Δήμος Αλεξανδρούπολης προς ΜΓΣ Εθνικός: Είστε αχάριστοι... «σκάστε και μη μιλάτε»

Η απάντηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης σχετικά με το νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Δήμος Αλεξανδρούπολης προς ΜΓΣ Εθνικός: Είστε αχάριστοι... «σκάστε και μη μιλάτε»
Με μια ανυπόγραφη ανακοίνωση απάντησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για όσα είπαν σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ιστορικού συλλόγου, σχετικά με την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη (βλ. εδώ).

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (γενικώς και αορίστως) κατηγορεί την διοίκηση του Εθνικού ότι κινείται στα όρια της αχαριστίας, καθώς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «η χρηματική ενίσχυση που έχει λάβει ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τη μορφή επιχορήγησης τα τελευταία επτά έτη (και ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ), αλλά και η ενεργή στήριξη σε προβλήματα και θέματα που απασχολούσαν το σωματείο από πλευράς του Δήμου, δεν δίνει το δικαίωμα σε εκπροσώπους της Διοίκησης του Εθνικού να μιλούν για απογοήτευση».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, σχετικά με τη συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο "Μιχάλης Παρασκευόπουλος", σημειώνεται ότι: «αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε πολλές παρεμβάσεις, προμήθειες και έργα».

«Αρκετά λοιπόν με την, εκ του ασφαλούς, ανέξοδη και κακοπροαίρετη κριτική από κάποιους...», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Η γνωστή φρασεολογία και το ύφος, προδίδουν μάλλον τον συντάκτη της ανυπόγραφης ανακοίνωσης, ο οποίος συμπερασματικά - εμμέσως πλην σαφώς - τι λέει στους ανθρώπους του συλλόγου που αγωνιούν και προβληματίζονται με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μελέτης για την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου; Επειδή, σας επιχορηγούμε (όπως άλλωστε όλα τα σωματεία, συλλόγους κλπ), επειδή κάνουμε παρεμβάσεις, προμήθειες και έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις (δηλαδή, κάνουν τα αυτονόητα) δεν πρέπει να μιλάτε, δεν πρέπει να κάνετε κριτική και είστε αχάριστοι (κοινώς, επειδή σας "επιχορηγούμε", επειδή κάνουμε κάνα μερεμέτι στο κλειστό «σκάστε και μη μιλάτε»).

Επί της ουσίας, κλειστό γυμναστήριο ακούμε και κλειστό γυμναστήριο δεν φαίνεται στον ορίζοντα... Και επ' αυτού κάτι παραπάνω θα γνωρίζει ο «ανώνυμος» συντάκτης της ανακοίνωσης που στο τέλος του κειμένου γράφει: «με τα λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια»...

Αναλυτικά η «ανώνυμη» ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Σχετικά με το νέο κλειστό Γυμναστήριο

Η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει την ευθύνη να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο κλειστό Γυμναστήριο και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται πυρετωδώς οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εξοικονομώντας ακόμη ένα μεγάλο ποσό από τα χρήματα των δημοτών της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιεί κυριολεκτικά υπερπαραγωγή μελετών, οι οποίες αν είχαν ανατεθεί σε εξωτερικά γραφεία θα κόστιζαν στους δημότες μας πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ και θα είναι προς όφελος των παιδιών μας και όλων των αθλητικών σωματείων.

Λόγω του γεγονότος πως πολλές φορές έχουν αναφερθεί αόριστα μελέτες και προτάσεις από διάφορους φορείς καλούμε οποιονδήποτε διαθέτει έτοιμη μελέτη προς εφαρμογή να την καταθέσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ειδάλλως θα ήταν προτιμότερο για την πορεία του έργου να μην γίνονται τέτοιου είδους αναφορές, που μόνον εντυπώσεις δημιουργούν και δεν ωφελούν κανέναν.

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε πως υπάρχει πρόταση για τη μείωση του κόστους κατασκευής η οποία μάλιστα τέθηκε υπ' όψιν της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Η προφορική πρόταση που συζητήθηκε αφορούσε όντως τη χρήση μεταλλικών στοιχείων, όμως το εκτιμώμενο κόστος που αναφέρθηκε αφορούσε μικρότερη κατασκευή και είχε εκτιμηθεί με τιμές ιδιωτικού τομέα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό το τελικό κόστος της εν λόγω πρότασης θα ξεπερνούσε τα 7.000.000 €, καθότι υποχρεωτικά θα γινόταν προσαρμογή στα δεδομένα των τιμών του Δημοσίου όπως ορίζει η νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιοι δεν γνωρίζουν επαρκώς τη νομοθεσία και τις διαδικασίες, καλό θα είναι να σιωπούν διότι εκτίθενται. Και στο σημείο αυτό θα πρέπει και πάλι δυστυχώς να διευκρινιστούν τα αυτονόητα: ότι δηλαδή, τους νόμους και τις διαδικασίες δεν τις ορίζουν οι Δήμοι αλλά η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, δηλαδή το Κοινοβούλιο και η Κυβέρνηση της χώρας.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν λέξεις όπως απογοήτευση, αγκυλώσεις, τερτίπια κτλ, οπότε οφείλουμε να διευκρινίσουμε και να δημοσιοποιήσουμε ορισμένα στοιχεία ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις αλλά και για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Σε μία διαδικασία όπως η σύνταξη της εν λόγω μελέτης είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι οδοί όπως ορίζει η νομοθεσία, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τερτίπια και αγκυλώσεις. Βάσει αυτών θα οριστικοποιηθεί το τελικό ποσό του προϋπολογισμού του έργου και αργότερα αυτό της κατασκευής. Για να γίνει κατανοητό και από τους δημότες πως άλλο είναι το κόστος προϋπολογισμού, που διαμορφώνεται από τις τιμές που έχουν ορισθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και άλλο το τελικό κόστος κατασκευής, παραθέτουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα με την πρόσφατη διαδικασία της δημοπράτησης του Λυκείου και Γυμνασίου στην περιοχή ΚΕΓΕ όπου ο αρχικός προϋπολογισμός ανήλθε στα 9.500.000 € και έπειτα από τη δημοπράτηση και την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος, το κόστος κατασκευής υπολογίσθηκε περίπου στα 4.000.000 €. Επίσης ο σχεδιασμός του γυμναστηρίου πραγματοποιείται πιστά βάσει των ισχυόντων προδιαγραφών που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και άλλοι φορείς όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σχετικά με τη συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχ. Παρασκευόπουλος», αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προβεί σε πολλές παρεμβάσεις, προμήθειες και έργα τα τελευταία έτη, ώστε η εγκατάσταση να πληροί τις προδιαγραφές τέλεσης προπονήσεων και αγώνων. Ορισμένα από αυτά είναι η κατασκευή δεύτερης κερκίδας ώστε να διεξάγονται οι διεθνείς αγώνες του Εθνικού, η ενίσχυση του φωτισμού με φωτιστικά τύπου Led, η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας και ηλιακού θερμοσίφωνα, η εγκατάσταση νέου λέβητα, η τοποθέτηση κλιματιστικών σωμάτων τύπου ντουλάπας, η προμήθεια νέων μπασκετών προδιαγραφών FIBA και ορθοστατών, η μόνωση της οροφής. Το συνολικό κόστος για τα προαναφερθέντα ξεπερνά τις 200.000 € (όλα από ιδίους πόρους) ενώ για την ερχόμενη χρονιά γίνεται προσπάθεια για την εξασφάλιση στον προϋπολογισμό του Δήμου αντίστοιχου χρηματικού κονδυλίου για τη συντήρηση της μεταλλικής στέγης και αλλαγή όλων των πάνελ.

Θα πρέπει ακόμη να τονισθεί πως η χρηματική ενίσχυση που έχει λάβει ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τη μορφή επιχορήγησης τα τελευταία επτά έτη (και ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ), αλλά και η ενεργή στήριξη σε προβλήματα και θέματα που απασχολούσαν το σωματείο από πλευράς του Δήμου, δεν δίνει το δικαίωμα σε εκπροσώπους της Διοίκησης του Εθνικού να μιλούν για απογοήτευση και τους κάνει να κινούνται στα όρια της αχαριστίας.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας πάντα υπ' όψιν τις ανάγκες για άθληση που συνεχώς αυξάνονται, αναζητά ήδη και άλλες λύσεις στο θέμα της δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων. Επίσης κατέθεσε αίτημα χρηματοδότησης προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου που δύναται να φιλοξενήσει προπονήσεις και αγώνες του αθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής. Αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και της Δημοτικής Αρχής και θέλοντας να διευκρινιστούν ασάφειες και ανακρίβειες που λέγονται δημόσια από Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εκτός από την κατάθεση του αιτήματος και την παραχώρηση οικοπέδου θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του έργου με 200.000 € από ιδίους πόρους. Έτσι με σωστό προγραμματισμό, όραμα και αγάπη για τον αθλητισμό δίνεται καθημερινός αγώνας ώστε να λυθούν προβλήματα που ταλαιπωρούν αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας εδώ και δεκαετίες.

Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό και ας εκτιμηθεί, ότι αυτά που δεν έγιναν επί θητείας των προηγούμενων δημοτικών Αρχών, όταν το χρήμα έρρεε με τη σέσουλα, εμείς προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε σήμερα, μέσα σ’ αυτήν την πρωτοφανή οικονομική συγκυρία και σε περιβάλλον αυξημένων αναγκών σχετικά με το παρελθόν, όσον αφορά τις προπονήσεις και τους αγώνες των συλλόγων.

Αρκετά λοιπόν με την, εκ του ασφαλούς, ανέξοδη και κακοπροαίρετη κριτική από κάποιους - εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου - γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός: «με τα λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Δήμος Αλεξανδρούπολης προς ΜΓΣ Εθνικός: Είστε αχάριστοι... «σκάστε και μη μιλάτε»
Δήμος Αλεξανδρούπολης προς ΜΓΣ Εθνικός: Είστε αχάριστοι... «σκάστε και μη μιλάτε»
Η απάντηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης σχετικά με το νέο Κλειστό Γυμναστήριο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1-ySWakNwj1ESe2Snv5SYVqWRpJFE_73-eaRiGLd8dbuGYepMCo7oE2roKXsDrsBnS1hO3aVfh1kiegshkDtyTxx1IaCFOc3WbXM9bgqcpSaJvXHPck3ZTuYV-lWC2bi17LL7KpbLeMA/s1600/Dimarxeio+Alexpolis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1-ySWakNwj1ESe2Snv5SYVqWRpJFE_73-eaRiGLd8dbuGYepMCo7oE2roKXsDrsBnS1hO3aVfh1kiegshkDtyTxx1IaCFOc3WbXM9bgqcpSaJvXHPck3ZTuYV-lWC2bi17LL7KpbLeMA/s72-c/Dimarxeio+Alexpolis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/08/blog-post_25.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/08/blog-post_25.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων