Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης για τα θέματα του νησιού

Απολογισμός του έργου για τα 4 έτη θητείας του και ενημέρωση για τα θέματα του νησιού πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσα.

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης για τα θέματα του νησιού
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα, προγραμματισμένη ενημέρωση του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Αθανάσιου Βίτσα για τρέχοντα θέματα του νησιού που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Την ενημέρωση κάλυψε η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ενώ η συμμετοχή του κόσμου, παρά την εποχή, την ημέρα και την ώρα (παραμονή του Προφήτη Ηλία) ήταν μεγάλη.

Ο Δήμαρχος έκανε αρχικά απολογισμό του έργου για τα 4 έτη θητείας του που συμπληρώνονται αρχές Σεπτεμβρίου. Επίσης με αυτόν τον τρόπο θέλησε όπως είπε να απαντήσει στους τέσσερις που τον «πολεμούν», δηλαδή τους κυρίους Μανούση, Χανό, Φωτεινού και Γλήνια. Όπως επεσήμανε, κάθε ένας τον κατηγορεί για διαφορετικό θέμα.

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, σε πολλά έργα που είτε ολοκληρώθηκαν (αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες), είτε θα ολοκληρωθούν άμεσα και επίσης όσα θα ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα, ανέφερε και πολλά νούμερα (χρήσιμα μεν, κουραστικά δε).

Δεν μπορούμε να γράψουμε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν από τον κ. Βίτσα, θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε τα σημαντικότερα.

Για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων ο κ. Βίτσας αποδόμησε από την πλευρά του τις κατηγορίες, αλλά και τις καταγγελίες της SAOS FERRIES και του κ. Μανούση. Μίλησε επίσης για μεθόδευση της συνεδρίασης της επιτροπής από την Περιφέρεια για τον έλεγχο των απορριμματοφόρων - κοντέινερ. Τέλος είπε ότι και το χρονικό περιθώριο που δόθηκε τον Μάιο, καθώς και η μεταφορά ως το τέλος Αυγούστου είναι εκβιασμός.

Για το οδικό δίκτυο ο Δήμαρχος τόνισε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τα κομμάτια που ανήκουν στον Δήμο, σε μεγάλο βαθμό έχουν αποκατασταθεί και έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε πάλι τον κ. Μανούση για την «προσφορά του».

Για το θέμα του νέου Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) απάντησε στις κατηγορίες που λένε ότι ο δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται γιατί δεν θέλει να φύγει το Κ.Υ. από την Χώρα, δείχνοντας την επικοινωνία που έχει με το Υπουργείο Υγείας μέσω emails για να κλείσει ραντεβού για συνάντηση με τον υπουργό. Μάλιστα όπως ενημέρωσε είχε κλειστεί ραντεβού για τις 20 Ιουνίου, αλλά έτυχε εκείνη την ημέρα να πεθάνει η μητέρα του. Ήδη έχει αποστείλει νέο αίτημα συνάντησης και περιμένει απάντηση. Εξήρε το έργο της επιτροπής που είχε οριστεί στο δημοτικό συμβούλιο για την εξεύρεση οικοπέδου. Τόνισε ότι το έργο δεν έχει χαθεί και ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται. Αλλά δεν θα σταματήσει και η διαδικασία αποκατάστασης του παλαιού Κ.Υ. στην Χώρα.

Για την αποκατάσταση των ζημιών στη Χώρα απάντησε σε όσους τον προέτρεπαν να παρακάμψει κάποιες διαδικασίες, ότι έχει αποδειχθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις ότι τελικά άργησαν περισσότερο. Τώρα τα έργα εξελίσσονται, ο αγωγός θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν, τα έργα για την αποτροπή νέων κατολισθήσεων θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα και μέχρι τέλους του έτους θα γίνουν οι αναδασώσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Για τα δίκτυα ύδρευσης και την υδρομάστευση ο κ. Βίτσας είπε ότι στα περισσότερα χωριά έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές και παραμένει να αντιμετωπιστεί η υδρομάστευση στους Καρυώτες.

Για την Καμαριώτισσα ενημέρωσε πως έχουν τραβήξει και από άλλη πηγή νερό από την Παλαιόπολη, παρά τις όποιες δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν στην περιοχή λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει γεωτρύπανο για να γίνει μια δεύτερη γεώτρηση. Επίσης είπε ότι έχει προχωρήσει η μελέτη για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Καμαριώτισσα γιατί το παλιό χρονολογείται από το 1950.

Η δεξαμενή των Αλωνίων πλέον υπερχειλίζει αφού δέχεται νερό από τρεις πηγές. Στα Αλώνια επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Για θέματα λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου, ο Δήμαρχος είπε τα παρακάτω:

Κάμπινγκ: Προτιμάει την σημερινή λειτουργία από την προηγούμενη κατάσταση, όπου κυκλοφορούσαν μαύρες σακούλες...

Παραδέχτηκε την έλλειψη καθαριότητας και οδοκαθαριστών, αλλά όπως είπε φέτος άργησε πάρα πολύ η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία, αλλά δεν θα προχωρήσει σε προσλήψεις με μαύρη εργασία.

Με την έλλειψη εργατών καθαριότητας και την παραχώρηση αποκομιδής των σκουπιδιών όλου του νησιού σε ιδιώτη, έχει επέλθει η τάξη στο θέμα αυτό.

Τα ιαματικά λουτρά θα είναι τα 55α - 56α από τα 400 σε όλη την Ελλάδα που σύντομα θα πάρουν άδεια και θα αλλάξουν εικόνα.

Η δημοτική συγκοινωνία μετά την επανεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στο νησί (την οποία κατάφερε ο Δήμος) έχει πληρέστερα δρομολόγια.

Ο βιολογικός της Καμαριώτισσας πολύ σύντομα θα παραληφθεί σαν έργο από το 2009 που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Οπότε αμέσως μετά θα μπορούν να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Για το θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας ο κ. Βίτσας είπε ότι το να επανεκκινήσει το 2017 η γραμμή του Λαυρίου ήταν κατόρθωμα, ασχέτως που φέτος η εταιρεία με τους συγκεκριμένους όρους δεν πήγε στο διαγωνισμό. Αλλά ευελπιστεί ότι ο επανασχεδιασμός της γραμμής θα αλλάξει τα δεδομένα. Επίσης θα διερευνηθεί και η περίπτωση διεκδίκησης των γραμμών Καβάλας, Λήμνου (τις οποίες το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τον Μάιο).

Για το λιμάνι της Καμαριώτισσας ενημέρωσε ότι το ΠΕΑΛ (Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένων) βρίσκεται στο τέλος, μετά θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η ανακατασκευή του λιμανιού σύμφωνα με το ΠΕΑΛ.

Σύντομα θα λυθεί το θέμα του λιμενικού καταφυγίου Θέρμων (οι πληροφορίες λένε ότι οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει).

Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τον κατηγορούν ότι δεν έχει φέρει στο νησί κάποιον καλλιτέχνη. Εκεί επεσήμανε πως αν υπήρχαν παραπάνω χρήματα κι αυτό θα γίνονταν, αλλά θεωρεί ότι όσα έχουν γίνει στον τομέα του πολιτισμού επί των ημερών του έχουν μεγαλύτερη σημασία και προσφέρουν περισσότερα στο νησί. Αυτά είναι:
  • η έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης,
  • το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την Σαμοθράκη, η προβολή του σε διάφορα μέρη και η σχετική εκδήλωση που έγινε στο νησί,
  • η αδερφοποίηση της Σαμοθράκης με την Ρώμη.

Αυτά και πολλά ακόμη ειπώθηκαν σε γενικές γραμμές. Ο κ. Βίτσας είπε ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνει ένας κύκλος ενημέρωσης για όλα τα θέματα στους οικισμούς του νησιού.

Πηγή: irineossamothraki.blogspot.com
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,4,Αγροτικά,428,Αγωγοί,113,Αθλητικά,1824,Αλεξανδρούπολη,5531,Άμυνα,234,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,116,Άρθρα - Απόψεις,2561,Αστυνομικά,474,Αυτοδιοίκηση,1884,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,710,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,223,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,46,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,169,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,351,Δράμα,85,Έβρος,13534,Εθελοντισμός,185,Εκδηλώσεις,1933,Εκκλησία,865,Εκπαίδευση,918,Ελλάδα,908,Ελληνισμός,26,Ελληνοτουρκικά,333,Ενέργεια,31,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,491,Εργασία,9,Εργασιακά,191,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,102,Ζωή και Υγεία,262,Θράκη,343,Ιστορία,146,Καβάλα,141,Καιρός,27,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,180,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,12,ΚΚΕ,304,Κοινωνία,66,Κοινωνική Προσφορά,166,Κόσμος,541,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,20,Μεταναστευτικό,124,Μουσική,181,ΝΔ,431,Ξάνθη,141,Οικολογία,265,Οικονομία,516,Ορεστιάδα,847,Πανταζίδου,93,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,257,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2783,Πολιτική,1119,Πολιτισμός,164,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,6,Πρώτο Θέμα,4496,Ροδόπη,233,Σαμοθράκη,548,Σάτιρα,62,Σουφλί,294,Σπίτι,12,Συγκοινωνίες,268,Σύλλογοι,262,Συνέδρια,109,ΣΥΡΙΖΑ,314,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,45,Τουρισμός,226,Τρίγωνο,33,Τυχερό,32,Υγεία,672,Φέρες,235,Χηλή,36,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,301,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης για τα θέματα του νησιού
Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης για τα θέματα του νησιού
Απολογισμός του έργου για τα 4 έτη θητείας του και ενημέρωση για τα θέματα του νησιού πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσα.
https://3.bp.blogspot.com/-WKm0YOPPtvc/W1Jk6TftMmI/AAAAAAACGMw/ySm2RjJuMyobu4_0Kc6P25SjwM0e_DKqQCLcBGAs/s1600/Vitsas.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-WKm0YOPPtvc/W1Jk6TftMmI/AAAAAAACGMw/ySm2RjJuMyobu4_0Kc6P25SjwM0e_DKqQCLcBGAs/s72-c/Vitsas.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/07/blog-post_80.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/07/blog-post_80.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy