Loading ...

Στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Για το θέμα που ανέκυψε από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας αναφορικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του προς το ΔΠΘ.

Την Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τον πρυτανεύοντα κ. Σταύρο Τουλουπίδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός η ενημέρωση του κ. Μέτιου για το θέμα που ανέκυψε από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, αφετέρου η έκφραση στήριξης προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αναπλ. Πρύτανης Οικονομικών κ. Φώτης Μάρης, ο Αναπλ. Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παντελεήμων Μπότσαρης και ο νομικός σύμβουλος του ΔΠΘ κ. Γιάννης Μπέκας,

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μέτιος δήλωσε:

«Σε μια περίοδο που η καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης τίθεται ως επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση ανακοινώνει πως προτίθεται να εξετάσει την ίδρυση μιας επιπλέον Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Εκτός του ότι ένα τέτοιο σχέδιο στερείται οποιασδήποτε αναφοράς στον ήδη κορεσμένο επαγγελματικό χώρο της νομικής επιστήμης στη χώρα μας, η υλοποίησή του θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των τριών υπαρχουσών Νομικών Σχολών, με πρώτη αυτήν του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, την ώρα που μέλημα της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η ουσιαστική στήριξή τους και η άμεση αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Με αυτά ως δεδομένα, και με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών μας τόσο για το ζήτημα της νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα όσο και για αυτό της συγχώνευσης του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, για το οποίο θα επισκεφθώ άμεσα τον Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. κ. Μπαντέκα, έχω ήδη συγκαλέσει την ερχόμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ευρεία σύσκεψη στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Περιφέρειας: Μητροπολιτών, Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Προέδρων Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών, Δικηγορικών Συλλόγων και βεβαίως των πρυτανικών αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής Κομοτηνής και των πρυτανικών αρχών του Τ.Ε.Ι. ΑΜΘ».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Facebook | X | Instagram | Threads | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων