Πυρ ομαδόν στον Λαμπάκη για την καθυστέρηση κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου Φερών

Ανακοινώσεις δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Δήμος και Δημότες" και της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α." για την εξαγγελλόμενη κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου Φερών από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Πυρ ομαδόν στον Λαμπάκη για την καθυστέρηση κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου Φερών
Μετά την ανακοίνωση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την συνεχώς εξαγγελλόμενη κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου Φερών από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, που ο σύλλογος χαρακτηρίζει ως «γεφύρι του Έβρου» (βλ. εδώ), ανακοίνωση για το θέμα του σφαγείου εξέδωσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Δήμος και Δημότες" Νίκος Βουλγαρίδης και Μάριος Γουδουλάκης, καθώς και η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α.".

«Κατά την διάρκεια τον οχτώ χρόνων του εμπαιγμού, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάθε φορά διαβεβαίωνε εμάς και τους συμπολίτες μας ότι τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και ότι ξεκινά η δημοπράτηση του έργου, κάθε χρόνο άλλες δικαιολογίες κι άλλες ημερομηνίες», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι κύριοι Βουλγαρίδης και Γουδουλάκης, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους σχετικά με την κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου στις Φέρες.

«Δυστυχώς οι υποσχέσεις του κ. Λαμπάκη παραμένουν ανεκπλήρωτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσωπική του διαβεβαίωση προς τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο της Αλεξανδρούπολης πως το έργο θα είχε βγει σε δημοπρασία το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017», σημειώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α. κ. Παύλος Μιχαηλίδης.

Η ανακοίνωση Βουλγαρίδη - Γουδουλάκη:

Ως δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας προερχόμενοι από την Δημοτική Ενότητα Φερών κι έχοντας ως κύριο μέλημα την ανάπτυξη της περιοχής μας στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη, για την κατασκευή ενός σύγχρονου σφαγείου στης Φέρες. Η περιοχή έχει σημαντικό ζωικό κεφάλαιο και από αυτήν την διαδικασία θα ωφεληθούν οι παραγωγοί και οι καταναλωτές και εν γένει η τοπική οικονομία.

Κατά την διάρκεια τον οχτώ χρόνων του εμπαιγμού, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάθε φορά διαβεβαίωνε εμάς και τους συμπολίτες μας ότι τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και ότι ξεκινά η δημοπράτηση του έργου, κάθε χρόνο άλλες δικαιολογίες κι άλλες ημερομηνίες!!!

Παρά την στήριξη την δική μας και όλης της κοινωνίας των Φερών το έργο έχει μείνει στα χαρτιά και έχει καθυστερήσει υπερβολικά με τεράστιες συνέπειες στην οικονομία της περιοχής και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, η Δημοτική αρχή με τις ψεύτικες υποσχέσεις και δικαιολογίες της δεν εξαπάτησε μόνον εμάς αλλά κι όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Όταν από το 2010 αρχίζεις μία προσπάθεια κατασκευής ενός έργου αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως κι εσύ ο ίδιος το έχεις χαρακτηρίσει, κι έχεις την απόλυτη συμπαράσταση σύσσωμης της κοινωνίας και μετά από 8 χρόνια δεν έχεις καταφέρει να υλοποιήσεις το έργο ή ανίκανος είσαι (δεν το νομίζουμε) ή αδιάφορος λόγο του ότι δεν υπάρχει αντίληψη της αναγκαιότητας της άμεσης εκτέλεσης του έργου!!

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε συγνώμη από τους συμπολίτες καθώς πιστέψαμε στις δεσμεύσεις της παρούσης Δημοτικής αρχής και αναλαμβάνουμε της ευθύνες που μας αναλογούν. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε το έργο αυτό, που είναι πνοής για την περιοχή, να προχωρήσει και να γίνει επιτέλους πράξη.

Νικόλαος Βουλγαρίδης - Μάριος Γουδουλάκης
Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α:

Ως νέα δημοτική παράταξη, ακούσαμε τον Σεπτέμβρη του 2014 στα εγκαίνια της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών, τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης να υπόσχεται την άμεση δημιουργία του πολυπόθητου Σφαγείου των Φερών, έργο αναπτυξιακής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Σε αυτή την προοπτική, συνταχθήκαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, ψηφίζοντας την λήψη του αναγκαίου δανείου για την χρηματοδότηση του τόσο σπουδαίου αυτού έργου.

Δυστυχώς όμως συμπληρώνονται 4 τέσσερα ολόκληρα χρόνια, και οι υποσχέσεις του κ. Λαμπάκη παραμένουν ανεκπλήρωτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προσωπική του διαβεβαίωση προς τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό σύλλογο της Αλεξανδρούπολης πως το έργο θα είχε βγει σε δημοπρασία το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017!

Η τελευταία συνέντευξη τύπου του δημάρχου για το θέμα αυτό θυμίζουμε πως έγινε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Εμείς αυτό που έχουμε με υπευθυνότητα να προσθέσουμε προς ενημέρωση όλων, είναι το εξής:

Σήμερα, παρόλο που έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα τα οποία δεν επέτρεπαν την προκήρυξη του έργου του σφαγείου Φερών δηλαδή: Έχει ληφθεί απόφαση από το τεχνικό συμβούλιο Δημοσίων έργων, Έχει συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Υποδομών Μητρώο Μελών Επιτροπών Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Έχουν από τις 16-7-2018 εγκριθεί οι πρότυπες διακηρύξεις για τα έργα με αξιολόγηση μελέτης.

Έχει εγκριθεί η προμελέτη.

Έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι.

Έχουν λυθεί τα θέματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου, Έχουν εγκριθεί οι διαδικασίες σύναψης δανείου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παραδόξως και χωρίς πλέον άλλες δικαιολογίες δεν έχει προβεί ακόμη στην δημοπράτηση του έργου.

Οι απαιτούμενοι χρόνοι για την συμβασιοποίηση του έργου είναι 6 μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων και μπορούν να φτάσουν τα τέσσερα χρόνια, αν κρίνουμε από το έργο του ΧΥΤΥ ως παράδειγμα.

Η περίοδος υλοποίησης του έργου εκτιμάται ότι θα είναι από ενάμιση έως δύο χρόνια.

Δυστυχώς στα οκτώ χρόνια διοίκησης του κ. Λαμπάκη και στην απραξία που έχει δείξει ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, έρχεται να προστεθεί μια ανεξήγητη καθυστέρηση και στο θέμα του Σφαγείου.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε τα εγκαίνια της 23ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα ακούσουμε τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης, λίγους μήνες πριν τις ιδιαίτερα κρίσιμες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» στα 4 χρόνια παρουσίας της στο δημοτικό συμβούλιο έδειξε έμπρακτα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την δημοτική ενότητα των Φερών. Τοποθετήθηκε δημόσια και έδωσε αγώνες τόσο για την υλοποίηση του Νέου Λυκείου, όσο και για τα θέματα της αγροτικής οδοποιίας και του Σφαγείου.

Ιδιαίτερα όμως επέμενε καταγγέλλοντας την αδιαφορία και συνάμα αδυναμία της δημοτικής αρχής, εστιάζοντας στην απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία, τον Ιανουάριο του 2016 έγινε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) και καταργήθηκε η μοναδική υφιστάμενη Διεύθυνση του Δήμου με έδρα την πόλη των Φερών και συγκεκριμένα η διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης. Αντ´ αυτής δημιουργήθηκε ένα Γραφείο Πρωτογενούς Τομέα, συντελώντας σε μια ακόμη υποβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Φερών, όταν στο Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπονται πολλές, σημαντικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες των Δήμων για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Η άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων προϋποθέτει την επάνδρωση με επιστημονικό προσωπικό (Κτηνίατροι, Ιχθυολόγοι, Γεωτεχνικοί), την ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη κατάλληλου λογισμικού.

Δυστυχώς η Αντιδημαρχία Πρωτογενούς Τομέα χωρίς στελέχωση με προσωπικό και με ανυπαρξία πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου, με μόνο του τον Αντιδήμαρχο, αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Δημοτική Ενότητα Φερών, με τα προβλήματα να είναι εμφανή και να αρχίζουν πλέον να διογκώνονται δραματικά.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α."
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,4,Αγροτικά,430,Αγωγοί,113,Αθλητικά,1831,Αλεξανδρούπολη,5640,Άμυνα,240,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,116,Άρθρα - Απόψεις,2585,Αστυνομικά,475,Αυτοδιοίκηση,1943,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,225,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,47,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,169,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,362,Δράμα,85,Έβρος,13696,Εθελοντισμός,195,Εκδηλώσεις,1935,Εκκλησία,885,Εκπαίδευση,932,Ελλάδα,917,Ελληνισμός,26,Ελληνοτουρκικά,341,Ενέργεια,31,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,493,Εργασία,9,Εργασιακά,194,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,103,Ζωή και Υγεία,269,Θράκη,362,Ιστορία,154,Καβάλα,142,Καιρός,27,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,180,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,13,ΚΚΕ,314,Κοινωνία,66,Κοινωνική Προσφορά,166,Κόσμος,545,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,20,Μεταναστευτικό,124,Μουσική,182,ΝΔ,431,Ξάνθη,147,Οικολογία,268,Οικονομία,520,Ορεστιάδα,865,Πανταζίδου,99,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,265,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2814,Πολιτική,1131,Πολιτισμός,165,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,5,Πρώτο Θέμα,4550,Ροδόπη,239,Σαμοθράκη,553,Σάτιρα,62,Σουφλί,298,Σπίτι,12,Συγκοινωνίες,269,Σύλλογοι,262,Συνέδρια,109,ΣΥΡΙΖΑ,315,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,45,Τουρισμός,226,Τρίγωνο,33,Τυχερό,32,Υγεία,680,Φέρες,238,Χηλή,36,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,301,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πυρ ομαδόν στον Λαμπάκη για την καθυστέρηση κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου Φερών
Πυρ ομαδόν στον Λαμπάκη για την καθυστέρηση κατασκευής του Δημοτικού Σφαγείου Φερών
Ανακοινώσεις δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Δήμος και Δημότες" και της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α." για την εξαγγελλόμενη κατασκευή του Δημοτικού Σφαγείου Φερών από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.
https://2.bp.blogspot.com/-Y9Qwk9cpSPc/W3x2ERfpMII/AAAAAAACHX0/2TmnNOSBGwE67xLQYoffLYHL-oq0ncoHQCLcBGAs/s1600/sfageio-feres.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-Y9Qwk9cpSPc/W3x2ERfpMII/AAAAAAACHX0/2TmnNOSBGwE67xLQYoffLYHL-oq0ncoHQCLcBGAs/s72-c/sfageio-feres.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/08/blog-post_25.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/08/blog-post_25.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy