Εγκαινιάστηκε η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών (photos+video)

Άνοιξε τις πύλες της η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, που θα λειτουργήσει μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Δημοτικού Πάρκου Φερών.

Εγκαινιάστηκε η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών
Για 22η συνεχόμενη χρονιά, άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Δευτέρας η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, φιλοξενώντας εκθέτες όχι μόνο από τον Έβρο αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χωρίς εκπροσώπηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, των βουλευτών Δημήτρη Ρίζου και Αναστάσιου Δημοσχάκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, του εκπροσώπου του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητή Σπύρου Κουτρούμπα, καθώς και εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και άλλων τοπικών φορέων.


Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης στον χαιρετισμό του, βρήκε την ευκαιρία και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τα όσα έργα έγιναν για τη στήριξη του αγροτών και κτηνοτρόφων στην περιοχή των Φερών.


Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
 • Στο αρδευτικό έργο Πετάλου, όπου με κόστος 78.263 έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και είναι έτοιμη η πρόταση χρηματοδότησής του για ένταξη σε μέτρο που ανοίξει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διεκδικώντας χρηματοδότηση 7 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο θα αρδεύσει 10.000 στρέμματα γης.
 • Στον σταθμό συμπίεσης του αγωγού TAP και στις προσπάθειες τις αντιδημαρχίας Ενέργειας, που πέτυχε έργο 17 εκατομμυρίων ευρώ, όπου θα «κουμπώσει» το δίκτυο τηλεθέρμανσης των Φερών και των πέντε οικισμών του. Έργο που ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του και θα ολοκληρωθεί το 2020.
 • Το αρδευτικό δίκτυο του Πετάλου, ένα έργο 620 χιλιάδων ευρώ όπου έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του και θα προχωρήσει σε ένα μήκος 3 χιλιομέτρων.
 • Στην αγροτική οδοποιία Φερών, όπου με 100 χιλιάδες ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί.
 • Στο Σφαγείο Φερών που πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία, μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης, για να κατασκευαστεί ένα νέο υπερσύγχρονο σφαγείο, όπου σε λίγο καιρό θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο κτίριο του Λυκείου Φερών που σε λίγες μέρες θα βγει σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του εργολάβου που θα το κατασκευάσει με κόστος 3 εκατ. ευρώ σε οικόπεδο που έχει αποκτηθεί κατά κυριότητα από τη δημοτική αρχή, καθώς και στα ασφαλτικά έργα στην οδοποιία του οικισμού που πρέπει να γίνουν αφού οι δρόμοι έχουν καταστραφεί από την κατασκευή των έργων αποχέτευσης.


Τέλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε και στην Eldorado Gold που ανακοίνωσε το πάγωμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, στηρίζοντας σε αυτό το θέμα την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, γνωστός για τις θέσεις του κατά των χρυσωρυχείων, στα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης Φερών, χθες το βράδυ, είπε:

«Είναι αλήθεια ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι ενάντια στις επενδύσεις για ένα και μοναδικό λόγο που από το πρωί σήμερα το παίζουν τα Αθηναϊκά αλλά και τα τοπικά κανάλια. Είναι κόντρα στις επενδύσεις γιατί δεν αδειοδοτεί την Eldorado; Γιατί δεν δίνει το δικαίωμα στην Eldorado Gold να πάει στις Σκουριές και να διαλύσει τον τόπο, να καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αναστρέψει την οικονομία της για πάρα πολλά χρόνια;

Είναι κακό που η σημερινή κυβέρνηση λέει όχι στις εκμεταλλεύσεις χρυσού του Περάματος της Αλεξανδρούπολης και των Σαπών όταν θα ανατραπούν τα πάντα και η οικονομία του τόπου, της περιφέρειας; Για ένα μικρό ποσό που αντιστοιχεί στην εκμετάλλευση της εξορύξεως προς το ελληνικό δημόσιο και μας πιπιλίζουν ότι θα είναι πολλά τα λεφτά όταν όλος ο εξορυκτικός πλούτος να βγει επί ένα χρόνο, σύμφωνα με το μεταλλευτικό κώδικα, δύο εκατομμύρια θα πάρει το ελληνικό δημόσιο; Δηλαδή τίποτα.

Μα έτσι πρέπει να λειτουργεί μια κυβέρνηση; Ναι όταν πρόκειται να σώσει αυτό που λέγεται περιβάλλον θα το κάνει. Και βέβαια οι άλλες κυβερνήσεις οι παλιές έτσι πρέπει να λειτουργούν; Να κατηγορούν τη σημερινή ότι δεν μπορεί να λειτουργεί αντιεπενδυτικά για μια και μόνο επένδυση την οποία στο κάτω - κάτω ο λαός δεν τη θέλει; Κι ο λαός τώρα τι να διαλέξει; Γιατί έχουμε και την υποχρέωση της κομματικής υπόστασης όπου εκεί σεβόμαστε την αντίληψή μας την ιδεολογική».

Δείτε το βίντεο:


Στους χαιρετισμούς τους οι βουλευτές ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην έκθεση και έδωσαν συγχαρητήρια στους διοργανωτές.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ με τους αγρότες που τους ζήτησε να συσπειρωθούν, να μπουν σε νέες καλλιέργειες για να μπορέσουν «να δουν μια άσπρη μέρα», όπως είπε, και θα έχουν τη συμπαράσταση όλης της κυβέρνησης.


Ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης επεσήμανε την ανάγκη παραγωγής καινοτόμων προϊόντων από τους αγρότες με την απαραίτητη στήριξη του κράτους. Δήλωσε τη στήριξή του στο έργο των αγροτοκτηνοτρόφων με την ανάδειξη των προβλημάτων τους στη Βουλή και την επιδίωξη λύσεων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και έκανε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων έργων της Περιφέρειας στο νομό Έβρου.

Αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα: συντήρηση υπερβλητού αναχώματος Πόρου - Γεμιστής, στο κυρίως και υπερβλητό ανάχωμα Πόρου - Κήπων και τα αναχώματα κάμπου Τυχερού, συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων στον κάμπο της Θυμαριάς, κόστους 4,88 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης η αποκατάσταση ζημιών στα αγροκτήματα Πετάλου - Πέπλου (1.470.000 ευρώ) και αποκατάσταση της τσιμεντοδιάβασης στη θέση Μελισσοκομείο και αποκατάσταση αναχωμάτων στη θέση Νεραϊδότοπος (980.000 ευρώ) θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου.


Ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης Νικόλαος Γκότσης τόνισε το πόσο απαραίτητα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της αγροτικότητας της περιοχής. Εξέφρασε τη χαρά του για τα 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Αγροτικής Έκθεσης, που φέτος φιλοξενεί περισσότερους από πενήντα εκθέτες.

Βίντεο με την ομιλία του κ. Γκότση:


Μετά το τέλος της τελετής εγκαινίων ακολούθησε βράβευση τοπικών παραγωγών για καινοτόμα προϊόντα με ονομασία προέλευσης (ετικέτας) που προβάλλουν τον τόπο και την υγιή επιχειρηματικότητα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.


Βραβεύτηκαν οι:
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΔΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΒΑΚΛΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
 • LAKORYF ΔΑΒΟΥΔΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 • ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙΔΗ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 • ΒΗΡαρώνια - ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΩΝΙΑ ΦΕΡΩΝ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
 • ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ - ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΦΕΡΩΝ - ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 • ΕΒΡΙΤΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΦΙΝΟ - ΜΑΝΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

Δείτε το βίντεο με τις βραβεύσεις:


Η Αγροτική Έκθεση Φερών θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της τετραήμερης έκθεσης, πραγματοποιούνται ημερίδες με θέματα: τις δράσεις βελτίωσης υγρών λιβαδιών - βοσκοτόπων στο Δέλτα του Έβρου και το παρόν και το μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την Έκθεση

Πηγή: evros24.gr
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Πέτροβιτς

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,398,Αγωγοί,111,Αθλητικά,1745,Αλεξανδρούπολη,4646,Άμυνα,195,ΑΝΕΛ,57,Απεργίες,110,Άρθρα - Απόψεις,2445,Αστυνομικά,465,Αυτοδιοίκηση,1608,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,669,Αφιερώματα,225,Βαλκάνια,26,Βουλευτικές Εκλογές,377,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,31,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,164,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,295,Δράμα,73,Έβρος,12214,Εθελοντισμός,163,Εκδηλώσεις,1824,Εκκλησία,737,Εκπαίδευση,801,Ελλάδα,800,Ελληνισμός,24,Ελληνοτουρκικά,331,Ενέργεια,26,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,464,Εργασία,8,Εργασιακά,178,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,35,Ευρώπη,95,Ζωή και Υγεία,238,Θράκη,229,Ιστορία,116,Καβάλα,126,Καιρός,26,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,173,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,10,ΚΚΕ,263,Κοινωνία,57,Κοινωνική Προσφορά,162,Κόσμος,501,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,19,Μεταναστευτικό,109,Μουσική,167,ΝΔ,420,Ξάνθη,121,Οικολογία,246,Οικονομία,490,Ορεστιάδα,723,Πανταζίδου,69,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,224,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2531,Πολιτική,1067,Πολιτισμός,153,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,4032,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,202,Σαμοθράκη,482,Σάτιρα,62,Σουφλί,256,Συγκοινωνίες,247,Σύλλογοι,253,Συνέδρια,106,ΣΥΡΙΖΑ,289,Σχολείο,9,Τέχνες,115,Τεχνολογία,44,Τουρισμός,210,Τρίγωνο,32,Τυχερό,25,Υγεία,571,Φέρες,208,Χηλή,32,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,297,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εγκαινιάστηκε η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών (photos+video)
Εγκαινιάστηκε η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών (photos+video)
Άνοιξε τις πύλες της η 22η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, που θα λειτουργήσει μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Δημοτικού Πάρκου Φερών.
https://3.bp.blogspot.com/-_u0kwtci8JA/WbgDhAajuxI/AAAAAAAB3-U/LzAKBaxTW8wtIapMttDCwqEZP4mYUYuYQCLcBGAs/s1600/903446_n.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-_u0kwtci8JA/WbgDhAajuxI/AAAAAAAB3-U/LzAKBaxTW8wtIapMttDCwqEZP4mYUYuYQCLcBGAs/s72-c/903446_n.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/agrotiki-ekthesi-ferwn.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/agrotiki-ekthesi-ferwn.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy