Τιμητική βράβευση γυναικών με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο μας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Εκδήλωση τιμητικής βράβευσης γυναικών που έχουν προσφέρει στην περιοχή μας με τη δράση και το έργο τους, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Τιμητική βράβευση γυναικών με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο μας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Έντεκα γυναίκες με πλούσια προσφορά στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της περιοχής μας βράβευσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν δύο γυναίκες από κάθε Περιφερειακή Ενότητα ενώ βραβείο παρέλαβε και η Δήμαρχος Καβάλας.


Τις βραβεύσεις έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Έβρου κ.κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο και Δημήτρη Πέτροβιτς και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Ευφραιμίδη και Χρήστο Λιθηρόπουλο οι οποίοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση.


Αναλυτικά βραβεύτηκαν:

Κεντρική ομιλήτρια
 • Δήμητρα Τσανάκα - Δήμαρχος Καβάλας, Ιατρός, πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου πανελληνίως


Έβρος
 • Αγάπη Πετροπούλου - Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου «Χριστός Σωτήρ»
 • Λουκία Σαράντη - Πρόεδρος της βιομηχανίας ξύλου Ακρίτας Α.Ε.Δράμα
 • Μελίνα Μποτέλλη - Καλλιτέχνις του θεάτρου με παρουσία επίσης στον χώρο του τραγουδιού και του χορού
 • Ευγενία Σαραφίδου - Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ΔράμαςΚαβάλα
 • Άννα Μισσιριάν-Τζούμα - Επιχειρηματίας, Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου MOHA
 • Ευθυμία Πέγιου - Συγγραφέας που με το έργο της έχει αναδείξει σημαντικές πτυχές της τοπικής ιστορίας της ΚαβάλαςΞάνθη
 • Αναστασία Αμανατίδου - Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Γενισέας
 • Δήμητρα Πυργελή - Συγγραφέας παιδικών παραμυθιώνΡοδόπη
 • Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου - πρώην Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»
 • Φισούν Σούκα - Ζωγράφος, Δασκάλα ζωγραφικής, ΠοιήτριαΗ εκδήλωση τιμητικής βράβευσης γυναικών που έχουν προσφέρει στην περιοχή μας με τη δράση και το έργο τους είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Πραγματοποιήθηκε δύο φορές στην Κομοτηνή, φέτος διοργανώθηκε στην Καβάλα, με τη συμβολή επίσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και του Δημοτικού Ωδείου της πόλης, ενώ του χρόνου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος είναι να καταστεί ετήσιος θεσμός για το σύνολο της Περιφέρειας.


Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Καβάλα, στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας - Θάσου, η οποία μας φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας, και για αυτό το λόγο ευχαριστώ θερμά την Προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Δαδάκη, και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας που με την ορχήστρα του επενδύει μουσικά την εκδήλωσή μας. Σας ευχαριστώ θερμά.

Η αποψινή εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειάς μας την οποία θέλουμε να πραγματοποιούμε κάθε χρόνο έτσι ώστε να γίνει θεσμός.

Δύο φορές έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, φέτος διοργανώνεται στην Καβάλα και του χρόνου θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσουμε συμπολίτισσές μας, γυναίκες της Περιφέρειάς μας, οι οποίες μέσα από τη δράση και το έργο τους προσφέρουν στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας.


Φέτος, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στα κινήματα και τις οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Το τελευταίο διάστημα, θέματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση, η βία και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών απασχόλησαν την επικαιρότητα και προκάλεσαν κινήματα διαμαρτυρίας σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η δημόσια συζήτηση που άνοιξε αποκάλυψε ότι οι γυναίκες πέφτουν θύματα τέτοιων συμπεριφορών τόσο σε ανεπτυγμένες όσο και σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στη χώρα μας, τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε.

Αντίθετα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι διακρίσεις, οι ανισότητες αλλά και η βία κατά των γυναικών υπάρχουν και στην ελληνική κοινωνία, ειδικά σε συνθήκες κρίσης.

Έχουμε λοιπόν καθήκον να επαγρυπνούμε και οι προσπάθειές μας για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων να είναι συνεχείς.


Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού λοιπόν, η αποψινή μας εκδήλωση έχει, θα έλεγα, διπλό σκοπό.

Από τη μια μεριά, να τιμήσουμε και να επιβραβεύσουμε κάποιες εξαίρετες γυναίκες για το έργο και την προσφορά τους στον τόπο μας.

Από την άλλη, να αναγνωρίσουμε πως για τις γυναίκες η επιτυχία έρχεται συχνά πιο δύσκολα από ό,τι για τους άνδρες. Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερα εμπόδια να αντιμετωπίσουν στο δρόμο τους.

Είτε είναι στον τομέα της πολιτικής, της τέχνης, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς, οι γυναίκες που τιμούμε σήμερα καταφέρατε, μέσα από προσωπική προσπάθεια, να ξεπεράσετε δυσκολίες, να καλλιεργήσετε τα ταλέντα σας και να προσφέρετε, εμπνέοντας ταυτόχρονα και άλλους ανθρώπους γύρω σας να κάνουν το ίδιο.

Και με το παράδειγμά σας, μας δείξατε πως η πραγματική ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι μια κατάκτηση που επιτυγχάνεται κάθε μέρα.

Και πως τελικά, τόσο η προσφορά στον τόπο και τον συνάνθρωπο όσο και το παράδειγμα που θέτει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς στην κοινωνία ξεπερνάει τη διάκριση ανδρών - γυναικών.

Με αυτές τις σκέψεις, και υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπό σας τιμούμε επίσης τις αφανείς γυναίκες που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου».[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,605,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8449,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3300,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,684,Δράμα,114,Έβρος,18318,Εθελοντισμός,252,Εκδηλώσεις,2519,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1474,Ελλάδα,1302,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,41,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,746,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,462,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1480,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3862,Πολιτική,1471,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6128,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,548,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τιμητική βράβευση γυναικών με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο μας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Τιμητική βράβευση γυναικών με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο μας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Εκδήλωση τιμητικής βράβευσης γυναικών που έχουν προσφέρει στην περιοχή μας με τη δράση και το έργο τους, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjex4qZ5Dl8hWkYBhtqDefz-PXKKQd-GsEnWOg_g47f-G4MBNIn_NkmTmdLFkhxGbI8bJB28Wbfriewg46n43v0riCTbxnmfNSEgr-sS8Rza05sP6VcOsiz_pgrr4wXfUcEjIf-mIFg5xMd/s1600/IMG_008114.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjex4qZ5Dl8hWkYBhtqDefz-PXKKQd-GsEnWOg_g47f-G4MBNIn_NkmTmdLFkhxGbI8bJB28Wbfriewg46n43v0riCTbxnmfNSEgr-sS8Rza05sP6VcOsiz_pgrr4wXfUcEjIf-mIFg5xMd/s72-c/IMG_008114.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/03/blog-post_56.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/03/blog-post_56.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων