Αμετακίνητο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης το ΚΤΕΛ Έβρου παρά τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη - Ντούμπα

Αμετακίνητο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης παραμένει το ΚΤΕΛ Έβρου παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, εδώ και χρόνια, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και του Προέδρου του ΚΤΕΛ για μετακίνησή του. Το χρονικό της κοροϊδίας...

Αμετακίνητο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης το ΚΤΕΛ Έβρου παρά τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη - Ντούμπα
Ο σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να παραμένει στο κέντρο της πόλης, σε ένα απαρχαιωμένο κτίριο, με εγκαταστάσεις, χώρους εξυπηρέτησης και αναμονής επιβατών που μας θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές, σαν σκηνή από παλιές ελληνικές ταινίες.

Η κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, στην οδό Βενιζέλου είναι εφιαλτική. Η παρουσία και κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Έβρου επιβαρύνει σημαντικότατα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας «ασφυξία» στη συμβολή των οδών 14ης Μαΐου και Βενιζέλου. Έντονα είναι και τα παράπονα των καταστηματαρχών. Το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται αφού δεν υπάρχει μέρος να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητο του, να φορτώσει ή να ξεφορτώσει τις αποσκευές του, να πάει σαν άνθρωπος να παραλάβει κάποιον δικό του που ταξιδεύει, δεν υπάρχει χώρος για ΤΑΞΙ κλπ κλπ...

Και ενώ το κυκλοφοριακό κομφούζιο συνεχίζεται καθημερινά στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης εξαιτίας και του σταθμού λεωφορείων του ΚΤΕΛ Έβρου, που παραμένει στο κέντρο της πόλης, παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Σταμάτη Ντούμπα για μετακίνησή του, η δημοτική αρχή προχωρά απτόητη στη πεζοδρόμηση κεντρικών οδών επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι μεγαλόστομες δηλώσεις:

Οκτώβριος 2011, Ευάγγελος Λαμπάκης (Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης): «Το ΚΤΕΛ πρέπει να φύγει άμεσα από το κέντρο της πόλης».

2 Οκτωβρίου 2014, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Τον επόμενο χρόνο θα έχει βρεθεί και δρομολογηθεί η λύση για τη μεταστέγαση του ΚΤΕΛ Έβρου».

6 Οκτωβρίου 2015, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Σε 12 μήνες η μετεγκατάσταση και η λειτουργία του ΚΤΕΛ».

6 Οκτωβρίου 2015, Σταμάτης Ντούμπας (Πρόεδρος ΚΤΕΛ Έβρου): «Ελπίζω σε 1,5 χρόνο να γίνει η μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ αν ακολουθηθούν γρήγορες διαδικασίες».

7 Οκτωβρίου 2015, Αθανάσιος Σχίζας (Πρόεδρος ΓΑΙΟΣΕ): «Σε 18 μήνες η λειτουργία του νέου ΚΤΕΛ».

28 Φεβρουαρίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Εντός 12 μηνών η λειτουργία του νέου σταθμού ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη».

8 Απριλίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Σε ένα χρόνο έτοιμο το ΚΤΕΛ».

9 Νοεμβρίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Προχωρούν οι μελέτες για τις εργασίες μεταφοράς του ΚΤΕΛ».

30 Δεκεμβρίου 2016, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Πολύ σύντομα οι εργασίες στο πέτρινο κτήριο του ΟΣΕ ώστε να εγκατασταθεί το ΚΤΕΛ».

4 Μαΐου 2017, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Τελειώνουν οι μελέτες για το ΚΤΕΛ ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή του ΚΕΓΕ».

6 Φεβρουαρίου 2018, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Είμαστε πολύ κοντά στην αδειοδότηση για το ΚΤΕΛ ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία, για τη μεταφορά του».

26 Απριλίου 2018, Ευάγγελος Λαμπάκης: «Τέλος καλοκαιριού παίρνουμε την άδεια για την κατασκευή του ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη».

Και «θα», «θα», «θα»...

Σήμερα τρία χρόνια μετά, το ΚΤΕΛ Έβρου συνεχίζει να παραμένει στο κεντρικότερο σημείο της Αλεξανδρούπολης, ταλαιπωρώντας κατοίκους, καταστηματάρχες, οδηγούς και επιβατικό κοινό. Και δεν ακούγεται τίποτε πλέον για τη μετεγκατάστασή του.

Τι συμβαίνει; Ποιος μας δουλεύει τελικά; Τι συμφέροντα υπάρχουν;

Και τα συστημικά τοπικά μέσα ενημέρωσης σιωπούν, αφού η διοίκηση του ΚΤΕΛ Έβρου φροντίζει να μοιράζει απλόχερα διαφημίσεις για να «διαφημίζει» τις μονοπωλιακές υπηρεσίες του...


Το χρονικό της «αμετακίνητης» μετακίνησης του ΚΤΕΛ Έβρου από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης:

Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης είχαν ξεκινήσει από την εποχή που πρόεδρος του Οργανισμού ήταν ο Ανδρέας Καφετζής και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης. Η τότε Διοίκηση του ΚΤΕΛ Έβρου είχε προχωρήσει στην αγορά μίας έκτασης περίπου 4 στρεμμάτων, στην ανατολική είσοδο της πόλης. Η εξέλιξη αυτή δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς για τη λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού, είχε κριθεί αναγκαία η αγορά ενός ακόμη γειτονικού οικοπέδου ιδιοκτησίας του ΟΣΕ. Συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν επετεύχθη ποτέ.

Από τότε ακούγαμε κάθε τόσο διάφορα σενάρια. Την μια το ΚΤΕΛ θα μεταφερόταν στην περιοχή της παλιάς ΥΕΒ, την άλλη στη Νέα Χηλή, την παράλλη στο Στρατόπεδο Ζήση.

Το 2007, είχαν ξεκινήσει επαφές και διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί. Τον Σεπτέμβριο του 2007, Δήμος και ΚΤΕΛ κατέληξαν σε οριστική συμφωνία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραχωρηθεί από την πλευρά του ΚΤΕΛ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης η έκταση στην ανατολική είσοδο της πόλης και από την πλευρά του ο Δήμος να παραχωρήσει στο ΚΤΕΛ έκταση έξι στρεμμάτων, στο τέρμα της οδού Ηροδότου, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί ο νέος σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Έβρου.

Και ο τότε Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Αλεξανδρής δήλωνε περιχαρής: «Δεν μπορεί πλέον το ΚΤΕΛ να είναι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Συμφωνήσαμε λοιπόν ότι πρέπει να προχωρήσει η μετεγκατάσταση στο χώρο εκείνο και το ΚΤΕΛ, από την πλευρά του, θα μας παραχωρήσει αντίστοιχη έκταση από την ιδιοκτησία τους στην είσοδο της πόλης, γιατί μόνο έτσι νομιμοποιείται αυτή η αντικατάσταση. Στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ να γίνει αυτή η αντικατάσταση και να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα. Με διαβεβαίωσαν και μάλιστα το δέχθηκαν με ικανοποίηση ότι εφόσον γίνει αυτή η αντικατάσταση, θα ξεκινήσουν αμέσως τη διαδικασία σύνταξης μελέτης και κατασκευής του χώρου του σταθμού, για να μπορούμε πολύ σύντομα κι όχι πέραν της διετίας να γίνει η μετεγκατάσταση».

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε τότε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας: «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα βρεθεί μία σωστή λύση και για το ΚΤΕΛ και τους επιβάτες του, αλλά και για την πόλη γενικότερα. Το χρονικό διάστημα της μετεγκατάστασης θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται. Έχουμε μελετήσει ήδη ορισμένα ζητήματα, πιστεύω ότι με μία σωστή λειτουργία, θα εξυπηρετείται ο κόσμος. Πάμε για μία μόνιμη λύση, όχι κάτι προσωρινό».

Τον Ιούλιο του 2011 η εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» σε ρεπορτάζ με τίτλο «Αμετακίνητο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης παραμένει το ΚΤΕΛ Έβρου», γράφει μεταξύ άλλων:

Απολύτως καμία εξέλιξη δεν φαίνεται να υπάρχει για το θέμα της μεταφοράς του ΚΤΕΛ Έβρου από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, σε κάποιο σημείο που θα επιβαρύνει λιγότερο το κυκλοφοριακό. Αν και η είναι γνωστή η επιθυμία της παρούσας διοίκησης να απομακρυνθεί από το κέντρο, και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, το θέμα παραμένει «κολλημένο».

Σε επικοινωνία της "Γνώμης" με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτη Ντούμπα, δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα, σημειώνοντας απλώς ότι ο ίδιος επιμένει στην ανάγκη μεταφοράς του ΚΤΕΛ, δίχως ωστόσο να υπάρχει κάποια ανακοινώσιμη εξέλιξη προς το παρόν.

Όπως είναι γνωστό, το ΚΤΕΛ είχε προβεί πριν κάποιο διάστημα στην αγορά ενός οικοπέδου στα δυτικά της πόλης, (κοντά στο κατάστημα Lidl), το οποίο ανήκε στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης και στο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης, έναντι περίπου 2 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, όταν το θέμα είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, επί δημαρχίας Αλεξανδρή, είχαν εκφραστεί έντονες επιφυλάξεις για την τοποθεσία που είχε επιλεγεί, καθώς εκτιμήθηκε ότι θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, καθώς τα λεωφορεία θα έπρεπε να μετακινούνται πάνω σε έναν δρόμο που έχει κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την ίδια άποψη φέρεται να έχει και η σημερινή δημοτική αρχή (Λαμπάκη). Έτσι, σύμφωνα πάντα με ανεπίσημες πληροφορίες, το ΚΤΕΛ ψάχνει άλλο οικόπεδο, αλλά και τρόπους για να πουλήσει αυτό που αγόρασε.

Τον Οκτώβριο του 2011 η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» γράφει:

Για άλλη μια φορά επανέρχεται στο προσκήνιο το μεγάλο ζήτημα, του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, από την παρουσία του ΚΤΕΛ, και αναδεικνύεται η άμεση ανάγκη της μεταφοράς του εκτός του ιστού της πόλης.

Το ζήτημα ανέδειξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου τόνισε πως το ΚΤΕΛ πρέπει να φύγει άμεσα από το κέντρο και πρότεινε την αγορά μιας έκτασης τριών στρεμμάτων δίπλα στη γέφυρα της Μαΐστρου

Τον Οκτώβριο του 2012 η εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» επανέρχεται στο θέμα και γράφει:

Σε διάλογο, προσεκτικό και συναινετικό, καλεί τη νέα διοίκηση του ΚΤΕΛ Έβρου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, προκειμένου να συζητηθεί η απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης και η μεταφορά του σε κάποιο σημείο, στην ανατολική της πλευρά.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αλεξανδρούπολης δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση λειτουργία ΚΤΕΛ στη δυτική πλευρά της πόλης και γι’ αυτό, η διοίκηση του ΚΤΕΛ δεν θα πρέπει να αυταπατάται πως τέτοιου είδους σχεδιασμός θα προχωρήσει.

Για το θέμα, παρά το γεγονός ότι είναι μείζον για την πόλη και εδώ και χρόνια παραμένει δυσεπίλυτο, δεν έχει υπάρξει κάποια συνάντηση μεταξύ δημοτικής αρχής και διοίκησης του ΚΤΕΛ. Ωστόσο, ο δήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει κάποια συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος, τονίζοντας ότι το νέο ΚΤΕΛ θα γίνει εκεί που είναι προς το συμφέρον της πόλης, του δήμου και των ανθρώπων που κινούνται με το ΚΤΕΛ.

Η «ΓΝΩΜΗ» επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, προκειμένου να έχει και την άποψη του οργανισμού, ωστόσο μας ενημέρωσαν πως δεν επιθυμούν να κάνουν καμία δήλωση επί του θέματος.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται να προχωρήσει στην παραχώρηση μιας αποθήκης του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που πρόσφατα απέκτησε προς χρήση από τον ΟΣΕ, προκειμένου να στεγαστεί εκεί ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Έβρου και να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης, ενώ αναφέρθηκε και στην αρχική πρόταση του Δήμου για την παραχώρηση στο ΚΤΕΛ Έβρου 3 στρεμμάτων στην περιοχή της γέφυρας Μαΐστρου, την οποία αρνήθηκε η διοίκηση του ΚΤΕΛ και τόνισε, για άλλη μια φορά, ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι αντίθετος ομόφωνα για την χωροθέτηση σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στην περιοχή επέκτασης της πόλης στη Νέα Χηλή.

Ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να έρθει σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ.

Στις 3 Ιανουαρίου 2013 με πρωτοβουλία του τότε Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ευρεία σύσκεψη με θέμα τη μετακίνηση του υπεραστικού σταθμού ΚΤΕΛ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Παρέστησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να προσδιορίσουν τη χωροταξία και τη χωροθέτηση του υπεραστικού σταθμού του ΚΤΕΛ. Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, συγκεκριμενοποιήθηκαν κάποιοι χώροι και δεσμεύτηκαν ότι άμεσα θα καταρτιστεί πίνακας με την ταυτότητα των χώρων αυτών, για να έρθει το θέμα στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρωί της 18ης Ιανουαρίου 2013, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας μιλώντας στο ραδιόφωνο Status και τον Σταύρο Αποστολίδη, κατήγγειλε ότι «υπάρχουν συμφέροντα υπαλλήλων της Πολεοδομίας του Δήμου, εξαιτίας των οποίων δε θέλουνε να μετεγκατασταθεί το ΚΤΕΛ στο οικόπεδο που αγοράσαμε στην περιοχή της Ν. Χηλής γι αυτόν ακριβώς τον λόγο» επισημαίνοντας μάλιστα πως έχει αποδεικτικά στοιχεία για όσα λέει και πως μπορεί να αποδείξει εγγράφως όσα ισχυρίζεται. Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο «για υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που έχουν οικόπεδα πλησίον αυτού του ΚΤΕΛ, και πως γι αυτόν ακριβώς τον λόγο δε θέλουν να εγκατασταθεί το ΚΤΕΛ εκεί και προσπαθούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία» και τόνισε ότι αυτό μπορεί να το αποδείξει ακόμα και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Στις 18 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και αποφασίστηκε να περιοριστούν στις 4 με 5 από τις αρχικά 14 προτάσεις για επιλογή θέσης, που είχαν διερευνηθεί, ώστε να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ από την σημερινή του έδρα.

Προτάθηκαν οι χώροι του ΚΕΓΕ, οι αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, η αποθήκη του ΟΣΕ στο λιμάνι και άλλες θέσεις βόρεια της πόλης, ενώ η διοίκηση του ΚΤΕΛ επέμεινε στην αξιοποίηση του ακινήτου που έχει στη Νέα Χηλή αν και συζητούσε 1-2 άλλες τοποθεσίες με επικρατέστερη αυτή του ΚΕΓΕ.

Τελικά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου κ. Ντούμπας, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είπε τίποτα για τα όσα κατήγγειλε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Status και ούτε προσκόμισε ποτέ αποδεικτικά στοιχεία για τα λεγόμενά του.

Τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει βρεθεί και δρομολογηθεί η λύση για τη μεταστέγαση του ΚΤΕΛ Έβρου.

Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ», ο κ. Λαμπάκης γνωστοποίησε στους δημοτικούς συμβούλους το γεγονός ότι υπάρχει πλέον συνεργασία με το ΚΤΕΛ Έβρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με το ΚΤΕΛ καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και ψάχνουμε να βρούμε λύση». Εκτίμησε μάλιστα πως εντός του 2015 θα έχει βρεθεί λύση, αποκαλύπτοντας ότι συζητούνται 3-4 προτάσεις, οι οποίες διερευνώνται.

Τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το ΚΤΕΛ Έβρου αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα σε χώρο 7 στρεμμάτων στην περιοχή του παλιού Γαλλικού Σιδηροδρομικού Σταθμού, απέναντι από το ΚΕΓΕ. Η εν λόγω έκταση ανήκει στη ΓΑΙΟΣΕ, η οποία συμφώνησε και μεταβιβάζει τη χρήση της έκτασης στο ΚΤΕΛ για 30 χρόνια.

Θα γίνει αναπαλαίωση του υφιστάμενου πέτρινου παραδοσιακού κτιρίου του ΟΣΕ και ότι άλλο απαιτηθεί προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό το ΚΤΕΛ Έβρου, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν στέγαστρα για τα λεωφορεία και αναψυκτήριο.


Για να υλοποιηθεί αυτό υπογράφηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, του τότε Προέδρου της ΓΑΙΟΣΕ κ. Αθανάσιου Σχίζα και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Έβρου κ. Σταμάτη Ντούμπα.

Στις 6 Οκτωβρίου 2015, υπογράφηκε μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ, του ΚΤΕΛ Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης η Σύμβαση που προβλέπει την κατασκευή εγκαταστάσεων και τη μεταφορά του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης στο Γαλλικό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η Σύμβαση αφορά στην παραχώρηση από τη ΓΑΙΟΣΕ προς το ΚΤΕΛ Έβρου 7 στρεμμάτων και ενός κτιρίου για 30 χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στο τελευταίο να αναπτύξει την επιχειρηματικότητα του και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.


Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, χαρακτήρισε την υπογραφή της Σύμβασης ως μία μεγάλη νίκη για τη δημοτική αρχή και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο θα ανακουφίσει τους δημότες συμβάλλοντας σημαντικά στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ανατολική πλευρά της πόλης.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου, κ. Σταμάτης Ντούμπας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Σύμβασης, καθώς αυτή αποτελεί το όνειρο των μετόχων και το "θέλω" των δημοτών, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον Πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ για τη στενή συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Σήμερα τρία χρόνια μετά, το ΚΤΕΛ συνεχίζει να παραμένει στο κεντρικότερο σημείο της Αλεξανδρούπολης, ταλαιπωρώντας κατοίκους, καταστηματάρχες, οδηγούς και επιβατικό κοινό. Και δεν ακούγεται τίποτε πλέον για μετεγκατάσταση του.

Τι συμβαίνει; Ποιος μας δουλεύει τελικά; Τι συμφέροντα υπάρχουν;
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8383,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3007,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3274,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18215,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2502,Εκκλησία,1214,Εκπαίδευση,1459,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,629,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,740,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,563,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,668,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1460,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3840,Πολιτική,1459,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6103,Ροδόπη,408,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,542,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1073,Φέρες,388,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αμετακίνητο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης το ΚΤΕΛ Έβρου παρά τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη - Ντούμπα
Αμετακίνητο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης το ΚΤΕΛ Έβρου παρά τις διαβεβαιώσεις Λαμπάκη - Ντούμπα
Αμετακίνητο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης παραμένει το ΚΤΕΛ Έβρου παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, εδώ και χρόνια, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και του Προέδρου του ΚΤΕΛ για μετακίνησή του. Το χρονικό της κοροϊδίας...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLj-SJ7AHA8yx_FASCXHl4t2S4gFUJdPu6Q9S92ljRD6Ucr4fVJNlVplcVit-mcfuHAZEJHGCVoNlqBQ1MapEgMNNtMg65GJZo7WQrH1TbrZGnDjlYdIDoC_kk1ig2ROyJ1r0hMIhUCOE/s1600/ktel+evrou.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLj-SJ7AHA8yx_FASCXHl4t2S4gFUJdPu6Q9S92ljRD6Ucr4fVJNlVplcVit-mcfuHAZEJHGCVoNlqBQ1MapEgMNNtMg65GJZo7WQrH1TbrZGnDjlYdIDoC_kk1ig2ROyJ1r0hMIhUCOE/s72-c/ktel+evrou.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/08/ametakinito-to-ktel-evrou.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/08/ametakinito-to-ktel-evrou.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων