Η «απολογητική» (;) επιστολή Άνθιμου - Λαμπάκη για το θέμα με τους Ρώσους, δια χειρός «φωστήρα»

Κοινή επιστολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το θέμα με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και την «εμπλοκή» της Αλεξανδρούπολης.

Η «απολογητική» (;) επιστολή Άνθιμου - Λαμπάκη για το θέμα με τους Ρώσους, δια χειρός «φωστήρα»
Ο συνήθης ύποπτος μυστικοσύμβουλος φέρεται να είναι ο εμπνευστής της κοινής επιστολής του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, αλλά και τα όσα ακούγονται και γράφονται για τις σχέσεις της Αλεξανδρούπολης με τη Ρωσία.

Μάλιστα, όπως λένε οι κακές γλώσσες, ο «φωστήρας» μυστικοσύμβουλος - ο οποίος «επιστρατεύεται» σε καταστάσεις διαχείρισης «κρίσης» που συνήθως ο ίδιος προκαλεί με τις «ιδέες» του, τις «συμβουλές» του και τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του - είναι και ο σκιώδης συντάκτης της απολογητικής (;) κοινής επιστολής - απάντησης (απάντησης σε ποιους;) που συνυπογράφουν Μητροπολίτης και Δήμαρχος.

Η επιστολή με τίτλο «Οφειλόμενη απάντηση» (!) καταλήγει: «Καλούμε τους Αλεξανδρουπολίτες να ξεπεράσουν την πικρία που αναίτια και άδικα μας προξενήθηκε αυτές τις μέρες και να συνεχίσουμε ενωμένοι την πορεία μας»!!!

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι Αλεξανδρουπολίτες ίσως να πικράθηκαν, αλλά όχι και τόσο αναίτια, διότι όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «όπου υπάρχει καπνός... υπάρχει και φωτιά».

Κύριε δήμαρχε ποια πορεία να συνεχίσουμε ενωμένοι;;; Προς τα που και με ποιους;;; Εννοείτε να συνεχίσετε τη μοναχική πορεία σας - προς το άγνωστο - «ενωμένοι» με τις χρηματοδοτούμενες «φίλιες δυνάμεις» και τα έμμισθα παπαγαλάκια σας;;; Εμείς θα παρακολουθούμε την πορεία σας και τις εξελίξεις και οι δημότες θα σας κρίνουν...

Τώρα ποιος ο λόγος και ο σκοπός αυτής της επιστολής μόνο ο εμπνευστής της γνωρίζει. Ειδικά για τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης για τον οποίον δεν γράφτηκε κάτι μεμπτό σχετικά με το θέμα περί ρωσικής εμπλοκής στην Αλεξανδρούπολη. Το ότι κάποιοι φωστήρες «χρησιμοποιούν» και εμπλέκουν τον Μητροπολίτη σε πολιτικά παιχνίδια, δείχνουν ότι δεν έχουν το θεό τους και δεν σέβονται ούτε ιερό ούτε όσιο...

Η κοινή ανοιχτή επιστολή - απάντηση:

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μετά τους τριγμούς που δημιούργησε η πρόσφατη "προβολή" της πόλης μας για τις σχέσεις της με τη Ρωσία, με αφορμή τις απελάσεις ρώσων διπλωματών, εξηγούμαστε τα εξής:

Έχουμε ακράδαντη την πεποίθηση ότι η εξωτερική πολιτική της Πατρίδας μας είναι σταθερή και ακλόνητη και δεν κινδυνεύει από τις επιμέρους δραστηριότητες τοπικών παραγόντων.

Πάντοτε στην περιοχή μας -δυστυχώς- βιώναμε τη μειωμένη φροντίδα του 'αθηναϊκού κράτους', όπως κακώς ονομάζαμε παλαιά, και επιδιώκαμε να το αφυπνίσουμε ακόμα και με ρητορικές υπερβολές, προκειμένου να εξετάζει ευεργετικά τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, μοναδικές και τελείως διαφορετικές κάθε άλλου γεωγραφικού διαμερίσματος της Χώρας μας.

Βεβαίως αναπτύξαμε, ο Δήμος, η Μητρόπολη, το Δ.Π.Θ., το Ε.Β.Ε.Α., τα σχολεία, τα ξενοδοχεία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τουριστικές επικοινωνίες με ρώσους, αξιοποιώντας τον ικανό αριθμό ρωσόφωνων της περιοχής μας. Το ομόδοξο της πίστης και οι αδελφοποιήσεις έφεραν ευεργετικά αποτελέσματα, γνωστά και αδιαμφισβήτητα, στην τοπική αγορά και κοινωνία.

Βεβαίως επιδιώξαμε και πετύχαμε πολιτιστικές σχέσεις με τους αδελφοποιημένους Δήμους της Ρωσίας, αξιοποιώντας επίσημα επιτετραμμένους διπλωμάτες και νόμιμα καθορισμένους από το Κράτος μας θεσμικούς φορείς.

Βεβαίως δεχτήκαμε από αναγνωρισμένο τοπικό Σύλλογο, δωρεά ξύλινου ναού 50 τ.μ., ο οποίος ανήκει νομικά και λειτουργικά στο ελληνικό Ορθόδοξο Χριστιανικό μας ποίμνιο, αποκλειστικά.

Βεβαίως θεμελιώσαμε σε δημόσιο χώρο, μνημείο των πεσόντων ρώσων στρατιωτών στην περιοχή, ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής ιστορικής ψηφιδογραφίας μας και για παραδειγματισμό των νεοτέρων. Στον ίδιο χώρο σχεδιάζουμε και εβραϊκό μνημείο για τους εβραίους συμπατριώτες μας που εξοντώθηκαν από τους ναζί το 1941-45.

Ενέργειες όπως ο ελλιμενισμός πλοίων και η παρέλαση ρώσων στρατιωτών σε εθνική γιορτή, εγκρίθηκαν από την ελληνική Πολιτεία και όχι από τοπικούς φορείς.

Λοιπόν, κανείς πλέον ας μη μας ενοχλεί στην εξωστρεφή εξάσκηση των νόμιμων και διακριτών ρόλων μας, προς όφελος της κοινωνίας μας, γεγονός ήδη γνωστό σ' αυτήν και με θετικό πρόσημο.

Υπονοούμενα και αμφισβητήσεις των νόμιμων και επίσημων ενεργειών μας, αλλά και απειλές, δεν είναι ικανές να μας κάνουν ριψάσπιδες και να αναστείλουν την αγωνία μας για την ευημερία του τόπου μας. Είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να εργαζόμαστε πάνω στις εθνικές γραμμές και στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της Χώρας μας, όταν μας υποδεικνύονται. Μέχρι τώρα δεν μας επισημάνθηκε κανένας κίνδυνος και όλες οι ενέργειές μας ήταν γνώριμες και κατατεθειμένες στην ελληνική Πολιτεία μας.

Ακόμα και η θέση μας στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν εκφράστηκε με συλλαλητήρια, όπου μερικές φορές εκδηλώνονται αντιδημοκρατικά συνθήματα, αλλά εκφράστηκε συντεταγμένα, με ευρύ και δημοκρατικό διάλογο, σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Στόχος μας, αμετακίνητος, παραμένει η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, η εθνική ομοψυχία, η ειρηνική συνύπαρξη και η ευημερία των προσώπων και των θεμάτων στα οποία ταχθήκαμε και υπηρετούμε. Καλούμε τους Αλεξανδρουπολίτες να ξεπεράσουν την πικρία που αναίτια και άδικα μας προξενήθηκε αυτές τις μέρες και να συνεχίσουμε ενωμένοι την πορεία μας.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως      Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης      
κ.κ. ΆνθιμοςΕυάγγελος Λαμπάκης

* Η εικόνα του άρθρου είναι screenshot από ρεπορτάζ του ρώσικου καναλιού Soyuz κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Αλεξανδρούπολη στην Αγία Πετρούπολη το 2016. Διακρίνονται σε πρώτο πλάνο ο κ. Γκαμπαερίδης, ο κ. Άνθιμος και ο κ. Λαμπάκης. Στο βάθος ο μυστικοσύμβουλος Δημάρχου, Μητροπολίτη και λοιπών θεσμικών και υποψήφιων θεσμικών της Αλεξανδρούπολης.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,4,Αγροτικά,428,Αγωγοί,113,Αθλητικά,1824,Αλεξανδρούπολη,5528,Άμυνα,234,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,116,Άρθρα - Απόψεις,2560,Αστυνομικά,474,Αυτοδιοίκηση,1882,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,710,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,223,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,46,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,169,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,351,Δράμα,85,Έβρος,13530,Εθελοντισμός,185,Εκδηλώσεις,1933,Εκκλησία,863,Εκπαίδευση,916,Ελλάδα,908,Ελληνισμός,26,Ελληνοτουρκικά,333,Ενέργεια,31,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,491,Εργασία,9,Εργασιακά,191,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,102,Ζωή και Υγεία,262,Θράκη,342,Ιστορία,146,Καβάλα,141,Καιρός,27,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,180,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,12,ΚΚΕ,303,Κοινωνία,66,Κοινωνική Προσφορά,166,Κόσμος,541,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,20,Μεταναστευτικό,124,Μουσική,181,ΝΔ,431,Ξάνθη,141,Οικολογία,264,Οικονομία,516,Ορεστιάδα,847,Πανταζίδου,93,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,257,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2782,Πολιτική,1119,Πολιτισμός,164,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,5,Πρώτο Θέμα,4494,Ροδόπη,233,Σαμοθράκη,548,Σάτιρα,62,Σουφλί,294,Σπίτι,12,Συγκοινωνίες,268,Σύλλογοι,262,Συνέδρια,109,ΣΥΡΙΖΑ,314,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,45,Τουρισμός,226,Τρίγωνο,33,Τυχερό,32,Υγεία,672,Φέρες,235,Χηλή,36,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,301,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η «απολογητική» (;) επιστολή Άνθιμου - Λαμπάκη για το θέμα με τους Ρώσους, δια χειρός «φωστήρα»
Η «απολογητική» (;) επιστολή Άνθιμου - Λαμπάκη για το θέμα με τους Ρώσους, δια χειρός «φωστήρα»
Κοινή επιστολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το θέμα με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και την «εμπλοκή» της Αλεξανδρούπολης.
https://1.bp.blogspot.com/--px7jNrKf58/W1C6ksPVhvI/AAAAAAACGK8/E4RrTwEMeTkpdC-AsNPJ1lhaHIl04arwACLcBGAs/s1600/52325.jpg
https://1.bp.blogspot.com/--px7jNrKf58/W1C6ksPVhvI/AAAAAAACGK8/E4RrTwEMeTkpdC-AsNPJ1lhaHIl04arwACLcBGAs/s72-c/52325.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/07/blog-post_59.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/07/blog-post_59.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy