά υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες, βάσεις και στρατόπεδα. Σε τόσα δηλαδή που δεν έχει πάει ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Άριστα για τη φιλοαμερικανική και φιλοΝΑΤΟϊκή προσήλωση. Τέτοια άριστα πήρε και για εδώ στην Αλεξανδρούπολη και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. Πως μπορεί σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός να εμπιστευτεί μια κυβέρνηση που το πρωί καταθέτει στεφάνια στην Καισαριανή και το Χαϊδάρι, που την μια μέρα κάνει εκδηλώσεις για την Μακρόνησο και την επόμενη τρέχει να διαλαλήσει πως οι ΗΠΑ είναι σπουδαίος σύμμαχος με θετικό ρόλο στην περιοχή.

Από την περιοχή μας περνάει ήδη ένας αγωγός με Ρώσικο φυσικό αέριο και τώρα θα περάσει ο ΤΑΠ, αυτό πέρα από τις προσωρινές θέσεις εργασίας, τι άλλο άφησε στον τόπο; Η υπόσχεση για οικιακό φυσικό αέριο το ξέρεται ότι δε θα καλύψει ούτε το 1/5 του πληθυσμού και φυσικά με πανάκριβη φορολογία όπως το πετρέλαιο. Πουθενά σε καμιά συμφωνία δεν εξασφαλίστηκε αέριο σε φτηνότερη τιμή για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Απευθυνόμαστε ειδικά σε εσάς τους εργαζόμενους του ΤΑΠ, που δούλευαν στους -10 πέρυσι, πόσοι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί χωρίς αποζημίωση, πόσοι δε θα εντάσσονταν στα βαρέα και ανθυγιεινά από τα εργοτάξια αν δεν υπήρχαν οι ταξικές δυνάμεις να διεκδικήσουν μαζί σας;

Τα στελέχη του ΤΑΠ και τα παπαγαλάκια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην περιοχή διέδιδαν και διαδίδουν ότι όπου περνάν οι αγωγοί δε γίνονται πόλεμοι γιατί τους προστατεύει το ΝΑΤΟ. Λέγανε και λένε παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού ο καθένας βλέπει και ξέρει για ποιο λόγο και που γίνονται οι πόλεμοι, πως οι πηγές και οι δρόμοι ενέργειας είναι το μήλον της έριδος για αντικρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Σε λίγο θα μας λένε να πάμε να ξαπλώσουμε και στον αγωγό αν γίνει κανένας πόλεμος γιατί εκεί δεν πέφτουν βόμβες.

Γιατί αυτοί πρέπει να πανηγυρίζουν που γεμίζει η χώρα από βάσεις; Μήπως πρέπει να πιστέψουμε την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πως οι βάσεις θα φέρουν την ειρήνη και την ευημερία, όπως μας έλεγε και ο Δήμαρχος της πόλης αλλά και άλλοι παράγοντες που διαφήμιζαν και διαφημίζουν το λιμάνι και τη περιουσία του λαού σαν να είναι χωράφι τους για πώληση;

Από πότε φίλοι και σύντροφοι οι Βάσεις από υποδομές πολέμου και καταστροφής έγιναν παράγοντες ειρήνης;

Αλήθεια αν είναι έτσι γιατί η Κύπρος που έχει δώσει για βάσεις το 6% του εδάφους της, γιατί δέχτηκε εισβολή και παραμένει σε κατοχή;

Κάθε Έλληνας στρατευμένος και στέλεχος χρειάζεται να είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό, το κίνημα ειρήνης, τα συνδικάτα που παλεύουν για την πραγματική ειρήνη και ευημερία κόντρα στα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Για να έχει μοναδικό σκοπό ο στρατός την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Να απομονώσει και να πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, αυτούς που θαυμάζουν τους φονιάδες και βασανιστές του ελληνικού λαού, που οι πολιτικοί πρόγονοί τους ήταν συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων. Αυτοί που έχουν κορνίζα του Τσολάκογλου και των ταγμάτων ασφαλείας και όχι στρατιωτικούς όπως ο Σαράφης, ο Οθωναίος και εκατοντάδες άλλοι που σήκωσαν ανάστημα και πέρασαν με το λαό δημιουργώντας τον ηρωικό ΕΛΑΣ.

Ο λαός μας να γίνει πρωταγωνιστής και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Παλεύοντας στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:

Να μην χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Η αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αντιμονοπωλιακός - αντικαπιταλιστικός αγώνας προβάλλει καθημερινά πιο έντονα.

Προβάλλει μέσα από τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα την πάλη για την κατάργηση των μνημονικών νόμων, για τις ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς, για τις συντάξεις και τα άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ τονίζει πως ο αρνητικός συσχετισμός μπορεί και πρέπει να αλλάξει με την πάλη του λαού μας, με την πάλη των άλλων λαών.

Τα εργοστάσια, τα ναυπηγεία, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες, όλα τα οικονομικά εργαλεία και κάθε κοινωνική υπηρεσία μπορούν να υπηρετούν το λαό μας αν η οικονομία σταματήσει να κινείται με βάση τα κέρδη των καπιταλιστών και μπει σε λειτουργία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, των απόμαχων της δουλειάς.

Ο δρόμος της πάλης του λαού θα βγάλει ως εκεί. Ως την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την εργατική εξουσία, που θα εξαλείψει και τις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο λαός μας έχει δείξει στο παρελθόν τη δύναμή του.

Πρόσφατα τιμήσαμε τον μεγαλειώδη αγώνα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε το πραγματικό “ΟΧΙ”. Αυτό που είπε ο λαός μας στον ιταλογερμανικό φασισμό, πριν 78 χρόνια, γράφοντας την ηρωική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Και σήμερα μπορεί και πρέπει να δείξει τη δύναμή του!

Αυτό μπορεί να το κάνει καθημερινά, στις μάχες που δίνουμε στα συνδικάτα, στο μαζικό κίνημα, στους δρόμους του αγώνα, στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8528,Άμυνα,348,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3017,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3317,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,695,Δράμα,116,Έβρος,18431,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2558,Εκκλησία,1230,Εκπαίδευση,1489,Ελλάδα,1310,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,52,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,754,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,583,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1497,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,275,Περιβάλλον,424,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3889,Πολιτική,1483,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6164,Ροδόπη,415,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1094,Φέρες,392,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Μαχητικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο
Μαχητικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο
Συλλαλητήριο των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn8jsPOXwjT2gLgQfXZfnUj85dtcrWgyUuFtmd-ieo9VGxT0okzuyiCvhUkmBa38D7m__quGnAchqXk1IXhPFT5oCLJAyKafXgySixzUxZAe5b2yIAy4cMYBI4iHuFN2rnKlJYP7TwIbQ/s1600/DSC_0740.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn8jsPOXwjT2gLgQfXZfnUj85dtcrWgyUuFtmd-ieo9VGxT0okzuyiCvhUkmBa38D7m__quGnAchqXk1IXhPFT5oCLJAyKafXgySixzUxZAe5b2yIAy4cMYBI4iHuFN2rnKlJYP7TwIbQ/s72-c/DSC_0740.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/10/blog-post_28.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/10/blog-post_28.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων