Διακήρυξη της «Ταξικής Ενότητας» για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου να υπερψηφίσουν την "Ταξική Ενότητα".

Διακήρυξη της «Ταξικής Ενότητας» για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου
Την Κυριακή 25 Φλεβάρη στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Astir Egnatia στην Αλεξανδρούπολη το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου.

Στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου, κατεβαίνουν δυο συνδυασμοί. Πρόκειται για την «Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων Ν. Έβρου» με 14 υποψηφίους καθώς και για την «Ταξική Ενότητα» με 5 υποψηφίους.

Στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν 28 ενεργά σωματεία με 52 εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Στη διακήρυξή της η «Ταξική Ενότητα» σημειώνει:

«Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Φλεβάρη, γίνεται σε μια περίοδο που ενώ με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο πέρασε ένα ακόμα πακέτο αντεργατικών μέτρων και ετοιμάζονται και νέα, κυριαρχεί η προπαγάνδα της εξόδου από τα μνημόνια και της ανάπτυξης της οικονομίας. Γίνεται σε μια περίοδο επίσης, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων σε ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, ανταγωνισμοί που επιφυλάσσουν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.

Γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις υλοποίησαν, ανεξαρτήτως πρόσημου, είναι δεμένα με μια ενιαία κλωστή, έχουν ως πυρήνα τους το πώς θα αυξήσουν την κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, πώς θα πληρώσουν πάλι το λογαριασμό τα λαϊκά στρώματα.

Η στρατηγική κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων περί ανταγωνιστικότητας, οδηγεί σε τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, δίνει γη και ύδωρ στα μονοπώλια. Η όποια ανάκαμψη ευαγγελίζονται αφορά μόνο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προϋποθέτει να παραμένουν τσακισμένα τα εργατικά δικαιώματα.

Η λογική της ανταγωνιστικότητας εμπνέει όμως και την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΕ. Όλη την προηγούμενη τριετία, η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του ΕΚΕ, στήριξε αυτούσια τη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που υποτάσσει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αυτά των αφεντικών, ήταν μακριά από τους χώρους δουλειάς, αλλά παρούσα σε κάθε συνάντηση με φορείς, κυβερνητικά στελέχη, κ.τ.λ. Με τα μπούνια στα διάφορα προγράμματα, αλλά απούσα από όλα τα ζητήματα που αφορούν την εργατική οικογένεια. Έκανε διάφορες ενέργειες για να είναι λειτουργικό το κτίριο του ΕΚΕ, αλλά στην ουσία παραμένει κλειστό στους εργαζόμενους της περιοχής μας, έβαλε εμπόδια στη χρήση του από τα σωματεία.

Ιστορική ευθύνη φέρει για τη στάση της κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και των μέτρων περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία. Με το πρόσχημα ότι η απεργία στις 14 Δεκέμβρη του 2017 είχε κηρυχτεί με ανάλογα αιτήματα και άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο, συντάχθηκαν με την προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου να περάσει το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία και όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα, χωρίς να κουνηθεί φύλλο τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Αρνήθηκαν την προκήρυξη απεργίας στις αρχές Γενάρη και δεν κάλεσαν καν σε κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Ευτυχώς, η κινητοποίηση και το συλλαλητήριο των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έσωσε την τιμή του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ αναδείχθηκε και η κατεύθυνση που θα κινηθούν το επόμενο διάστημα αν παραμείνουν αυτές οι δυνάμεις στην πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΕ. Στην πρότασή μας να παρθεί απόφαση για πρωτοβουλίες, ώστε να δοθεί αποφασιστικά η μάχη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και ένα πλέγμα προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, με όξυνση της πάλης και με απόφαση για απεργία στα μέσα Μάρτη ως βήμα περαιτέρω κλιμάκωσης, η απάντηση της πλειοψηφίας του ΕΚΕ ήταν θα κάνουμε ότι αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Η πλειοψηφία όμως της ΓΣΕΕ αφού “λιθοβόλησε” τη μορφή πάλης της απεργίας και γενικά τους εργατικούς αγώνες υπέγραψε την "Κοινή Δήλωση για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο", που στην ουσία προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στις όποιες εργατικές διεκδικήσεις, θέλει να στοιχίσει τους εργαζόμενους πίσω από τους στόχους του κεφαλαίου και να περιμένουν πότε θα αυγατίσουν τα κέρδη τους ώστε να τους πετάξουν κανένα ξεροκόμματο.

Το συνέδριο ενός Εργατικού Κέντρου πρέπει να είναι το πιο σημαντικό γεγονός για τους εργαζόμενους μιας περιοχής, αλλά αυτοί θέλουν να το περάσουν στα μουλωχτά. Η πλειοψηφία όρισε το συνέδριο 1 μήνα νωρίτερα για να προλάβουν να πάρουν μέρος σε αυτό 15 αντιπρόσωποι από ένα σωματείο που λήγει η θητεία των αντιπροσώπων του κανονικά πριν το συνέδριο του ΕΚΕ αν γινόταν στην ώρα του. Οι αντιπρόσωποι αυτοί, που αποτελούν περίπου το 30% των συνολικών αντιπροσώπων, προέρχονται από ένα σωματείο που υποτίθεται ψήφισαν πάνω από 750 εργαζόμενοι, αλλά 3 χρόνια τώρα κανείς δεν είδε έστω μια ανακοίνωση από αυτό το σωματείο, έστω ένα δελτίο Τύπου, έστω μια παρέμβασή του οπουδήποτε! Ακόμα, βαδίζουμε προς το συνέδριο χωρίς να έχουν εγκριθεί οι αντιπρόσωποι των σωματείων, χωρίς να έχει δοθεί από τη διοίκηση ο κατάλογος των αντιπροσώπων. Τους καταγγέλλουμε και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε νοθεία, να ξεχάσουν οποιαδήποτε σκέψη να αλλοιωθεί το σώμα των αντιπροσώπων. Να γίνει άμεσα, σήμερα κιόλας, έκτακτο ΔΣ και να δοθεί σε όλα τα μέλη του ΔΣ ο κατάλογος των σωματείων και των αντιπροσώπων. Φαίνεται ότι τα νέα πρόσωπα στο απερχόμενο ΔΣ, όπως στο προηγούμενο συνέδριο μας συστήθηκαν, κουβαλάνε όλη τη δυσωδία του παλιού.

Σε αντίθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα, στη δημιουργία νέων σωματείων, στην καλύτερη λειτουργία όσων υπήρχαν, στην προετοιμασία των απεργιακών μαχών, με συλλαλητήρια στην πόλη μας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε επιχειρήσεις που έκαναν απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.λπ., με εκατοντάδες περιοδείες και ενημέρωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους που δουλεύουν, για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα. Δουλέψαμε για ισχυρά σωματεία, με αλληλεγγύη, ώστε να σταθούμε όρθιοι για να τους αντιπαλέψουμε μαζί, με αγώνα, φρένο στα χειρότερα που μας έρχονται και προϋπόθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Προσπαθήσαμε να δώσουμε περιεχόμενο στα σωματεία που να καλύπτει όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, κ.τ.λ.

Έτοιμες και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ό,τι κατέκτησε η εργατική τάξη και ο λαός ήταν αποτέλεσμα σκληρών και πολύχρονων αγώνων.

Πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να ισχυροποιηθεί η ταξική στάση και γραμμή πάλης σε κάθε σωματείο και στο Εργατικό Κέντρο Έβρου. Σήμερα, οι δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνολογίας και ο πλούτος που υπάρχει, φτάνουν για να έχουν δουλειά και καλό μισθό όλοι οι άνθρωποι, φτάνουν για να έχουν καλές συντάξεις όλοι, φτάνουν για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα ψίχουλα. Σε καλούμε να δώσουμε μαζί τη μάχη για:
  • Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις με κανέναν εργαζόμενο κάτω από τα 751.
  • Ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
  • Διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
  • Ενάντια στην εμπλοκή στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που φέρνουν τον κίνδυνο ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ακόμα πιο κοντά στην περιοχή μας.

Συνάδελφε αντιπρόσωπε στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου,

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθυνόμαστε και ειδικά σε σένα και σε καλούμε να υπερψηφίσεις την "Ταξική Ενότητα". Όλοι εμείς που συγκροτούμε το συνδυασμό της "Ταξικής Ενότητας" που διεκδικεί και τη δική σου ψήφο, αγωνιζόμαστε μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες τα παιδιά και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον κοινό εχθρό όλων μας, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε τη δική μας κοινωνική συμμαχία, που θα είναι ικανή να βάλει τέλος στον κατήφορο που βιώνουμε, ακριβώς γιατί συγκρούεται με τον πυρήνα της πολιτικής που ασκείται σήμερα, δεν μετράει κόπους και θυσίες στην πάλη για να καρπωθούν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν και τους τον κλέβουν.

Στο συνέδριο του ΕΚΕ να δυναμώσει η “Ταξική Ενότητα”, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Αυτή θα είναι μία θετική εξέλιξη που μπορεί να δυναμώσει και να επιταχύνει την προσπάθεια αναγέννησης του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή, για να γίνει ικανό να συγκρούεται νικηφόρα με την επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Διακήρυξη της «Ταξικής Ενότητας» για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου
Διακήρυξη της «Ταξικής Ενότητας» για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου να υπερψηφίσουν την "Ταξική Ενότητα".
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtu5xtLWG3fQ1DNNwYWP7lNkeyPDEjIC5OyAoqs-KnH7afbhiaWjVhxl9D_dj04Syni77pDC-RyhvgRrvPtIyXu-5XLpqw8CSpQIKdg-i_I6A5mlY5SEyq_KgVhftg2JLhORbCbONXN9ys/s1600/DSC03963.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtu5xtLWG3fQ1DNNwYWP7lNkeyPDEjIC5OyAoqs-KnH7afbhiaWjVhxl9D_dj04Syni77pDC-RyhvgRrvPtIyXu-5XLpqw8CSpQIKdg-i_I6A5mlY5SEyq_KgVhftg2JLhORbCbONXN9ys/s72-c/DSC03963.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/02/blog-post_89.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/02/blog-post_89.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων