Π. Μιχαηλίδης: Χωρίς σαφές σχέδιο και όραμα η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης

8ος χρόνος με επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις από τον Δήμαρχο κ. Λαμπάκη. Χωρίς σαφές σχέδιο και όραμα, η εισήγησή του στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Π. Μιχαηλίδης: Χωρίς σαφές σχέδιο και όραμα η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης
Την Δευτέρα 15/01 θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης με μοναδικό θέμα «Η Αλεξανδρούπολη στις επόμενες δεκαετίες».

Η δημοσιοποίηση της εισήγησης του Δημάρχου / Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την έλλειψη σχεδίου και οράματος αυτής της δημοτικής αρχής.

Οι πολίτες μετά και την πάροδο επτά (7) ετών διοίκησης από πλευράς του κ. Λαμπάκη, αντιλαμβάνονται πως οι περισσότερες από τις μεγάλες υποσχέσεις και εξαγγελίες του κ. δημάρχου, έχουν πέσει στο κενό. Αν σε όλα αυτά λάβει κανείς υπόψη και την απαξίωση της καθημερινότητας του δημότη και στις τρεις δημοτικές ενότητες του διευρυμένου δήμου, τότε εξηγείται πολύ εύκολα η τεράστια αύξηση της δυσαρέσκειας που υπάρχει στην κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα πέρα από τις γενικότητες και τα ευχολόγια της εισήγησης, επαναλαμβάνονται για πολλοστή φορά τα εξής θέματα, με την σειρά όπως αυτά αναφέρονται:

• Η εν εξελίξει μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), την στιγμή που εδώ και επτά χρόνια η δημοτική αρχή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν προκρίνει ως θέση χωροθέτησης της Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών την περιοχή της Απολλωνιάδος, όπως αυτή προβλέπεται ρητά στο ΓΠΣ, ή την περιοχή της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα (κάτω από τον Φάρο) που αποτελεί και την διαφαινόμενη πρόταση του Οργανισμού Λιμένα.

• Την αποσπασματική εφαρμογή μιας κάκιστης κυκλοφοριακής μελέτης, συνέπεια της οποίας αποτελεί και το κλείσιμο της βασικής οδού της πόλης (οδός Κύπρου) που οδηγεί στο λιμάνι. Προφανώς το επόμενο βήμα στους πολεοδομικούς αυτοσχεδιασμούς του κ. Λαμπάκη αποτελεί η προαποφασισμένη μονοδρόμηση της παραλιακής οδού και χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί τα κυκλοφοριακά ισοδύναμα.

• Η μεταφορά του ΚΤΕΛ στο ανατολικό τμήμα, γεγονός που υπόσχεται συνεχώς τα τρία τελευταία χρόνια και με χρονοδιάγραμμα δώδεκα μηνών!!! (6/10/2015 η πρώτη εξαγγελία).

• Τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Αντιπεριφέρειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου επί της οδού Δήμητρας, την στιγμή που ακόμη το ακίνητο δεν έχει περιέλθει στον δήμο και δεν υπάρχει εξασφαλισμένη πηγή χρηματοδότησης και καμία Τεχνικοοικονομική μελέτη.

Στον επίλογο γίνεται αναφορά για επερχόμενη δημογραφική έκρηξη της Αλεξανδρούπολης, την στιγμή που επί τόσα χρόνια δεν έχει δημιουργήσει καμία σοβαρή επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα και παρά τις περί αντιθέτου μεγαλοστομίες.

Αντιθέτως η περιοχή μαστίζεται από την ανεργία και οι νέοι φεύγουν συνεχώς είτε εντός είτε εκτός της χώρας.

Τέλος, μετά από 7 χρόνια στην διοίκηση του δήμου, ο κ. Λαμπάκης θυμήθηκε να εισηγηθεί το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής στις Φέρες και στην Τραϊανούπολη, με σκοπό - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - να υπηρετήσει σωστά την αρχή της ισόρροπης ανάπτυξης!!!

Υπενθυμίζουμε στον κ. δήμαρχο πως επί τόσα χρόνια υπόσχεται στους κατοίκους αυτών των περιοχών την κατασκευή του Νέου Λυκείου των Φερών και του Σφαγείου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δημοπρατηθεί κανένα από τα δύο αυτά έργα και παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες του (τον Μάιο του 2017 ανακοίνωσε την δημοπράτηση του Λυκείου, παρόλο που μέχρι και σήμερα το έργο δεν έχει ενταχθεί ούτε καν στο ΕΣΠΑ!!!).

Αντιθέτως κατάφερε να καταργήσει την μοναδική υφιστάμενη Διεύθυνση του Δήμου με έδρα την πόλη των Φερών (Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης) και αντ' αυτής δημιουργήθηκε ένα Γραφείο Πρωτογενούς Τομέα.

Φυσικά δεν γίνεται καμία αναφορά στο παραμελημένο Δέλτα του Έβρου και στα εγκαταλελειμμένα - αναξιοποίητα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης.

Συμπερασματικά δεν γίνεται καμία αναφορά, δείγμα ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός, για τα εξής σοβαρά θέματα:

1. Τις Αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες της δημοτικής αρχής φάσκουν και αντιφάσκουν σε ότι αφορά τον γήπεδο του «Φώτης Κοσμάς» και το αφημένο στην τύχη του Παλιό Κολυμβητήριο. Εφόσον ο κ. Λαμπάκης οραματίζεται το μέλλον της πόλης για τα επόμενα 50 χρόνια ας μας πει αν έχει σκεφτεί την χωροθέτηση για την δημιουργία ενός μελλοντικού αθλητικού κέντρου με την κατασκευή ενός νέου ανοιχτού γηπέδου. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες του για μεταφορά του ποδοσφαιρικού γηπέδου μέσα στον οικισμό του Απαλού (στο υφιστάμενο δηλαδή γήπεδο) δεν είναι καν άξιες σχολιασμού, ιδιαίτερα αν μιλάμε όπως ο ίδιος 9προβλέπει για μεγάλη πληθυσμιακή έκρηξη.

Επί πλέον η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία για συνεννόηση με τον Στρατό και με σκοπό την εξεύρεση χώρου για την επιβεβλημένη μεταφορά του πεδίου βολής από την θέση «Αετός».

2. Επεκτάσεις σχεδίου πόλης. Από το 2012 η δημοτική αρχή ενημερώνει - πανηγυρίζοντας - τους δημότες, για την ολοκλήρωση της Επέκτασης του σχεδίου πόλης στην περιοχή Καλλιθέας - Ν. Χιλής. Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση που παρατηρείται στο τελικό στάδιο της πράξης εφαρμογής, αναστέλλει κάθε προσπάθεια τουριστικής επένδυσης σε μια περιοχή που αποτελεί τον βασικό χώρο Τουρισμού και Αναψυχής για ολόκληρο το πολεοδομικό μας συγκρότημα.

Οι ίδιες καθυστερήσεις και για την επέκταση του σχεδίου στην περιοχή «Φυτώριο - Μαϊστριανά».

3. Δημιουργία δημοτικού χώρου πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς και στο θέμα αυτό η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει σε καμία πρόβλεψη, είτε με την αγορά κάποιου κεντρικού οικοπέδου (την στιγμή που ευνοεί η συγκυρία με τις χαμηλές τιμές των ακινήτων), είτε με την διερεύνηση για μελλοντικό υπόγειο χώρο στάθμευσης στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας.

4. Μεταφορά του Δικαστικού μεγάρου. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ακούσει κατά το παρελθόν από πλευράς του δημάρχου, εντελώς συγκεχυμένες απόψεις. Την μια για χωροθέτησή του στον χώρο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, την άλλη στον χώρο του Παλιού Νοσοκομείου και τέλος στο κτίριο του «Μύλου του Μασούρα»!!!

Αντιθέτως απέρριψε την πρότασή μας για χωροθέτηση μέσα στην έκταση του γωνιακού υπό πολεοδόμηση Ο.Τ. (Οικοδομικού Τετραγώνου) του στρατοπέδου "Ζήση", στην συμβολή της οδού Ηροδότου με τον νέο Περιφερειακό.

5. Περιοχή των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ. Η δημοτική αρχή οφείλει επιτέλους να ασχοληθεί με την αξιοποίηση και την ανάδειξη αυτής της τόσο κομβικής περιοχής για την Αλεξανδρούπολη, η οποία εδώ και χρόνια αποτελεί μια μόνιμη εστία μόλυνσης. Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης και το λιμάνι, αυτός ο στρατηγικός χώρος για το πολεοδομικό μας συγκρότημα μπορεί να αποτελέσει το όραμα και την τεκμηρίωση για την χωροταξική και οικονομική ανάπτυξη όλης της ευρύτερης περιοχής.

Τόσο σε αυτή την εισήγηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και σε όσα επικοινωνιακού χαρακτήρα εξαγγέλλονται κατά καιρούς, ο στόχος του κ. Λαμπάκη δεν αποτελεί η Αλεξανδρούπολη για τα επόμενα 50 χρόνια, αλλά οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019. Στην προεκλογική περίοδο η οποία ξεκινάει σε λίγο καιρό, θα επιδιωχθεί από πλευράς της δημοτικής αρχής να γίνουν κάποια έργα βιτρίνας με σκοπό να αντιστραφεί η κακή εικόνα που υπάρχει κατά του δημάρχου, μόνο που αυτή την φορά η ανοχή των δημοτών δεν θα υπάρχει, με αιχμή του δόρατος το χαμένο στοίχημα με τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α."
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Πέτροβιτς

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,398,Αγωγοί,112,Αθλητικά,1746,Αλεξανδρούπολη,4655,Άμυνα,195,ΑΝΕΛ,57,Απεργίες,110,Άρθρα - Απόψεις,2445,Αστυνομικά,465,Αυτοδιοίκηση,1608,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,674,Αφιερώματα,225,Βαλκάνια,27,Βουλευτικές Εκλογές,377,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,31,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,164,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,295,Δράμα,73,Έβρος,12224,Εθελοντισμός,163,Εκδηλώσεις,1824,Εκκλησία,738,Εκπαίδευση,801,Ελλάδα,801,Ελληνισμός,24,Ελληνοτουρκικά,331,Ενέργεια,26,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,464,Εργασία,8,Εργασιακά,178,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,35,Ευρώπη,95,Ζωή και Υγεία,238,Θράκη,229,Ιστορία,116,Καβάλα,126,Καιρός,26,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,173,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,10,ΚΚΕ,264,Κοινωνία,57,Κοινωνική Προσφορά,162,Κόσμος,502,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,19,Μεταναστευτικό,109,Μουσική,167,ΝΔ,420,Ξάνθη,121,Οικολογία,246,Οικονομία,491,Ορεστιάδα,724,Πανταζίδου,69,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,224,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2532,Πολιτική,1068,Πολιτισμός,153,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,4035,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,202,Σαμοθράκη,482,Σάτιρα,62,Σουφλί,256,Συγκοινωνίες,247,Σύλλογοι,253,Συνέδρια,106,ΣΥΡΙΖΑ,289,Σχολείο,9,Τέχνες,115,Τεχνολογία,44,Τουρισμός,210,Τρίγωνο,32,Τυχερό,25,Υγεία,571,Φέρες,208,Χηλή,32,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,297,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Π. Μιχαηλίδης: Χωρίς σαφές σχέδιο και όραμα η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης
Π. Μιχαηλίδης: Χωρίς σαφές σχέδιο και όραμα η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης
8ος χρόνος με επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις από τον Δήμαρχο κ. Λαμπάκη. Χωρίς σαφές σχέδιο και όραμα, η εισήγησή του στην Εκτελεστική Επιτροπή.
https://4.bp.blogspot.com/-EzhucQgUBjg/WleMwxMM1II/AAAAAAAB9yQ/fy2d4wLKFP0Q78VScoMhF4iGeMl6UQv2ACLcBGAs/s1600/Dimarxeio%2BAlexpolis.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-EzhucQgUBjg/WleMwxMM1II/AAAAAAAB9yQ/fy2d4wLKFP0Q78VScoMhF4iGeMl6UQv2ACLcBGAs/s72-c/Dimarxeio%2BAlexpolis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/01/blog-post_11.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/01/blog-post_11.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy