Παραδόθηκε και επίσημα στην κυκλοφορία το τμήμα Μάνδρα - Ψαθάδες του κάθετου άξονα Αρδάνιο - Ορμένιο

Χρήστος Σπίρτζης: «Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη, ποιος νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας».

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το τμήμα Μάνδρα - Ψαθάδες» του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής και για τη χώρα και για τον Έβρο και πιστεύουμε επίσης ότι θα δώσει μία άλλη πνοή και στην πρωτογενή παραγωγή και στο εμπόριο, αλλά κυρίως στην ασφάλεια των κατοίκων και για τα θύματα που έχουν θρηνήσει οι Θρακιώτες σε αυτόν τον δρόμο» σημείωσε ο κ. Σπίρτζης και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η συνέχεια είναι η σιδηροδρομική γραμμή από Αλεξανδρούπολη μέχρι το Oρμένιο, ηλεκτροδοτούμενη διπλή που θα ενταχθεί στο μεγάλο έργο που θα συνδέει τα τρία λιμάνια της βορείου Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών άφησε σαφείς αιχμές για όλους εκείνους, που κατά το παρελθόν, δε φρόντισαν να εντάξουν ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην απόφαση για την ελεύθερη διέλευση μονίμων κατοίκων, ανέργων και ΑμΕΑ, από τα διόδια και την άμεση λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων.

«Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη, ποιος νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης


Με την ολοκλήρωση και απόδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος μήκους 14 χλμ. σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του νοτιότερου τμήματος από Αρδάνιο έως Μάνδρα, μήκους 37,5 χλμ., η οποία προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, ολοκληρώνεται πλήρως ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού «Αρδάνιο - Ορμένιο», αποκτώντας ενιαία διατομή και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ο οδικός άξονας από Αρδάνιο έως Ορμένιο, μήκους 124 χλμ. είναι στρατηγικής σημασίας με έντονο διασυνοριακό χαρακτήρα. Συνδέει τρεις διασυνοριακούς σταθμούς μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας (Ορμένιο, Καστανιές και Κήποι). Είναι ενταγμένος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, συνδέει την Εγνατία οδό με το οδικό δίκτυο της Βουλγαρίας και της Τουρκίας και συμβάλλει στη λιμενική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Burgas καθώς και με άλλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Έχει άμεση συνέργεια με την ενεργειακή και σιδηροδρομική σύνδεση της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και κατ΄ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας με τα αντίστοιχα δίκτυα των ανατολικών Βαλκανίων και Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η ολοκλήρωση του άξονα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Νομού Έβρου αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, παρέχοντας βελτιωμένες υποδομές μεταφορών. Επίσης θα ωφελήσει σημαντικά τους ασχολούμενους στους παραγωγικούς κλάδους της περιφέρειας προσφέροντας ασφαλή, ανταγωνιστική σε κόστος μεταφορά, που αποτελεί βασικό παράγοντα της προσπελασιμότητας της Περιφέρειας. Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών μεταφορών αναμένεται να δημιουργήσει ευνοϊκές συνέπειες για την ανταγωνιστικότητα του τοπικού παραγωγικού συστήματος. Ιδιαίτερα ωφελούνται οι ασχολούμενοι στους τομείς εμπόριο, τουρισμός, πολιτισμός, λόγω των πολλαπλασιαστικών ωφελειών που παρέχουν τα διευρωπαϊκά δίκτυα στην βελτίωση της ελκυστικότητας και συνολικής ανταγωνιστικότητας των περιοχών που διέρχονται. Τέλος ωφελούμενοι είναι οι διερχόμενοι χρήστες της οδού λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα της οδού και της προοπτικής που παρέχει για την ανάπτυξη των συνδέσεων με τις χώρες των ανατολικών Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
[post_ads_2]
Ακολουθούν οι αναλυτικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και οι απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Από το 2003 έχουν περάσει 14 χρόνια, παραδίδεται ένα μεγάλο κομμάτι του κάθετου άξονα της Εγνατίας. Εμείς πιστεύουμε ότι εγκαίνια θα γίνουν τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου για όλο τον κάθετο άξονα.

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής και για τη χώρα και για τον Έβρο και πιστεύουμε επίσης ότι θα δώσει μία άλλη πνοή και για την πρωτογενή παραγωγή και για το εμπόριο , αλλά κυρίως για την ασφάλεια των κατοίκων και για τα θύματα που έχουν θρηνήσει οι Θρακιώτες σε αυτόν τον δρόμο. Πιστεύουμε ότι η συνέχεια είναι η σιδηροδρομική γραμμή από Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, ηλεκτροδοτούμενη διπλή που θα ενταχθεί στο μεγάλο έργο που θα συνδέει τα τρία λιμάνια της βορείου Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακόμα δεν είναι έτοιμος ο δρόμος και ο κύριος Πέτροβιτς έχει πει ότι δεν έχει γίνει αντιπλημμυρικό έργο εδώ στα Λάβαρα, είναι εδώ μπορεί να το επιβεβαιώσει η Εγνατία έχει παραδώσει ένα δρόμο που δεν έχει πέσει ούτε ένα εκατοστό ασφάλτου και αναφέρομαι στο κομμάτι Ορεστιάδας Νέου Χειμωνίου, δεν έχουν γίνει οι διακλαδώσεις.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταρχάς πρέπει να μάθετε, δημοσιογράφος είστε, για να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο, ότι όταν ολοκληρώνεται ένα έργο ολοκληρώνεται αυτό που έχει η σύμβαση του.

Θα πρέπει να ανατρέξετε λοιπόν σε αυτούς που δεν έβαλαν τα αντιπλημμυρικά έργα το 2003 στην εργολαβία και πραγματικά να τους ρωτήσετε γιατί δεν είχαν βάλει και σε αυτό το έργο και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα.

Αν θυμάστε καλά το 15 χτίσαμε μία φιλική σχέση με τον αντιπεριφερειάρχη, όταν είχε πλημμυρίσει όλος ο νομός και από ότι βλέπετε από την ελλιπή και πλημμελή αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, κάθε χειμώνα έχουμε περιοχές της χώρας οι οποίες δυστυχώς καταστρέφονται. Καταστρέφονται περιουσίες. Φέτος χάσαμε και ανθρώπινες ζωές. Άρα είναι προτεραιότητα να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, είναι όμως και προτεραιότητα μιας που μιλάμε για τον Έβρο, γιατί στον Έβρο έχουμε και μερικές άλλες συνθήκες όταν έχουμε πλημμύρες, κάποιοι να μην κλαίνε που δεν γίνονται πλημμύρες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ ένα σχόλιο για τα διόδια για την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων παρόλα αυτά έχουμε διαμαρτυρίες ότι δεν λειτουργεί ακόμα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακούστε επειδή πραγματικά είναι και άδικο και δεν ταιριάζει και στους Θρακιώτες αυτό το πράγμα.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ηλεκτρονικό σύστημα για την ελεύθερη διέλευση και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει υπουργική απόφαση για απαλλαγή και την επόμενη μέρα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα.

Δεν είναι ένα σύστημα που απλά καταθέτεις μία αίτηση. Στη συνέχεια προβλέπει ελέγχους, προβλέπει μία συγκεκριμένη διαδικασία και είναι και κάτι που δεν το περιμένει κανείς, γιατί όταν το λέγαμε, κάποιοι που είχαν θεσμοθετήσει το πού το πώς θα είναι τα διόδια και το πόσο θα είναι τα μετωπικά διόδια, μας έκαναν κριτική.

Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη, ποιος νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Εμείς φιλοδοξούμε η Θράκη να μην είναι ούτε η αρχή της χώρας όπως έλεγαν κάποιοι ούτε το τέλος της. Οι πολιτικοί που έχουμε είναι η ενδοχώρα των Βαλκανίων να είναι σε άμεση και σε καθημερινή συνεργασία και επαφή με την Βόρειο Ελλάδα.

Αυτό κάνουμε και στηρίζουμε όπως μπορούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες το λαό της Θράκης και τους νόμους της Θράκης. Το αποδείξαμε. Πιστεύω ότι πρέπει και το ΤΑΙΠΕΔ, οι σύμβουλοι τους να προβλέψουν και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η παραχώρηση, να έχουν αντίστοιχες προβλέψεις και για τους νομούς που έχει προβλεφθεί μέχρι τώρα και για τους συμπολίτες μας που έχουν ειδική αναπηρία και για τους ανέργους. Εμείς αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, το υλοποιήσαμε.


Συνοπτική περιγραφή του έργου του κάθετου οδικού άξονα Αρδάνιο - Ορμένιο:

Ο Άξονας Αρδάνιο - Ορμένιο - Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα συγκαταλέγεται στους κάθετους οδικούς άξονες της Εγνατίας Οδού. Το προς παράδοση τμήμα, δηλαδή η νέα Εθνική Οδός (Ε51) ταχείας κυκλοφορίας από τον οικισμό της Μάνδρας έως τον οικισμό των N. Ψαθάδων μήκους 14 χλμ (από Χ.Θ. 2+400 έως Χ.Θ. 16+400) αποτελεί ένα από τα κύρια έργα της εργολαβίας: «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο, Τμήμα: Μάνδρα - Ψαθάδες (80.3)». Το δεύτερο κύριο έργο είναι η νέα σιδηροδρομική γραμμή με αντίστοιχη όδευση.

Στο προς παράδοση τμήμα, αποδίδονται σε κυκλοφορία:
  • Η αρτηρία συνολικού μήκους 14 χλμ από τον οικισμό της Μάνδρας έως τον Νότιο Κόμβο Διδ/χου.
  • Ανισόπεδος κόμβος στην Χ.Θ. 5+850 στην περιοχή του Κισσαρίου.
  • Ανισόπεδος ημικόμβος στην Χ.Θ. 10+690 στην περιοχή του οικισμού του Αμορίου.

Επίσης το τμήμα αυτό συμπεριλαμβάνει την κατασκευή των παρακάτω μεγάλων τεχνικών:
  • Τεχνικό Κάτω Διάβασης Λαβάρων (Χ.Θ. 4+374,33 Ε.Ο.)
  • Τεχνικό Τ4 Κάτω Διάβασης Κάθετης Οδού 2 (Χ.Θ. 5+858,40 Ε.Ο.)
  • Τεχνικό Τ6 Κάτω Διάβασης Κάθετης Οδού 3 (Χ.Θ. 6+503,63 Ε.Ο.)
  • Τεχνικό Τ8Α Άνω Διάβασης Κάθετης Οδού 4 (Χ.Θ. 10+691,62 Ε.Ο.)
  • Τεχνικό Τ9 Κάτω Διάβασης Κάθετης Οδού 5 (Χ.Θ. 12+320,03 Ε.Ο.)
  • Τεχνικό Τ13 Κάτω Διάβασης Κάθετης Οδού 7 (Χ.Θ. 15+057,28 Ε.Ο.)
  • Τεχνικό Τ1 Κάτω Διάβασης του Δεξιού Παράπλευρου 4 (Χ.Θ. 16+260,40 Ε.Ο.)

Εκτελέσθηκαν οι απαραίτητες υδραυλικές εργασίες, οι εργασίες σήμανσης - ασφάλισης της οδού, καθώς και οι εργασίες οδοφωτισμού των κόμβων.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Πέτροβιτς

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,398,Αγωγοί,111,Αθλητικά,1745,Αλεξανδρούπολη,4640,Άμυνα,195,ΑΝΕΛ,57,Απεργίες,110,Άρθρα - Απόψεις,2445,Αστυνομικά,465,Αυτοδιοίκηση,1607,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,666,Αφιερώματα,225,Βαλκάνια,26,Βουλευτικές Εκλογές,377,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,31,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,164,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,295,Δράμα,73,Έβρος,12206,Εθελοντισμός,163,Εκδηλώσεις,1823,Εκκλησία,735,Εκπαίδευση,801,Ελλάδα,800,Ελληνισμός,24,Ελληνοτουρκικά,331,Ενέργεια,26,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,464,Εργασία,8,Εργασιακά,178,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,35,Ευρώπη,95,Ζωή και Υγεία,238,Θράκη,229,Ιστορία,116,Καβάλα,126,Καιρός,26,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,173,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,10,ΚΚΕ,263,Κοινωνία,57,Κοινωνική Προσφορά,162,Κόσμος,501,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,19,Μεταναστευτικό,109,Μουσική,167,ΝΔ,420,Ξάνθη,121,Οικολογία,246,Οικονομία,490,Ορεστιάδα,722,Πανταζίδου,69,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,224,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2531,Πολιτική,1067,Πολιτισμός,153,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,4030,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,202,Σαμοθράκη,482,Σάτιρα,62,Σουφλί,256,Συγκοινωνίες,247,Σύλλογοι,253,Συνέδρια,106,ΣΥΡΙΖΑ,289,Σχολείο,9,Τέχνες,115,Τεχνολογία,44,Τουρισμός,210,Τρίγωνο,32,Τυχερό,25,Υγεία,571,Φέρες,208,Χηλή,32,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,297,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Παραδόθηκε και επίσημα στην κυκλοφορία το τμήμα Μάνδρα - Ψαθάδες του κάθετου άξονα Αρδάνιο - Ορμένιο
Παραδόθηκε και επίσημα στην κυκλοφορία το τμήμα Μάνδρα - Ψαθάδες του κάθετου άξονα Αρδάνιο - Ορμένιο
Χρήστος Σπίρτζης: «Σήμερα μπορεί να δει κανείς ποιος νοιάζεται για τη Θράκη, ποιος νοιάζεται για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους Θρακιώτες και τις ακριτικές περιοχές της χώρας».
https://1.bp.blogspot.com/-vQT0SrWvPD0/WjwMEFgS0aI/AAAAAAAB8zo/GU1vorQ-5NIEcsMsM4EMnrSA_CHwgcRtACLcBGAs/s1600/9f907409.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vQT0SrWvPD0/WjwMEFgS0aI/AAAAAAAB8zo/GU1vorQ-5NIEcsMsM4EMnrSA_CHwgcRtACLcBGAs/s72-c/9f907409.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/12/blog-post_894.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/12/blog-post_894.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy