Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Για μία ακόμη χρονιά, κατά κοινή ομολογία, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας στέφθηκε από την προσδοκώμενη επιτυχία.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Ολοκληρώθηκε το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, με τις εφηβικές ομάδες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ να παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο την τελευταία ημέρα του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της εννιαήμερης Γιορτής Θεάτρου, από 26 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου, θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, καλλιτέχνες της κριτικής επιτροπής, προσκεκλημένοι, πλήθος θεατών από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς και επισκέπτες που έφτασαν στην Ορεστιάδα ειδικά για το Φεστιβάλ, έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας, έτσι όπως έχει εδώ και χρόνια πια αναδειχθεί το Φεστιβάλ της Νέας Ορεστιάδας στις συνειδήσεις των ίδιων των ερασιτεχνών αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου.


Κατά την έναρξη της 19ης διοργάνωσης του θεσμού, τιμήθηκε για το σύνολο της προσφοράς του ο σημαντικός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος παρακολούθησε και την παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ «Φόνος στην οδό Λουρσίν», ενώ συγκινημένος παρέλαβε τις τιμητικές διακρίσεις από το δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Άκη Τσονίδη.


Οι θεατρικές ομάδες από Κοζάνη, Προλεμαΐδα, Σπερχειάδα -Μακρακώμη, Πολύγυρο Χαλκιδικής, Βέροια και Δήμο Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης διαγωνίστηκαν στη συνέχεια ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Κοινού αλλά και εκατοντάδων θεατρόφιλων της περιοχής που κατέκλυζαν κάθε βράδυ το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας.


Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν φέτος οι: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Άννα Κουρή, Γιάννης Μαργαρώνης, Άννα Χατζησοφιά και Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο οποίος εν μέσω του Φεστιβάλ αναγκάστηκε εκτάκτως να μεταβεί στην Αθήνα και τη θέση του αναπλήρωσε ο Άκης Τσονίδης. Παρουσιαστής για μία ακόμη χρονιά ήταν ο μοναδικός στο είδος του και με βαθιά πολιτιστική γνώση, κ. Aλέξης Κωστάλας.

Επισήμως, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων της κριτικής επιτροπής και της επιτροπής κοινού στις διακριθείσες ομάδες.


Αναλυτικά τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

Βραβεία Κριτικής Επιτροπής

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης για την παράσταση του έργου “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη.

2ο βραβείο καλύτερης παράστασης στον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας για την παράσταση του έργου “Δεσποινίς Τζούλια” του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ναυσικάς Στάθη.

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας για την παράσταση του έργου “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ιωαννίδη.

Βραβείο σκηνοθεσίας στην Ναυσικά Στάθη για τη σκηνοθεσία στο έργο “Δεσποινίς Τζούλια” του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

Βραβείο σκηνογραφίας στην Βενετία Νάση για τα σκηνικά του έργου “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης και για τα σκηνικά του έργου “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” του Ι. Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Βραβείο ενδυματολογίας στην Βενετία Νάση για τα κοστούμια του έργου “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης.

Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε εξ ημισείας και ισότιμα στις Δέσποινα Γιάγκογλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της Δεσποινίδας Τζούλιας στο έργο “Δεσποινίς Τζούλια” του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας και Νικολέτα Σιάμου για την ερμηνεία της στο ρόλο της Γέρμας στο έργο “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης.

Βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στον Μάκη Δαβιδόπουλο για την ερμηνεία του στο ρόλο του Δημήτριου στο έργο “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε εξ ημισείας και ισότιμα στις Δέσποινα Σολωμίδου για την ερμηνεία της στο ρόλο της Ουρανίας στο έργο “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και Πένυ Μαγκλάρα για την ερμηνεία της στο ρόλο της Λέλας στο έργο “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης.

Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου στον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη για την ερμηνεία του στο ρόλο του Χάρη στο έργο “Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη από τη Θεατρική Ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Βραβείο μουσικής σύνθεσης στον Δημήτρη Δημόπουλο για τη μουσική σύνθεση του έργου “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, από τη Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης.

Βραβείο μουσικής επιμέλειας στον Κώστα Βόμβολο για τη μουσική επιμέλεια του έργου “Σμύρνη μου αγαπημένη” της Μιμής Ντενίση, από την Κεντρική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Βραβείο φωτισμού στην Ναυσικά Στάθη για τους φωτισμούς στο έργο “Δεσποινίς Τζούλια” του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

Έπαινος κινησιολογίας στην Ναυσικά Στάθη για την κινησιολογική επιμέλεια στο έργο “Δεσποινίς Τζούλια” του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

Έπαινος χαρακτηριστικού ρόλου στην Γιώτα Κατσίκα για την ερμηνεία της στο ρόλο της Βικτωρίας στο έργο “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης.


Βραβεία της Επιτροπής Κοινού

Από την Επιτροπή Κοινού που παρακολούθησε ανελλιπώς όλες τις παραστάσεις και παρέδωσε τη βαθμολογία της (από το 01 έως το 10), προέκυψαν τα εξής:

1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας για την παράσταση του έργου “Δεσποινίς Τζούλια” του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Ναυσικάς Στάθη, με μέσο όρο βαθμολογίας: 9,1.

2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στο Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης για την παράσταση του έργου “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα, σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα, με μέσο όρο βαθμολογίας: 8,7.

3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα «ΟνειρόDrama» Κοζάνης για την παράσταση του έργου “Γέρμα” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Γιώτη Βασιλειάδη, με μέσο όρο βαθμολογίας: 8,6.

Οι άλλες τρεις παραστάσεις έλαβαν από το κοινό μέσο όρο βαθμολογίας:
• 4η θέση: “Σμύρνη μου αγαπημένη” από την Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων “Μ. Μερκούρη” Δήμου Νεάπολης - Συκεών: 8,1.
• 5η θέση: “Ο μπαμπάς ο πόλεμος” από τη θεατρική ομάδα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας: 6,4.
• 6η θέση: “Ποιος σκότωσε τον William” από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου Χαλκιδικής: 6,0.


Τη διοργάνωση, που για μία ακόμη χρονιά κατά κοινή ομολογία στέφθηκε από την προσδοκώμενη επιτυχία, είχε το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σε συνεργασία με το Δήμο Ορεστιάδας και τη ΔΗΚΕΠΑΟ, και με την αρωγή του εμπορικού κόσμου της περιοχής μέσω και του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στην επιτυχή 19η χρονιά του θεσμού, το Δήμο Ορεστιάδας, τη ΔΗΚΕΠΑΟ, τους επαγγελματίες χορηγούς της περιοχής, το θεατρόφιλο κοινό και τις θεατρικές ομάδες από όλη τη χώρα που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες, είτε στις προκριματικές είτε στην τελική φάση του διαγωνισμού. Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στο τιμώμενο πρόσωπο κ. Γρηγόρη Βαλτινό και στην κριτική επιτροπή, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, στον κ. Αλέξη Κωστάλα που για 15η συνεχή χρονιά παρουσίασε μοναδικά τις βραδιές του Φεστιβάλ και τέλος στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για τη σημαντική συμβολή της και στο Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ορεστιάδας που κάθε βράδυ παρευρίσκονταν στο χώρο προσφέροντας το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας και προλαμβάνοντας καταστάσεις. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, στην 20η επετειακή διοργάνωση.

Φωτογραφίες από όλες τις βραδιές μπορείτε να δείτε στη σελίδα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ μας στο fb: www.facebook.com/diontheatre
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8472,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18352,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2526,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6139,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 19ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Για μία ακόμη χρονιά, κατά κοινή ομολογία, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας στέφθηκε από την προσδοκώμενη επιτυχία.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHPD-fEVrWIBMku7FN92doE4FFzVU05xROy3WtTXjHnr8plWX6gCh_UwHd8WmnZITgsD5J4Y7iucX7cEXEYd9ilJOPJNdaWMZRMl94pSpVjQ3cURhJX1oki5OI14dyXlgwWPdzuvrJ09w/s1600/9456768_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHPD-fEVrWIBMku7FN92doE4FFzVU05xROy3WtTXjHnr8plWX6gCh_UwHd8WmnZITgsD5J4Y7iucX7cEXEYd9ilJOPJNdaWMZRMl94pSpVjQ3cURhJX1oki5OI14dyXlgwWPdzuvrJ09w/s72-c/9456768_n.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/09/19.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/09/19.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων