Κύπρος: Εκλογή Προέδρου σε περίεργο τοπίο...

Οι ίντριγκες και οι συμμαχίες που θα καθορίσουν τη μονομαχία μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά. Ποιον θέλει ο μεσαίος χώρος, ποιον η Εκκλησία και ποιον ο... Ακιντζί για επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Κύπρος: Εκλογή προέδρου σε περίεργο τοπίο...
του Χρήστου Μιχαηλίδη

Δύο μονομάχοι χωρίς φανερές συμμαχίες με άλλους κομματικούς χώρους, γυρεύουν μία-μία τις ψήφους που χρειάζονται για να περάσουν το 50% από «την κοινωνία των πολιτών», όπως αμφότεροι την ονομάζουν. Εκεί, βρίσκουμε πολλούς που απείχαν την περασμένη Κυριακή και δεν ξέρουμε τι θα κάνουν τώρα, αρκετούς που ψήφισαν με κομματική γραμμή σκοπιμότητας, και που ενδέχεται σήμερα να ψηφίσουν εκδικητικά, τον Αρχιεπίσκοπο να δηλώνει ότι η Εκκλησία υποστηρίζει Αναστασιάδη, το ΑΚΕΛ που κατεβάζει τον Μαλά να του απαντά «δεν σου πέφτει λόγος», τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν γραμμή «ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον», και να πέφτουν, τέλος, βροχή, δηλώσεις υποστήριξης προς τη μία ή την άλλη πλευρά από συνδικάτα, δημάρχους των δύο μεγαλύτερων πόλεων, σωματείων αντιστασιακών, συνδέσμους βιομηχάνων, κατόχους αξιογράφων που έχασαν τα λεφτά τους στο κούρεμα, και άλλους.

Ποιος θα βγει; «Θα το δείξει η τεννέκα», δηλαδή «ο τενεκές», όπως έλεγε την κάλπη ο μακαρίτης πρώην πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, που πίστευε πως μόνο το «κουτί» λέει τελικά όλη την αλήθεια…

Σήμερα, λοιπόν, αναμετρώνται στον δεύτερο και τελικό γύρω των προεδρικών εκλογών της Κύπρου οι ίδιοι υποψήφιοι που κονταροχτυπήθηκαν «στα πέναλτι» της αναμέτρησης πριν από πέντε χρόνια: 5,27% είναι η διαφορά με την οποία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, Αναστασιάδης και Μαλάς, (με προπορευόμενο τον πρώτο), μπαίνουν στην τελική μάχη για το αξίωμα του ανθρώπου που θα έχει την προεδρία της χώρας στα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι δύο τους συγκέντρωσαν στον α’ γύρο ποσοστό 65,75% και, εάν κρατήσουν της ψήφους τις πρώτης Κυπριακής, θα διεκδικήσουν σήμερα το εναπόμειναν ποσοστό γύρω στο 35%. Οι εκλογές, όμως, δεν λειτουργούν πάντα με τη λογική των αριθμών. Οι άνθρωποι, ιδίως μπροστά στη κάλπη, ιδίως εάν την προηγούμενη φορά ήταν με την πλευρά των χαμένων που έμειναν απέξω, έχουν τα δικά τους μέτρα. Σε μεγάλο βαθμό αψυχολόγητα.

Τούτη τη φορά, σε αντίθεση με κάθε προηγούμενη, όλοι οι αποκλεισμένοι από τον πρώτο γύρο, απέφυγαν να μπουν σε παζάρια με τους δύο, και απέφυγαν να πάρουν τη θέση του ενός ή του άλλου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), του Νικόλα Παπαδόπουλου, που κατέβηκε επικεφαλής συνασπισμού κομμάτων του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» (αυτού που, κάπως αορίστως και συνήθως περιστασιακώς, κινείται μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς), ήρθε τρίτο την περασμένη Κυριακή, με ποσοστό 25,7%. Πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες της ηγεσίας του, που ήλπιζε να πάει στον β’ γύρο, να μαζέψει εκεί τις αντιδεξιές ψήφους που ποτέ δεν δίνει το ΑΚΕΛ (το κόμμα που κατέβασε ως ανεξάρτητο υποψήφιο τον Σταύρο Μαλά), και να εκπορθήσει από το Προεδρικό τον Νίκο Αναστασιάδη.

Η ήττα Παπαδόπουλου, λέγεται ανοικτά ότι επήλθε και διότι: α) Ενα κομμάτι, το πιο συντηρητικό, από το ίδιο του το κόμμα, θεωρώντας ότι αυτός έχει αλλοιώσει, με «τις αλλόκοτες συμμαχίες του προς αριστερούς και φανατικά πατριωτικούς χώρους», ψήφισε Μαλά στον πρώτο γύρο, και β) το ίδιο φέρεται να έπραξε και ένα πειθαρχημένο κομμάτι του κόμματος Αναστασιάδη (του Δημοκρατικού Συναγερμού, ΔΗΣΥ), για να μείνει εκτός ο Παπαδόπουλος, που τον θεωρούσαν πιο επικίνδυνο αντίπαλο να μαζέψει σκόρπιες ψήφους στον β’ γύρο και να νικήσει.

Την επόμενη μέρα της ήττας της περασμένης Κυριακής, πέντε στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Μάριος Κάρογιαν, και άλλα 17 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής παραπέμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στην Πειθαρχική Επιτροπή με αίτημα την διαγραφή τους, διότι δεν υποστήριξαν, λέει, την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου.

Μέσα σε αυτό το κακό, διχαστικό κλίμα, το κόμμα που μετά τον Μακάριο κληρονόμησε την πολιτική του και ένα μεγάλο μέρος της κεντρώας πελατείας του, και που πάντα έπαιζε ρόλο ρυθμιστή στις προεδρικές εκλογές, τώρα πήρε απόφαση «ούτε Αναστασιάδη, ούτε Μαλά».

Όμως, από έγκυρες πηγές έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει «μη δεδηλωμένη γραμμή» σήμερα στον β’ γύρο, να υποστηριχθεί ο Σταύρος Μαλάς, όχι για την πολιτική του (άβυσσος τους χωρίζει, ιδίως στο Εθνικό Θέμα), αλλά για να υπάρξει εκδίκηση εναντίον των λεγόμενων υπονομευτών, εντός κόμματος, του α’ γύρου.

Έτσι, λοιπόν, βρισκόμαστε μπροστά στην πιθανότητα το κόμμα αυτό, το ΔΗΚΟ, όντας ηττημένο, να βγάλει τον σημερινό πρόεδρο.

Αυτό το σενάριο, ενδυναμώνεται μόνο από το σασπένς που γεννά, πάντα, η πολιτική ίντριγκα. Γεννά πολλές συζητήσεις και ακόμα περισσότερους ψιθύρους, και δίδεται έτσι η εντύπωση πως ένα μεγαλύτερο, απ’ ότι πραγματικά είναι, κομμάτι του πληθυσμού, ασχολείται και θα πάει στην κάλπη με την έγνοια αυτών των κομματικών διεργασιών.
[post_ads_2]
Βάσει των δημοσκοπήσεων, πιο κοντά σε δεύτερη θητεία είναι ο Αναστασιάδης, αφού είναι γνωστό ότι από το 35,51% που συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή, λείπει το μικρό ποσοστό που φέρεται να «κατευθύνθηκε» κομματικά προς ψήφο σκοπιμότητας προς τον Μαλά, και το αρκετά μεγαλύτερο των δικών του ψηφοφόρων που, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο υποψήφιός τους δεν έχανε με τίποτα την πρωτιά, δεν πήγε να ψηφίσει, και προτίμησε θάλασσα ή ωραίο γουίκεντ στην Αθήνα.

Μπορεί οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου να μην ονομάτισαν την προτίμησή τους στον β’, αλλά Αναστασιάδης και Μαλάς, έριξαν τα δίχτυά τους «στην κοινωνία των πολιτών», όπως δήλωσαν τα επιτελεία τους, και εκεί εξασφάλισαν «δημόσια υποστήριξη», ελπίζοντας πως αυτή θα δημιουργήσει αρκετή δυναμική για να τους σπρώξει στην νίκη.

Έτσι, ο νυν πρόεδρος κέρδισε την αδιανόητη πολιτικά και θεσμικά ανοικτή υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο οποίος δημόσια δήλωσε ότι ο Μαλάς θα χάσει διότι η Εκκλησία θα συνταχθεί με τον νυν πρόεδρο.Το «η Εκκλησία είμαι εγώ», που εξάγεται από την αναγγελία Χρυσόστομου, πάει το πράγμα αλλού. Πολύ πίσω.

Επίσης, ο Αναστασιάδης κέρδισε την δημόσια υποστήριξη του Δημάρχου της Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, που είναι αδελφός, από άλλον πατέρα αλλά την ίδια μάνα, του Νικόλα Παπαδόπουλου, με τον οποία συντάχθηκε την πρώτη Κυριακή, και του Δημάρχου της Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ το οποίο στον προηγούμενο γύρο ήταν στο γκρουπ του ΔΗΚΟ, και τώρα καλεί τους οπαδούς του να να πουν «όχι» και στους δύο υποψηφίους.

Το κόμμα Παπαδόπουλου υποστήριξε την πρώτη Κυριακή το «Κόμμα κατόχων Αξιογράφων», που έχασαν τα χρήματά τους από το κούρεμα του 2013, που και θυμωμένοι είναι, και πολλοί. Εικάζεται πως αυτά που τους υποσχέθηκε ο Παπαδόπουλος στον α’ γύρο, και τους πήρε μαζί του, μπορεί να τους υποσχέθηκε τώρα ο Αναστασιάδης, έστω και σε πιο ήπια εκδοχή από αυτήν που θέλουν, της πλήρους αποζημίωσης.

Με τον Σταύρο Μαλά συντάσσεται όλος ο μηχανισμός του Αριστερού ΑΚΕΛ, που όμοια με το δικό μας ΚΚΕ ξέρει να συσπειρώνει και να κινητοποιεί κόσμο καλύτερα από όλους. Ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών επίσης ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τον 51 ετών ερευνητή - γενετιστή, που στην προηγούμενη κυβέρνηση Χριστόφια, που γενικώς θεωρείται υπεύθυνη από τους περισσότερους Κυπρίους, για την χρεοκοπία της χώρας τους το 2013, και την υπαγωγή της στα Μνημόνια.

«Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στηρίζουμε τον Σταύρο Μαλά, τον υποψήφιο εκείνο που δεν φοβάται να συγκρουστεί με τα κατάλοιπα του φασισμού και τις ακροδεξιάς. Που δίνει την προοπτική της επανένωσης του τόπου μας, που δεν ακροβατεί και δεν θυσιάζει το μέλλον της πατρίδας για τα προσωπικά και κομματικά του συμφέροντα», αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, που πρόσκειται στον αριστερό χώρο.

Στον πρώτο γύρο ο Μαλάς συγκέντρωσε ποσοστό 30,24%. Ποσοστό που καταδεικνύει μεταξύ άλλων, ότι η Αριστερά στην Κύπρο πρέπει να έχει τα υψηλότερα ποσοστά από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ.

Η ακροδεξιά, εθνικιστική παράταξη του Ενιαίου Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ), που είναι αδερφάκι της ελληνικής Χρυσής Αυγής, κατά δήλωση στελεχών της (Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, και άλλων), κατέβασε πρώτη φορά υποψήφιο για την προεδρία, τον αρχηγό του, Χρίστο Χρίστου, που ψηφίστηκε από 21.846 Κυπρίους, το 5,65% του εκλογικού σώματος.

Το ΕΛΑΜ έστειλε ερωτηματολόγιο με 20 ερωτήσεις στους Αναστασιάδη και Μαλά, δηλώνοντας ότι από τις απαντήσεις τους θα κριθεί η δική του στάση σήμερα, στον τελικό γύρο. Ο Αναστασιάδης, αντί απαντήσεων έστειλε κείμενο με τις καταστατικές τους θέσεις για το Κυπριακό και για την εσωτερική διακυβέρνηση. Ο Μαλάς δεν απάντησε καν. Κατόπιν αυτού, το ΕΛΑΜ κάλεσε τον κόσμο του να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Η άνοδος του ακροδεξιού, εθνικιστικού και ξενοφοβικού κόμματος, προκαλεί ανησυχία στους δημοκρατικούς κύκλους της Κύπρου, καθώς πολλοί από τους υποστηρικτές του το βλέπουν απλώς ως «κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, που δεν μασά τα λόγια του».

Στο περίφημο ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ, καλεί μεταξύ άλλων τους δύο υποψηφίους να δηλώσουν ανοικτά:
  • Αν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν το υπάρχον πλαίσιο λύσης (Διζωνική, Δικοινωτικής Ομοσπονδίας, της ΔΔΟ) για την επίλυση του Κυπριακού.
  • Αν προτίθενται να ξανακλείσουν τα οδοφράγματα.
  • Αν σκοπεύουν να ζητήσουν από τον κατοχική ηγέτη (δηλ, τον Ακιντζί), ως μέτρα οικοδόμησης, να παραδώσει στις ελληνοκυπριακές αρχές τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, και να σβήσουν από τον Πενταδάκτυλο την τουρκική σημαία.
  • Αν θα απαιτήσουν από την ΕΕ να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς τους Τουρκοκυπρίους.
  • Αν είναι έτοιμοι, με ή χωρίς λύση, να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει αγωγός Φυσικού Αερίου που θα πηγαίνει στην Τουρκία.

Όποιος από τους Αναστασιάδη - Μαλά εκλεγεί σήμερα, τέτοιες θέσεις δεν έχουν καμία σημασία, πέραν των εντυπώσεων που δημιουργούν στους φανατικούς και ευάλωτους. Και οι δύο υποψήφιοι, συγκέντρωσαν στον πρώτο γύρο ποσοστό πάνω από 65%, που σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό υποστηρίχθηκαν από ανθρώπους που θέλουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν όταν ναυάγησαν το 2017 στο Κρανς Μοντάνα, και να βασιστούν επάνω στο πλαίσιο της ΔΔΟ, που εκτός από το ΕΛΑΜ, απορρίπτεται και από άλλους χώρους.

Στην τεταμένη προεκλογική εκστρατεία αυτής της εβδομάδας, υπήρξε και το θέμα της απόσυρσης των χαρτών που είχε καταθέσει ο Ακιντζί για το εδαφικό ζήτημα, όπου παραχωρείτο στους Ελληνοκυπρίους η περιοχή της Μόρφου.

Τα Ηνωμένα Έθνη παρενέβησαν, και ανακοίνωσαν ότι είχαν ενημερώσει τον περασμένο Δεκέμβριο τους Ελληνοκύπριους ότι ο Ακιντζί υπέβαλε αίτημα να αποσύρει τους χάρτες, αλλά ουδέποτε επανέφερε μετά το θέμα. Ο ελληνοκυπριακός Τύπος ερμήνευσε την κίνηση Ακιντζί ως προσπάθεια παρέμβασης στις εκλογές και υποστήριξης προς τον Μαλά, αφού μεταξύ άλλων, οι σχέσεις του με τον Αναστασιάδη είχαν ραγίσει, αλλά ο ίδιος ζήτησε να τον αφήσουν έξω από τα προεκλογικά παιχνίδια. Ο κ. Ακιντζί είπε πως από την στιγμή που ο Αναστασιάδης, μετά το ναυάγιο στην Ελβετία, απέσυρε τις προτάσεις που είχε βάλει στο τραπέζι η ελληνοκυπριακή πλευρά, ενημέρωσε τον τότε σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, ότι αποσύρει και αυτός τους χάρτες.

Η ανακήρυξη του νικητή, όπως είθισται, θα γίνει απόψε στο κλειστό στάδιο «Ελευθερία», στο οποίο έχει προστεθεί και το όνομα «Τάσσος Παπαδόπουλος» - του ανθρώπου που πρωτοστάτησε στο «Όχι» του δημοψηφίσματος του 2004 επί του Σχεδίου Ανάν.

Πηγή: protagon.gr
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,614,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2050,Αλεξανδρούπολη,8615,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3025,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3339,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,704,Δράμα,116,Έβρος,18563,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2590,Εκκλησία,1239,Εκπαίδευση,1509,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,299,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,761,Ιστορία,232,Καβάλα,195,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,595,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,676,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1519,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,430,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3905,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6204,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,669,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,564,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,398,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κύπρος: Εκλογή Προέδρου σε περίεργο τοπίο...
Κύπρος: Εκλογή Προέδρου σε περίεργο τοπίο...
Οι ίντριγκες και οι συμμαχίες που θα καθορίσουν τη μονομαχία μεταξύ Αναστασιάδη και Μαλά. Ποιον θέλει ο μεσαίος χώρος, ποιον η Εκκλησία και ποιον ο... Ακιντζί για επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzXrfolNV5cm-aLyjq1GpTpSPpuIFgPQiOoyUcQBLEW-HMLAtX_BSeYMIoW0QseIO3jDqX94R0WpJ0ZiJGieqMwawxFKgfHYJYIsUNIuGYCr845vfyJZae36es_aflJVxoVs95KWK8eRnV/s1600/e1517686982135.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzXrfolNV5cm-aLyjq1GpTpSPpuIFgPQiOoyUcQBLEW-HMLAtX_BSeYMIoW0QseIO3jDqX94R0WpJ0ZiJGieqMwawxFKgfHYJYIsUNIuGYCr845vfyJZae36es_aflJVxoVs95KWK8eRnV/s72-c/e1517686982135.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/02/blog-post_82.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/02/blog-post_82.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων