Κραυγή αγωνίας από τους ιερείς της Mητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Ψήφισμα εξέδωσαν οι ιερείς της Mητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θράκη.

Κραυγή αγωνίας από τους ιερείς της Mητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
Με ομόφωνο Ψήφισμά τους οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στο Διδυμότειχο, εκφράζουν την αγωνία τους για την ενεστώσα κατάσταση στην περιοχή και στην χώρα γενικότερα. Το Ψήφισμα δημοσιεύεται στη συνέχεια.

Επίσης οι κληρικοί ενημερώθηκαν εκτενώς, παρουσία του Διοικητού της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Στρατηγού Δημητρίου Μπονώρα, από τον Επιτελάρχη της Συνταγματάρχη Θεόδωρο Χατζηγεωργίου για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το κοινωνικό τους έργο και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ

Στις 20 του μηνός Δεκεμβρίου, του σωτηρίου έτους 2017, στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, μετά από συζήτηση, αποφασίσαμε ομόφωνα να δημοσιοποιήσουμε την αγωνία μας, για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό.

Ως Έλληνες πολίτες, που ταχθήκαμε από την Πατρίδα να φρουρούμε Σύνορα και Θερμοπύλες στον ακριτικό Έβρο, και ως ορθόδοξοι κληρικοί, που επωμισθήκαμε να διακονούμε εδώ και χρόνια τον πιστό λαό μας σε παραμεθόρια, απομακρυσμένα χωριά και πόλεις του Βορείου Έβρου, βλέποντας και ζώντας τα τεκταινόμενα στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, καταθέτουμε κραυγή διαμαρτυρίας από το ιστορικό Διδυμότειχο και φωνή αγωνίας του λαού μας, τον οποίο, λόγω της ιδιότητάς μας, καθημερινά τον αφουγκραζόμεθα, τον πονάμε και τον εκφράζουμε.

Α. Πρωτίστως αγωνιούμε για τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα μετά τις προκλητικές αξιώσεις του ανώτατου άρχοντα της γείτονος χώρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θράκη, για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, εμμένοντας για ύπαρξη εθνικής μειονότητας στη Θράκη και όχι θρησκευτικής, όπως ορίζει η Συνθήκη.

Τονίζουμε συναφώς ότι οι Έλληνες της Θράκης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεκαετίες τώρα, ζούμε αρμονικά και αδελφικά στη θρακική γη, και αποτελούμε υπόδειγμα αλληλοσεβασμού, ειρηνικής και ομαλής συμβίωσης, χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις. Γι αυτό θεωρούμε απαράδεκτη την ανάμειξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που προσπαθεί εξαγοράζοντας συνειδήσεις, με ποικίλους τρόπους να μας διχάσει υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Β. Αγωνιούμε διότι η ύπαιθρος και ιδιαίτερα η περιοχή του Κεντρικού και Βορείου Έβρου αργοσβήνει λόγω του δημογραφικού προβλήματος. Τα χωριά μας ερημώνουν, τα σχολεία μας το ένα μετά το άλλο κλείνουν ελλείψει μαθητών. Δυστυχώς, εκ μέρους της Πολιτείας εισπράττουμε καθημερινά την αδιαφορία της για ζωτικά θέματα επιβίωσης των ακριτών μας, για τις οικογένειες, που παλεύουν τίμια να μην ξεριζωθούν από τον τόπο τους, που θέλουν να αποκτούν και να μεγαλώνουν παιδιά. Ζητούμε από την Πολιτεία να ενισχύσει τις δομές κοινωνικής Πρόνοιας (π.χ. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου) να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει οικονομικά τις αδύναμες και πολύτεκνες οικογένειες, αντί να σπαταλά υπέρογκα ποσά ενισχύοντας τις τριακόσιες χιλιάδες εκτρώσεων, που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Διότι με ιστορική νομοτέλεια θα επαληθευθεί ο λόγος του Θεού «ἐλαττωνοῦσι φυλάς ἁμαρτίαι, δικαιοσύνη ὑψοῖ ἔθνη».

Γ. Αγωνιούμε επίσης γιατί με θλίψη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται συστηματικά η αποδόμηση θεμελιωδών θεσμών και δομών της ελληνικής κοινωνίας και η προκλητική καταπάτηση διαχρονικών αξιών του Γένους μας. Και συγκεκριμένα·

α. Η οικογένεια και ο ιερός θεσμός του γάμου τορπιλίζονται με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

β. Επιχειρείται ηθική μετάλλαξη της νεολαίας με τις «έμφυλες ταυτότητες», που διδάσκονται στα σχολεία και ολοκληρώνεται η αποδόμηση της προσωπικότητας των νέων μας με τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των δεκαπέντε ετών.

γ. Παραχαράσσεται, πλαστογραφείται, «αναθεωρείται» η βαμμένη με το αίμα των προγόνων μας ιστορία του ελληνισμού και διδάσκεται αρχαία και νεότερη, με προκρούστειες μεθόδους και τακτικές.

δ. Το μάθημα των θρησκευτικών και η ορθόδοξη αγωγή των νέων μας έχασαν τον ομολογιακό και ηθοπλαστικό χριστιανικό χαρακτήρα τους. Οι φάκελοι του μαθήματος των θρησκευτικών που διανεμήθηκαν στους μαθητές, εν πολλοίς, κρίνονται απαράδεκτοι, ακατάλληλοι και επικίνδυνοι από τους αγανακτισμένους γονείς, από τα απογοητευμένα παιδιά και από τους προβληματισμένους εκπαιδευτικούς, διότι αποτελούν θρησκειολογικό μείγμα, παραλείπουν βασικές αλήθειες της ορθόδοξης πίστης, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν και αποδομούν τελικά τη διδασκαλία του μαθήματος.

Το καράβι που λέγεται Ελλάς, «το τρελοβάπορο», που ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης παρουσιάζει ως γερό σκαρί, που αρμενίζει περήφανα σε πέλαγα Ανατολής και Δύσης σκορπώντας τα φώτα του πολιτισμού, τώρα φαίνεται να βουλιάζει σε ελληνικά ύδατα, διότι ναύτες, λοστρόμοι, μούτσοι και καπεταναίοι προκαλούν ρωγμές, φθορές εκ των ένδον και πετούν στη θάλασσα της λήθης τους θησαυρούς που κουβαλά, τα τζιβαέρικα του Γένους, ή τα πουλάνε «αντί πινακίου φακής» και μάλιστα αυτό αλαζονικά το καυχώνται. Αυτές οι ελληνορθόδοξες αξίες της φυλής μας ήταν και είναι το «αγλαόκαρπο δένδρο», που τρέφονταν γενεές γενεών Ελλήνων που μεγαλούργησαν.

Αυτό το αιωνόβιο δένδρο που λέγεται «Ελλάς» τα τελευταία χρόνια κάποιοι άρπαξαν τσεκούρια και πριόνια και κόβουν τα κλαδιά του και ροκανίζουν τον κορμό του και με βουλιμία θέλουν και τις ρίζες του να ξεριζώσουν.

Κάνουμε έκκληση προς όλους και ζητάμε· να σταματήσει το θλιβερό ολίσθημα της χώρας, διότι φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού και τούτο γιατί το απαιτούν οι καιροί· το ζητά ο λαός· το περιμένουμε και το επιθυμούμε όλοι μας.

Τέλος, εν όψει των ημερών του αγίου Δωδεκαημέρου απευθύνουμε σε όλους χαιρετισμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΝΟΤΗΤΟΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ και από καρδίας ευχόμεθα το Άστρο του εν Βηθλεέμ Τεχθέντος Χριστού να χαρίζει υγεία και ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο και να φωτίζει την πορεία του καθ’ ενός και ιδιαίτερα του λαού μας.

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8532,Άμυνα,348,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3017,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3318,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,183,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,696,Δράμα,116,Έβρος,18437,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2559,Εκκλησία,1230,Εκπαίδευση,1490,Ελλάδα,1311,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,52,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,754,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,584,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1498,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,275,Περιβάλλον,425,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3889,Πολιτική,1483,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6165,Ροδόπη,415,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,139,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,65,Τυχερό,53,Υγεία,1094,Φέρες,392,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κραυγή αγωνίας από τους ιερείς της Mητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
Κραυγή αγωνίας από τους ιερείς της Mητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
Ψήφισμα εξέδωσαν οι ιερείς της Mητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θράκη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih518yigd7VXXMaJ4ij9Sqn0Njhlg03MKST7JHNdl9Ui_q-2geZaEmVZzy25H6fyQps8YCgnf-qIwWPJOpQkgC8uxSoq_VImaCk0O3iuvuEXPyJGFvVQTyseRaamTN6bkN_PBSfPIWiTyT/s1600/SAM_6336.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih518yigd7VXXMaJ4ij9Sqn0Njhlg03MKST7JHNdl9Ui_q-2geZaEmVZzy25H6fyQps8YCgnf-qIwWPJOpQkgC8uxSoq_VImaCk0O3iuvuEXPyJGFvVQTyseRaamTN6bkN_PBSfPIWiTyT/s72-c/SAM_6336.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/12/m.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/12/m.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων