Σοβαρές καταγγελίες από το Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης για ΟΛΑ και θεσμικούς φορείς

Απογοήτευση στο ΝΟΑ από την απουσία στήριξης θεσμικών φορέων. “Αντιμετωπίζουμε εχθρική συμπεριφορά από τον ΟΛΑ” - “Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από το λιμάνι” - “Κάποιοι υπηρεσιακοί εχθρεύονται την προσπάθεια που κάνουμε”.

Σοβαρές καταγγελίες από το Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης για ΟΛΑ και θεσμικούς φορείς
Από 19 έως 28 Ιουλίου η ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και το Θρακικό πέλαγος θα γεμίσουν πανιά. Το διάστημα αυτό θα διοργανωθούν στον τόπο μας δύο σπουδαίες διοργανώσεις. Αρχικά, από 19 έως 23 Ιουλίου, η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή «NOA Regatta 2018» που διοργανώνεται από το Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) για 10η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, από τις 25 έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 με 160 συμμετοχές που διοργανώνεται επίσης από το ΝΟΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, οι συμμετοχές είναι πολλές και ιδιαίτερα για τον διεθνή αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες, ενώ η 12η (Καζακστάν) ακύρωσε την τελευταία στιγμή την συμμετοχή της λόγω μη έγκρισης βίζας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Πανταζίδη στην εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ, στην προσπάθεια για την άρτια διεξαγωγή των δύο διοργανώσεων, δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς παρουσιάστηκαν αρκετά εμπόδια, για τα οποία οι άνθρωποι του ΝΟΑ, εκφράζουν - και - δημόσια την απογοήτευσή τους.

Απογοήτευση από την απουσία στήριξης θεσμικών φορέων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, «στη προσπάθεια για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όσους έρθουν για τις δύο διοργανώσεις, είναι λογικό να ζητούμε την βοήθεια θεσμικών αρχών και φορέων. Με λύπη λέω ότι πέρα, από τους εθελοντές μας η ανταπόκριση που έχουμε είναι περιορισμένη και σε ορισμένες φορές ανεπαρκής».

«Ειδικά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παροχή οχηματαγωγού ώστε να συνεισφέρει στην μεταφορά σκαφών λόγω του υψηλού κόστους (δεδομένης της απουσίας πλοίου στη γραμμή Λαύριο - Αλεξανδρούπολη) αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Ευτυχώς ο διοικητής της 12ης Μεραρχίας θα συνδράμει με τη προσφορά λεωφορείου για τις μετακινήσεις των αθλητών. Απευθυνθήκαμε στο υπουργείο Τουρισμού για την παραγωγή ενός μικρού σποτ και για τη γενικότερη προβολή των αγώνων και του τόπου - το έχει κάνει για άλλες διοργανώσεις - αλλά απαξίωσε καν να μας απαντήσει… Αρκετά μας ταλαιπώρησε και η Περιφέρεια, τη στιγμή που σε άλλες πόλεις η στήριξη των Περιφερειών ήταν ολόπλευρη» σημείωσε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΝΟΑ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αποστολή του Καζακστάν η οποία δήλωσε συμμετοχή στη διεθνή Regatta αλλά η ελληνική πρεσβεία δεν ενέκρινε την παροχή βίζας με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συμμετοχή της. «Αλήθεια αν οι αγώνες ήταν σε άλλη πόλη τότε οι αρχές θα έδειχναν τον ίδιο ζήλο;» αναρωτήθηκε.

Ευθεία επίθεση στον Ο.Λ.Α.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΑ εξέφρασε τον θυμό του για την απουσία στήριξης από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε πάρει. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου, «απευθυνθήκαμε στον ΟΛΑ, που ναι το σπίτι μας, ο ίδιος ο πρόεδρος μας ενθάρρυνε ότι θα μας βοηθούσε. Τον Φεβρουάριο κάναμε έγγραφο που ζητούσαμε την συνδρομή στην παροχή μιας ειδικής ράμπας για να μπορεί κανείς να ρίξει τα σκάφη, και όταν έχουμε τα 250 σκάφη χρειάζεται μια γρήγορη διαδικασία. Το αιτηθήκαμε Φεβρουάριο και στα τέλη Μαΐου, από τον ΟΛΑ μας απάντησαν ότι θέλει μια διαδικασία και δεν προλαβαίνουμε. Να σας πω μόνο ότι στην διοργάνωση του "Φιν Μαστερς" στην Καβάλα οι αρχές βρήκανε λύση και 5 τέτοιες ράμπες τοποθετήθηκαν χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Εμείς εισπράξαμε την άρνηση του οργανισμού λιμένα» σημείωσε απογοητευμένος και ανέφερε την δικαστική διαμάχη που υπάρχει μεταξύ ΟΛΑ και ΝΟΑ για το θέμα του ιδιοκτησιακού στον χώρο που φιλοξενείται ο Όμιλος στο λιμάνι. «Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από το σπίτι μας, δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο» ήταν τα λόγια του.

«Η περίοδος χάριτος τελείωσε…»

«Πλέον θα λέγονται όλα, η περίοδος χάριτος τελείωσε… Κάποιοι υπηρεσιακοί εχθρεύονται την προσπάθεια που κάνουμε και ανακαλύπτουν αστείες δικαιολογίες για να φέρουν προσκόμματα σε αυτή την προσπάθεια που ξεπερνά τα δεδομένα ενός αθλητικού σωματείου. Καθυστερούν ενισχύσεις που μας οφείλονται. Έτσι ένας τόπος θα πάει μπροστά; Αισθανόμαστε ότι ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την θάλασσα, να δεθούν με το υγρό στοιχείο, να χαρούν να βελτιωθούν με το άθλημα αυτό που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του έλληνα και τα χαρακτηριστικά της πόλης μας. Θέλουμε να γεμίσει το λιμάνι μας με παιδιά που θα γεμίσουν τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα και ποτέ δεν θα ζητήσουμε. Βλέπουμε με παράπονο άλλες πόλεις όπως η Πάτρα που η Περιφέρεια, ο Δήμος και άλλοι φορείς πέσανε πάνω τους για να τους βοηθήσουν χωρίς κανείς να βάλει προβλήματα. Και σε αυτές τις περιοχές ισχύουν απαγορεύσεις, ίδια μνημόνια, εμπόδια, αλλά βλέπουν τη μεγάλη εικόνα, βλέπουν τα οφέλη και βρίσκουν τρόπους να βοηθήσουν και όχι να φέρουν και άλλα προβλήματα» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΝΟΑ και μίλησε για τον φόβο μήπως η 10η Διεθνής Regatta είναι η τελευταία αφού με τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, δημιουργούνται μαύρες σκέψεις στα μέλη του Ομίλου.

«Παρότι θα ταλαιπωρηθούμε εμείς θα τα καταφέρουμε»

Από την άλλη, υπάρχουν και φορείς όπως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Επιμελητήριο Έβρου που στέκονται στο πλευρό του ΝΟΑ, είπε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου. «Η οικονομική και γενικότερη κατάσταση δεν μας επιτρέπει να αναλάβουμε κορυφαίες διοργανώσεις. Ένα τέτοιο γεγονός απαιτεί τη συνδρομή πολλών ανθρώπων. Θα θέλαμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους συμμετέχοντες. Ας αναλογιστούν αυτοί που μας αντιμετωπίζουν με αυτή την περιφρόνηση τις δικές τους ευθύνες. Εμείς παρότι θα ταλαιπωρηθούμε εμείς θα τα καταφέρουμε».

«Η «Regatta» κορυφαίο διεθνώς γεγονός στον τόπο μας»

«Η Διεθνής Regatta είναι από μόνο του ένα σπουδαίο γεγονός, για δέκα συνεχόμενα χρόνια η Αλεξανδρούπολη και ο ΝΟΑ δίνουν ένα δυναμικό παρών, έχουν μπει στο παγκόσμιο καλεντάρι κι έχουν καθιερωθεί στον ιστιοπλοϊκό κόσμο. Ενδεικτικά ότι και φέτος έχουμε αποστολές από τα Βαλκάνια, από Μάλτα, Μεγάλη Βρετανία, Κουβέιτ κλπ, με την οικονομική απήχηση στην περιοχή μας να είναι μεγάλη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Όπως υπογράμμισε, 500 και πλέον άνθρωποι θα ζήσουν το μεγάλο γεγονός, θα επισκεφθούν την περιοχή μας, θα φιλοξενηθούν σε επιχειρήσεις μας, θα γίνουν οι πρεσβευτές για τη διαφήμιση του τόπου μας, ενώ στάθηκε στις ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα στην περιοχή μας. «Αθλητές υψηλού επιπέδου επιλέγουν την Regatta και την περιοχή μας για εκπαιδευτικά καμπ για να βελτιώσουν την τεχνική τους ενόψει μεγάλων διοργανώσεων. Από την διοργάνωσή μας έχουν αναδειχθεί ιστιοπλόοι οι οποίοι μετά τη συμμετοχή τους κέρδισαν μετάλλια σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Πηγή: Εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Σοβαρές καταγγελίες από το Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης για ΟΛΑ και θεσμικούς φορείς
Σοβαρές καταγγελίες από το Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης για ΟΛΑ και θεσμικούς φορείς
Απογοήτευση στο ΝΟΑ από την απουσία στήριξης θεσμικών φορέων. “Αντιμετωπίζουμε εχθρική συμπεριφορά από τον ΟΛΑ” - “Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από το λιμάνι” - “Κάποιοι υπηρεσιακοί εχθρεύονται την προσπάθεια που κάνουμε”.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNV2rnvHoCXioaa0vJw681ztyrbZYvkvQEeS0HKRZK7gP-WRCceiyM0CRNclZQJ_CUBhxrV9iD5bnX3B-YmSOeANe38P4DT-BC6aKBhVHOintef6weRFBxstqghWrfvmyUnlo-Qa74oek/s1600/xaztkonstantinou.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNV2rnvHoCXioaa0vJw681ztyrbZYvkvQEeS0HKRZK7gP-WRCceiyM0CRNclZQJ_CUBhxrV9iD5bnX3B-YmSOeANe38P4DT-BC6aKBhVHOintef6weRFBxstqghWrfvmyUnlo-Qa74oek/s72-c/xaztkonstantinou.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/07/blog-post_85.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/07/blog-post_85.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων