Απεργιακές δράσεις - κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και κάλεσμα προς τους γονείς των μαθητών

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής δράσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί με αίτημα την άμεση πραγματοποίηση από την επόμενη σχολική χρονιά όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, συναυλία - διαμαρτυρία στην Αλεξανδρούπολη.

Απεργιακές δράσεις - κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και κάλεσμα προς τους γονείς των μαθητών
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στις 19:00 το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν συναυλία - διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, χρησιμοποιώντας τις στάσεις εργασίας, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδευτικοί απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή των γονέων στον αγώνα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης:

Τη Δευτέρα 26/3/2018 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή αρκετών συναδέλφων και της Ένωσης Γονέων, όπου έγινε αποτίμηση των εξελίξεων και της αγωνιστικής δράσης. Γενικό συμπέρασμα ήταν ότι εδώ και ένα μήνα το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται σε αγώνα διάρκειας και αποδεικνύεται πλέον πως ο αγώνας αυτός δεν κάμπτεται και μπορεί να έχει συνέχεια. Έπειτα κατατέθηκαν προβληματισμοί, εκτιμήσεις, προτάσεις για την περεταίρω δράση και τα επόμενα βήματα με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σε αυτό το πνεύμα και μέσα στα πλαίσια που έχει προτείνει η Ομοσπονδία, μετά από προτάσεις και τις εισηγήσεις του ΔΣ αποφασίστηκε:

1. Την κήρυξη επιπλέον 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας τις 3 πρώτες του πρωινού προγράμματος αθροιστικά στην 3ωρη στάση εργασίας όπως έχει αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος με στόχο την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής δράσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και τη συμμετοχή των μελών μας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 13.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος θα μισθώσει λεωφορείο για τη μετακίνηση των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη. Για να το οργανώσουμε αλλά και για να συνεννοηθούμε με τους άλλους συλλόγους, ζητάμε να δηλώσετε συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ (με ένα τηλέφωνο, είτε οι ίδιοι είτε μέσω των Δ/ντών) ως την Τετάρτη το μεσημέρι 28/3/2018 το αργότερο.

2. Την Τετάρτη 28/3/2018 το απόγευμα και ώρα 19.00 διοργανώνουμε συναυλία - διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο με στόχο το άνοιγμα του αγώνα στην τοπική κοινωνία και την κατανόηση των διεκδικήσεών μας οι οποίες πιστεύουμε δεν είναι κλαδικές αλλά αφορούν όλους.

3. Βασιζόμενοι στο ίδιο σκεπτικό καλούμε τους γονείς και την μικρή κοινωνία του σχολείου μέσω των συναδέλφων σε κάθε σχολείο ώστε να παρασύρουμε στον αγώνα γονείς και εκπαιδευτικούς σε κοινή διεκδίκηση μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Μοιράζουμε την επιστολή - κάλεσμα (δείτε παρακάτω) στους γονείς, φτιάχνουμε πανό στα σχολεία και τα αναρτούμε στην αυλή για να είναι ορατά από όλους, τοιχοκολλούμε ανακοινώσεις και αφίσες σε διάφορα σημεία στο σχολείο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

Κάλεσμα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης
στις συγκεντρώσεις - κινητοποιήσεις στις 28 και 30 Μάρτη

• Αλεξανδρούπολη: Μπροστά στο Δημαρχείο, Τετάρτη 28/3, 7:00 μ.μ.
• Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου, Παρασκευή 30/3, 1:30 μ.μ.

Φίλοι γονείς

Το ζήτημα της κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων με μόνιμους διορισμούς αφορά πρώτα και κύρια τη λειτουργία του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, το δικαίωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε μια πραγματικά δωρεάν Παιδεία, που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών της, θα τα στηρίζει και θα τα προετοιμάζει ουσιαστικά για τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχείς περικοπές σε εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία. Η Παιδεία, όπως και πολλά άλλα δικαιώματα, μπαίνει στην «κλίνη του Προκρούστη» για να πιαστούν κάποιοι στόχοι και κάποια ματωμένα πλεονάσματα.

Οι κυβερνώντες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κρύψουν και να εξαφανίσουν τις τεράστιες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, βαφτίζοντας το κρέας - ψάρι. Ας θυμηθούμε τη μείωση των διδακτικών ωρών και την επί της ουσίας κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο, τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις, την κατάργηση μαθημάτων, την υπονόμευση δομών, όπως τα εργαστήρια, το χτύπημα των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών, την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, το κλείσιμο Τμημάτων Ένταξης, το κλείσιμο Νηπιαγωγείων …και είναι μακρύς ο κατάλογος ακόμα!

Όλες αυτές οι αλλαγές πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, ειδικά όσων προέρχονται από πιο φτωχές οικογένειες.

✔ Γιατί είναι σοβαρό μορφωτικό πρόβλημα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ να γίνεται μάθημα σε αίθουσες κλουβιά με μαθητές στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, με 25 νήπια σε μια αίθουσα ή με 28 μαθητές στο Γυμνάσιο - Λύκειο. Να γιατί ζητάμε 15 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγείο και Α, Β Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις και ακόμα λιγότερο αριθμό σε κατευθύνσεις και εργαστήρια για να γίνεται πιο ουσιαστική δουλειά με τα παιδιά. Να γιατί χρειάζονται πιο πολλοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

✔ Γιατί είναι μεγάλο μορφωτικό πρόβλημα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ το ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό να συρρικνώνονται, να μην έχουν υποδομές και να διαμορφώνουν το πρόγραμμα με ό,τι περισσεύει από το πρωινό πρόγραμμα. Να γιατί ζητάμε ολοήμερο σχολείο, με διευρυμένη χρονική λειτουργία, δωρεάν σίτιση με πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού και όλες τις ειδικότητες

✔ Γιατί είναι μεγάλο μορφωτικό πρόβλημα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες να μένουν αβοήθητοι ή να αλλάζουν κάθε χρόνο εκπαιδευτικό μια και το 80% των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή είναι συμβασιούχοι, ενώ οι μαθητές που έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης να αναγκάζονται να μοιράζονται τον δάσκαλό τους με άλλα 2-3 ακόμα και 4 παιδιά! Είναι πρόβλημα για τις λαϊκές οικογένειες να αναζητούν στήριξη σε πανάκριβες ιδιωτικές δομές λόγω των τεράστιων ελλείψεων του Δημόσιου Σχολείου. Να γιατί ζητάμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή.

✔ Γιατί είναι πισωγύρισμα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ να υπάρχουν κενά σε ειδικότητες ή σε δασκάλους και να μην καλύπτονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό ή να συγχωνεύονται π.χ. στη Δευτεροβάθμια διαφορετικά αντικείμενα, όπως η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία και τελικά «όλοι να τα διδάσκουν όλα». Να γιατί ζητάμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.

✔ Γιατί είναι απαίτηση ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΓΟΝΕΑ οι μαθητές μας να έχουν από την έναρξη της χρονιάς καθηγητές ξένων γλωσσών στη γλώσσα που επιλέγουν, να έχουν καθηγητές οργάνων στα Μουσικά σχολεία, να δημιουργούνται τμήματα, ειδικότητες και κατευθύνσεις στα ΕΠΑΛ ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών. Να γιατί χρειάζονται εδώ και τώρα χιλιάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Τα προβλήματα που βιώνουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Μετακινούνται κάθε χρόνο από το ένα μέρος στο άλλο. Με 840 ευρώ μισθό, πρέπει να πληρώσουν ενοίκιο, διατροφή, έξοδα μετακίνησης κ.ά. Επιπλέον, καθυστερούν και οι πληρωμές της μισθοδοσίας.

Το καθεστώς των αδειών είναι απαράδεκτο. Η άδειά είναι όλη κι όλη 7 ημέρες. Η αναρρωτική 15 μέρες κι αυτές με την προϋπόθεση ότι θα αρρωστήσουν τουλάχιστον 10 μέρες μετά την πρόσληψή! Ακόμα, κινδυνεύουν με απόλυση, αν κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή τους μετά το δεκαπενθήμερο. Οι άδειες μητρότητας είναι 2 μήνες πριν τον τοκετό και 2¼ του μήνα μετά τον τοκετό. Αντίστοιχα, η μόνιμη συνάδελφος έχει πέρα των 2 μηνών πριν τον τοκετό, 1 χρόνο άδεια μετά, με αποδοχές. Οι αναπληρώτριες δεν έχουν εξασφαλισμένο ότι θα δουλεύουν στον τόπο τους. Τι θα κάνει η αναπληρώτρια που 2 μήνες μετά τη γέννα πρέπει να μεταναστέψει ξανά στον τόπο δουλειάς της; Θα πάρει το νεογέννητο μαζί της ή θα το αφήσει πίσω; Αυτά δεν είναι ατομική υπόθεση της κάθε συναδέλφου. Η λύση είναι η εξίσωση των αδειών με αυτές των μόνιμων συναδέλφων.

Φίλοι γονείς,

Θέλουν τον εκπαιδευτικό φοβισμένο και ανασφαλή, ώστε να περνούν τον ίδιο φόβο και την υποταγή στη νέα γενιά. Δε θα το επιτρέψουμε! Η νέα γενιά ζητά ιδανικά, θέλει εκπαιδευτικό που δε θα προσκυνά!!

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά θα το κερδίσουμε με τους αγώνα μας! Με σύγκρουση και ρήξη απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν!

➤ Το μόνο αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, και να απαντήσει αποτελεσματικά απέναντι σ΄ αυτή την άθλια πραγματικότητα είναι «η άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια (πάνω από 25.000) στην εκπαίδευση»! Να μη δεχτούμε καμία απόλυση συμβασιούχου.

➤ Τέρμα η κοροϊδία με την Προσχολική Αγωγή «αλακάρτ»! Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ για όλα τα νήπια-προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, με όλα τα αναγκαία μέτρα υποδομής, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί απέξω.

➤ Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεση εξίσωση όλων των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων. Να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών (στέγαση, σίτιση, πάσο κ.ά.), ώστε να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες εικόνες, εκπαιδευτικοί να κοιμούνται στην παραλία και μέσα σε αυτοκίνητα!!

Φίλε Γονέα,

ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ `ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Απεργιακές δράσεις - κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και κάλεσμα προς τους γονείς των μαθητών
Απεργιακές δράσεις - κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και κάλεσμα προς τους γονείς των μαθητών
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής δράσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί με αίτημα την άμεση πραγματοποίηση από την επόμενη σχολική χρονιά όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, συναυλία - διαμαρτυρία στην Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGpIUCu_ZGOE1Sp44JTy1Clpxb9l3OsyTQNf0Pbdgng52k14fICVbamHaOR-fHn2O3j8c3rrbScQpf7ksVHys9zo-cvKOX50abRfnw5fqn-MTOhOKouSqA0c2YcwvFHQElej9FXPYafv7q/s1600/2545168.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGpIUCu_ZGOE1Sp44JTy1Clpxb9l3OsyTQNf0Pbdgng52k14fICVbamHaOR-fHn2O3j8c3rrbScQpf7ksVHys9zo-cvKOX50abRfnw5fqn-MTOhOKouSqA0c2YcwvFHQElej9FXPYafv7q/s72-c/2545168.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/03/blog-post_833.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/03/blog-post_833.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων