Συλλαλητήριο την Κυριακή ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης το συλλαλητήριο που οργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς της περιοχής ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Συλλαλητήριο την Κυριακή ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 11:00 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, καλούν οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.

Οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

ΟΧΙ στην εγκατάσταση της Νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι διεθνείς εξελίξεις είναι σύνθετες και επικίνδυνες. Σε όλες τις περιοχές του πλανήτη εκδηλώνονται θερμές εστίες αντιπαραθέσεων, προσωρινών ή μονιμότερων στρατιωτικών συγκρούσεων, ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Τα ενεργειακά κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, οι έρευνες στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και σε άλλες περιοχές, οι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, γενικότερα την Κασπία, τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, όπως και σε άλλες περιοχές της υδρογείου, τραβούν μεγάλα ανταγωνιζόμενα συμφέροντα, διεθνούς εμβέλειας ενεργειακούς ομίλους. Συνολικά, διευρύνεται το πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Συνεχίζονται οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, πολύχρονοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με συστηματικές υπονομευτικές ενέργειες και χρησιμοποίηση προσχημάτων περί «τρομοκρατίας» κ.α. που προετοίμασαν το έδαφος για πολεμικές επιχειρήσεις.

Παραμένει ανοικτό το Ουκρανικό πρόβλημα και η ύφεση που παρουσιάζουν οι συγκρούσεις αυτή την περίοδο, δεν ακυρώνουν την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, που δυναμώνει από την επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Οι πόλεμοι αυτοί έχουν στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, εκατομμύρια διωγμένους πρόσφυγες και μετανάστες και διδάσκουν τους λαούς να αντιμετωπίζουν πιο αποφασιστικά τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα και να αποφεύγουν τις παγίδες.

Στα Βαλκάνια ενισχύεται η επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ, με προτεραιότητα τα Δυτικά Βαλκάνια και την ολοκλήρωση της ένταξης αυτών των κρατών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Πληθαίνουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην περιοχή, το Μαυροβούνιο έγινε το 29ο κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση αυτή την περίοδο καθώς και η κυβέρνηση των Σκοπίων, υφίστανται ισχυρές πιέσεις, εκ μέρους κυρίως των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα. Αυτές οι δυνάμεις επείγονται για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (Ιούλης 2018), καθότι οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια είναι πολύ ισχυροί. Συγκρούονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Από τη μια η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την επιρροή που παραδοσιακά είχε στο χώρο των Βαλκανίων και από την άλλη οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να αποσπάσουν χώρες από την επιρροή της Ρωσίας, να τις εντάξουν στον ευρωατλαντικό άξονα (ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Τα κυβερνητικά πανηγύρια πως η περιοχή μετατρέπεται πέρα από μεταφορικός (σιδηροδρομική σύνδεση με Βουλγαρία, ξεπούλημα των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε πολυεθνικούς κολοσσούς των logistics και σύνδεσή τους με το σιδηρόδρομο) και σε ενεργειακό κόμβο, πως αναβαθμίζεται γεωπολιτικά με την κατασκευή του ΤΑΡ, του IGB, των πλωτών σταθμών για το LNG, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα. Τα συνεχή πηγαινέλα του αμερικάνου πρέσβη, τα συχαρίκια του Τραμπ και του Ομπάμα πιο πριν για τα ενεργειακά έργα που παίρνουν προτεραιότητα, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που αξιοποιήθηκε δύο φορές για τα ΝΑΤΟΙΚΑ στρατεύματα, μόνο ανησυχία μπορούν να γεννήσουν.

Ήδη η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, προχωράει στη δημιουργία βάσης Ελικοπτέρων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αυτό αποφασίστηκε ανάμεσα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΗΠΑ στα πλαίσια της απόφασης για επέκταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία για τη δημιουργία αυτής της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, έρχεται σε μια περίοδο όπου στην περιοχή μας Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Παρευξείνια περιοχή, «βράζει το καζάνι» των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Είναι φανερό ότι δημιουργείται για να ενισχύσει τη θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως τέτοιες συμφωνίες αναβαθμίζουν «γεωστρατηγικά» τη χώρα στην περιοχή.

Όμως όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, που υπάρχουν στη χώρα μας και αυτή της Αλεξανδρούπολης, εκθέτουν το λαό σε μεγάλους κινδύνους. Απεναντίας αναβαθμίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να βελτιώσουν τη θέση τους στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ματώνουν από τα μνημόνια την ανεργία, τους φόρου.

Δεν αποτελούν επίσης παράγοντα ειρήνης αφού η ιστορική πείρα μας δείχνει ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά τα μεταπολεμικά χρόνια από την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την παρουσία στο έδαφος της χώρας μας ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων.

Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη και να απαιτήσουμε:
  • Όχι στην εγκατάσταση της Νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.
  • Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Στο συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης θα μιλήσουν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΔΥΕ και Κίνησης για την Εθνική Άμυνα και Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,402,Αγωγοί,112,Αθλητικά,1752,Αλεξανδρούπολη,4761,Άμυνα,197,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,110,Άρθρα - Απόψεις,2459,Αστυνομικά,466,Αυτοδιοίκηση,1619,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,710,Αφιερώματα,226,Βαλκάνια,27,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,34,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,164,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,302,Δράμα,75,Έβρος,12400,Εθελοντισμός,163,Εκδηλώσεις,1851,Εκκλησία,757,Εκπαίδευση,812,Ελλάδα,817,Ελληνισμός,24,Ελληνοτουρκικά,332,Ενέργεια,26,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,467,Εργασία,9,Εργασιακά,178,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,95,Ζωή και Υγεία,241,Θράκη,242,Ιστορία,117,Καβάλα,129,Καιρός,26,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,174,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,12,ΚΚΕ,273,Κοινωνία,59,Κοινωνική Προσφορά,162,Κόσμος,504,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,20,Μεταναστευτικό,109,Μουσική,168,ΝΔ,428,Ξάνθη,122,Οικολογία,250,Οικονομία,493,Ορεστιάδα,741,Πανταζίδου,72,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,225,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2564,Πολιτική,1079,Πολιτισμός,153,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,4105,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,206,Σαμοθράκη,487,Σάτιρα,62,Σουφλί,264,Συγκοινωνίες,247,Σύλλογοι,253,Συνέδρια,106,ΣΥΡΙΖΑ,300,Σχολείο,9,Τέχνες,115,Τεχνολογία,45,Τουρισμός,210,Τρίγωνο,32,Τυχερό,26,Υγεία,575,Φέρες,212,Χηλή,35,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,297,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συλλαλητήριο την Κυριακή ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη
Συλλαλητήριο την Κυριακή ενάντια στην εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη
Την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης το συλλαλητήριο που οργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς της περιοχής ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.
https://4.bp.blogspot.com/-4xU4C7SPaS0/Wn7vXqW1qHI/AAAAAAAB-t4/ahJYG8LkRaIP_LAuaE_GuRRGy5jrB6sFQCLcBGAs/s1600/syllalitirio-epitropi-eirinis.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-4xU4C7SPaS0/Wn7vXqW1qHI/AAAAAAAB-t4/ahJYG8LkRaIP_LAuaE_GuRRGy5jrB6sFQCLcBGAs/s72-c/syllalitirio-epitropi-eirinis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/02/blog-post_10.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/02/blog-post_10.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy