Άνοιξε τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (photos+video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε τη μεγαλύτερη ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών, τουλάχιστον σε επίπεδο εκθετών, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ιστορική».

Άνοιξε τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Σε πανηγυρικό κλίμα εγκαινιάστηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του το πρωί συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ, δηλώνοντας τη στήριξή του στο σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι το ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.


Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.


Στη σημείο αυτό ο πρωθυπουργός είπε πώς η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση και να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.


Εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, που φέτος είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.


Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ.

Εξήρε επίσης το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας ως χώρα που ανοίγει τις πύλες της σε μια νέα εποχή.


«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ στην 83η Έκθεση Θεσσαλονίκης για να εγκαινιάσουμε το περίπτερο της Αμερικής στην πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο από τα προγράμματα προσαρμογής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι δυο λαοί έχουν κοινούς δεσμούς, σκληρές στιγμές, ιστορικές στιγμές αλλά και προσήλωση στην πρόοδο και την ευημερία. Επισκέπτεστε την χώρα μας σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς αφήνουμε πίσω την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να επενδύσουμε με σχέδιο, να δώσουμε χώρο στις ζωντανές δυνάμεις να βγουν στο προσκήνιο, στον επιχειρηματικό κόσμο που τολμά».


«Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη γενικότερα περιοχή. Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην περιοχή. Η συμβολή της χώρας σας είναι πολύ σημαντική. Η 83η Έκθεση Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί τις μεγάλες δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας, να είναι η καρδιά της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας. Να καλωσορίσω θερμά τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Ρος και το σύνολο των εκπροσώπων των ΗΠΑ», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε να πάρουμε πολλά παραδείγματα από την παρουσία των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς της Αμερικής στην 83η ΔΕΘ. Στόχος να επενδύσουμε στις νέες ιδέες, την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας.


Μετά τα τελετή εγκαινίων του περιπτέρου των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τις αμερικανικές εταιρίες που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο σταντ του Facebook ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε εάν ο ίδιος διαθέτει λογαριασμό και εάν μπορεί να τον χειρίζεται, απαντώντας πως «το γνωρίζω καλά».

Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία στο περίπτερο της Google να κάνει μια εικονική περιήγηση μέσω του Street View στην παραλία και τον Λευκό Πύργο, ενώ στάθηκε στα περισσότερα περίπτερα των αμερικανικών εταιριών - κολοσσών συνοδευόμενος από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.


Δείτε εδώ την ομιλία του Αλ. Τσίπρα από το βήμα της 83ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο
[post_ads_2]
Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ

Περισσότερο από τέσσερις ώρες κράτησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στους χώρους της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ - HELEXPO, Τάσο Τζήκα, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την περιοδεία με πρώτη στάση το περίπτερο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία του υπουργού, Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού, Παναγιώτη Ρήγα.


Επόμενος σταθμός του κ.Τσίπρα ήταν το περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Αττικό Μετρό, όπου εκεί τον περίμεναν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο περίπτερο της ΕΥΑΘ, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.


Ο πρωθυπουργός στο περίπτερο του Υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε με την 19χρονη, Βισδάν Αλή Όγλου, από το Δροσερό Ξάνθης, που κατάφερε να γίνει η πρώτη Ρομά γυναίκα που θα φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.

Ο κ.Τσίπρας, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, συνεχάρησαν τη φοιτήτρια και της προσέφεραν ως συμβολικό δώρο ένα δαχτυλίδι, πιστό αντίγραφο αρχαιολογικού ευρήματος, που είχε βρεθεί στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός της έδωσε και μια μικρή προτομή λέγοντας πως η ίδια αποτελεί πρότυπο για τους Ρομά, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές της.


Κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την Εθνική Ομάδα Μπιτς Χάντμπολ Γυναικών που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός βγήκε στο γήπεδο μπάσκετ που είχε στηθεί έξω από το περίπτερο 15 και έπαιξε μπάσκετ με δύο μικρά παιδιά που φορούσαν συμβολικά φανέλες των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.


Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις στα περίπτερα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ), του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ανάπτυξης,


Ακολούθησαν στάσεις στα περίπτερα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε ο πρύτανης, Περικλής Μήτκας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε επίσης το περίπτερο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος. Παρούσα ήταν και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Στο περίπτερο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τον υποδέχτηκε ο υπουργός Γιάννης Δραγασάκης και στο περίπτερο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης η υπουργός, Κατερίνα Νοτοπούλου, εκεί όπου εκπρόσωπος γυναικείων συνεταιρισμών ζήτησε από τον πρωθυπουργό στήριξη και βοήθεια.


Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε ακόμη το περίπτερο της ΔΕΗ λέγοντας στα στελέχη που τον υποδέχτηκαν «τη ΔΕΗ και τα μάτια σας», όπως επίσης τα περίπτερα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των ΕΛΤΑ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης όπου ενημερώθηκε για το έργο ριζικού εκσυγχρονισμού και επέκτασης, επιθεωρώντας τη σχετική μακέτα.


Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πύργο του ΟΤΕ. Εκεί τον υποδέχτηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Άρης Ανδρικόπουλος.


«Δεν έχετε παράπονο. Ομόρφυνε το υπουργείο», είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό.


Στον κ. Τσίπρα δώρισαν ένα ξίφος αξιωματικού της σώματος, ενώ έγινε και επίδειξη καταρρίχησης από άνδρες των ΕΚΑΜ.


Αλέξης Τσίπρας: Αυτό που πρέπει να πάει τρένο είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των start ups στην Ελλάδα

Τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς νέων Ελλήνων start uppers άκουσε για αρκετή ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψης του στο θεματικό περίπτερο "Ψηφιακή Ελλάδα - Digital Greece", στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Ο κ. Τσίπρας παρουσία και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα με τους νέους και τις νέες που βρέθηκαν στο χώρο για θέματα καινοτομίας και έρευνας.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε εσάς. Τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις σας. Δεν κατάφερα να ταξιδέψω μαζί σας στη Θεσσαλονίκη με το τρένο, όμως πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να πάει "τρένο" είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των star ups στην Ελλάδα», τους είπε χαρακτηριστικά.


Απευθυνόμενος προς τους start uppers τους ενημέρωσε πως κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο 13 των ΗΠΑ, η εταιρία Microsoft σχεδιάζει συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να φτιαχτεί στο χώρο του πανεπιστημίου ένα hub καινοτομίας. «Νομίζω ότι όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα πρέπει να προσανατολιστούν σε αυτή την κατεύθυνση, και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Οι νέοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) που δημιούργησαν βασιζόμενοι σε καινοτόμες ιδέες για την υγεία, τον τουρισμό, την εκπαίδευση και για θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας, ενώ του ζήτησαν να σταματήσει η "διαρροή" των νέων μυαλών προς το εξωτερικό.

«Οι υψηλά εξειδικευμένοι νέοι άνθρωποι είναι από τα πλεονεκτήματα της χώρας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτούς», απάντησε ο κ. Τσίπρας.


Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε λίγο πριν αναχωρήσει από το περίπτερο 12 να φωτογραφηθεί με όλους τους νέους start uppers, ενώ τους ευχήθηκε «του χρόνου να μη σας χωράει το τρένο για την 84η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη να φτάσει σ' ένα σταθμό που θα υπάρχουν πολλοί άλλοι με ιδέες, όρεξη, ορμή, δημιουργικότητα, για να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και τις προϋποθέσεις τα σημαντικά μυαλά του τόπου μας να μείνουν εδώ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Andrea Bonetti / Γ.Τ. Πρωθυπουργού


Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ: «Να κάνουμε την Ελλάδα δική μας ξανά» (photos+video)
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Άνοιξε τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (photos+video)
Άνοιξε τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (photos+video)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε τη μεγαλύτερη ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών, τουλάχιστον σε επίπεδο εκθετών, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ιστορική».
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi4YfN2mley1mwAYJ75R2brrErAZAo6i5QX8a7CXWnQD9umbrnZ3PbCwl1jdb_z2-0IyrdbdfF3zjQdMhQV0AI1UkCuJg8izlwh-QQBe70EkFnsX2ioqPPLBcBMw3pyhkESUuabWKbSVI/s1600/0370.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi4YfN2mley1mwAYJ75R2brrErAZAo6i5QX8a7CXWnQD9umbrnZ3PbCwl1jdb_z2-0IyrdbdfF3zjQdMhQV0AI1UkCuJg8izlwh-QQBe70EkFnsX2ioqPPLBcBMw3pyhkESUuabWKbSVI/s72-c/0370.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/09/83-deth.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/09/83-deth.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων