Στην Αλεξανδρούπολη ο Κουρουμπλής με... υποσχέσεις για Λιμάνι, Λιμενική Ακαδημία και LNG (photos+video)

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής όπου είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης, τον Πρόεδρο του ΟΛΑ, ενώ επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κουρουμπλής με... υποσχέσεις για Λιμάνι, Λιμενική Ακαδημία και LNG
Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπως και των άλλων εννέα λιμανιών, μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη και με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

Κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κουρουμπλής στον Οργανισμό Λιμένα με το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους των εργαζομένων, δήλωσε ότι η δουλειά που γίνεται στον Οργανισμό είναι παραδειγματική ως προς την αποτελεσματικότητα και το σεβασμό του Δημοσίου χρήματος. Σημείωσε την τεράστια σημασία που έχει το λιμάνι με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, τις προσπάθειες του Υπουργείου για να κερδίσει το στοίχημα των υποπαραχωρήσεων, κάτι που πέτυχε, με αποτέλεσμα σε μερικές ημέρες να δημοσιευτεί η σχετική συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.


Σημείωσε τη διαφορετική πολιτική αντίληψη αυτής της κυβέρνησης ως προς την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, κάτι, που όπως είπε εκφράζεται και με την απόφασή της το 3,5% των εσόδων που θα έχουν οι παραχωρησιούχοι να αποδίδεται στους Δήμους που επιβαρύνονται από τη λειτουργία του λιμανιού. Ζήτησε να προχωρήσει το Master Plan του λιμανιού, για να ολοκληρωθούν και οι συμφωνίες γύρω από την παραχώρηση της έκτασης που δεν θα χρησιμοποιηθεί για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο. Όπως είπε αυτές οι επιλογές καταδεικνύουν τη διαφορετική διαχειριστική αντίληψη που έχει μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία χωρίς να είναι καθόλου στενή, υποστηρίζει τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, προστατεύοντας τις τοπικές κοινωνίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Ο κ. Δούκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις παρεμβατικές προσπάθειες του κ. Κουρουμπλή για επίλυση ζητημάτων που χρονίζουν. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Master Plan θα είναι έτοιμο σε διάστημα δύο μηνών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι τότε θα ανοίξει και ο δρόμος για την παραχώρηση των εκτάσεων που δε χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες από τον Ο.Λ.Α. στο Δήμο. Άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν τους λιμενεργάτες των περιφερειακών λιμανιών, όπως τα περιέγραψε ο εκπρόσωπος των εργατών, Άνθιμος Μανουσάκης, ο οποίος του ζήτησε προστασία από τους εργολάβους.

Ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας, που ήταν παρών, εξήγησε τις επιπτώσεις των μνημονιακών νόμων και των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι πολλά μπορούν να αναθεωρηθούν, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, οπότε και θα επιδιωχθεί λύση.

Δείτε το βίντεο από τα γραφεία του ΟΛΑ:


Στη συνάντηση που είχε ο κ. Κουρουμπλής με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, δήλωσε ότι είναι έτοιμη η νομοθεσία για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων γύρω από το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), δραστηριότητα για την οποία προσφέρεται κατεξοχήν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είπε ότι σύντομα το νομοσχέδιο θα βγει σε διαβούλευση και θα σταλεί στους φορείς της Αλεξανδρούπολης για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Τόνισε τη βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ιδίου για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη και έδωσε απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, από την αξιοποίηση του λιμανιού και τη σύνδεσή του με τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών (Εγνατία και σιδηροδρομική γραμμή) ως την επένδυση για το LNG, το Master Plan και την παραχώρηση του 3,5% των εσόδων από την επένδυση στον Δήμο.


Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Κουρουμπλή, Λαμπάκη και Δούκα, κατά την οποία, ο Υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών που βιώνουν μία ιδιότυπη κράτηση στην Τουρκία.

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Tύπου ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε για ακόμη μια φορά την στήριξή του στην ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη και αναφερόμενος στο θέμα ξεκαθάρισε πως «όσες πιέσεις και εάν ασκούν διάφοροι παράγοντες αυτή η ακαδημία να λειτουργήσει στην Αθήνα γιατί υπάρχουν έτοιμες υποδομές, βούληση μου και βούληση του πρωθυπουργού είναι αυτό που λέμε να το κάνουμε. Είναι κατηγορηματική λοιπόν η δέσμευση μου και για αυτό ζητήσαμε και την συνδρομή του Δ.Π.Θ. Όπως διευκρίνισε μετά την εκλογή του νέου πρυτανικού σχήματος του ΔΠΘ, το οποίο θα αναλάβει πολύ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της σχολής, θα προχωρήσει το θέμα του προεδρικού διατάγματος, σε συνεννόηση με τον Δήμο για την εύρεση χώρου στέγασης της Λιμενικής Ακαδημίας.


Ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των Τούρκων αλιέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είπε: «Ας μην ψαχνόμαστε διαρκώς για να δημιουργούμε θέματα. Είμαστε σε μία περίοδο που χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η χώρα δεν έχει κανένα λόγο να αναδεικνύει συνεχώς ζητήματα που μπορεί να είναι πολλές φορές και ζητήματα της καθημερινότητας. Η Ελλάδα έχει υπουργό Εξωτερικών, έχει πρωθυπουργό. Έχουν προσδιοριστεί τα χαρακτηριστικά της χώρας, ούτε φοβάται κανέναν. Έχει τετελεσμένα σε αυτή την οριογραμμή που παράγονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης που έχτισαν στη λεπτομέρειά της δυο μεγάλοι ηγέτες των δύο χωρών. Ακούω την γκρίνια, αλλά νομίζω δεν πρέπει να το αναδείξουμε σε μείζον ζήτημα, γιατί έχω την εντύπωση ότι και οι δικοί μας κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει».

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:


Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, που έχει τεράστια περιοχή ευθύνης από τον Έβρο ως το Νέστο και προσωπικό 97 ατόμων.


Παρών στη συνάντηση ήταν ο Διοικητής της 2ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Περδικούρης Γεώργιος. Ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Λ.Σ. Πέτρος Μαμουγιώργης αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα της στέγασης του Λιμεναρχείου, ζήτημα το οποίο ετέθη, μεταξύ άλλων και κατά την επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.


Αύριο Σάββατο ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφθεί την Σαμοθράκη όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για τα προβλήματα του νησιού η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας.

Στις 13:00, ο υπουργός Ναυτιλίας θα παρευρεθεί στη τελετή αγιασμού του νέου πλοίου της SAOS FERRIES «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Βίντεο: evros24.gr
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,605,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8449,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3300,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,684,Δράμα,114,Έβρος,18318,Εθελοντισμός,252,Εκδηλώσεις,2519,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1474,Ελλάδα,1302,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,41,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,746,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,462,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1480,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3863,Πολιτική,1471,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6128,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,549,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Στην Αλεξανδρούπολη ο Κουρουμπλής με... υποσχέσεις για Λιμάνι, Λιμενική Ακαδημία και LNG (photos+video)
Στην Αλεξανδρούπολη ο Κουρουμπλής με... υποσχέσεις για Λιμάνι, Λιμενική Ακαδημία και LNG (photos+video)
Την Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής όπου είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης, τον Πρόεδρο του ΟΛΑ, ενώ επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvEOOf6rzHz7qpNawXw-wd1CnDrpV7JQOjzd9Ar_fUB29XBsYo__d-mBBf9MUOsvG7YqA3uCOFEbhBzWweGOxnpq6MC9BR1b3nFTnQ8WKOddJd39dOxin0DQ7i9ViMOqkl7TLvetcrG9k/s1600/OLA.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvEOOf6rzHz7qpNawXw-wd1CnDrpV7JQOjzd9Ar_fUB29XBsYo__d-mBBf9MUOsvG7YqA3uCOFEbhBzWweGOxnpq6MC9BR1b3nFTnQ8WKOddJd39dOxin0DQ7i9ViMOqkl7TLvetcrG9k/s72-c/OLA.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/04/o-kouroumplis-stin-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/04/o-kouroumplis-stin-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων